Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami
Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania
Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią
Hotel nie jest wielkim molochem, nastawionym na masową liczbę ludzi. Na całym obszarze Belussi Beach znajduje się kilka mniejszych budynków, które z zewnątrz prezentują się wyjątkowo estetycznie. Pokój nowo wyremontowany, po przybyciu czuć jeszcze było zapach farby. Standard pokoju wysoki, wewnątrz znajduje się klimatyzacja, telewizor, suszarka i dwa ręczniki dla każdej osoby (mały i duży). Pokój codziennie sprzątany, a ręczniki wymieniane. Z okna roztacza się przecudny widok na morze, oczywiście nie z każdego. Jedzenie bardzo dobre, Na każdy posiłek podawane co innego. Cała ekipa hotelu sympatyczna i pracowita. Plaża, hmm, plaży tak naprawdę nie ma. Leżaki znajdują się na trawie, tuż nad brzegiem morza. Do pływania zalecam buty, ponieważ kamienie skutecznie utrudniają wejście do wody. Leżaków jest zdecydowanie mniej niż gości hotelu, dlatego by w ogóle mieć gdzie odpoczywać, trzeba je rezerwować z samego rana. Hotel oddalony od zgiełku, brak sklepów, restauracji, barów i wszelkiego rodzaju straganów. Pierwszy sklep po ponad kilometrze. To plus i jednocześnie minus. Przy pobycie tygodniowym można naprawdę mocno odpocząć i się wyciszyć, bo w pobliżu nie ma co spodziewać się większych rozrywek. Jedyne rozrywki to opalanie się do późnych godzin popołudniowych i odliczanie do posiłku. Można też wybrać się na wycieczki lub wypożyczyć przez biuro samochód/skuter/quad/łódkę. Ja nie polecam przepłacania za wycieczki, które nastawione są tylko na masówkę. Jak najwięcej osób w krótkim czasie. Zdecydowanie lepiej wypożyczyć samochód i samemu zwiedzić wyspę, która de facto jest tak mała, że nikt się nie zgubi.
+ blisko morza + jedzenie + b. ładny pokój + kilka osobnych budynków tworzy bardzo estetyczny kompleks hotelowy
- brak rozrywek
Polecam dla osób ceniących spokój i odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku
Położenie z daleka od tłumów plażowiczów, miła obsługa, kucharz mistrz świata
Mało leżaków i parasoli na hotelowej plaży
Osobom nastawionym na zwiedzanie polecam biuro Zante Magic Tour - Polska firma organizująca wycieczki w Grecji, antenka podjeżdża pod hotel.
Pokój i łazienka bardzo duża, utrzymane w czystości przez obsługę hotelową. Basen blisko morza, leżaki hotelowe nad basenem jak i nad morzem bezpłatne. Obsługa bardzo miła, pomocna. Posiłki bardzo dobre, nie są monotonne, kelnerzy się starają.
W okolicy nic nie ma, same gaje oliwne, daleko od centrum, czy przystanka autobusowego. Jeżeli ktoś szuka rozrywki to tam jej nie znajdzie, brak animacji hotelowych.
pierwsze wrażenie : o rany w takim małym hotelu nie byliśmy, ale wszystko na miejscu,bardzo dobre posiłki,leżysz jednocześnie nad morzem i przy basenie i przy barze,brzegiem morza można dojść do mini portu, a tak to nie bardzo gdzie ,odludzie,brakowało muzyki i animacji, za cenę 1500/os jest ok ale za 3000 jak inni nie była bym tak zadowolona,polecam wycieczkę nad zotokę wraku ,winiarnie, oliwiarnie, klasztor to najpiękniejsze widoki
bardzo dobre posiłki,miła obsługa
mały basen,brak plaży
Hotel położony daleko od miasta, ale to nie przeszkadza w zwiedzaniu wyspy. Polecam polskie biuro podroży Magic Tours- w ofercie tanie, ciekawe wycieczki fakultatywne i wypozyczalnia skuterów. W trakcie wypoczynku skorzystałam z wycieczki od rezydenta i od magic tours (różnica jakośći ogromna), dodatkowo wypozyczyłam skuter - dzięki temu wieczorami mogłam dojechać do miasta.
Bardzo dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, kucharz podaje tradycyjne potrawy i kuchnie europejską. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Miła obsługa, piękne widoki, spokojna, nie zatłoczona plaża.
Słabe połączenie z miastem. Do piaszczystej, szerokiej plaży trzeba dojść ok 100m, tuż przy hotelu jest wąska kamienista.
Hotel przy morzu, piękne widoki z restauracji, jak i basenu. Jedzenie dobre, potrawy różnorodne - każdy znajdzie coś dla siebie. Najbliższy sklep jest 10 min od hotelu. Jedzenie jest dużym plusem hotelu. Plaża przy hotelu bardzo mała, natomiast po drugiej stronie hotelu znajduję się większa i piaszczysta.Pokoje sprzątane codziennie oraz wymieniane ręczniki. Polecam hotel dla osób szukających odpoczynku od miasta :) jednakże taksówka do centrum wcale nie jest druga :)
bardzo dobre jedzenie, piękne widoki z restauracji, hotel przy plaży
mała plaża
Pobyt wspominam bardzo miło: obsługa była pomocna, ale nie narzucała się - barman ma żonę z Polski, więc spokojnie można się porozumieć nie znając języka angielskiego. Widać, że hotel jest ulepszany, trwała budowa kids clubu, remont pokoi. W trakcie naszego pobytu zbudowany został urokliwy taras z stolikami, przy których można jeść posiłki. Blisko hotelu jest market (ok. 10 min spaceru). Polecam wycieczki dostępne na wyspie (np. rejs do Zatoki Wraku, czy obserwowanie żółwi), jak również wycieczkę na własną rękę (wynajęcie samochodu + paliwo to niewielki koszt) - obejrzenie Zatoki Wraku z góry, jak również samo błądzenie po wyspie i napotykanie przypadkiem pięknych miejsc - bezcenne. Polecam zabrać buty do wody - w wielu częściach wyspy plaża i dno morskie są żwirowo-kamieniste, więc znacznie zwiększy to komfort korzystania z kąpieli morskich.
pyszne jedzenie - codziennie coś innego, zawsze wybór dań kuchni lokalnej jak i światowej (od rzeczy podstawowych jak frytki i kurczak po mule i spaghetti z krewetkami); bliskość plaży (plaża przylega do hotelu), dużo bezpłatnych leżaków, klimatyzacja w pokojach za darmo, wifi w lobby za darmo
Mały wybór alkoholu (przed pełnią sezonu jest ograniczony wyłącznie do regionalnych), niewiele napojów.
Moje ogólne wrażenie koszmar dałabym temu miejscu status kempingu bo do hotelu dużo brakuje nawet w toalecie nie ma gniazdka braki w dostawie wody hotel oszczędza na wszystkim nawet czajniku na herbatę na stołówce nie wspomnę o reszcie przerwy w dostawie prądu hmn i ten smród i co dzienne wizyty szambiarkibzeby wypompować gnój powiem tak jak jest opcja omijać z daleka bo obsługa tez straszni ludzie najgorszy jest barman to ham nad hamem kazał mi pic kolejnego drinka z szklanki z której piłam już kulka poprzednich drinków mówił ze on nie będzie mył ze przesadzam i tu moje pytanie gdzie te 4 gwiazdki ??
Brak zalet to ????
Sypie się wszystko wilgoć w pokoju, śmierdzi gównem, leży pod drzewami pełno martwych ptaków , smród z kibla przy barze , brak wody , brak prądu , stare jedzenie ,wysypisko śmieci przy głównym wejściu , hamski nie miły barman, to ze trzeba pic z jednej szklanki bo barman nowej czystej nie chce dać
ten hotel nie nadaje się dla turystów , właściciele beznadziejni łazienki do remontu stołówka studencka lata 70 ,wstyd
blisko morze
brud , i ubóstwo wczesny gierek późny GOMUŁKA
Serdecznie odradzam ten hotel. Wszystkie negartqbw opinie na jego temat są prawdziwe.
Ładnie położony nad morzem.
Cała reszta, serdecznie odradzam dla własnego spokoju.
PIES W KLATCE!!! Pierwsze co chciałabym poruszyć to fakt, że przy hotelu stoi metalowa klatka 1,5 m x 2.5 m, w której zamknięty jest pies. Psiak młody, góra dwuletni przebywający w tragicznych warunkach! W środku ma 2 pojemniki z jedzeniem, czyli z rozgotowanym makaronem zanurzonym w wodzie. \"Budę\" zrobioną ma z zardzewiałej beczki. Przy prawie 40-stopniowym upale, pies często nie miał wody, pod koniec dnia biegał tam i z powrotem, od jednego kąta do drugiego z wywieszonym jęzorem i szczekał. Przez tydzień pobytu przemycałam mu jedzenie i poiłam go czystą wodą z kubeczka. Kiedy do niego podchodziłam to kładł się na plecy, chciał żeby go głaskać, wyciągał głowę przez szparę między drutami. Ponadto pies również załatwiał swoje potrzeby w kojcu, co jak wiadomo przy takiej temperaturze powietrza skutkowało muchami, zarazkami i smrodem. Monitowałam u dwóch osób w jego sprawie, każdy mnie zbywał mówiąc, że pies wieczorami chodzi na spacery. Codziennie przebywając do godzin nocnych na plaży, nie widziałam go ani razu na wolności, poza tym potwierdzili to inni wczasowicze. Oprócz tego powiedziano mi, że ma specjalną dietę składającą się z makaronu i jajek... Dla miłośników zwierząt szczerze odradzam ten hotel, na ten widok serce się w plasterki kroi! Poza tym to nie jest miejsce dla rodzin z dziećmi - brak animacji, plac zabaw mniej niż ubogi, ani dla ludzi młodych - zero rozrywki, o 23 gaszono światła przy barze i dobranoc. Daleko od centrum, jedynie można było dojechać taksówką za 11 e do Tsivili i 20 e do Zakyntos (w jedną stronę ma się rozumieć). Komunikacja miejska w ogóle nie kursowała. Plusem jest, że hotel stoi nad samym morzem, więc widoki były przepiękne i do plaży był rzut beretem. Poza tym nieprzyjemna i naburmuszona kobieta w recepcji. Wyglądała jakby nam robiła łaskę za udzielenie każdej informacji. Przyjechaliśmy do hotelu o 8, doba hotelowa była od 14 - nawet butelki wody nie dostaliśmy, trzeba było sobie kupić.
położenie hotelu, blisko plaża, ładne i czyste pokoje, smaczne jedzenie choć monotonne
niemiła obsługa hotelowa, szczególnie recepcjonistka, brak połączenia komunikacyjnego, nieprzyjemny zapach przy jadalni z odpływów ściekowych, brak rozrywek, brudna plaża, płatne WiFi -10 e na tydzień, które i tak miało kiepski zasięg.
od 5 do 13 koczowaliśmy w lobby bez jedzenie oraz picia. przyjechali klienci z holandii od razu pokoje dla nich gotowe. Przy wyjezdzie opaski zabierana i od 12 do 19 bez wody i wyżywienia ... kto chciał 20 e za przedłużenie opasek. Cały pobyt to same kłopoty z kierownictwem. Losowanie pokojów jedni odremontowane inne nienadające się do mieszkania. Jeżeli coś nie spełnia standardów jednej gwiazdki nie powinno być dopuszczone do kwaterowania wczasowiczów. Pozytywne opinie na temat pokoi osób które trafiły dobrze, jedna pani nawet kazała nam nie narzekać bo mogło być gorzej (oczywiście miała pokój odremontowany) nawet mówiła że jak nam tak przeszkadza to się zamieni, jednak po tym co zobaczyła już taka mądra nie była. Jedzenie średnie, monotonne po kilku minutach od wydawki brakowało wszystkiego
położenie nad samym morzem i na tym kończą się plusy
jedzenie tragiczne i monotonne internet 10e za tydzien niemiła obsługa pokoje to jak się trafi albo w odrestaurowanej części albo w pokojach z czasów PRL gdzie klima nie działa, pleść wychodzi z każdego miejsca kierownictwo wszystko ma w nosie
zaleta-ładnie położony hotel nad samym morzem , spokój , cisza , można wypocząć, wada-brak połączenie do miasteczka , tylko wypożyczenie samochodu
ładnie położony hotel nad samym morzem , spokój , cisza , można wypocząć
brak połączenie do miasteczka , tylko wypożyczenie samochodu
Hotelik w cichej okolicy \"czytaj na zadupiu\", do miasteczka taxi min. za 7E, jedzenie koszmarne podawali nawet obierki z ziemniaków jako tradycyjną potrawę grecką. Dań głównych brakowało chwilę po rozpoczęciu wydawania, problemy z czystością i dostępnością talerzy. Mało owoców. Jak pojawiała się w hotelu wielka rodzina właściciela to brakowało jedzenia na stołówce (bo to nie restauracja). Napoje mocno wydzielane, alkohol cieniutki, barmanka \"polka\" nie toleruje rodaków. Przez cały pobyt nie doczekaliśmy się ciepłej wody w pokoju (pierwsze piętro na samym rogu od morza). Uciekliśmy dużą grupą z hotelu w dniu wyjazdu z powodu idiotycznych kar wprowadzonych przez właściciela. ...itd. Omijajcie z daleka. Nie polecam!!!
przy morzu, duże czyste pokoje, miła obsługa sprzątająca
trudno wszystkie wymienić
Nie ma na co narzekać może plaza dość mała ale hotelik nad samym morzem lezaki za darmo przy morzu hotelik miły spokojny czysty miła obsługa,jedzonko urozmaicone i smaczne
Źle prowadzony , fatalna antypatyczna obsługa ,brak plaży ( ok. 1 m pas kamieni, brudny ),bardzo mały basen , czynny do 17.00. Właściciel wymyśla "regulaminy" tzn. czego nie wolno turystom. Za nieprzestrzeganie - kary finansowe. Nie jedżcie tam! My wytrzymaliśmy 2 dni ( a i tych szkoda!)Pozdrawiam.
pokoje ok. obsługa fatalna i niemiła. szef hgotelu tworzy kapryśne zasady i system zakazów. jest arogancki. jedzenie niesmaczne, mały wybór. plaży w zasadzie nie ma. to co jest jest brudne. plac zabaw dla dzieci mały i niebezpieczny. brodzika nie ma - jest tylko stare jacuzi dla dzieci niebezpieczne.
Hotel bardzo ładny, czysty. Położony nad morzem. Doskonałe miejsce do wypoczynku dla rodzin z dziecmi. Pokoje duże. Jedyny mankament to właściciel gburowaty cham. W dniu przyjazdu do hotelu czekała nas niespodzianka. Zostaliśmy zakwaterowani na basenie z możliwością spania w gaju oliwnym. Wykożystując naszą sytuację próbował załatwic swoje interesy z Grecosem. Lody dla dzieci w ofercie All wydzielane do 11 lat i tylko w określonych godzinach. Właściciel potrafił o 24 zgasic światło gościom hotelowym siedzącym przy basenie. Dodatkowa atrakcja to śmierdzący zapach wydzielany z kosiarki o godz 11 w dzień strzygącej między turystami trawę. Polecamy wyspę, ale nie hotel Belussi
Tragedia. Niemiła obsługa, otrzymałem pokój 3 zamiast 4 osobowy, brak klimatyzacji w jadalni, basen to w zasadzie przesada w nazwie może ma 10 m dł, woda tak chlorowana że głowa boli. Wybór posiłków 0 przez 2 tygodnie to samo na śniadanie, w wersji all incl 2 góra 3 dania do wyboru na obiad i kolację. Plac zabaw to kilka niebezpiecznych zabawek dla dzieci. Ewentualne skargi są nie rozpatrywane. Plaża, a raczej jej namiastka brudna i zaniedbana.
Jak dla mnie idealne spokojne wakacje: - pokoje jak na zdjęciach, duże i czyste, z aneksem kuchennym i balkonem, klimatyzacja i łazienka ok - hotel spokojny i czysty, przy samej plaży (wąskiej, ale ładnie zagospodarowanej). Hotel jest z daleka od wszystkich atrakcji, ale o tym wiedziałam przed wyjazdem. - jedzenie dobre, świeże, nie było sytuacji, ze zabrakło dla kogoś, w restauracji czysto i miła obsługa - na basenie dużo dzieci, czynny chyba do kolacji (ja korzystałam z plaży - idealnie czysta woda, nigdzie w całej Grecji takiej nie widziałam!) - rezydent sympatyczny, ale mało zorganizowany i trochę na bakier z językiem polskim;) Polecam wynajęcie skutera/quada i zwiedzanie wyspy we własnym zakresie:)