Doskonała lokalizacja: naprzeciwko Parku Narodowego Salini, blisko promenady w Qawrze i Placu Bugibba.
Nietuzinkowy sposób zażywania kąpieli słonecznych: taras słoneczny i jacuzzi na dachu hotelu.
Dobra infrastruktura: basen kryty z jacuzzi, sauna, siłownia, fryzjer, masaże, sala gier, wypożyczalnia samochodów.
Valletta z barokową architekturą i bogatą historią
Hotel położony w idealnym miejscu (jako baza wypadowa), w pobliżu urokliwego parku. Pokój skromny, ale czysty i posiadał wszystko co niezbędne podczas wypoczynku. Personel bardzo sympatyczny i pomocny. W restauracji duży wybór dań mięsnych i bezmięsnych.
Lokalizacja i świetny personel.
Bardziej wymagającym osobom może brakować nowocześniejszego wyglądu obiektu.
pobyt sam w sobie ok .dotarliśmy już po zamknięciu restauracji, ale na recepcji dostaliśmy lunch boxy , wiec milo ze nie trzeba zaraz wieczorem jeszcze czegoś szukać na mieście,
cena za pobyt - jeżeli tylko przenocować i nie spędzać dużo czasu w hotelu .posprzątane było pokoje czyste , ręczniki wymieniane
nie wiem czy to wada czy tak po prostu jest . posiłki nakładane są z za pleksy jak za dawnych covidowych czasów , pokazujesz i dostajesz , a to trochę jednak trwa i są kolejki niezbyt duży wybór posiłków
Pierwszy raz spotkałam się z hotelem, który w ofercie ma napisane bufet, a tak naprawdę obsługa podaje jedzenie, które jest umieszczone za przezroczystym plastikiem. Tworzyły się długie kolejki do wydawania posiłków, jak na stołówce szkolnej, żenujące. Zostaliśmy umieszczeni na piętrze gdzie była jakaś wycieczka szkolna. W nocy interweniowaliśmy na recepcji dwa razy o ciszę. Na drugi dzień prosiliśmy o zmianę pokoju. Najpierw pani z recepcji pokazała jakąś klitkę, gdzie trudno się było obrócić. Po zdecydowanym sprzeciwie dostaliśmy pokój w spokojniejszej części hotelu. Jest to zdecydowanie hotel dla osób, które przyjechały zwiedzać Maltę i nie wydawać dużo na nocleg. Plaża daleko. Miejscowość, w której jest hotel, dla mnie najmniej ciekawa na Malcie.
Bliskość przystanku autobusowego.
Głośno, Kolejki do posiłków, które wydaje obsługa. Monotonne jedzenie, każdego dnia prawie to samo. Daleko do plaży. Zdecydowanie to dwie, a nie cztery gwiazdki.
Hotel czysty ,pokoje sprzątane codziennie ręczniki również były wymieniane każdego dnia .Obsługa hotelu bardzo miła , pomocna .Posiłki urozmaicane ,porcje wystarczające ,ciasto i desery bardzo smaczne.
W pobliżu hotelu sklep i przystanek autobusowy , basen zewnętrzny bardzo czysty dużo leżaków ,
Nie mamuwag
Pobyt w hotelu Bella Vista oceniam bardzo pozytywnie. Pokoje w hotelu są duże, przestronne, wyposażone w dużą ilość mebli. Na wyposażeniu znajduje się również lodówka, suszarka, czajnik, kubki. Balkon, mieszczący się przy moim pokoju, skierowany był na patio z basenem. W łazience znajdowała się wanna z prysznicem. Pokoje sprzątane były codziennie, codziennie zmieniane były również ręczniki. Obsługa była dyskretna, nie naprzykrzająca się. Restauracja oferowała śniadania w stylu europejskim, tj. płatki, musli, jogurty, warzywa świeże, dżemy oraz dania na ciepło: bekon, kiełbaski, jajka sadzone, gotowane, jajecznica, fasolka, ciepłe pomidory, croissanty, kawa, herbata, soki. Obiadokolacje, to szeroki wybór surówek i sałatek, trzy dania mięsne, jedno rybne, warzywa na ciepło, paella, ziemniaki. Desery, trzy rodzaje ciast, torty, koktajle owocowe, lody. Obsługa w restauracji była bardzo pomocna, niezauważalna, dużym plusem było również to, że posiłki nakładane były również przez obsługę. Do obiadów odpłatnie oferowany był szeroki wybór napoi, bardzo polecam pyszne wina lokalne, o atrakcyjnych cenach. Przy hotelu znajdują się przystanki autobusowe, z których możliwy jest dojazd w różne strony wyspy. Naprzeciwko hotelu znajduje się zadbany park, za którym położone są panwie solne. W hotelu są baseny zewnętrzne oraz basen wewnętrzny, stół do ping ponga, bilard, wystawa starych samochodów. Sklepik hotelowy oferuje niezbędne towary w atrakcyjnych cenach.
Hotel jest dobrze skomunikowany z resztą wyspy. Bliska odległość do parku, za którym znajdują się panwie solne. Bardzo miła, nie narzucająca się obsługa, czystość.
Standard hotelu typowy dla Malty, tj. hotel nie jest najnowszy i nie posiada najnowszego wyposażenia. Hotel obsługuje duże ilości turystów, czasem bywa głośno.
Hotel Bella Vista jest bardzo fajnym obiektem, wszędzie blisko, do przystanku autobusowego, do sklepów i do morza. Pokój z balkonem z widokiem na basen, bardzo przyjemnie
Bardzo czysto, miła obsługa, dobre jedzonko
nie ma wad
W hotelu czysto, pokoje codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki, dobry hotel na bazę wypadową - na pobyt stacjonarny nie polecam
czysto i tanio
kolejki do posiłków, głośno, daleko do plaży, otoczenie nie ciekawe przy ulicy
Hotel spełnia swoją funkcję, jeśli chodzi o nocleg (o ile jest spokój i cisza) i wyżywienie. Wyżywienie skromne, monotonne, ale świeże i smaczne. Pokoje wymagają odnowienia. Na plus sklepik na dole, co ułatwiało życie wielu starszym gościom. Winda niestety ciągle nie działa, więc goście, którzy mieli problem z chodzeniem potrafili godzinami siedzieć i czekać na jej naprawienie. Dla Nas najgorszym było jednak towarzystwo w sąsiednich pokojach nastolatków z Włoch. Rozwrzeszczani, głośni i naprawdę uciążliwi popsuli Nam cały wyjazd. Brak snu, jazgot, trzaskanie drzwiami, wycie alarmów w drzwiach, których nie domykali, nocne pijaństwo i krzyki. Zdecydowanie odradzam pobyt w hotelu jeśli chcecie wypocząć. W hotelu przypadłoby się wprowadzenie ciszy nocnej i wymaganie jej respektowania przez gości hotelowych. Niestety poza wybudzeniem, ciągłymi telefonami i zejściami do recepcji - w tym w nocy oraz ich obietnicami, że zajmą się problemem, nic się nie zmieniało...
Bardzo miła obsługa, starała się Nam uprzyjemnić pobyt w hotelu, jednak nie potrafiła zrobić nic, aby uciszyć nastolatków z Włoch. Wspaniały i rzetelny serwis sprzątający, naprawdę skrupulatnie sprzątali, dzięki czemu hotel jest przyjemnie czysty.
Hotel przyjmuje całe chmary nastolatków z Włoch, których lokuje na różnych piętrach z innymi gośćmi, zamiast zagospodarować dla nich jedną wyłączoną od reszty gości przestrzeń. Włosi kompletnie zniszczyli Nasz wyjazd - głośne awantury, słuchanie muzyki, krzyki, trzaskanie drzwiami, nocne imprezy w pokojach nakrapiane alkoholem. Rozmowy z ich wychowawcami nie przynosiły żadnych efektów. Nie spaliśmy kilka nocy pod rząd, dlatego zdecydowanie odradzam pobyt w tym hotelu.
Hotel bardzo czysty,, codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki , jedzenie różnorodne , porcje wystarczające , desery bardzo smaczne .Personel hotelu miły ,pomocny
W hotelu jest basen zewnętrzny i wewnętrzny utrzymany w czystosci , sauny , napoje do kolacji nie były drogie . W pobliżu hotelu przystanek autobusowy ,sklepiki
Wg mnie hotel bez wad
Hotel położony blisko przystanku . Pokój ładny sprzątany codziennie , miła obsługa . Nawet ręczniki wymieniane były w czasie każdego sprzątania .
Fajne położenie . Dostęp do basenu wewnątrz obiektu . Bardzo miła obsługa w sali konsumpcyjnej . Myślę że hotel godny polecenia . Nasza wnuczką powiedziała że chciała by tu wrócić .
Bardzo fajny hotel ,czysty, przestronny, bardzo dobre jedzenie , świetna baza wypadowa na zwiedzanie . Basen nie duży ale wystarczający by się zrelaksować.
Dużo miejsca , fajne otoczenie wszędzie blisko .
Hotel przez tydzień naszego pobytu był w remoncie, nie zostaliśmy przez nikogo poinformowani o tym fakcie. W hotelu na parterze było głośno, brudno, patio zewnętrzne było niedostępne bo służyło budowlańcom do cięcia płytek, nie można było nawet nigdzie usiąść. Młoty pneumatyczne pracowały na okrągło zdzierając posadzkę. Na szczęście u nas w pokoju nie było tego słychać (mieliśmy pokój na 2-gim piętrze po drugiej stronie niż recepcja), ale już nasi znajomi dostali pokój na 1-wszym piętrze nad recepcją i u nich było wszystko słychać, od rana do późnych godzin wieczornych. Sam hotel zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki, myślę że ledwo bym mu dała 3. Łóżka bardzo niewygodne, materace chyba sprężynowe, skrzypiały przy każdym ruchu. Wszystko bardzo stare, w pokoju cały czas szumiał nawiew z klimatyzacji, nawet gdy była wyłączona. Pokój mieliśmy na 4 osoby, ale ręczniki były tylko 2. Trzeba było specjalnie prosić o więcej, a przy każdym sprzątaniu, ciągle dawali mniej niż osób w pokoju. Z dwóch wind jedna była niedziałająca, więc szybciej było schodami. Śniadania były niby w formie bufetu, ale wszystko podawane przez obsługę hotelu, więc nieraz trzeba było nastać się w długiej kolejce żeby cokolwiek dostać. Wybór jedzenia bardzo ograniczony, brak świeżych owoców, mało warzyw, jajecznica z proszku, zamiast masła jakiś mix. Codziennie to samo. Atrakcje hotelu takie jak bilard czy inne gry, mimo że dodatkowo płatne, to z niekompletne, brakowało np. białej bili. Położenie hotelu też nie za ciekawe, przy głównej bardzo ruchliwej ulicy w nie za pięknym rejonie Malty.
W pokoju było czysto Na poziomie -1 był fajny kąt gdzie można było posiedzieć ze znajomymi
Lokalizacja Śniadania Zepsuta winda przez cały pobyt i tylko 1 działająca
Wraz z małżonką wybraliśmy się na krótki wypoczynek na Maltę. Hotel Bella Vista usytuowany jest w miejscowości Bugibba w której znajduje się wiele hoteli, restauracji i innych atrakcji jest to bowiem kurort. Ze względu na swoje położenie hotel stanowi doskonałą bazę wypadową na zwiedzanie atrakcji Malty i okolicznych wysp. W pobliżu hotelu znajdują się przystanki autobusów miejskich, którymi najlepiej poruszać się po wyspie. Warto ściągnąć aplikację Tallinja, która zawiera w sobie rozkład jazdy autobusów miejskich wraz z wskazówkami jak dojść na najbliższy przystanek, który autobus jedzie do miejscowości, którą chcemy zobaczyć i inne przydatne wiadomości. Bilety można nabyć u kierowcy. Koszt jednego biletu 2 euro, ważny dwie godziny od wydania, można skorzystać w tym czasie z różnych autobusów. Jeśli chcemy samodzielnie zwiedzać wyspę w dłuższym terminie warto kupić na lotnisku kartę na siedem dni, która uprawnia do nieograniczonych podróży po wyspie. Czas ważności karty zaczyna się liczyć od pierwszego skasowania w autobusie. Należy pamiętać żeby ją skasować w czytniku po każdym wejściu do autobusu. Cena karty bez zniżek 25 euro. Sam hotel oceniam na mocne trzy gwiazdki. Niektóre opinie są mocno krzywdzące dla hotelu. Hotel jest tani i nie ma co oczekiwać warunków jak w hotel 5 gwiazdkowych. Ale naprawdę jest tu wszystko co trzeba żeby spełniał swoją rolę jako baza wypadowa. Mieliśmy wyżywienie HB a więc śniadania i obiadokolacje. Śniadania typowo Angielskie. Na gorąco: kiełbaski, bekon, jajka sadzone, jajecznica, jajka gotowane, fasola w sosie. Na zimno: sery żółte w plastrach, biały krojony w kostki ala feta, wędliny typowo śniadaniowe typu salami, mielonka itp. Do tego pomidory, surówka z kapusty, ogórek. Pieczywo to chleb tostowy biały i razowy oraz krojona bułka angielka. Oczywiście duży wybór płatków śniadaniowych, musli, suszone banany, rodzynki do tego różne dżemy i marmolady i ciasto. Napoje do śniadania gratis: kawa, herbata, gorąca czekolada, mleko ciepłe, zimne oraz woda. I w zasadzie cały czas to samo ale można jeść do woli. Obiadokolacje codziennie coś innego, np. bardzo dobra wołowina w sosie z warzywami, zupy krem, ryby, dużo warzyw, mięs, desery, lody. Napoje dodatkowo płatne ale ceny przystępne np. dzbanek wina miejscowego 3,8 euro za 0,5 litra. Przy recepcji stoi lemoniada "swojej roboty" za darmo. Obsługa miła i bardzo uczynna. Po przyjeździe do hotelu okazało się, że jest mały remont przy recepcji. Ale nie przeszkadzał nam podczas pobytu w hotelu. Za niedogodności wszyscy goście dostali butelkę wina i voucher na wybranego drinka w barze. Pokoje czyste, duże działa klima są ręczniki, mydło, suszarka do włosów są też kołdry a nie tylko koce jak to nie raz bywa. Czajnik elektryczny dwa kubki na kawę dwie małe szklaneczki, lodówka. Mieliśmy balkon z widokiem na basen zewnętrzny i okoliczne wzgórza. Basen był dostępny ale jeszcze nie te temperatury. Basen z ciepłą wodą w piwnicach można korzystać.
Bardzo dobre położenie odnośnie planowania podróży po Malcie, Gozo, Comino. W hotelu duża oferta wycieczek. Blisko do przystanków komunikacji miejskiej ok. 100 m. W hotelu bar oraz sklep z przystępnymi cenami. Co wieczór po obiadokolacji muzyka na żywo. Na przeciwko hotelu wejście do parku im. prezydenta Kennedyego, można coś zjeść pospacerować, dla dzieci duże place zabaw. Blisko do nabrzeża ok. 15 minut na piechotę. plaże kamieniste ale urokliwe. Blisko do oceanarium, muzeum motoryzacji.
Za te pieniądze nie znalazłem wad.
Hotel położony w mało atrakcyjnym miejscu, brak sklepu w pobliżu.
Park na przeciwko hotelu, przystanek autobusowy 100 m od hotelu. Codzienny roomservice , przestronny pokój
Wyposażenie hotelu pamięta dawne czasy
Bardzo słaby hotel:( Jedzenie słabe, zero owoców nawet herbata w termosach. Basen wew.to raczej brudny brodzik. Do tego tabuny 16-18 latków z Włoch , którzy do 4 rano imprezują i palą w pokojach trawę. Pomyłka
Przyjemny hotel, w trakcie systematycznych renowacji. Personel niezwykle życzliwy i pomocny.
Na przeciwko hotelu znajduje się przystanek autobusowy. Na tarasie znajdującym się na dachu hotelu znajduje się strefa relaksu z leżakami i jacuzzi.
Hotel bardzo czysty, miła obsługa, dobrze położony - spokojnie i cicho. Bardzo blisko przystanków autobusowych jeżdzących po całej wyspie.
Śniadania spoko; możliwość wyboru, sprawnie wydawane. Nie można narzekać.
Niestety łóżka niewygodne , poduszki twarde.
hotel na pewno nie jest czterogwiazdkowy, dałbym mu słabe trzy gwiazdki. to nie jest miejsce na wakacje, raczej na zatrzymanie się na dzień lub dwa. Łóżka za krótkie, przy wzroście od 180cm stopy wiszą w powietrzu. W łazience zamiast kabiny, wanna i nieruchoma słuchawka w ścinie co utrudniało branie prysznica a nawet było niebezpieczne. Hotel ulokowany w brzydkiej dzielnicy, daleko od sklepów i restauracji. Posiłki ubogie i monotonne
na podgrzewany basen wewnętrzny i jakuzzi (jeśli jest sprawne)
umiejscowienie, brak kabin prysznicowych, posiłki, łóżka.
Hotel na cztery gwiazdki nie zasługuje. Jest raczej do remontu ale jest czysto i smacznie.
Raczej nie było się czym zachwycać ale systematycznie sprzątano, wymieniano ręczniki.
?
Hotel lata świetlnosci ma już za sobą ale czystość, dbałość o porządek jest na wysokim poziomie pomimo remontu który kiedyś trzeba zrobić:) Obsługa miła i pomocna . Nie wiem , czy zawsze ale podczas naszego pobytu muzyka woeczorwm na żywo, wspaniały Pan . Świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy .
Świetna baza wypadowa, Czystość pokoi i części wspólnych , Wysoki poziom kultury osobistej obsługi hotelu .