Pierwszy dzień i noc były koszmarne, ponieważ pokój z widokiem na ogród, okazał się śmierdzącym bunkrem z widokiem na mur z awarią umywalki, sejfu i spłuczki. Po zgłoszeniu, awarie zostały usunięte a na drugi dzień miałam zmieniony pokój na ładny z widokiem na morze. W trakcie pobytu były jeszcze drobne utrudnienia z otrzymaniem butelkowanej wody do picia. Ogólnie oceniam pobyt w tym hotelu na udany i polecam serdecznie.
Blisko morza, dość ładna plaża. Miła obsługa. Jedzenie - szeroki wybór.
Słabe animacje.
Pokój ok. fajny widok na ogród a w oddali morze. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane. Jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie, duży wybór.
Dużo zieleni, super głębokie baseny do pływania, plaża po lewej stronie czysta, szeroka, bez alg.
Wszystko było dobre, no może animacje, trochę skromne.
Super hotel. Otoczenie przepiękne. Prawie z każdego miejsca widać morze. Jedzenie smaczne, ale mały wybór( codziennie smaczna pizza, na śniadanie naleśniczki, od 15 przy basenie naleśniki podsmażane z wybranymi dodatkami, frytki co drugi dzień i szybko rozchwytywane, brak lodów). Łazienki stare i czasami śmierdzi kanalizą. Codziennie ładnie posprzątane, ręczniki wymienione. My mieliśmy wanne ( dla małych dzieci super). Animacje super ( codziennie muzyka, aerobiki, nauka tańca itp. Wieczorem jakieś występy). Miła obsługa. Wszędzie podjazdy do wózków.
Otoczenie hotelu. Podjazdy do wózków. Animacje. Miła obsługa.
Stare łazienki. Muchy I mrówki ( ale to wada bardziej klimatu). Dzieci jak porozlewały soki to zaraz pełno much i mrówek. Mała różnorodność jedzenia. Brak lodów.
Hotel godny polecenia,piękne widoki ,czysto , cudowna atmosfera i uprzejma obsługa ,jesteśmy bardzo zadowoleni ,z chęcią wrócimy ❤️
Wszystko
Hotel z naszej (mojej i mojej dziewczyny) oceniamy bardzo dobrze. Otoczenie - plaże, baseny były w przepięknej scenerii, a sama droga do pokoi prowadziła przez pięknie zapalmione i zaułki w pełnym cieniu. Jeśli chodzi o jedzenie, to tutaj zdecydowanie do poprawy, bo po prostu było powtarzalne, brakowało jakichś nowości, świeżych owoców (tylko daktyle i niedobre winogrona oraz jabłka) oraz może jakichś dodatkowych specjalnych wydarzeń jak chociażby grill. Animacji też nie było specjalnie za dużo, brakowało miejsca, w którym po prostu leciałaby muzyka i można by było potańczyć.
Basen, plaża, otoczenie, położenie i obsługa.
Jedzenie, animacje, brak rozrywek.
Bardzo fajny hotel, wiadomo pokoje nie są pierwszej nowości ale cena wycieczki też nie była porażająca. Jedzenie pyszne każdy znajdzie coś dla siebie. Basen i otoczenie hotelu czyste. Bardzo blisko do morza
Jedzenie, bliskośc morza, baseny przy hotelu
Pokoje mogłyby byc troszkę odnowione
Ogólnie OK. Hotel przyjazny tylko powinien być poddany remontom.
Położenie przy morzu, Miła obsługa, dobre jedzenie.
Wnętrza trochę surowe, przydałyby się dekoracje które ociepliłyby wnętrza (hole). Ziszczona infrastruktura, zwłaszcza łazienki.
Pobyt w hotelu był udany. Pokój czysty, łazienka w przyzwoitym stanie, choć zamiast wanny lepszy byłby prysznic. Minusem są zatykające się odpływy zarówno w umywalce jak i w wannie. Otoczenie wokół hotelu bardzo ładne. Blisko morza, mnóstwo zieleni, jest gdzie pochodzić, usiąść i popatrzeć w morze.
Położenie hotelu, czystość, obsługa widać, że cały czas sprząta. Codzienna wymiana ręczników bez proszenia, w restauracji jest dosyć duży wybór posiłków. Oczywiście po 8 czy 10 dniach ktoś może powiedzieć, że monotonne, ale czy w domu mamy naraz taki wybór. Leżaki na plaży i przy basenach bez problemu.
Jak dla mnie brak wad
Hotel wymaga odnowienia, zwłaszcza łazienki. Pokoje duże, wygodne. Mieliśmy problem z uzyskaniem pokoju z widokiem, za który zapłaciliśmy. Przez dwa tygodnie nie dostaliśmy zestawu do parzenia kawy i herbaty, o który prosiliśmy, i który powinien być w standardowym wyposażeniu pokoju. Codziennie sprzątano i wymieniano ręczniki, ale już pościeli nie zmieniono nam przez 2 tygodnie. Duży wybór jedzenie, ale właściwie codziennie to samo z nielicznymi modyfikacjami.
Hotel położony bezpośrednio nad morzem. Piękna, szeroka plaża, czysta woda, dużo leżaków i parasoli osłaniających przed słońcem. Hotel pięknie położony, bardzo ładne otoczenie . Dużo miejsca, żeby usiąść wypić kawę lub drinka.
Brak czytelnej informacji dla klienta, więc o wszystko trzeba pytać. W przypadku wyjazdu na wycieczkę, hotel nie zapewnia pakietów żywieniowych, co było niewygodne przy dwudniowej wycieczce na Saharę. Wysoka temperatura w hotelowej restauracji dość uciążliwa zwłaszcza przy kolacji, gdy dodatkowo działały grille i podgrzewacze jedzenia. Jedzenie mało urozmaicone.
Hotel bardzo fajny. Czysty, elegancki w dobrym guście.
położenie, widoki
mało animacji dla dzieci
Wspaniały hotel i cudowny tydzień! Hotel może nie pierwszej świeżości, za to ludzie pracujący w nim przemili i pomocni na każdym kroku. Jako osoba samotnie podrozujaca, byłam zaopiekowana z każdej strony. Pyszne drinki, jedne z lepszych jakie piłam w krajach arabskich, jedzenie bardzo smaczne. Piękna plaża i mnóstwo wolnych miejsc do odpoczynku. Bardzo polecam!
Super animacje Piękna plaża i ciepłe morze Wygodne łóżka w pokoju Dyskoteka i pyszne drinki
Czasem niemiło pachnie Stare meble w pokojach Brak sztućców na stołówce, ciągle trzeba było wołać kelnera
Hotel piękny. Obsługa w restauracji i w barach– przesympatyczni! Bardzo ładne plaże tuż przy hotelu. Otrzymaliśmy pokój położony poza głównym budynkiem, ale dzięki temu był spokój. Widok na ogród, codziennie odwiedzały nas mieszkające tam, przeurocze kotki. Jeśli chodzi o posiłki (mieliśmy ALL) to obiady i kolacje bardzo smaczne i różnorodne, śniadania dosyć monotonne - codziennie byliśmy skazani na jajko/omlet/kanapki, ponieważ nie przepadamy, aby od rana jeść duszona cebulę czy paprykę bądź np gotowane ziemniaki… wybredni nie jesteśmy, zawsze się dopasujemy. Byliśmy miło zaskoczeni tym, że mimo bardzo późnego lotu mogliśmy liczyć na posiłek. Nawet gdy wróciliśmy po godzinie 21 z wycieczki (2 dniowa Sahara z Tunezja.travel - polecamy!) otrzymaliśmy kolację. Piękne baseny, woda cieplutka. Dużo ciekawych animacji, super aqua aerobik w morzu! 🩷
Obsługa, animacje, plaże, baseny.
monotonne śniadanie, zepsuta lodówka w pokoju
Generalnie OK. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Przydałoby się odświeżenie łazienek. Obsługa miła i pomocna, każdy problem starają się rozwiązać szybko i na korzyść gości.
Hotel z własną plażą, dwa baseny, wiele animacji dla dorosłych i dzieci.
Do odświeżania łazienki.
To był nasz (rodzina 2+1) pierwszy pobyt w Tunezji. Zamówiliśmy pokój 3 osobowy. Juz przy zakwaterowaniu okazało się, że nie mają trójki, więc dostaliśmy 2-osobowy i doniesiono lozko, ale do końca pobytu nie dostaliśmy do niego ani pościeli, ani trzeciego zestawu ręczników. W sejfie nie było baterii, zgłaszałam 3 dni z rzędu prośbę o wymianę baterii, ale po kolejnej bezskutecznej próbie zrezygnowałam, choć zapewniano mnie, że bateria zzostanie wymieniona. Obsługa w restauracji traktuje jak powietrze Polaków. Oczekują wysokich napiwków, ale aż odechciewa się ich dawać, gdy nawet nie odpowiadają na powitanie. W trakcie posiłków tylko przenoszą sztućce/szklanki z jednego stolika na stolik udając przy tym, że pracują, zamiast faktycznie zabrać użyte naczynia lub wytrzeć stolik. Nie oczekuję zeby przysuwali mi krzeslo, ale zwyczajnie "hello" mogliby odpowiedzieć. Podczas otwarcia baru z przekąskami poprosiłam o 3 naleśniki (po jednym dla każdego z nas, po czym Pan obsługujący powiedzial, że nie mam odpowiedniej bransoletki i mogę dostać 2szt (mieliśmy normalny pakiet allincusive). Choć mogą to się wydawać drobnostki, to jednak mocno rzutują na całokształt jakości obsługi. Hotel ostatecznie oceniam jako akceptowalny, lecz polecam osobom, którym brak czystości i jakości nie przeszkadza.
Czystość na plaży
Jakość obsługi Każda kawa/napój/drink podawane w papierowych kubkach Brak czystości adekwatnej do ilości gwiazdek
Hotel oceniam na 4 w pięciostopniowej skali. Pierwszego dnia zameldowano nas w pokojach w budynkach usytuowanych na poboczu całego obiektu. W nich standard raczej na 3 gwiazdki, po szybkiej reakcji w recepcji pokój zmieniony następnego ranka na ten w głównym budynku. Nowy pokój odpowiadał 4*. Jedzenie smaczne, słodkie bułeczki, jajka, omlety, na obiad ryby, szaszłyki i pizza. Każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła i uśmiechnięta. Na plaży leżaki dostępne cały dzień, na basenie nadal obowiązuje system zajmowania ręcznikami z samego rana. Animacje startują od 10 i trwają do 23 w różnych częściach hotelu. Dostępne różne bary. Alkohol podawany do 12 :00, chyba, że się ma wykupioną dodatkową opcję i wtedy do 2 można pobierać drinki. W hotelu dostępna dyskoteka. Polecam dawać drobne napiwki, to naprawdę dużo zmienia. Pobyt jak na hotel 4 * uważam za udany. Jeśli jednak ktoś chce wyższego standardu polecam szukać konkretnie 5*, żeby nie było zdziwienia.
Bliskość do morza Animacje fajne baseny zadbany i zielony teren
w godzinach szczytu podczas posiłku brakowało stolików dla większej grupy np. 8 osób
Spędziliśmy w tym hotelu ponad dwa tygodnie i muszę przyznać, że mieliśmy bardzo udany pobyt. Nasze pierwsze wrażenie, gdy zostaliśmy miło przyjęci, było bardzo pozytywne. Personel recepcji był uśmiechnięty i pomocny, co na pewno przyczyniło się do dobrego początku naszego urlopu. Gdzie poczatkowo zmieniono nam pokój, z w powodu usterki. Nasz pokój był dokładnie taki, jak opłaciliśmy, z widokiem na morze. To był naprawdę uroczy widok, który dodatkowo podnosił komfort naszego pobytu. Pokój był ładny i przestronny, wyposażony we wszystkie niezbędne udogodnienia. Chociaż zauważyliśmy, że łazienka była trochę w gorszym stanie niż reszta pokoju, to jednak zrozumieliśmy, że jest to standard w ramach czterech gwiazdek i standardów Tunezji. Mieliśmy do dyspozycji żele i mydła, a ręczniki były codziennie wymieniane. Do tego mieliśmy również suszarkę do włosów w łazience i czajnik z herbatami i kawa. Co do sprzątania, to odbywało się ono codziennie, ale po naszej prośbie zmieniliśmy to na co drugi dzień, co było dla nas bardziej komfortowe. Cały kompleks hotelowy był czysty i zadbany, chociaż czasami, w zależności od pogody, mogło być wyczuć zapach kanalizacji. Jednakże, zrozumieliśmy, że jest to kwestia niezależna od personelu hotelowego. Obsługa hotelowa w barach i kelnerzy byli ogólnie mili i pomocni. Zrozumieliśmy, że mieli gorsze dni, ale nie można się temu dziwić, biorąc pod uwagę ilość pracy i gości, którymi muszą się zająć. Nasza uwaga skupiła się na basenach, gdzie mieliśmy okazję spędzać wiele czasu. Hotel posiadał dwa zewnętrzne baseny, z dwoma brodzikami dla dzieci. Woda była czysta, baseny również. To było idealne miejsce na relaks i ochłodzenie się w upalne dni. Plaża była trochę zaśmiecona, ale mieliśmy możliwość wyboru spośród dwóch plaż, na których były wygodne, bezpłatne leżaki i parasole. To bardzo ułatwiało nasz pobyt na plaży i nie musieliśmy się martwić o znalezienie miejsca do odpoczynku. Jeśli chodzi o jedzenie, to w hotelu było naprawdę różnorodnie. Każdy, bez względu na gust, mógł znaleźć coś dla siebie. Śniadania były bardzo smaczne, zarówno te słodkie, jak i te na słono. Naleśniki robione na świeżo były naszym ulubionym przysmakiem. Obiady i kolacje były równie różnorodne, serwowano makarony, mięsa, dania wegetariańskie i pyszne ciasta. Co ważne, w ciągu tygodnia odbywały się różne kolacje tematyczne, takie jak tunezyjskie, włoskie i rybne, co dodawało urozmaicenia naszym posiłkom. Dodatkowo, nie możemy zapomnieć o codziennych animacjach, które były dostępne przez cały dzień. Dla tych, którzy lubią aktywny wypoczynek, hotel oferował wiele atrakcji, takich jak joga, zumba, aerobik wodny, step aerobik, piłka nożna, siatkówka, czy gra w lotki. Animatorzy byli bardzo zaangażowani i sprawiali, że każdy mógł znaleźć coś interesującego do zrobienia i aktywnie spędzić czas. Co było naprawdę miłe, to fakt, że animacje były różnorodne, dzięki czemu każdego dnia mieliśmy możliwość spróbowania czegoś nowego. To naprawdę urozmaicało nasz pobyt. Wieczorami odbywały się różne atrakcje takie jak pokazy taneczne dla dzieci a po godzinie 20 dla dorosłych pokazy taneczne, występy tunezyjskiej kultury, karaoke, tancerki wodne, pokazy ognia z tańcem tunezyjskim, animacje z udziałem publiczności a po godzinie 23 do 2 można było udać się na dyskotekę w jednym z barów przy basenie. Jednocześnie, jeśli ktoś preferował spokojniejszy wypoczynek i nie miał ochoty na udział w animacjach, mógł swobodnie przenieść się na drugi basen lub na plażę, gdzie panowała cisza i spokój. To elastyczne podejście do gości było naprawdę godne pochwały i umożliwiało każdemu wybór, który najlepiej odpowiadał jego potrzebom i nastrojowi. Warto podkreślić, że różnorodność atrakcji dostępnych w hotelu była dla nas dużym atutem. Dzięki temu każdy mógł znaleźć coś dla siebie, niezależnie od wieku czy preferencji. Ogólnie rzecz biorąc, nasz pobyt w tym hotelu był pełen aktywności i rozrywki, ale również pozostawiał miejsce na relaks i spokojne chwile na plaży czy przy basenie.
Przyjazna i pomocna obsługa Dwa bary przy basenie i jeden przy plaży Piękny widok na morze w wybranej opcji sea view Przestronne pokoje z wyposażeniem Codzienne sprzątanie i serwis z wymiana pościeli i ręczników Codzienne animacje i rozrywka Czyste i przyjemne baseny Dwa brodziki dla dzieci + animacje wieczorne z tańcem Wybór spośród dwóch plaż + prysznice Różnorodność jedzenia (kolacje tematyczne) Elastyczność w spędzaniu czasu (relaks na basenie i plaży lub aktywnie) Czystość kompleksu
Łazienka w gorszym stanie Okazjonalny zapach kanalizacji Personel czasami ma złe dni zależnie od obłożenia Na stołówce czasami panuje zamieszanie z obsługa (dostarczeniem napojów) Plaża bywa zaśmiecona Rzadkie występowanie nieprzyjemnych zapachów
Pobyt oceniam dobrze ,piękna okolica ,duży ogród ,fajne animacje ,generalnie jest ,co robić .
Pyszne jedzenie ,piękna plaża ,bliskość centrum .
Dokuczliwy ,nieprzyjemny zapach kanalizacji. Ogromna ilość much w ogrodzie ,restauracji i przy basenach oraz na plaży .Brak sztucców na stolówce .
Hotel jak najbardziej w porządku! Miły personel, dobre jedzenie . Sama lokalizacja hotelu w północnej części miasta (tej niepopularnej wśród turystów), co dla mnie akurat było na plus bowiem pozwoliło na odkrywanie tego prawdziwego arabskiego świata, z jego wszystkimi zaletami i przywarami. Plaża przy hotelu. Woda czysta, na plaży dużo miejsca - nieprzeludniona.
Smaczne jedzenie Codzienne sprzątanie Blisko plaży Miła obsługa
Male pokoje Brak żelazka w pokoju
Byłam,widziałam i bardzo polecam.Piekne miejsce.Bardzo miła obsługa.Od wejścia czujesz się zaopiekowany. Jedzenie różnorodne bardzo pyszne.Pokoj sprzątany codziennie. Baseny czyste i cieplutkie. Wspaniałe SPA Dwie piękne plaże Cudnie poprostu cudnie
Podobało mi się to ,że mimo dużej ilości gości,nie odczuwało się tłoku,każdy znalazł swoje miejsce gdzie mógł odpocząć. Animatorzy zapraszali nas do ćwiczeń w basenie do wspólnej zabawy. Każdy był zadowolony
Za dużo powiedziane nie podobało. Brakowało mi informacji w języku Polskim na stołówce. Choć to nie problem Idzie się we wszystkim dogadać bo ludzie chcą rozmawiać i się zrozumieć.To raczej dotyczy takiego smutku że prawie we wszystkich hotelach nie ma informacji w języku Polskim a jest nas coraz więcej. Jakbym była właścicielem hotelu i miała informacje z skąd przyjeżdżają moi goście to choć by był tylko jeden miałby informacje w swoim języku.
Jesteśmy z koleżanką bardzo zadowolone z pobytu w tym hotelu, piękna plaża, bardzo miły i kulturalny personel, zróżnicowane i smaczne posiłki, codzienne wieczorne koncerty i dyskoteka.
Otoczenie, plaża, wyżywienie, życzliwy i pomocny personel, wspaniałe spa- dodatkowo płatne, oraz rezydent biura Sun Fun, który zawsze chętnie służył pomocą.
Część pokoi ma balkon francuski, jest to niewielka przestrzeń bez miejsc do siedzenia, my dostałyśmy pokoje z takim balkonem, mimo, że w ofercie był balkon lub taras . W pokojach dużo usterek : zepsuty sejf, nie działający odpływ w wannie, brak czajnika ( trzeba się upomnieć u pokojówki) Nie podobała mi się organizacja pracy w restauracji, trzeba było czekać na sztućce, które roznosili tylko kelnerzy, wiecznie szukałam solniczki, na posiłkach tłok i zamieszanie.