Pokoje czyste były codziennie sprzątane. W pokoju czajnik kawka herbatka , Cola, woda, sprite - uzupełniane jak tylko się skończyły. Jedzenie ok - różnorodne. Obsługa miła - animatorzy ok wieczorne "przedstawienia" od8.30 do 10 - i potem już cisza. Hotel nie dla dzieci - i to doceniam bardzo - nie ma wali o miejsce przy basenie. relaks cisza.
Blisko centrum Hurghady i portu . Obok plaża z rafą gdzie można snurkować.
to chyba przypadłość wszystkich hoteli w Egipcie w których byłam - prysznic - nie do końca sprawny.
Hotel typowy dla Niemców animatorzy i kelnerzy latali tylko koło Niemców .Nas była grupa 8 Polaków i byliśmy niewidoczni nie zapraszani do gier czy zabaw.Rezydent nie kompetentny nie wytłumaczył nam z czego możemy korzystać.
Hotel ładny czysty zadbany sprzątany na bieżąco.
Obsługa animatorzy którzy uznają tylko Niemcow
Sam pobyt ok, pokoje częściowo wyremontowane. Mila obsluga, choć przy basenie w barze słabo, mili tylko dla Niemców
Cicho miło czysto blisko do centrum
UWAGA NA SPA NACIAGACZE mowia ze dają np masaż gratis, a później go nie ma. Głównie ci łysi próbują naciągać Sam masaż nic nie wart Najgorsze spa jakie spotkalem
Bardzo przyjemny hotel. Razem z mężem byliśmy bardzo zadowoleni. Pokoje czyste. Codziennie sprzątane. W pokoiku czajnik kawka herbatka i dokładane. Woda mineralna w dostępie. Jedzonko pyszne. Kolacje przy basenie klimatyczne. Obsługa bardzo pomocna i prze miła. Hotel nie dla dzieci. Dlatego relaks cisza i spokój. Basen podgrzewany także spędzaliśmy dużo czasu w wodzie. Razem z mężem byliśmy bardzo zadowoleni i jeśli jeszcze kiedyś zdecydujemy się na Egipt to napewno wrócimy do Bell Azur😊
Wszystko było ok.
Brak wad jak dla nas
hotel dla doroslych cisza bez biegajacych bachorow starzy niemcy i mlodzi codziennie pokazy atrakcje wystepy.bylem drugi raz w tym hotelu rewelacja!!!czysto uprzejmi ludzie z obslugi ,jedzenie wspaniale ,czysto drinki dobre nieoszukane,jedzenie smaczne blisko do plazy i centrum miasta same zalety
czystosc uprzejmosc personelu brak dzieci malych rodzin z dziecmi ogolna czystosc i cisza
Pobyt w hotelu bardzo udany , pokoje czyste , sprzątane codziennie, obsługa na najwyższym poziomie
Położenie , obsługa, czystość, cudowna rafa koralową,
Nie ma
całkiem przyjemny hotel z miłą obsługą , smaczne jedzenie , niedaleko plaży hotelowej rafy koralowe , więc w wodzie do pasa można oglądać piękne rybki . Pokoje czyste , chociaż przydałby im się już remont . Do centrum ok 10 min taxi.
Plaża i rafy koralowe . Hotel tylko dla dorosłych
przydałby się remont pokoi
Ogólnie bardzo udany pobyt , piękna rafa przy hotelu ( nawet dwie) możliwość podziwiania rafy nawet dla osób nie umiejących pływać, wyżywienie urozmaicone.
Spokojny cichy , basen z ładnymi leżakami, możliwość korzystania z całego kompleksu AZUR ( ARABIA , Arabella) jeśli chodzi o leżaki i bary na plaży.
Na plaży trochę tłoczno ,
Ponieważ cenię sobie opinie zamieszczane na portalu wakacje.pl i sama się nimi kieruję przy wyborze hotelu, opiszę dla Państwa hotel Bel Air Azur Resort.Obiekt jest położony w kompleksie trzech hoteli, nieco w głębi za hotelem Arabia. Aby dojść do plaży, trzeba przejść przez ogród i wzdłuż basenu Arabii ok.300 m. Plaża kompleksu składa się z dwóch sztucznie usypanych piaszczystych lagun oraz długiego betonowego cypla wychodzącego w pełne morze. Wszędzie stoją łóżka plażowe. których nigdy nie brakuje. W lagunach zejście do wody jest łagodne, piaszczyste, dogodne dla dzieci, woda jest spokojna,ale mętna. Natomiast wzdłuż cypla schodzi się do morza po drabinkach, dno jest kamieniste z jeżowcami,więc trzeba mieć buty do wody Na końcu cypla zejście po drabince od razu na głęboką wodę, czasami z większą falą, ale tam właśnie jest ładna rafa, ciągnąca się ze 300 metrów do następnego hotelu. Bezpieczeństwa kąpieli pilnuje wielu ratowników do godziny 18. Bel Air to mały, cichy, dwupiętrowy hotel tylko dla dorosłych, zbudowany wokół basenu. Wszystkie pokoje są czyste, mają balkony lub tarasy wychodzące na basen. Budynek jest stary, ale dobrze utrzymany i dość czysty.. Wyposażenie działa sprawnie : bezpłatny sejf, głośna klimatyzacja, czajnik, telewizor z jednym polskim kanałem śląskiej telewizji, lodówka z bezpłatną , uzupełnianą codziennie wodą , colą i spritem, Hotel serwuje posiłki w dobrze klimatyzowanej restauracji. Śniadania są takie same jak w większości egipskich hoteli. Smaczny obiad można zjeść także w restauracji sąsiedniej Arabii lub w mniejszym wyborze dań w barze na końcu cypla, także przy basenie przygotowują frytki, rybę, wypiekaną w piecu pizzę lody. Najsmaczniejsze i najbardziej urozmaicone są kolacje podawane przy basenie.Goście mogą wybrać z kilku dań mięsnych, grilla, ryby, zapiekanek, warzyw, owoców , ciastek i deserów.Zamówione napoje do stolików podają kelnerzy. Podczas kolacji odbywają się czasami krótkie programy muzyczne. Personel jest grzeczny, Ponieważ gośćmi głównie Niemcy, pracownicy hotelu znają biegle niemiecki, a niektórzy także angielski i tymi językami należy się posługiwać, jeśli chcemy złożyć zamówienie lub mamy jakieś życzenia. Alkohol lokalny jest podawany od 10 rano w dowolnych ilościach, najdłużej w barze przy recepcji. Możemy również korzystać z wszystkich barów należących do Arabii. Można także zjeść kolację w restauracji a la carte na terenie sąsiedniego hotelu Arabella, po wcześniejszej rezerwacji , tylko że tam wszystkie napoje są płatne. Ja nie korzystałam, bo wolałam wybór dań przy basenie .W ostatnim dniu należy opuścić pokój do godz. 12. Karty na ręczniki plażowe można zatrzymać do 18, a opaskę na posiłki do końca pobytu. Hotel udostępnia na pół godziny gościom wyjeżdżającym później pokój ,w którym mogą się umyć i przebrać przed podróżą, tylko trzeba go zamówić dzień wcześniej w recepcji .Wspomnę jednak o wadach: łazienki są obskurne , może nie brudne, ale odrażające, talerze bywają niedomyte, a niektórzy goście mieli biegunkę. Natomiast położenie hotelu jest dogodne. Zaraz po wyjściu na ulicę, znajdziemy sklepy,również Cleopatra Bazar, gdzie towary mają ceny na metkach. w Arabii stoi maszyna do rozmieniania walut na funty egipskie, ale właściwie nie ma potrzeby wymiany, bo w sklepach przyjmują dolary i euro. W holu znajduje się stanowisko do pomocy gościom. Bardzo miła Niemka władająca angielskim może dla nas zamówić hotelową taksówkę do centru handlowego Senzo Mall w obie strony za 7 euro. Podsumowując, jest to bardzo spokojny, dobrze zarządzany hotel na czterogwiazdkowym poziomie.W porównaniu do pięciogwiazdkowych hoteli, na pewno wypada skromnie, ale moim zdaniem jest niezły.