Przy hotelu szeroka, piaszczysto-żwirowa plaża Matagorda (przejście przez promenadę).
Rozrywka: dzienne i wieczorne animacje dla dzieci oraz dorosłych.
Hotel położony na obrzeżach kurortu, przy nadmorskiej promenadzie, ok. 4 km od centrum Puerto Del Carmen.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Spoko,wszystko ok przy takiej pogodzie.6 pobudka do 23 ruch.
Blisko do promenady i oceanu.
Basen ogrzewany może nie za duży ale można się pochlupac
Najbardziej z tego hotelu podobał się moim dzieciom podgrzewany basen, ocean w styczniu jest zimny więc kąpiele nie wchodzą w grę. Hotel położony blisko oceanu i pięknej promenady co też na plus , pokoje duże standard ok, wystrój hotelu starszy ale ma to swój klimat. Na minus jedzenie codziennie to samo, niezbyt dobre, i już po 4 dniach w formule all brzydnie. Większość starszych Niemców i Anglików gdzie trochę czujesz się jak w rozrywkowym domu starców, animacje także typowo pod nich, no chyba że akurat na taki termin trafiliśmy. Na plus bliskość od lotniska, samoloty trochę słychać ale widok jest niesamowity i robi to wrażenie więc dla nas to był plus.
Lokalizacja, podgrzewany basen, codziennie sprzątane pokoje
Jedzenie, animacje
Ocena 8.3 jest kompletnie nieadekwatna. Zasługuje na ocenę 3.8. Hotel przestarzały.Nie remontowany. Wystrój z początku lat 90. W hotelu 1000 pokoi , a niewielka cześć basenowa. Wszyscy siedzą na kupie. Nie ma ogrodu.
Hotel lata świetności ma za sobą, wymaga remontu, pokój był duży i tyle z zalet, umiejscowienie hotelu bardzo blisko lotniska, więc hałas lądujących samolotów od 6 rano, personel hotelu w resteruacji stara się zadowolić gości i pomimo dużej ilości turystów radzą sobie dobrze, jedzenie smaczne i spory wybór. Okolica hotelu fajna, promenada, niedaleko resteuracje i puby, sama wyspa piękna.
Smaczne jedzenie.
Wymaga remontu, za mało miejsca przy basenie w stosunku do ilości turystów, o 9 rano już brak wolnych leżaków.
Hotel bardzo fajny. Jedzenie zróżnicowane - każdy znajdzie coś dla siebie.
Codzienna obsługa pokojówek. Wraz ze zmianą ręczników.
Ocena 8/10 P.S. wszystkie podstawowe atrakcje na wyspie platne 10-20€/os.
Jedzenie OK, wystarczajaco stolikow i napojow, wszechobecny na wyspie lod do napojow, pokoje OK (Klima 3 sropniowa-stara ale dziala), lazienki OK, codziennie wymianka, sklepy, drewniane rzezby, Bilard 1€, Minigolf gratis, Spielplatz, Volleyball, Pingpong, Tennis, Fußball, silownia, co wieczor inne Show, piaszczysta Plaza 50 m na prawo od hotelu, cieplo i wietrznie, wieczory bez dlugich rekawow, Auto na 10dni 180€, samoloty co Kilkanascie minut (halas na basenie gorszy).
Minusy:Spa w hotelu platne, wc publiczne do renowacji, Basen 10-18, zeklepywanie lezakow, za maly Basen z mleczna woda, nie wszystkie windy i czesc korytarzy czynne, o 22 zamykane wyjcie hotelu od strony Plazy, kilka karaczanow widzianych.
Pokój potraktowaliśmy jako bazę wypadową-wyposażenie zniszczone, ulokowany na parterze od strony zaplecza( widok na szopę ogrodową bez grama słońca-)-o co innego prosiłam i za co innego zapłaciłam.Hotel -moloch, ale problemem jest brak dachu podczas deszczu -panuje wtedy straszny ziąb.Zaniedbany ogród przy hotelu. Totalną porażką było odhaczanie kolacji,przy wpuszczaniu na salę i przypominanie dla opcji HD ,że muszą płacić za napoje do kolacji(wiemy co kupujemy-szczegółowy opis w ofercie).Można to było zrobić np.przy meldowaniu się.(tak jest na Fuertaventura-R2=kultura).Żujący personel recepcji-skandal,ciągle gumy/kanapki... +położenie hotelu +kelnerki-błyskawiczne sprzątanie -jedzenie bez należytej staranności-PRZESOLONA PAELLA !!! niedogotowany ryż - UBOGIE I BARDZO MAŁO OWOCÓW-właściwie niezauważalne, \\\"świeże \\\" warzywa obeschnięte Menu głównie dla Niemców-kaszanka,kiełbaski w cebuli,ziemniaki tłuczone...i to oni są obsługiwani ZDECYDOWANIE LEPIEJ(recepcja)i opieka rezydenta polski przedstawiciel z Tui a niemiecki-brak porównań-koszulki tylko podobne.Niemcy skakali-dosłownie wokół swoich podopiecznych-nasza rezydentka poza programem wycieczek(informacje były dostępne w folderze),nie wiedziała nic i co więcej nie wykazywała chęci (mimo prośby) by się dowiedzieć. TO PO CO TAM BYŁA !!!a jej kompletny brak pomocy dla niepełnosprawnej Pani na lotnisku- i tłumaczenie,że nie pomoże ,bo nie zna hiszpańskiego ,uświadomił mi ,że w razie wypadku na pewno nikomu nie pomoże.
Obsługa recepcji-żująca nieustannie(posiłki/gumę).Piętnowanie opcji HD, przy wejściu do restauracji .Idiotyczny pomysł z wykreślaniem kolacji z kartki.Bardzo zniszczone wyposażenie pokoju, no i widok .Rzeczywiście Polacy dostają najgorsze-.
Wakacje spędzone w marcu 2019roku. Hotel usytuowany nad samym brzegiem oceanu, tuż przy promenadzie. Blisko do sklepów, restauracji, pubów, wszystko pod nosem. Codzienne animacje przy basenie podczas dnia oraz wieczorne w restauracji, muzyka na żywo w drugim barze. Podgrzewany basen. Polecamy restaurację La Ola, przy końcu promenady po lewej stronie, przepyszne jedzenie i znakomity nastrój.:)))) Nie ma problemu z wprowadzeniem roweru do pokoju hotelowego. Możliwość zwiedzenia całej wyspy w 2 dni autem, a w 3 dni rowerem :). Przepiękne wulkaniczne krajobrazy i Lazurowe plaże : papagaya beach usytuowana na południu wyspy. Polecamy hotel w 100%, na pewno do niego wrócimy.
Blisko promenady, położony w centrum, blisko do sklepików, restauracji. Podgrzewany basen, pyszne urozmaicone posiłki- lepsze niż w niejednej restauracji w Puerto del Carmen. Miła obsługa. Blisko lotniska, rewelacyjny, szybki transfer, a startujące samoloty to dodatkowa atrakcja.;)
Trochę wymaga remontu, odświeżenia elewacji.
Hotel położony blisko plaży i promenady, gdzie można znaleźć wiele atrakcji. Hitem sam w sobie czysty i przestronny. Jedzenie (all inclusive) pyszne. Szczerze polecam
Urozmaicone menu na posiłki Czysty Miła obsługa Położony blisko plaży i promenady
Blisko lotniska (hałas samolotow)
Fakt, że chwyciliśmy ultra last minute... ale przy cenie 1500/os z przelotem, transferem i HB, to rewelacja. Niemniej postaram się wypunktować moje uwagi. Sami uznacie, czy to wady czy zalety: - Nominalnie hotel 4*, ale lata świetności ma już za sobą. Wyposażenie już też trącone zębem czasu, ale standardowy pokój to właściwie studio złożone z pokoju dziennego, oddzielnej sypialni, z dwoma tarasami, łazienki z dwoma umywalkami. Razem grubo ponad 40m2. Czyli przestronnie, swobodnie i luźno... - Do każdego pokoju wchodzi się właściwie z podwórka, czy jak kto woli z ogrodu, gdyż hotel jest zbudowany z kilku skrzydeł tworzących patia, a właściwie atria gęsto obsadzone tropikalną roślinnością. Fajne rozwiązanie. - Jeżeli chodzi o opisywane przez innych karaluchy (a właściwie długie na 3-4 cm, podobne do karaluchów robale), to ich zdecydowanie nie ma, o ile nie wpuścicie ich sami do pokoju. Jednego takiego przyuważyłem jak włazi i na kopach (dosłownie) wywaliłem z pokoju. Potem uważaliśmy i już nie było problemu. Natomiast fakt, że są na podwórku... Sorry, taki tam mają klimat.. - Jedzenie - wybraliśmy opcję HB, bo planowaliśmy zwiedzanie i zdecydowanie byśmy nie wykorzystali. Ale jak ktoś woli All Inclusive, to sugeruję wykupić HB z wycieczką, a All Inc. dokupić na miejscu - 10?/os/dzień. Wychodzi taniej no i można wykupić tylko na te dni, kiedy potrzeba. Natomiast posiłki były tak smaczne i różnorodne, że nawet ktoś z tak długimi zębami jak ja wychodził najedzony po uszy. Może to nie jest wersal, ale naprawdę było dużo, smacznie i różnorodnie. Ja bym tutaj nie narzekał. Między śniadaniem i obiadokolacją wystarczyło zjeść jabłko czy banana i wystarczało.. Ale każdy zdecyduje sam. - Basen - są 2 baseny, jeden (ten większy) z podgrzewaną wodą, co zimą jest sprawą istotną. Nawet przy 26C na zewnątrz, do tego niepodgrzewanego nie wszedłem głębiej niż po kolana. Do tego z podgrzewaną wodą bez żadnych oporów. Co prawda mimo zakazów rezerwują leżaki ręcznikami, ale nigdy nie zdarzyło się, żebym musiał komuś przekładać ręczniki, bo nie było miejsca. Praktycznie zawsze były wolne miejsca tam gdzie chciałem. Natomiast nad oceanem plaża była omalże całkowicie pusta. Myślę, że z powodu braku darmowych drinków. No i ranem na plaży trzeba było schronić się przy murku, bo było delikatnie za chłodno (grudzień), ale od około 12 można było swobodnie rozłożyć się w każdym miejscu. Ja wolałem na plaży, bo wiała przyjemna bryza... nad basem bywało za gorąco.. nawet w grudniu... - Jeżeli chodzi o czystość, to sterylności zdecydowanie nie ma. Sprzątanie codziennie, zmiana ręczników, uzupełnianie kosmetyków, ścielenie łóżka ... OK. Ale jakość sprzątania to już tak sobie. Tylko z wierzchu i po łebkach. W kątach raczej dawno nie było sprzątane... tu minus - Położenie to oddzielny rozdział... Są tu i plusy i minusy. Całość położona jest przy samej piaszczystej plaży - wystarczy przejść przez pieszą promenadę i jesteśmy na miejscu. Plaża zaczyna się ok 10 m od płotu hotelu. Niestety całkiem niedaleko jest lotnisko (ok. 1500 m). Jak ktoś chce pospać do 10, to będzie miał problem, bo od ok 8.00 robi się spory ruch na niebie, a samoloty zbliżają się do lotniska ok 300-400 m od hotelu. W ciągu dnia, to absolutnie nie przeszkadza, jest wręcz atrakcją - sam wielokrotnie obserwowałem zniżające się samoloty i nawet ze 3 razy byłem pod samym lotniskiem, żeby zrobić jak najdokładniejsze fotki. Natomiast w nocy prawie wcale nie latają. Mam dosyć czuły sen i przez tydzień chyba tylko raz czy dwa słyszałem samolot i to śmigłowy, który jest mniej dokuczliwy. Tak więc uważam, że lotnisko nie jest problemem. - Niedaleko hotelu jest nieduże centrum handlowe (nie hala, tylko oddzielne budynki). Co prawda przeważają tam wypożyczalnie rowerów, restauracje i punktu usługowe czy biura podróży, ale jest też spory market. - W hotelu jest punkt wypożyczalni samochodów. Ceny bardzo przyzwoite. Za VW Polo z pełnym ubezpieczeniem (nawet szyby - nie obejmowało tylko gum i podwozia) 25?/dzień. Co prawda w tej cenie na rentalcars.com znalazłem takie auto na 3 dni, ale po doliczeniu ubezpieczenia, które dodatkowo nie obejmowało szyb, wychodziło na to samo, a pozostawał jeszcze problem dotarcia do wypożyczalni - i czas i kasa... - Raz miałem nieprzyjemną przygodę z kelnerami. Twierdzili, że poprzedniego dnia nie zapłaciłem za napoje do kolacji. Jak się postawiłem i powiedziałem, że mam potwierdzenie płatności kartą i zaraz przyniosę z pokoju albo pokaże na apce w telefonie, to jakoś znalazły się kwity potwierdzające. Ale smród pozostał, bo za nami stała już spora kolejka chcących wejść do restauracji. Tu duży minus.. - Blokowanie drzwi przez osobę myjącą i konieczność obchodzenia 200 m do następnych zaraz po śniadaniu jak jest największy ruch, czy obcinanie gałęzi z palm nad leżakami podczas największego obłożenia to sygnał, że ktoś w managemencie nie myśli. - Płatny internet w pokojach... Czy im nie powiedzieli, że mamy XXIw i wszędzie jest bezpłatny? Korzystałem z tel.
Położenie, pyszne posiłki
Niedokładne sprzątanie, choć codzienne
Pobyt był bardzo udany.Otrzymaliśmy przepiękny pokój z balkonem z widokiem na morze,ale jakim .Rzadko się zdarza taki widok. Hotel jest położony blisko lotniska ale w ogóle nam to nie przeszkadzało.Dziwne ale ,jak poszliśmy plażą kilka kilometrów dalej .tam były bardziej dokuczliwe odgłosy startujących samolotów..Promenada przy oceanie super,plaża piaszczysta,długa i szeroka.Przepięknie. W nocy spokój ,samochody tam nie jeżdżą.Przed nami tylko promenada i ocean.Hotel miał b.dobre położenie.Do zwiedzania idealnie.Wszystko blisko,szczególnie jak się porusza samochodem.Parking bezproblemowy.
położenie,miła obsługa,duże pokoje z balkonami,przepiękny widok, powietrze,dobre jedzenie,ciepły basen podgrzewany
pokoje wymagają malowania ,powinny być dodatkowe drzwi z siatką na komary
Pokoje sprzątane codziennie. Ręczniki czyściutkie. Pojemna szafa. Duży balkon.... Mogłabym tak wymieniać. Tam trzeba po prostu być ???????? Niepalącym może przeszkadzać, że w hotelu jest otwarta przestrzeń i można palić wokół. Mi to nie przeszkadzało ( sama od czasu do czasu zapaliłam). Animacje - dużo śmiechu. Kiedyś tam wrócę ??
Blisko plaża, miła obsługa, chciałabym jeszcze wrócić w to miejsce, super animatorzy - do tej pory wspominam z uśmiechem. Dostaliśmy pokój z widokiem na ocean, więc mega widok. W pobliżu można wypożyczyć auto, rower. Zwiedziliśmy ponad pół wyspy. Nie zapomnijcie, że na wyspach możecie kupić taniej oryginalne perfumki. Razem z mężem jesteśmy zadowoleni. Lecące samoloty niedaleko (nad nami) - dla nas dodatkowa atrakcja. Pozdrawiam Panią ze Szczytna z wakacje.pl, która poleciła nam to miejsce. Pozdrawiam.
Nie dla mnie. Zależy co kto lubi. Ja się nie przejmowałam błachostkami.
Hotel przyzwoity podobało się mnie i moim bliskim ale brakowało troszkę spokoju strefy dla nie palących za duży rozgardziasz przy strefie basenów.
Przestszennie
Myślę że wakacje zimowe można zaliczyć do udanych, cena urlopu była adekwatna do jakości.
Świetne położenie hotel leży przy samym morzu przy promenadzie jest bardzo blisko lotnisko które w moim mniemaniu jest zaletą bo nie trzeba tracić czasu na dojazd Promenada jest bardzo fajną sprawą można na niej spacerować uprawiać jogging lub jeździć na rowerze na terenie hotelu jest podgrzewany basen który w okresie zimowym jest dobrą alternatywą dla kąpieli morskich
Dla mnie wadą hotelu była jego wielkość około 600 pokoi ale zależności kto co lubi
Jeśli ktoś potrzebuje ciszy to proponuję podczas zameldowania poprosić o pokój z dala od animacji wieczornych (trwają do 24:00) i od Baru, gdzie są co dwa dni śpiewy zaproszonych artystów (trwają do 22:00), najlepiej pokoje umiejscowione wysoko i z balkonem od strony basenu (wtedy jest piękny widok na ocean). Jeśli nie życzycie sobie wejścia Pani sprzątającej w trakcie Waszego pobytu w pokoju to należy zawiesić stosowną informację na klamce - bo jeśli nie ma, to Pani wchodzi i nie patrzy czy jesteście w pokoju czy nie, odsuwa łóżka i sprząta wszystko przy Was - oczywiście przekładając wszystko na \"swoje miejsce\" :) Śniadanie było bardzo monotonne, codziennie to samo (jajka sadzone, fasola, tosty, sery i wędliny) - każdy coś dla siebie znajdzie na upartego. Napoje płatne do kolacji, nie dotyczy all inclusive - ceny np. woda 1,8 EURO za 0,5l.
położenie przy plaży, podgrzewany basen w sezonie zimowym, ręczniki w pokojach wymieniane tak często jak sobie życzyliśmy
śniadania codziennie identyczne, napoje dodatkowo płatne do kolacji, SPA w wygórowanej cenie tj. 12 EURO za 2h (basen, sauna, jacuzzi), czajniki do pokoju płatny 2 EURO za dzień (trzeba wykupić na cały pobyt), wifi płatne w pokojach 20 EURO za tydzień, pokoje w okolicach animacji bardzo niekomfortowe - wszystko słychać! Wieczorne animacje trwają do 24:00, więc muzykę i krzyki słychać było w pokoju.
WYCIECZKE ZAREZERWOWAŁEM OKOLO 2 TYG. PRZED WYJAZDEM. WARUNKIEM REZERWACJI HOTELU BYŁA SZYBKA WPŁATA PIENIEDZY, PANI PRZESLALA MI WSZYSTKIE DOKUMENTY I DOKLADNA KWOTE DO ZAPLATY, NASTEPNEGO DNIA RANO WPLACILEM KWOTE. PO KILKU DNIACH OTRZYMAŁEM SMS ŻE MAM DOPLACIC 90 ZŁ BO WYCIECZKA PODROŻAŁA, MIMO ROZMÓW NIC NIE WSKÓRALEM NASTEPNEGO DNIA OTRZYMALEM MAILA OD KOLEJNEJ PANI ZE MOJA OFERTA W HOTELU JEST NIEAKTUALNA I MOGE SOBIE WYBRAC Z DWÓCH INNYCH HOTELI JAKIS, KTORYCH NIE BYŁO W OFERCIE, WYBRAŁEM I CISZA. 5 OSÓB SIE ZE MNA KONTAKTOWAŁO KAZDA OBIECANO MI PARKING BEZPŁATNY OCZYWISCIE ZANIM WPLACILEM KWOTE NASTEPNIE CISZA, PO TYGODNIU OTZRYMAŁEM VOUCHER I INNE DOKUMENTY A TAM CO KWOTA O 90 ZŁ NIŻSZA, KTÓR A ZAPŁACILEM. RĘCE OPADAJA MYSLALEM ZE PORTAL IDEALNY A OKAZUJE SIE ZE TAKIE SAMO BAGNO JAK WSZEDZIE, WSZYSTKO JEST SUPER DOPÓKI NIE ZAPLACISZ JAK ZROBISZ PRZELEW TO JEST OLEW. POZDRAWIAM
wspaniały hotel, blisko lotniska co jednak nie zepsuło nam wakacji, mimo częstych przelotów samolotów, nie było to dla nas uciążliwe a wręcz było dodatkową atrakcją. Jedynym minusem była wycieczka na sąsiednią wyspę Fuerteventurę - odradzam wszystkim, stracone pieniądze, brak polskiej opieki, a ponadto bardzo ubogi jej program.
hotel położony tuż przy pięknej promenadzie, blisko do piaszczystej plaży, piękny widok na morze z balkonu pokoju, dużo wind - co ułatwia poruszanie się z małymi dziećmi na wózkach
TRAGEDIA!!!!!! Zmarnowany urlop!!!!!!! Remont w hotelu, hałas, kurz..... Główna restauracja zamknięta, w pozostałych w związku z tym dłuuuuugie kolejki... jedzenie zimne, tłok do każdego dania. Szczytem wszystkiego był śmierdzący bekon na śniadanie. Obsługa nie uprzejma, nie znająca angielskiego. Pokój co prawda duży, ale zapuszczony brudem z przedpotopowym telewizorem i meblami. ODRADZAM!!!!1 za te same pieniądze w Puerto del Carmen są naprawdę dużo lepsze hotele.
BRAK
DUŻO!!!!
4 gwiazdki to raczej przesada. z drugiej strony po przeczytaniu wszystkich opinii na temat hotelu, jednak pozytywnie się rozczarowałam:) hotel stary w stylu PRL, ale pokoje nowoczesne, duże i czyste. Naprawde super! Jedzenie - duzy wybór, glownie nastawione na Brytyjczyków, ale każdy coś dla siebie znajdzie. Na tapas lub fajną paelle nie ma co jednak liczyć. wszedzie jest czysto i raczej przyjemnie. Do samego centrum Playa del Carmen trzeba się kawałek przejść, to nie jest aż tak blisko. Ok godziny, za to promenadą przy \\\"plaży\\\" także to sama przyjemność. Co do \\\"plaż\\\" - jest to wyspa wulkaniczna, wiec wyspy są czarne. Zaraz przy hotelu są głównie takie kamienne, wiec trzeba kawałek przejsc zeby znajeźć piaszczystą - jezeli ktos poszukuje tradycyjnej \\\"bialej\\\" plaży do trzeba sie wybrać do Playa Blanca, ale nie ma co liczyć na niewiadome jak piękną plażę, Polecam wycieczki, które umiliły mi wyjazd - objazd lanzarote i wypad katamaren na La Graciose - swietna zabawa!
Przepiękne, nowoczesne, duże i czyste pokoje - bardzo wysoki standard!!! Widać, że po remoncie, jednak sam hotel jest dosyć stary, czuć klimaty PRL :) ale z drugiej strony kto siedzi w hotelu. Miła i pomocna obsługa. Hotel zaraz przy promenadzie prowadzacej do playa del carmen.
Bardzo blisko lotniska - na tyle blisko, że słychać każdy samolot. Pieszo w 10 minut można dotrzeć promenada pod samo lotnisko i poobserwować jak samoloty startują itd. Mnie osobiscie nie przeszkadzalo.
Hotel w stylu Europejskim. Bardzo ładnie położony.Piękna promenada nad Oceanem,dużo kafejek,restauracji.Jest również blisko sklep SPAR. Wypożyczalnie rowerów i samochodów. Aczkolwiek Lanzarotte jest małą wyspą i spokojnie można zwiedzić ją udając się na wycieczkę autokarową.W hotelu miła obsługa,bardzo gustownie urządzone pokoje w większości z widokiem na Ocean,a także na miasto i wulkany.Baseny z czystą wodą(niezbyt duże).Byliśmy w Grudniu-brak animacji przy basenie,ale za to wieczorne występy odbywały sie regularnie(przewaga seniorów w hotelu) Polecam ten hotel dla ceniących spokój.Było bardzo miło.
Położony przy pieknej promenadzie wzdłuż Oceanu. Hotel bardzo róznorodny w swojej zabudowie duzy. Tuż przy płcie lotniskowej,wspaniale widaćjak ląduja i startują
Słabe Wi Fi ,