Bliskość 2 piaszczystych plaż z łagodnym zejściem do morza: Fanabe - ok. 300 m od hotelu, La Pinta (ok. 400 m od hotelu).
Atrakcje dla najmłodszych: basen dla dzieci, pokój zabaw, miniklub (4 -7 lat), animacje.
Bogata oferta sportowo-rekreacyjna: 2 baseny, squash, siłownia, Centrum Spa Kin Ha (wstęp od 14 lat).
Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Uwaga w hotelu są pluskwy! Po zgłoszeniu w recepcji przeniesiono nas do kolejnego pokoju w którym również były pluskwy. Zostałam boleśnie pogryziona, wakacje w tym hotelu okazały się horrorem.
po pogryzieniu w nocy przez insekty nic
pluskwy!
Doświadczyliśmy w Hotel La Nina wiele niezapomnianych chwil i jeszcze długo będziemy wspominać ten wyjątkowy pobyt na Teneryfie. Najbardziej urzekła Nas fantastyczna lokalizacja bez wątpienia to największy atut hotelu ale spokojnie nie jedyny a więc do sedna :) Hotel: oddalony od lotniska niecałe 30min. Na miejscu sprawne zameldowanie. Naszą uwagę przykuła piękna recepcja. Teren wokół obiektu czysty i zadbany. Pokój: przestronny, czysty, wygodne łóżko, otrzymaliśmy pokój z widokiem na basen, z balkonu można było podziwiać wieczorne występy. Do odświeżenia armatura łazienkowa, pokój sprzątany codziennie. Po przeczytaniu negatywnych opinii mieliśmy obawy o stan techniczny klimatyzacji w pokojach, owszem nie należała do najnowszych ale spełniła swoje funkcje, działa bez zarzutu i nie tak głośno jak o tym pisano:) Basen: bardzo duży, na żywo większy niż na zdjęciach. Wystarczająca ilość leżaków. Ale wymagający odświeżenia, kilka płytek lekko się odklejało, fugi do doczyszczenia. Jedzenie: urozmaicone i smaczne, codziennie dania z owocami morza i z grilla, świeże owoce, dużo słodkości. Względne drinki w ofercie all inclusive. Okolica: w pobliżu przepiękna Marina, promenada, liczne sklepy, puby, restauracje, wypożyczalnia aut, biura z wycieczkami. Plaża: w pobliżu hotelu dwie bardzo ładne plaże w odległości ok 200m: jedna z jasnym a druga z ciemnym piaskiem. Polecam podziwiać obłędne zachody słońca:)
-rewelacyjna lokalizacja ułatwiająca zwiedzanie wyspy, świetna baza wypadowa -w pobliżu dwie ładne plaże, promenada oraz Marina -przyjazny, uśmiechnięty i pomocny personel -ciekawe animacje każdego wieczoru -wyśmienite butelkowe wino w ofercie all inclusive -dwie kolacje ala carte
-leżaki i parasole przy basenie oraz strefa przy basenie, które wymagają odświeżenia i poprawy stanu technicznego -wysoka kaucja za wypożyczenie żelazka ok20euro -na pozostałe wady patrzyliśmy z przymrużeniem oka, wyspa jest zbyt piękna żeby doszukiwać się niedociągnięć w szczegółach i szczególikach:)
PLUSKWY W POKOJACH NIE POLECAM REZYDENTKA PO WIADOMOŚCI NIC NIE ODPOWIEDZIAŁA prZENIEŚLI NAS Z JEDNEGO POKOJUZ TYM CZYMŚ DO DRUGIEGO Z TYM SAMYM PROBLEMEM
JEDZENIE NA PLUS
NIE PATRZEĆ NA TO CO W OPISACH W BIURACH PODRÓŻY BO NIESTETY DUŻA RÓŻNICA
Polecam ten hotel w 100%,1 basen ale wystarczy. Leżaków nie brakuje.
Bardzo miła obsługa super jedzenie i dobre położenie hotelu wszędzie blisko.
Duży obiekt .ładne pokoje wygodne łóżko.super lokalizacja
Dobre jedzenie różnorodne i świeże.pyszne owoce i owoce morza
Trochę głośno w nocy windy słychać a rano betoniarki budzą od strony miasta
Bardzo ładny, zadbany hotel, przed wejściem nie robił za dużego wrażenia, natomiast w środku zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Widać, że obsługa dba o hotel jak i cały jego teren, ponieważ wszędzie jest czysto
- lokalizacja - aż dwie plaże bardzo blisko hotelu - przepiękne widoki na ocean
Hotel godny polecenia . Czysto codziennie sprzątanie. Personel pomocny , kelnerzy Przesympatyczni i pyszne jedzonko . Polecamy . Byliśmy od 5 do 12 marca . Jeszcze tam wrócimy . Tadeusz .
Super polecam
Hotel nie ma żadnych wad
Super hotel, warty swojej ceny, zdecydowanie bardziej dla osób dorosłych, w hotelu raczej brak udogodnień dla dzieci.
położenie blisko centrum i siam parku, pyszne jedzenie, duży wybór, dobre alkohole
bardzo słabe animacje dla dzieci
Fantastyczne położenie, Costa Adeje to świetna baza wypadowa zarówno na wieczorne aktywności jak i zwiedzanie najważniejszych punktów na mapie teneryfy. Jedzenie fantastyczne, duży wybór, wiele dań smażonych \"na świeżo\". Markowe alkohole w dużych szklankach :) Obsługa pozytywna i profesjonalna
- Przepyszne jedzenie - Importowane alkohole - Przyjemna obsługa - Położenie - Mało dzieci
- Ciuchuciuchu - Basen w rzeczywistości mniejszy niż na zdjęciach
Polecam spacer deptakiem wzdłuż wybrzeża na Playa el Duque, jasny piasek i super fale! Ok. 25 min, albo w kierunku Playa del La America. warto odwiedzić każda plaże w okolicy, każda jest inna. Żółty piasek znajdziecie na Playa de la Teresitas powyżej Santa Cruz de Tenerife, plaza co prawda z piasku nawiezionego, więc osłoniona jest falochronami, co powoduje brak fal, jest dość płytko, dla dzieci przyjemna. W tej części najwięcej anglików, są ok. Hotel ma 9 pięter, pokoje zaczynają się od 4 piętra. Warto napisać do nich maila z prośba zakwaterowanie na wyższych piętrach. Na prawdę polecam.
Blisko do różnych plaż, wokół sklepy bary, wypożyczalnie, agencje turystyczne, w tym na lewo od wyjścia z hotelu polsko-słowacka agencja IF Activ - polecam. Dwa razy można skorzystać z restauracji a la carte - pyszne jedzenie, jeden darmowy bon do spa na osobę, do dyspozycji squash, siłownia, kryty basen, leżaki zawsze się znajdą, parasoli trochę mało, dużo anglików, którzy odstępują swoje parasole po prośbie, ręczniki basenowe za kaucją 10?/szt. wymiana na świeży 1?. Parasol plażowy w sklepie ok. 10?, wynajem leżaków z parasolem na plaży ok. 8-10? za dzień
Jedyna wadą jest serwis \"sprzątający\" pokoje
Teneryfa robi wrażenie! Hotel w samym centrum, mega blisko plaży. Pyszne jedzenie i super obsługa. Duży wybór drinków i napojów w ramach all inclusive. Wróciliśmy mega wypoczęci. Ah..jeszcze animacje - super. Codziennie coś nowego. ..? z przyjemnością tam wrócę
Czysty, blisko plaży, super animacje, świetna obsługa, mega wygodne łóżko i codziennie sprzątane pokoje.
Wyjazd na Teneryfę i pobyt w hotelu La Nina był super. Hotel bardzo ładny i przestronny, z miłą obsługą hotelową oraz z bardzo dużym wyborem potraw w opcji All inclusive. Pokoje sprzątane codziennie. Rada - ręczniki wymieniane codziennie, więc nie ma potrzeby brać własnych z domu lub w dużej ilości. Codziennie zabawy przy basenie, głównie dla dzieci. Niestety mimo dużego pokoju nie było w nim balkonu, co była dla mnie jedynym minusem.
Blisko plaży, bardzo dobre wyżywnienie, miła i pomocna obsługa hotelowa, duży teren przy hotelu z basenem i minibarem, duży i ładny hotel.
Płatny sejf, płatny i ograniczony dostęp do internetu, drinki i alkohole w opcji All inclusive niezbyt dobre i słabe (drink Pinacolada to dwa składniki z przesdaną ilością lodu).
Byliśmy w maju 2017r. Wakacje rodzinne z Synkiem 10miesiecy. Hotel super, w idealnej lokalizacji - knajpy, sklepy, plaża,piekna okolica. Polecamy w 100%! :)
*super lokalizacja *blisko plaża (nawet kilka) *duzo sklepów i supermarketów *bardzo blisko restauracje *blisko lotniska *brodzik dla dzieci *przyjazna i pomocna obsługa *bardzo dobre jedzenie chociaż mało urozmaicone jak na taką sieć hoteli
Hotel nie robi spektakularnego wrażenia swoim wyglądem, ale miłe rozczarowanie dotyczące smacznego, urozmaiconego jedzenia, czystości i uprzejmości obsługi hotelowej w części gastronomicznej i sprzątającej. Codziennie sprzątano pokoje, wymieniano ręczniki.Wadą hotelu jest sąsiedztwo z niezliczoną ilością do późnych godzin funkcjonujących restauracji, dyskotek. Należy wspomnieć ważny aspekt dotyczący gości hotelowych w większości pochodzących z wysp brytyjskich, których skandaliczne, głośne zachowanie uniemożliwiało całkowity relaks i wypoczynek w tym hotelu.
położenie blisko plaży, czystość, dobre jedzenie, profesjonalna, uprzejma obsługa.
hałas, usytuowanie blisko restauracji i klubów.
Hotel położony blisko oceanu i ładnych piaszczystych plaż. Mieliśmy pokój z balkonem , ładnym widokiem na ocean i port jachtowy. Wyposażenie pokoju i czystość bez zastrzeżeń. Jeżeli chodzi o posiłki to na śniadanie codziennie to samo,raczej w stylu angielskim. Na obiad i kolację duży wybór w tym codziennie smażone na bieżąco mięsa i ryby, Owoce, desery, ciasta oraz lody do każdego posiłku, tylko soki niezbyt smaczne. W barach alkohole tylko lokalne, za importowane trzeba dopłacać, ale tragedii nie ma. Jeżeli chodzi o basen to oczywiście rezerwowanie leżaków od 7 rano jest normą, ale w zasadzie nie ma problemu aby znaleźć coś wolnego. Dużo leżaków i parasoli. Przy basenie bar z napojami i przekąskami. Ręczniki za kaucją 10 euro, wymiana 1 euro. Sejf za opłatą 18 euro + kaucja 11 euro. Polecam hotel raczej dla osób starszych, dla dzieci raczej nie ma tam zbyt wielu atrakcji.
Położenie blisko oceanu
w zasadzie brak
Bylismy juz kilka krotnie w tym Hotelu i niektóre części i strefy powinny przejsc małe odświeżenie .
Bliskosc plazy i centrum
Potrzebny jest juz remoncik
Bardzo dobry hotel w dobrym miejscu nad samym oceanem- 50m do plaży. Pokoje czyste sprzątane codziennie z wymianą ręczników. Posiłki urozmaicone, o czym pomyślisz to jest do zjedzenia , bardzo duży wybór mięs i owoców morza - nie do przejedzenia. Desery i ciasta też po czubek głowy. Alkoholi jakie chcesz i ile chcesz . Polecam wypoczynek w tym hotelu. Super miejsce pod każdym względem.
Czysto,miła obsługa,super jedzenie,dobra lokalizacja
Brak wad
Hotel Be Live La Nina położony jest w dogodnej lokalizacji, odnowiony, w dostatecznym standardzie. Cześć wyposażenia pokoi wymaga wymiany, szczególnie w przypadku suszarki. Oferowane przez hotel kosmetyki stanowiące standardowe wyposażenie łazienki odbiegało od poziomu do którego aspiruje hotel. Widok z pokoju uzależniony jest od jego lokalizacji. Znaczna część pokoi ma okna zwrócone na drogę do promenady bez widoku na ocean, cześć pokoi pozbawiona jest balkonu. Pokoje położone na wysokości powyżej 5 piętra mają atrakcyjną panoramę. Promowana przez hotel (w cenie wyjazdu) oferta Spa sprowadza się do jednorazowego dostępu do jacuzzi, małego basenu oraz sauny suchej i parowej w ustawionych na temperatury niemal pokojowe. Cieplejsza z nich-sauna sucha osiągała jedynie 35 stopni C. Pozostała ?bogata? oferta Spa ogranicza się do wanny z hydromasażem oraz wysoko płatnych zabiegów estetycznych i masaży. Ponadto Hotel oferuje moż liwość skorzystania z sejfu, który podobnie jak inne dodatkowe usługi jest wysoko płatny, ponad 20 Euro za pobyt dwutygodniowy. W pakiecie imprezy turystycznej (All inclusive) są dostępne jedynie alkohole najtańsze, słabej jakości. Za rozszerzenie pakietu o lepsze alkohole należy dopłacić 8 euro dziennie za każdy dzień pobytu lub dopłacać do każdego zamówienia osobno. Kuchnia hotelowa średniego poziomu patrząc przez pryzmat standardu 4*. Hotel zdecydowanie nie polecany dla miłośników owoców morza i ryb - których jak na wyspy był nie wielki wybór, w niektórych przypadkach były nieświeże, a czasem także źle przyrządzone. Owoce dostępne na deser często były niedojrzale, przejrzałe lub po prostu popsute. Podsumowując, z pobytu w hotelu można być jedynie zadowolonym gdy nie oczekuje się dobrze przyrządzonych posiłków, urozmaiconej kuchni (obfitującej w owoce morza i ryby), potrzeby korzystania z sauny, jacuzzi oraz fitness. Ponadto , nie razi dodatkowa odpłatność za alkohole i inne usługi oraz nie zostanie się zakwaterowanym w pokoju powyżej 5 piętra.
Hotel Be Live La Nina położony jest w dogodnej lokalizacji, odnowiony, w dostatecznym standardzie. Cześć wyposażenia pokoi wymaga wymiany, szczególnie w przypadku suszarki. Oferowane przez hotel kosmetyki stanowiące standardowe wyposażenie łazienki odbiegało od poziomu do którego aspiruje hotel. Widok z pokoju uzależniony jest od jego lokalizacji. Znaczna część pokoi ma okna zwrócone na drogę do promenady bez widoku na ocean, cześć pokoi pozbawiona jest balkonu. Pokoje położone na wysokości powyżej 5 piętra mają atrakcyjną panoramę. Promowana przez hotel (w cenie wyjazdu) oferta Spa sprowadza się do jednorazowego dostępu do jacuzzi, małego basenu oraz sauny suchej i parowej w ustawionych na temperatury niemal pokojowe. Cieplejsza z nich-sauna sucha osiągała jedynie 35 stopni C. Pozostała ?bogata? oferta Spa ogranicza się do wanny z hydromasażem oraz wysoko płatnych zabiegów estetycznych i masaży. Ponadto Hotel oferuje możliwość skorzystania z sejfu, który podobnie jak inne dodatkowe usługi jest wysoko płatny, ponad 20 Euro za pobyt dwutygodniowy. W pakiecie imprezy turystycznej (All inclusive) są dostępne jedynie alkohole najtańsze, słabej jakości. Za rozszerzenie pakietu o lepsze alkohole należy dopłacić 8 euro dziennie za każdy dzień pobytu lub dopłacać do każdego zamówienia osobno. Kuchnia hotelowa średniego poziomu patrząc przez pryzmat standardu 4*. Hotel zdecydowanie nie polecany dla miłośników owoców morza i ryb - których jak na wyspy był nie wielki wybór, w niektórych przypadkach były nieświeże, a czasem także źle przyrządzone. Owoce dostępne na deser często były niedojrzale, przejrzałe lub po prostu popsute. Podsumowując, z pobytu w hotelu można być jedynie zadowolonym gdy nie oczekuje się dobrze przyrządzonych posiłków, urozmaiconej kuchni (obfitującej w owoce morza i ryby), potrzeby korzystania z sauny, jacuzzi oraz fitness. Ponadto, nie razi dodatkowa odpłatność za alkohole i inne usługi oraz nie zostanie się zakwaterowanym w pokoju powyżej 5 piętra.
Bardzo fajny hotel, świetne animacje, muzyka na żywo - rewelacja. Bardzo sympatyczni pracownicy. Serdecznie polecam zwłaszcza dla osób wybierających się w podróż poślubną.
pokoje czyste, zadbane, miła obsługa, dobre jedzenie