Bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Varadero.
Bogata oferta rozrywkowa - m.in.: dyskoteka, program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.
Atrakcje dla amatorów aktywnego wypoczynku: siłownia, kajaki, katamaran, tenis stołowy, rowery wodne, windsurfing.
Park Retiro Josone (wyjątkowe gatunki roślin i ptaków)
Ogólne wrażenia bardzo dobre.Miła i pomocna obsługa.Zawsze jakiś bar z alkoholem i jedzeniem otwarty.Ładna plaża oraz blisko do centrum.
Jedzenie i alkohol przez całą dobę,ładna plaża i niedaleko do centrum Varadero
Stare pokoje ale nie ma tragedii.
Po pierwsze, sprzedaż wczasów przez jakiekolwiek biuro jako **** to zwykłe oszustwo! W Polsce hotel ten MOŻE załapałby się na ** SYF w pokojach makabryczny, praca sprzątaczki polegała na posłaniu łóżka i zgarnięciu tipa (po drugim dniu przestaliśmy dawać). Pani Urszula (rezydentka TUI) poleciła wskazać miejsca sprzątaczce wymagające ogarnięcia (sic!) Łazienki w pokojach to późny Gomółka lub wczesny Gierek, z litości nie wspomnę jak wyglądały. Przy wejściu do restauracji bije odór skutecznie likwidujący uczucie głodu. Ogólnie hotel TRAGEDIA absolutnie nie wart tych pieniędzy...na szczęście pogoda i humory dopisały.
perfekcyjnie położony prawie przy plaży. zawsze dostępne leżaki tak na plaży jak i przy basenie
stan techniczny szczególnie łazieniek TRAGEDIA
Bardzo fajny hotel polecam .Smaczne jedzenie, dobre alkohole hotel ma swój klimat.
jedzenie alkohole położenie widok z okna
średnie pokoje, ale to Kuba nie Egipt
Serdecznie polecam ten hotel, pomimo 4 gwiazdek posiada naprawdę bardzo dobry standard. Polecam dla rodzin z dziećmi.
Blisko do plaży. Niedaleko do miasta Varadero. Dobry dojazd do Hawany. Przemiła obsługa! Sympatyczni ludzie, hotel tętni życiem, a nie tak jak w innych zimnych kolosach. Jedzonko świeże, bardzo smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie.
Przydałby się generalny remont łazienek.
Ogółem pobyt w tym hotelu bardzo chwalę. Pokój jaki otrzymaliśmy (zapewne dzięki uiszczeniu bonusu przy check-inie) był niedawno remontowany, ładny i dość wygodny. Piękny widok na otaczany przez hotel basen z barem i sceną urozmaicił wieczorne przebywanie w pokoju. Łazienka jednakże nie porywa, zintegrowana wanna z prysznicem i przeciekającą zasłonką doświadczyła trudności i kilku powodzi podczas mycia, jednakże z racji kraju w jakim się znajdowaliśmy zapewne to był luksus. W pokoju były 2 łóżka, z czego na jednym spokojnie mieściliśmy się z żoną. W wyposażeniu TV z latynoamerykańskimi kanałami, darmowy sejf, suszarka, hałasująca klima \"włącz/wyłącz\" i lodówka. Jednakże z racji położenia pokoju (w cieniu) klimatyzacja była zbędna. Używaliśmy jej jedynie po wyjściu z pokoju w celu osuszenia pomieszczenia i naszych mokrych rzeczy. To tyle o pokoju. Jedzenie... Ogromna rozbieżność. Jest kilka restauracji, w niektórych coś się powtarza a przygotowane jest zupełnie inaczej. Tal w skrócie aby nie zanudzać, restauracje tematyczne (są dwie) dostępne są raz na tydzień, bardzo polecam. Każde potrawy w tych restauracjach smakowały nam. Restauracja \"stołówka\", śniadania OK ale obiad nie zawsze smakował. Bardzo kiepskie były mięsa przyrządzane \"na bieżąco\", w sensie nie dopieczone, gumowate. W poolbarze kanapki z tuńczyka poezja, jednak frytki albo świeże albo guma. Polecam beach restaurant \"el sito\" w miarę świeże i smaczne jedzenie. Animacje. Ogólnie ok, lecz często się powtarzają tańce tej samej grupy. Świetne pokazy z zewnątrz np. akrobatów, iluzjonistów, zespołów. Drinki: Najlepsze w lobby bar i na punkcie widokowym 9 piętro. Poolbar na odwal w plastikowych kubkach. Internet: WIFI w obrębie lobby, nasz pokój był blisko, lecz dostateczny zasięg był na balkonie zapewniając ok. 2MB/s Ogólnie wrażenia super. Z opinii innych osób przebywających w innych hotelach umieszczonych na cyplu varadero, wynikło, że ten trzyma naprawdę dobre standard. Osobiście polecam w tej cenie!
Świetnie położony hotel, Miła i towarzyska obsługa, Wiele barów i restauracji, Bardzo blisko do pięknej plaży, Pyszne jedzenie w restauracjach tematycznych (dostępne 2 razy w tygodniu), Dostęp do posiłku i napojów 24h Świetny punkt widokowy z barem
Niezbyt urozmaicone animacje, Masa drobnych usterek w pokojach, Awaryjny dostęp do internetu, W niektórych miejscach niesmaczne posiłki,
2 tyg. które w całości rekompensowała plaża i ocean. Niestety pomimo wielkich starań kelnerów, obsługi to nie można polecać takiego miejsca. Pokoje niezbyt czyste, jedzenie można powiedzieć nie do zniesienia, zapach który przeszkadza nawet w spacerze. Drinki podawane w małych plastikowych kubeczkach jednorazowych.
czysta i szeroka plaża, duży wybór alkoholi, niezły ogród, wspaniała obsługa
fatalne jedzenie, słaba czystość, zapach nie do zniesienia
Byłam w czerwcu 2016r , w budynku głównym . Pokój duży , wygodny , jedynie bardzo głośna klimatyzacja ! Łazienka sprawna ( III p) ale wizualnie do remontu ! Widok z balkonu piękny na basen jak i na ocean ! Do plaży 5 min spacerkiem . Właściwie opis na stronie jest adekwatny. Animacje codziennie , przyjemnie umilały wieczorne spotkania przy barku ! Turyści tez przyjaźni ! Byliśmy bardzo zadowoleni. Do Hawany wycieczka za 80 cuc, 1,5 godz minibusami , dużo wrażeń ! Varadero - małe miasteczko , ciekawe i przyjazne ! Sporo Polaków ale większość mieszkających w Kanadzie . Średnia temp. W tym okresie 38 , a wody w oceanie lazurowym 32 !
Położenie, architektura budynku, czystość , jedzenie, obsługa i cudowna plaża !!
Brak klimatyzacji w lobby, które jest pięknie zaprojektowane i nie ma wszystkich ścian ale wytworzony \\\"przeciąg\\\" w czerwcu nie był wystarczający . Słabe wi-fi ,łazienka do remontu i klimatyzacja !
Marzec super termin na wyjazd na Kubę. Ciepło, ale nie upalnie, nie lało. Hotel raczej mały, nastawiony na starszych klientów i niewymagających turystów, którzy zwiedzają Kubę, a są na wypoczynku. Hotel drogi w stosunku to tego co oferuje. Hotel cichy, ludzie aktywni nie znajdą tam rozrywki i dobrej zabawy. Byłam w wielu hotelach na świecie, ale pierwszy raz spotkałam się z tym, że animatorzy informują turystów o aktywnościach jedynie przez megafon, nie podchodzą do leżaków by zachęcić kogokolwiek. Skutek: nie wiadomo gdzie i kiedy te animacje na plaży. Wieczorne przedstawienia to pokaz tańca lub jakiś zespół co bardzo mi się podobało. W hotelu nie ma gdzie potańczyć ( disco jest ale puste może przez to, że drinki płatne albo po prostu za mały hotel na disco, jedynie w piątki dużo ludzi z zewnątrz). Jak ktoś lubi potańczyć to polecam ruszyć do Varadero. Blisko, bezpiecznie.
Piękna plaża, spokojne morze, kilkadziesiąt metrów od brzegu jest płytko więc bezpiecznie. W marcu nie było problemów z leżakami. Leżaki nowe. Dobre jedzenie i drinki. Ciekawe przedstawienia wieczorem ( taneczne itp.). Pokoje sprzątane w miarę dobrze. Bardzo blisko do Varadero, gdzie co noc odbywają się super imprezy na powietrzu. Polecam.
Cienkie animacje w dzień. Muzyka na plaży tylko godzinę dziennie. Wieczorem po 10.30 nuda. Dyskoteka tylko w piątki ( przychodzą wtedy ludzie z zewnątrz) a tak to pustki. Drinki w dyskotece płatne. Cienka obsługa w restauracji. Jak nie dasz napiwku za to, że przyniosą alkohol do posiłku to na drugi dzień kelner nie zapyta, czy podać co do picia ( a jak się da napiwek to też słabo działa). Na szczęście kawę i napoje bezalkoholowe można brać z automatu. Drinki na plaży w jednorazówkach.
Hotel moim zdaniem rewelacyjny. Obsługa zarówno w recepcji, barach, restauracjach - rewelacyjna. Drinki super świetne. Bary czynne właściwie całą dobę. Plaża jest niesamowita. Czysta, niezatłoczona. Posiłki świetne. Świeże smażone na życzenie ryby, owoce morza, mięsa. Bardzo smaczne zupy. Śniadania bogate: omlety, jajka sadzone, jajecznice, naleśniki, słodkie bułeczki, świeżo wyciskane soki. Jeśli jedziesz na wycieczkę i chcesz zabrać coś na lunch - nikt nie robi z tego problemy tylko jeszcze ładni Ci zapakują. Warto zabrać kubki termiczne bo hotel serwuje w większości barów drinki w jednorazowych kubeczkach. Warto również zabrać takie tabletki pomagające w wydaleniu zalegającej wody, przy tym klimacie trochę puchną nogi i dłonie a te tabletki rozwiązują problem. Pokoje są czyste, codziennie sprzątane - personel sprzątający prawie niewidoczny ale efekty sprzątania widać każdego dnia. Wszyscy są bardzo uprzejmi i nastawieni na pomoc. Na plaży bardzo bezpiecznie, zostawialiśmy na leżakach telefony, tablety, aparaty fotograficzne - nigdy nic się nie wydarzyło. Pan na plaży (pomagający przy leżakach) robi za kilka CUC śliczne kapelusze. Bardzo polecam
Bardzo duża przestrzeń. Goście nie wpadają na siebie. Bardzo zielono.
Odnowione są tylko niektóre pokoje
Bardzo polecam ten Hotel. Byłem razem z kolegą w marcu 2012. Bardzo zielono, przepiękna plaża i bogaty wybór drinków. Jedzenie też niczego sobie. Dobrym rozwiązaniem jest również możliwość zjedzenia hamburgera o 2 w nocy. Zdarza się, że podczas lunchu ?do kotleta? przygrywa orkiestra - w restauracji przy plaży jest to typowy kubański band, natomiast w restauracji głównej można posłuchać nawet muzyki poważnej live. W barze z tarasem alkohole są klasowe. Na wyróżnienie zasługuje bardzo bogata animacja. Na nudę nie można narzekać. Ok. 11 na plaży jest siatkówka, potem nauka salsy na plaży i jakieś inne konkursy, gdzie można wygrać butelkę rumu (nie tego najlepszego). Potem o 16 zabawy i konkursy przy basenie, z nauką salsy włącznie. Od. 20 grały jakieś zespoły, a od 21 do ok. 22.30 animacja główna tzn. np. wieczór magii, Mzyka kubańska, mała ?Tropikalna? itp. Animatorzy poza swoimi obowiązkami bardzo mili i uczynni. Można z nimi umawiać się na disco w mieście i większą grupą się tam idzie. Bardzo dużo jest tam Kanadyjczyków, niestety z tymi z Quebecu nie mogliśmy nawiązać bliższej znajomości. Mieliśmy pokój z widokiem na ? trawę i w oddali baszta z pomnikiem don Kichota. W pokoju ciekło z klimatyzatora i codziennie trzeba było wycierać kałuże z podłogi, a z łazienki przez otwór wentylacyjny dostawały się komary, ale jak wracało się ok. 2-3 w nocy top komary już spały. Te pokoje to był właśnie jeden mały minus, ale przecież w pokojach nie spędza się wakacji.
Całkiem przyzwoity hotel. Pokoje całkiem duże i takie jak na zdjęciach w katalogu:)), łazienka już mniej piękna, trochę zużyta - popękane płytki, lekko wytarte wyposażenie, ale ogólnie można przeżyć, bo jest czysto. Notoryczne problemy z klimatyzatorami mieli wszyscy (głównie strasznie warczały, itp., ale ogólnie działały). Jedzenie - jak na kubę - bardzo dobre, (a najlepsze w głównej stołówce, dobre też w knajpie przy plaży, jedzenia w tematycznych knajpkach z wcześniejszą rezerwacją nie polecam) ale ogólnie na kubańskie standardy jest naprawdę nieźle - duży wybór potraw i kucharz używa przypraw:) Obsługa miła i pomocna, poprosiłam o herbatę - kelner pognał i przyniósł miętową - myślał, że mnie żołądek boli...słodkie:) Dużo zieleni w patio, nie kapie luksusem, ale ogólnie raczej przyjemnie dla oka. I najważniejsze - dojście do plaży z hotelu przez resort zajmuje naprawdę 3 min, a plaża jest BOSKA!!! tzn. czysta i zadbana, z długo płytkim wejściem do błękitno-szmaragdowej wody.... Wrócę tam:)
Urocze miejsce, dużo zieleni, za sama lokalizacje - Kuba powinien dostać 5 gwiazdek. Przepiękna piaszczysta plaża, idealnie czysta woda, podczas nurkowania z maską czułam się jak w akwarium. Hotel naprawde wart swojej ceny. Wyśmienite jedzenie, bogata opcja all inclusive. Hotel posiada zaplecze do trenowania mini golfa, tenisa itd. - nie można się nudzic. Osobiscie nie lubie korzystac z sauny kiedy na zewn. jest powyzej 20 stopni, ale na chłodniejsze popołudnia, czemu nie.
To był mój trzeci pobyt na ukochanej Kubie. Kubie salsy, mojito i Che... Na tle p[oprzednich wizyt - Villa Cuba wypada - słabiutko.... Niby wszyscy się starają ale... Wszystko jest nie takie .... Nawet drinki... W PUNTARENA wszystko było inne. Barmani - zapamiętywali upodobanioa gości... Jeśli zabrakło miety - biegali do kuchni... Wieczorami nie głupie wrzaski tylko sympatyczne wieczory fortepianowe ... jazz , klasyka i lokalne rytmy... Tam była atmosfera... Prawdziwa Kuba...
Moje kubańskie wakacje w villa cuba wspominam baaardzo przyjemnie. Hotel polecam każdemu, który chce posmakowac karaibskiej kuchnii, trunkow, zwiedzic i zabawic się pysznie w Varadero!!! plaze jak z obrazka, animacje swietne, muzyka live – na pewno tak kiedys wroce!
rewelacyjny urlop - klimat boski, ludzie fantastyczni (nie tylko obsluga hotelu), a plaze marzen..:) do tego pyszny drink, dobry humor, villa cuba. polecam wszystkim (no moze mniej \"wybrednym\")a hotel: wyzywienie w porzadku, czystosc, usmiech, muzyka na zywo, i pokoj w budynku glownym, czasami drobny napiwek, rzut kamieniem od Varadero, wycieczka do Hawany wskazana i katamaran takze.:)
moiito, Havana, animacje, Katamaran, plaża plaża plaża , rozrywka - wspomnienia z zimy 2008. hotel bardzo dobrze polozony, plaża niesamowita, Havana noca - niezapomniane chwile:). wyzywienie w hotelu to dobre all inclusive, na uznanie zasługuje grupa animacyjna, obsluga hotelu, jedynie pokoje wposazylabym odrobinę lepiej. choc w sumie to Kuba, a nie Tobago. polecam chcacym poszalec noca, w dzien pozwiedzac i poleniuchowac na zjawiskowej plazy.
wybierajcie Kube zima, pogoda idealna, kazdy dzien sloneczny, delikatny wiaterek, wieczory cieple, super! hotel Villa cuba jak za czasow fwp, komunistyczy jak i cala Kuba, ale za to z dobrym jedzeniem, swietna lokalizacja i fantastyczna obsluga. wiecej na maila. hotel polecam, gdy jest za normalnie pieniadza, poniewaz polozeniem bije na glowe wszystko!
Moje kubańskie wakacje w villa cuba wspominam baaardzo przyjemnie. Hotel polecam każdemu, który chce posmakowac karaibskiej kuchnii, trunkow, zwiedzic i zabawic się pysznie w Varadero!!! plaze jak z obrazka, animacje swietne, muzyka live â na pewno tak kiedys wroce!
Dla mnie bomba: lokalizacyjnie super - przy plazy, do centrum Varadero b. blisko a tam zycie trwa cala noc. hotel 4* i ogolnie ok - jedzenie w porzadku, wystarczajaco, obsluga super, czysto wszedzie. polecam mniej wymagajacym, chcacym poimprezowac i pozwiedzac. dla tych \"bardziej wymagajacych\" polecam inne kurorty i wiecej gwiazdek