Wczoraj czyli 18.10.2023 wróciliśmy w pobytu tygodniowego w tym hotelu. Hotel zadbany z różnymi udogodnieniami, pyszne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa zarówno na stołówce, recepcji czy panowie sprzątający bardzo uprzejmi i pomocni. Nie odczuliśmy też naciągania na bakszysz. Wszędzie pytają czy jesteśmy zadowoleni, czy nam czegoś nie potrzeba. W pokoju po sprzątaniu zawsze mieliśmy coś fajnego ułożone z ręczników na łóżku. Zejście do morza kamieniste, ale dalej już piasek. Osoby słabo pływające mogą być zadowolone bo daleko w morze można odpłynąć, a woda dalej sięga do pasa. Rafa nie jest zbyt piękna, ale i tak jest co podziwiać. Jest trochę kolorowych rybek, przypływają też żółwie które najlepiej zobaczyć wcześnie rano jak przypływają się posilić. W hotelu większość stanowili Polacy i Czesi. Pobyt w tym hotelu uważamy za udany.
Piękny, zadbany i przestronny hotel, pyszne jedzenie, bardzo miła obsługa
WŁAŚNIE WRÓCILIŚMY 18.10.2023R. Z TEGO HOTELU PO TYGODNIOWYM POBYCIE. POBYT OCENIAMY ZA UDANY. TEREN HOTELU ŁADNY I ZADBANY POKOJE SPRZĄTANE CODZIENNIE , OBSŁUGA BARDZO MIŁA I POMOCNA, BEZ NACIĄGANIA NA BAKSZYSZ . JEDZONKO PYSZNE KAŻDY COŚ DLA SIEBIE ZNAJDZIE . WODA W MORZU CIEPLUTKA TYLKO WEJŚCIE DO MORZA TROCHĘ KAMIENISTE ALE TO KILKA MERÓW A PÓŻNIEJ PIASEK I DŁUGA DŁUGA PŁYCIZNA DOBRE MIEJSCE DŁA OSÓB NIEUMIEJĄCYCH PŁYWAĆ. RAFA ZNISZCZONA W 70 % ALE TROCHE TEJ RAFY I KOLOROWYCH RYBEK JEST. WCZEŚNIE RANO MOŻNA TEŻ SPODKAĆ ZÓWIE. OBŁOŻENIE HOTELU JEDA TRZECIA SAMI POLACY I CZESI. PODSUMOWUJĄC POLECAMY TEN HOTEL . MY BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI.
PIĘKNA I ZADBANA ZIELEŃ NA TERENIE CAŁEGO HOTELU . PYSZNE JEDZONKO ,MIŁA I POMOCNA OBSŁUGA.
JAK DLA NAS BRAK.
Hotel godny polecenia, nie jest bez wad ale naprawdę warto tam pojechać. Hotel położony jest u podnóża gór. Obsługa miła i uczynna. Niestety mam wrażenie, że do obsługi gości jest za mało osób. Nie to, że byli leniwi tylko było ich po prostu za mało. W związku z tym, prawie za każdym razem trzeba było czekać w barze na picie, czy na wino w trakcie obiadu. W restauracji raz zabrakło dla nas stolika, może jakieś 5 minut czekaliśmy. Jedzenie bardzo dobre, dużo ryb, raz było sushi, grilowane kurczaki. Do tego smaczne dodatki. Głodni na pewno nie byliśmy. Jeżeli chodzi o drinki to trochę gorzej. Wśród gości najwięcej było Egipcjan, Czechów i Polaków. Niestety miejscowi wpychali się do kolejki przy posiłkach. All inclusive kończy się o 22, potem dodatkowo płatne. Tylko w jednym miejscu w lobby przy recepcji można jeszcze było przez godzinę czegoś się napić. Jeżeli chodzi o czystość dla nas OK. Pokój mógł być codziennie sprzątany. My tylko raz poprosiliśmy o to. Jeżeli chodzi o wieczorne rozrywki to też trochę słabo. Hotel z bardzo ładną plażą oraz dużym basenem. Morze bardzo cieplutkie, długo płytko. Rafa bardzo ładna, widzieliśmy żółwie, kalmary i mnóstwo innych kolorowych rybek.
Hotel z niską zabudową. Piękna plaża, rafa. Widok na góry. Dobre jedzenie. Jeden darmowy obiad w ekskluzywnej restauracji. Duży teren hotelu oraz piękny ogród.
Głośna klimatyzacja. Czasem brakowało kubków na herbatę (trzeba pić w papierowych kubeczkach). Zakaz kąpieli w morzu po zachodzie słońca, ale to ze względów bezpieczeństwa. Słaby angielski obsługi. Jedna kolejka do wszystkiego w restauracji.
Hotel nie zasługuje na 5*, co najwyżej 3,5*. Może kiedyś to był Marriott, ale nie dzisiaj. Byłam dziesiąty raz w Egipcie, ale po raz pierwszy wróciłam tak zawiedziona. Nie polecam tego hotelu!!!
Lokalizacja hotelu
Czasy świetności tego hotelu dawno minęły. Łazienki do remontu, meble i drzwi do wymiany. Sprzątanie pokoju (poza ścieleniem łóżek) mycie podłogi tylko na życzenie , ale tylko "rynek". Obsługa w restauracji i barach fatalna, lekceważąca gości z Europy. Plaża łada, ale rafy brak!!! W ofercie podano, że rafa ok 300 m od plaży, ale wolno się kąpać tylko na obszarze wyznaczonym bojkami, brak pomostu. W restauracji często brakowało filiżanek, zwykle tylko 1 działający ekspres. basen brudny.
Byliśmy zadowoleni z pobytu, pokoje czyste, miła obsługa, smaczne jedzenie
Dużo miejsc do leżakowania, nie było nachalnych sprzedawców wycieczek
Hotel zasługuje ledwo na 3*. Było tak źle, że wyjechałem z tamtąd pierwszym wolnym samolotem skracając urlop o 7 dni. Jedzenie bez wyboru, niesmaczne. W baseniach lodowata woda. Pod prysznicem na przemian woda zimna i gorąca. Hotel nadający się do kapitalnego remontu. Ciągłe przerwy w dostawie energii. Nieuprzejma obsługa (barman ubrany w dres i bluze z kapturem - bez komentarza)Ciągłe problemy z kartami do pokoju, trzeba było na okrągło je ładować w recepcji. Brak animacji dziennych i wieczornych. I wiele więcej, ale nie chcę się już denerwować.
Hotel 5 gwiazdek to widział chyba na niebie ! jedzenie dramatyczne, nie ma darmowego internetu, dzień 30 usd, tydzień 100 usd !!!!!! W ramach opcji all inclusive nie ma wody w pokojach do picia, a butelka kosztuje 3 USD.W jedynym pobliskim\" Markecie \" paczka Chipsów 10 USD. Leżaki na plaży się rozwalają, materace podarte... kawa z ekspresu dodatkowo płatna ( mimo,że bar all inclusive !!!! ) W szafach w pokoju nie ma nawet półek...Telewizor , tak na oko 15 letni, Balkony małe i tak zabudowane,że morza nie ma szansy zobaczyć ( chyba,że na stojąco). Nie, nie jestem malkontentką, zwiedziłam ponad 26 krajów, w Wietnamie hotel 2 gwiazdkowy miał o wiele wyższy standard pokoju. ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!!!
Polecam pobyt w miesiącach zimowych: mało ludzi, idealne temperatury.
Hotel pięknie położony, obsługa miła, dużo przestrzeni.
Nie znalazłam specjalnych wad.
Hotel polecam naprawdę dobry w sumie ani ja ani żona ani znajomi ani inne osoby w hotelu nie narzekały. Wszyscy byli zadowoleni. Jedzenie dobre, basen duży sporo miejsca nie ma walki o leżaki i obojętnie o której ktoś przyszedł to coś się znalazło albo zaraz pojawiał się chłopak który nam szukał miejsca. Jeśli chodzi o alkohole to nie powalały my mieliśmy swoje, jednak żona mówiła że te drinki to całkiem dobre. Plaża fajna można snurkować dużo ładnych raf i kolorowych rybek.Pokoje spoko czyste i sprzątane codziennie. Panowie w recepcji bardzo mili i jak był problem to starali się go rozwiązać. Rezydentka Itaki to nieporozumienie zero wiedzy jak się o coś zapytało. Wycieczki od rezydenta drogie nie opłaca się kupować szczególnie jeśli ktoś myśli o więcej niż jednej wycieczce. My byliśmy na 3 wycieczkach z biura skarbtravel.com maja mega wycieczki w niższych cenach a program ten sam a nawet lepszy. Przewodnik mówił po polsku bardzo dowcipny i pozytywnie zakręcony. Byliśmy w Petrze (fajna grupa polaków się uzbierała przez co wycieczka była jeszcze fajniejsza), na Górze Mojżesza i Kolorowym kanionie tam to już w ogóle było super dużo śmiechu i super spędzony czas.
Bardzo dobry hotel. Teren dość duży zadbany dużo zieleni. Duży fajny basen, plaża też fajna, do każdego parasola parawan, co daje troche intymności. Super siłownia dobre sprzęty. Jedzenie dobre nie było chyba osoby która by narzekała, każdy znalazł coś na co miał ochotę. Mili i fajni barmani warto dać parę $ jak tylko podszedłem do stolika usiąść to za chwile dostawałem to co zawsze zamawiam i żona też. Pokoje duże fajne z balkonem czyste codziennie sprzątane i dawana butelka wody do pokoju. Rezydentka słaba wkurzała się jeśli ktoś kupił wycieczki od lokalnych. Śmieszne to było i żenujące. My dostaliśmy namiar od znajomych na fajne biuro SkarbTravel.com Byliśmy łącznie na trzech wycieczkach do Jerozolimy Petry oraz w Kolorowym Kanionie. Wycieczki spełniły nasze oczekiwania. Bardzo dobrzy przewodnicy w języku polskim no i ceny niższe niż u rezydentki. Nie czarujmy się ale porównując te trzy wycieczki z Itaką to cenowo wyszło że z biurem lokalnym do Jerozolimy jechaliśmy za darmo także dla nas różnica spora. Polecam biuro skarbtravel.com bardzo dobry kontakt przez messengera a jeśli chodzi o Itakę to to do jakich metod posuwają się żeby nie jeździć z lokalnym to przekracza granice. Mam prawo jeździć z kim mi się podoba i nikt nie będzie mi mówił co mam robić i z kim jeździć na wycieczki strasząc mnie i moją rodzinę także oficjalne pismo w tej sprawie już wystosowałem. Hotel jak i biuro lokalne jak najbardziej polecam
Hotel bardzo ładnie zagospodarowany, czystko. Miła i pomocna obsługa. Fajny duży basen. Pokoje co prawda mogłyby być odświeżone ale były czyste, codziennie sprzątane, woda w butelkach codziennie dostarczana do pokoju. Jedzenie dobre każdy znalazł coś dla siebie. Plaża fajna czysta. Animacje w ciągu dnia i wieczorem. Jedyne rozczarowanie to Pani rezydent Karolina, która zrobi wszystko żeby tylko u niej kupić drogie wycieczki. Nam polecili znajomi jedne jak się okazało biuro SKARBTRAVEL.COM które prowadzi tam wycieczki. Byliśmy naprawdę mile zaskoczeni profesjonalizmem i super organizacją. Nie było żadnego problemu z odebraniem nas z hotelu. Byliśmy na wycieczce do Jerozolimy oraz w Petrze. Cudowne wycieczki z polskim przewodnikiem z dużą wiedzą i doświadczeniem. Ceny niższe niż u rezydenta i jakościowo też lepiej. Nie warto przepłacać z Itaką. Dużo straszą a tak naprawdę nie ma się czego obawiać. Kontaktować można się z nimi przez fanpage messenger lub whatsapp i viber +201090365299. Polecam bo na prawdę warto zobaczyć te piękne miejsca z profesjonalnym biurem.
Z lotniska jedzie się około 40min. Zameldowanie poszło sprawnie - na rękę dostaje się opaski. Hotel ładnie się prezentuje i w dzień i w nocy. Rafa jest ale trzeba się kawałek przejść - ogólnie dużo ładnych rybek. Klimat w hotelu ok chociaż ogólnie przydało by się bardziej rodzinne podejście do ludzi - więcej uśmiechu i zdrowego żartu. Ogólnie byliśmy zadowoleni, morze we wrześniu mega ciepłe i piękny widok na zatokę a w oddali góry Jordanii i Arabii. Jedzenie znośne, smakowało nam bardziej niż w Turcji bo lepiej doprawione. Kuchnia czysta. Mogli by tylko przykładać większa uwagę do czystości różnych elementów jak szyby, błyszczące witryny itp - jak ktoś napisał GKS na szybie kilka lat temu to widać że do dzisiaj nie ruszono tego ścierką ;) Ogólnie hotel z 4 innymi jest w zamkniętej strefie Taba Highs i wszędzie pełno obstawy. Z lotniska autokary są eskortowane i sprawdzane przez psy - takie zwierzęta. Przy wjeździe w strefę hotelową wszędzie strażnicy. Czuć było ochronę i bezpieczeństwem się nie przejmowaliśmy. Polecamy hotel o ile złapiecie go w dobrych pieniądzach bo nie zasługuje na więcej niż 5k za parę na 7 dni.
Dobre wifi nawet na plaży; bar na plaży; dobry kontakt z kelnerami i szefem lobby Ehabem; duże pokoje z wydajną klimatyzacją; ładne oświetlenie nocą; super bar Grotto dostępny bez wychodzenia z basenu; leżaki w części basenowej ustawione nie za gęsto więc w miarę spokojnie
- łazienki mocno zaniedbane pod kątem wykończeń, silikonów; mało się dzieje wieczorami; obsługa mało profesjonalnie ubrana - często pobrudzone ubrania noszone po kilka dni, albo w nie tym rozmiarze; słabiutkie animacje; muzyka wieczorem w barze puszczana często z prywatnych komórek co trąciło brakiem profesjonalizmu, strzałami w głośnikach albo niecenzuralnymi polskimi kawałkami; mało wody do pokoju, brak możliwości pobrania butelkowanej wody - są tylko dystrybutory z których można nalać wodę do szklanki lub butelki;
Hotel wart polecenie. Spokój, dobre jedzenie Miła obsługa.
położenie jedzenie infrastruktura
Byliśmy w tym hotelu w maju 2019 r. Sam pobyt był przyjemny. Hotel przestronny, pokoje duże, widok z pokoju na morze piękny. Plaże szerokie, piaszczyste. Morze ciepłe. Jedzenie w hotelu nie robi szału, ale nie można zbytnio marudzić. Brak barów przy basenach i przy plaży. Przy plaży znajduje się tylko bar z alkoholami. Przy basenach grota, w której jest bar i w godz, od 13- 17 można zjeść jeden rodzaj pizzy (ciasto z serem) i frytki. Zdarzało się ze przed 17 już brakło frytek i pizzy. Często w toaletach przy barach panował nieporządek. Obsługa bez życia. Restauracja główna przy pełnym obłożeniu gości zbyt mała. Serwetki na stole nie widziały żelazka, dramat jakie wymięte. Drzwi i okna duże szklane ale jedna smuga na nich. Podczas posiłków w restauracji napoje trzeba było zamawiać u obsługi i to był horror, bo albo zapomnieli, albo nie można się było doprosić żeby podeszli, albo pomylili zamówienia. Kolacja a la carta zupełna porażka. Wybraliśmy kuchnię włoską (do wyboru jeszcze mieliśmy meksykańską, ale była poza hotelem). Brak karty wina, menu skromne, bez wyboru. Zupa grzybowa (bardzo smaczna), owoce morza z makaronem, ale zamiast owoców morza panierka i kurczak grilowany. Na deser jakieś ciasto (nie włoskie). Po kolacji poszliśmy dopiero coś zjeść do restauracji głównej. Animacje dla dzieci bardzo słabe. Dla dorosłych prawie nic się nie działo. Dyskoteka i jeden pokaz tańca w grocie, gdzie zaduch się zrobił momentalnie i trzeba było wychodzić bo nie było czym oddychać. Ogólnie nie było źle dzięki wspaniałym ludziom którzy z nami byli oraz których poznaliśmy już na miejscu, ale drugi raz już bym tam nie wróciła,
Do zalet hotelu można zaliczyć przestronne pokoje, które są regularnie sprzątane. Chociaż po przyjeździe musieliśmy długo czekać na pokój, który nie był gotowy i nikt z obsługi nie umiał nam tego powiedzieć. Plaża piękna, przestronna, otoczenie hotelu zadbane , czyste.
Słaba obsługa. Nawet napiwki nie pomagają. Jedzenie średnie, często zimne. Z alkoholi europejskich jest tylko piwo Heineken i tylko w lobby bar (za alkohole europejskie biuro Itaka pobierało dodatkową opłatę). Przy plaży brak toalet, tylko jeden prysznic. Dojazd do hotelu i powrót na lotnisko to niezbyt miła podróż. Sam pobyt na lotnisku w środku nocy (1 godz w nocy) średnio przyjemny. Nie mieliśmy żadnej informacji na temat wylotu samolotu , którego godzina odlotu minęła. Na nasze pytania obsługa kazała nam siedzieć.
Bardzo dziwne miejsce - piękna zatoka Akaby, wszędzie skaliste góry, piasek i żwir. Wiele zamkniętych hoteli w okolicy - oto konsekwencje rewolucji, która miała miejsce 5 lat temu... Chociaż teraz odpoczywając tutaj 100% jest bezpieczne, wszędzie żołnierze, posty na drogach, w skrzyżowaniach, uzbrojona eskorta, jadąc przez góry na lotnisko. BayView hotel jest droższy niż hotele obok, ale też kilka razy mniej ludzi tutaj - którzy lubią spokój, to nie jest wadą :) Którzy chcą aktywnych działań - lepiej wybrać hotele obok. Chociaż morze jest niesamowite - piękne korale, wiele kolorowych ryb, muszli, krabów i morskich gwiazd - wszędzie na zewnątrz hotelu jest pełno plastikowych śmieci - takich ilości nigdy nie widziałem wcześniej. Nawet dno morskie jest pokryte plastikowymi workami. Podróż dżipami do kanionu a potem nurkowanie w Blue Hole (Red Sea) była niesamowita (koszt 65 USD, czas trwania od 8 rano do 19:00). W marcu często występowały silne wiatry i większe fale, gdy temperatura wody wynosiła + 21°C, nie było to komfortowo, ale można było udać się (2?3 km) na północ do przylądku, lub na południe do portu, gdzie nie było fali i mniejszy wiatr.
1) Miejsce jest piękne, otoczenie hotelu jest starannie zarządzane. Pokoje są wygodne i czyste. 2) Morze i plaża - OK, bardzo ładne korale i ryby, wiele mostów do morza. 3) Jedzenie jest dobre, choć niezbyt zróżnicowane (dobre lody, koktajle i kawa, czego nie wszędzie w Egipcie można znaleźć) 4) Personel obsługujący zawsze ma dobry nastrój, stara się mówić na wszystkich językach.
1) Napoje w głównej restauracji - czasami musieliśmy czekać 30 minut, lub przypominać (niestety, tipsy nie bardzo ratowali) 2) podczas pobytu animatorzy (tylko dwa) pojawili się dopiero czwartego dnia, zero zabawy w ciągu dnia (tylko siatkówka na twardym piasku i tenis stołowy na wiatru), bez ciekawych programów wieczorami. 3) Podróże tu można rozmawiać tylko przez ITAKA - lokalnym dostawcą w Taba Heights nie wolno oferować alternatywnych podróży tutaj, które byłyby o jedną trzecią tańsze.
Ogólne wrażenie bdb, pokój sprzątano nam codziennie, mogliby to robic dokładniej, wyżywienie super, dostępne warzywa owoce desery zupy mięso sałatki pieczywo kawa herbata alkohol woda
Przestronny, w miarę czysty
Krzywy stół billardowy
Spędziliśmy z mężem super tydzień w BayVie. Hotel piękny, jeden z lepszych w Tabie. Pokoje codziennie sprzątane. Widok z pokoju hotelowego obłędny.. wprost na morze.Lodówka w pełni wyposażona w napoje. Codziennie w pokoju świeże owoce.. kawa.. herbata. Warto zostawić sprzątaczowi 1 dolara wtedy posciel zmieniana codziennie i woda do picia dostarczana w wiekszej ilości.Jedzenie bardzo urozmaicone.. śniadania praktycznie te same ale za to obiady i kolacje tematyczne.. włoska.. meksykańska.. francuska.. izraelska.. naprawdę bardzo smaczne. Desery codziennie inne.Kazdy znajdzie coś dla siebie. Skorzystaliśmy w trakcie pobytu z 2 restauracji włoskiej która miesci sie na terenie hotelu i meksykanskiej która oddalona jest jakieś 15 minut od hotelu w takim miasteczku do którego zawiozł nas busik hotelowy. Byliśmy tam ze znajmymi w sumie w 10 osób bawiliśmy się świetnie..codziennie były różne atrakcje taneczne..Aqua aerobik..itp każdy znalazł coś dla siebie. Z hotelu nad morze jakieś 50 metrów.. plaża czysta.. piasek na plaży.. jedne co to trzeba mieć buty do wejścia do morza gdyż na brzegu 10 metrów w morze są kamienie a potem już piasek.. woda kryształ.. na plaży pomost który prowadzi w głąb morza, z którego można nurkować i podziwiać piękną rafe koralową. Na plazy bar.. drinki.. lody .. przekaski.Na terenie hotelu sklepiki z pamiątkami. Pogoda w lutym 22/24 stopnie.. w słońcu ponad 30.. niebo bezchmurne..Na terenie hotelu dużo basenów.. w tym 1 basen z podgrzewaną wodą. Drinki serwują bardzo dobre. Z hotelu do miasteczka kursuje bus, najlepiej zie tam wybrac po 19, gdyż wszystjie sklepiki i market spozywczy otwarte są do 12 a tetem od 19.. mozna kupić różne pamiątki i zwiedzić okolice. W trakcie wyjazdu organizowe są dla chetnyxh wycieczki jednak my nie skorzystalismy bo jechalismy typowo odpoczac.. ale jak rozmawialismy z osobami ktore skorzystaly to byly zadowolone.Pobyt oceniamy bardzo pozytywnie i satysfakcjonująco.. wypoczeliśmy.. wygrzaliśmy.. żal było wracać.
Hotel blisko plaży.. woda w basenie podgrzewana.. urozmaicone jedzenie.. duży teren hotelowy.. bardzo dobre drinki.. przemiła obsługa.. czysto.. pogoda piękna..
Jedyną wadą to napoje w trakcie śniadań .. obiadów i kolacji trzeba zamówić u kelnera... nie ma możliwości samemu sobie wziąść coś do picia.. nie wiem czy to wada po jednym dniu można się przyzwyczaić i uparzeć jednego kelnera który będzie nas przez cały pobyt obsługiwał za przysłowiowego dolara.
Hotel bardzo ładny, zadbany i czysty. Zasłużone 5 gwiazdek (jak na warunki egipskie oczywiście). Przeszliśmy się porównać warunki w Strandzie, Sofitelu, El Wakala, no i Bayview zdecydowanie najbardziej zadbany. Jedyne do czego muszę się przyczepić, to myląca oferta na stronie Itaki. Dopłaciliśmy do najdroższej opcji, czyli pokoju z widokiem na morze, ale de facto zatokę widać gdzieś tam w oddali. Do pokoju, który widać na zdjęciach na stronie Itaki (z widokiem bezpośrednio na plażę i morze) trzeba jeszcze dodatkowo dopłacić na miejscu. Taki mały zgrzyt na początek, bo poczuliśmy się wprowadzeni w błąd. Obsługa bardzo miła, mówi po angielsku - niektórzy ledwo, ale idzie się dogadać. Warto dawać drobne napiwki. Byliśmy w okresie świąt Bożego Narodzenia i na wigilię hotel przygotował niesamowicie wystawną kolację z niesamowitą oprawą. Naprawdę godna podziwu gościnność i rozmach. Wyżywienie niezłe, bardzo zróżnicowane, ogromny wybór i dań na ciepło i świeżych owoców i warzyw. Sporo różnych rodzajów mięs, ja akurat jestem wegetarianinem i wybór dla mnie również był duży. Niektórzy trochę narzekali, że jedzenie słabo doprawione. Kelnerzy mimo niskiego sezonu czasem nie nadążali, ale nadrabiali życzliwością. Raz na pobyt kolacja w restauracji włoskiej lub meksykańskiej a la carte - tu dania zdecydowanie gorsze, spokojnie można sobie darować. Pokoje bardzo przestronne, klima działa bardzo dobrze, codziennie świeże ręczniki, są nawet szlafroki i klapki kąpielowe. Miejscami może widać, że remont był przeprowadzony kilka lat temu (szczególnie w łazience), ale naprawdę nie było na co narzekać. Sam hotel z pięknym i wielkim ogrodem, ogromnym basenem, małą zjeżdżalnią i całą masą miejsc do leżenia, spacerowania. Na plaży sporo leżaków z parasolami. Pięknie, czysto i cieplutko, a byliśmy pod koniec grudnia. Trochę nagabują na masaże, zdjęcia, stretching i inne \\\"atrakcje\\\", ale rozumieją grzeczne \\\"dziękuję\\\". Generalnie bardzo polecam, szczególnie w niskim sezonie, gdy nie ma tłumów, ani upałów. Warto zaopatrzyć się w drobne (jednodolarówki) na napiwki, bo w okolicy jest duży problem z rozmianą na drobne.
Wspaniały hotel. Byłam 4 raz w Egipcie w hotelach 4* i 5* i ten zdecydowanie jest najlepszy. Przepiękne położenie, przemiła, nienachalna obsługa, duże, czyste pokoje. Fajne animacje i dobre jedzenie. Kilka razy dziennie do małego centrum handlowego jeździ bezpłatny busik. Faktycznie centrum nie jest duże ale na wszystkich egipskich bazarach jest to samo :) Cudny hotel, morze, góry ... Rewelacja.