Barcelo Tiran Sharm

Fajne miejsce na wypoczynek, miła obsługa hotelu czyste pokoje

Hotel Barcelo jest bardzo dobrze usytuowany, tuż przy plaży i ładnych basenach. Przyjazny dla rodzin z dziećmi. Pokoje duze,przestronne trochę sfatygowane,ale tam się tylko śpi. Jedzenie pyszne, obsługa w restauracji i barach bardzo sympatyczna. Panowie na recepcji łasi na kasę przy zameldowaniu ale można ich zignorować. Serdecznie polecam ten hotel

W mojej ocenie godny polecenia. Przestronne i czyste pokoje. Perfekcyjnie utrzymane tereny wokoło hotelu bardzo zadbane ogrody profesjonalnie prowadzone. Posiłki urozmaicone / brak nudy. Duża ilość stanowisk w głównej restauracji z kucharzami przygotowującymi / obsługującymi. Duży wybór warzyw, owoców i wszelkiego rodzaju słodyczy. Restauracja na plaży Barracuda - klasa sama w sobie oprócz standardowych przekąsek można bezpłatnie zamówić dania z bogatej karty, co najważniejsze jedzenie dopracowane i bardzo smaczne. Napoje z butelek lub dystrybutorów - faktyczne koncernu coca cola - oryginał nie z proszku. Obsługa barów zna się na rzeczy - karta drinków all rozbudowana. Cała obsługa hotelu na bardzo dobrym poziomie i co jest rzadkie nie jest nastawiona wyłącznie na napiwki. Baseny hotelowe czyste i dobrze utrzymane. Plaża jednym słowem super. Lokalizacja hotelu pozwala na zarówno piesze spacery po Sharm jak również super baza wypadowa do lokalnych atrakcji - taksówki „za grosze”.Hotel blisko lotniska przez co transfer jest szybki, około 30 minut. Pokoje sprzątane codziennie i faktycznie sprzątane starannie. Przez cały dzień ekipa animatorów stara się urozmaicać czas różnymi aktywnościami, jedynie animacje wieczorne bez szału i w mojej ocenie do dopracowania. Sprzedawcy na plaży co jest wręcz szokiem nie nachalni i po jednym dziękuję odchodzą. Z całym personelem hotelowym od recepcji po serwis sprzątający można spokojnie porozumieć się po angielsku. Podsumowując hotel w 100% godny polecenia na bardzo dobrym poziomie jedynie imprezowicze nie będą zachwyceni - to nie hotel do lansowania się w szpilkach przy kolacji lub wieczornych dyskotekach. Chcąc odpocząć w dobrej jakości to idealny wybór. Stosunek cena do jakości rewelacja.

Godny polecenia. Urozmaicone posiłki w kilku miejscach, brak kolejek w restauracjach i barach. Personel nie nachalny, bardzo pomocny. Teren hotelu, ogrody bardzo fajnie urządzone i zaplanowane. Pokoje czyste - sprzątane codziennie. Jakością i podejściem bardzie pasuje do standardów europejskich niż egipskich. Hotel na uboczu ale dzięki temu jest spokojnie a taxi do centrum kosztuje grosze. Polecam

Hotel zadbany, w przepięknej lokalizacji, z widokiem na zatokę Akaba, idealny dla osób, którzy pragną ponurkować w wyjątkowym miejscu. Pokoje bardzo zadbane, hotel z przepięknym ogrodem, a także bogatym wyżywieniem.

Nazwa  Barcelo Tiran Sharm
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis

Tuż przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza.

Dla dzieci: wydzielona część w basenie dla dzieci, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), minidyskoteka, animacje, zajęcia sportowe.

Bogata oferta rekreacyjna: 5 basenów, hydromasaż, siatkówka plażowa, siłownia, minigolf.

Rozrywka: pokazy w amfiteatrze, animacje, zajęcia sportowo-rozrywkowe, 6 razy w tygodniu wieczorne show.

Wyświetlono 39 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Fajne miejsce na wypoczynek, miła obsługa hotelu czyste pokoje

Iwona

Zalety

Miła atmosfera, dobre jedzenie,przyjazny serwis sprzątający.

Mirek

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Lokalizacja i jakość obsługi. Smaczne i zróżnicowane posiłki. Animacje w trakcie dnia.

Mirek

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

Personel dbający o gości. Urozmaicone i smaczne posiłki. Dzienne aktywności - joga, aerobik i wiele innych - animatorzy cały czas działają. Brak kolejek w restauracjach i barach. Bogata karta drinków. Bardzo dobrze utrzymane otoczenie hotelu. Łatwo porozumieć się z personelem po angielsku.

Aleksandra

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Kwiecień 2024

Zalety

- centrum nurkowania przy plaży - piękna lokalizacja - hotel bardzo zadbany

Wojciech

Pobyt - Kwiecień 2024

Wszystko zgodnie z opisem , piękna plaża, baseny, pokój z pięknym widokiem.

1.0
Klaudia

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel kompletnie nie spełnia miana pięciu gwiazdek . Totalnie nie polecam !! Hotelowa stołówka pozostawia wiele do życzenia. Jedzenie bardzo słabej jakości. Hotel stary wszystko wymaga remontu na każdym kroku to widać. Jedynym plusem tego miejsca jest obsługa, która była bardzo miła i pomocna. Plaża ładna. Byl to najgorszy hotel w jakim było mi spędzić tydzień wakacji :( W ostatnim dniu musiałam uiścić opłatę za jedzenie i picie bo doba hotelowa kończy się o 12 a z nią wszystko inne Przy wylocie w nocy hotel pozostawia nas bez wyżywienia i picia od godziny 12 w południe …. Bardzo słabe z ich strony!!! Nie polecam

Zalety

Plaża

Wady

Jedzienie !!! Jedzienie !! Wszędzie brud i syf najgorsze łazienki …..

1.1
Urszula

Pobyt - Kwiecień 2024

Moją radą dla kupujących wakacje w tym hotelu jest jedna, uciekać jak najdalej

Zalety

Tylko plaża ładna

Wady

Wszystko mi się nie podobało, za dużo by pisać. Ale najbardziej rozbawił mnie fakt, iż jedzenie na stołówce było wydzielane. Przy czym plasterek szynki był dzielony jeszcze na pół

Natalia

Pobyt - Kwiecień 2024

Ogólnie rzecz ujmując - nie polecam. Sam hotel prosi się o remont, widać że ostatni był już dobrych kilka lat temu. Hotel posiada podwójne standardy obsługi, inaczej są traktowani Rosjanie, inaczej reszta. Animacje żenada. Rozpisany grafik zajęć nijak miał się do rzeczywistości. Wieczornych imprez w hotelu - brak. Animatorzy zbierali tylko grupę chętną do wyjścia do klubu na zewnątrz za 20$ od głowy. Sprzątanie pokoi tylko "z grubsza" - sam środek. Kroplą która przelała czarę goryczy, było potraktowanie nas w dzień wyjazdu. Po opuszczeniu pokoju i oddaniu kart, recepcjonista odcinał opaski i za wszystkie napoje oraz jedzenie trzeba było dodatkowo płacić, pomimo, że transfer na lotnisko mieliśmy dopiero przed 20.

Zalety

Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne. Pokoje bardzo duże. wygodne i bardzo duże łóżka. Zadbany ogród, ładna plaża z dostępem do rafy. Siłownia dobrze wyposażona.

Wady

Obsługa. Podwójne standardy traktowania gości (Rosja kontra reszta świata). Hotel wymaga remontu, a obsługa przeszkolenia z zasad utrzymania czystości. Animatorzy to bardziej amatorzy.

Dawid

Pobyt - Listopad 2023

Hotel bardzo przyjemny i ładny, teren wokół hotelu zadbany i czysty. Ogólne wrażenie gdy się wjezdza do hotelu dluga ulicą z ochrona i palmami po każdej stronie sprawia ze zaczynamy się czuć wyjatkowo-robi wrażenie Animacje w hotelu sa bardzo fajne mamy rozne zabawy i konkursy do tego bardzo mili animatorzy. Muzyczka delikatie gra przez jakis czas a później cisza takze mozna i chwilę sie rozerwac i odpocząć od wszystkiego. Pokoje hotelowe bardzo fajne, duze, zadbane, czyste i pachnące. Na plus zasluguje tez ze jets zelasko deska do prasowania, czajnik, herbaty, kawy i co najwazniejsze codziennie dostajemy duza 1.5l butelkę wody do picia czy też umycia zębów. W łazience mnóstwo ręczników oraz codzienna dostawa zelubdi mycia, szamponu, balsamu i odżywki do wlosow. Mozna poprosic tez o kapcie, szczoteczkę do zębów i myjke pod prysznic. Z minusów to klimatyzacja działa głośno i bardzo słabo schładza i największy minus a i rozczarowanie całego wyjazdu to basen przy pokoju... Wybraliśmy najdroższa opcje pokój swim up z Prywatnym basenem i niestety ale jest to jakies nieporozumienie. Poza tym ze wizualnie robi to super wrażenie i wygląda wow ale na tym sie konczy. Woda w basenie jest tak bardzo zimna ze korzystanie z basenu jest niemożliwe albo dla ludzi lubiacych morsowanie. Jestem bardzo zawiedziony bo brałem ten pokój z myślą aby lezec w wodzie i relaksowac się a wyszlo inaczej. Tak naprawdę sa to wyrzucone pieniądze.... Przez caly pobyt nie było os ktore my korzystały z basenu.. Przykre... Jedzenie a hotelu to pozytywne zaskoczenie jest naprawde smaczne i urozmaicone. Na śniadania pyszne omlety, obiady i kolacje to juz do wyboru do koloru od ryb po miesa makarony pizze itd. Dodatkowo pierwszy raz spotykam sie aby w hotelu bylo tak dużo owocow morza do wyboru. Jak ktos lubi to będzie zadowolony do wyboru krewetki tygrysie, krewetka mniejsza, kalmary, kraby, ośmiornica, małże itd Z mies : kurczaki z grila, w panierce, polędwiczki, baranina, jagnięcina, wołowina, poledwoca welington takze naprawdę nie wyjdzie się głodnym! Plaza to kolejny plus piękna, ogromna, mozna spacerować i sporo chodzić jej powierzchnia jest naprawde duza. Sa miejsca ze jest piasek mięciutki a tak to głowie żwirek. Woda piękna czysta i bardzo ciepło. Prawdzie piękno widać dopiero po założeniu okularów i sadzeniu głowy pod wodę nagle zobaczymy mnowstwo ale to mnowstwo rybek rafe i inne stworzenia. Mi udalo sie nawet zobaczyć płaszczke bo przerosło moje oczekiwania. Sama rafa ladna ale nie jakaś bogata w kolory itd. Jest bardzo duzo lezakow o parasoli praktycznie o każdej godzinie znajdzie się miejsce Bar snack ma plazy serwuje pizze hot dogi burgery frytki tortilki itd dodatkowow po 15 sa lody Bar na plazy z napojami to glownie tam korzysta sie z picie i alkoholi bardzo mili barmani leja naprawdę pol szklanki alkoholu takze nie załują. Alkohol jest lokalny ale smaczny fo wyboru : wodka, gin, whisky, rum, piwo, rum biały, karta z drinkami alko i bez oraz automat z pyszna kawa i gorąca czekolada Baseny hotelowe czyste zadbane codziennie sprzątane i czyszczone sa filtry naprawdę nie ma się do czego przyczepić nawet woda w nich jest cieplejsza niż w tych małych prywatnych basenach co mnoe dziwi bo powierzchniowo sa bardzo duze. z czego 1 jest podgrzewany z typowo ciepła woda. Po wyjściu z hotelu mamy apteke leki ok 2 dolary oczywiście ceny sa na opakowaniu ale egipcjanie i tak katują więc radz sprawdzać. Dalej sa pizzeria i mini baraki oraz inne supermarkety jest bezpiecznie i spokojnie Podsumowując hotel bardzo fajny, zdecydowanie dla osób ktore chcą odpocząć a nie imprezować. Moze nie dałbym 5 gwiazdek ale na mocns 4 zasługuje. Ogólna ocena 8/10

Zalety

Czystość, jedzenie, plaza, obsługa, morze

Wady

Prywatny basen to porazka woda lodowata nie polecam a pokoje drogie noe warte swojej ceny skoro najważniejsze czyli basen staje się bezużyteczny

Dawid

Pobyt - Listopad 2023

Hotel zadbany w spokojnej okolicy. Pokoje duze przestonne codziennie sprzatane, czyste pachnące. Obsluga hotelu bardzo pomocna i uśmiechnięta. Hotel ocenił bym na 4* do 5 troche mu brakuje ale mimo to jest godny polecenia. Jedzenie bardzo dobre codziennie praktycznie cos innego. Mnóstwo owoców morza co killka dni krewerki, kalmary, kraby, osmiornice itd to samo z miesami kurczaki, poledwice, baranina, wolowina kazdy znajdzie cos dla siebie. Alkohole lokalne i barmani leją od serca wiec nie oszczędzają :) Baseny czyste codziennie sprzątnę i czyszczone mozna sie kapac nawet wieczorem. Mieliamy pokoj swimup (z basenem) wrażenia bardzo dobre jednak jeden i dość spory minus woda w basenie jest po prostu zimna co sprawia ze sens dopłacania do najdroższego pokoju jest kompletnie bezsensowny gdyz korzystanie z basenu jest tak naprawdę dobre dla morsow. Woda jest strasznie zimna na pewno nie do kąpieli i spedzania godzin w basenie. W pozostalych basenach woda jest cieplejsza plus jest jeden basen z podgrzewana woda. Plaza bardzo ladna mozna latac bez butow w wydzielinej części jest mily piasek i zwirek. Mnóstwo rybek które mozna ogladac i pływać razem z nimi. Polecam zestaw jakis maska rurka bo ilosc rybek jest b duza dodatkowo mi udalo sie zobaczyć płaszczke, weza wodnego cos pięknego. Woda cieplutka i przejrzysta. Animacje codziennie ale nie sa natarczywe sa chwilę z muzyką i chwilę totalnego relax bez głośnej muzyki. Hotel bardziej dla ludzi szukajacych relaxu i odpoczynku. Jesli szukasz imprezy muzyki i wielu rozrywek to lepiej wybrac inny hotel. Ogólnie wrazenia 8/10

Zalety

Czystość, jedzenie, pokoje, plaża

Wady

Pokoje z basenem nie warte swojej ceny, woda zimna, byc moze pokój spełnia swoje funkcje gdy jest tam 40 stopni tak to basen bezużyteczny zimny.

Pobyt - Październik 2023

Ogólnie wrażenie dobre, dużo zadbanej przestrzeni , pomocni i uprzejmi pracownicy, jedzenie jak to w Egipcie dużo słodkości wybór bardzo dobry.

Zalety

Ładne baseny, ładna plaża.

Wady

Rafa szczątkowa i brak pomostu, można niby korzystać z pomostu sąsiedniego hotelu za opłatą ,pilnują i nie wpuszczają na pomost.

Edyta

Bardzo fajny hotel, kilka basenów- w jednym z basenów bar, codziennie animacje dla dorosłych a wieczorami codziennie coś innego- występy Jedzenie urozmaicone, bardzo duży wybór i smaczne Nad samym morzem- plaża z rafą koralową- mnóstwo kolorowych rybek, nawet nie trzeba nurkować bo widać gołym okiem- woda przejrzysta a rybki podpływają pod samą plażę :)

Zalety

Plaża przy hotelu- rafa z rybkami Pyszne jedzenie

Jacek

Pobyt w tym hotelu oceniam na udany. Teren hotelu oczywiście ogrodzony i dozorowany. Wg mnie sam teren czysty, zadbany i widać było, że o czystość się tam dbało. Budynek hotelu czysty i obszerny. Dobrze działała klimatyzacja, zarówno w holu głównym jak i na stołówce. W pokoju też ok ale trochę głośna. Pokój dwuosobowy duży, z balkonem. Jeśli chodzi o czystość, to nie mam większych zastrzeżeń. Oczywiście widać niedociągnięcia ale bez tragedii. Robactwa nie widzieliśmy. Pokój był sprzątany codziennie i to nawet bez przysłowiowego "dolara". Łazienka zdatna w pełni do użytku z zapasem kosmetyków i papieru toaletowego. Ręczniki czyste, wymieniane codziennie. Stołówka czysta. Jeśli chodzi o jedzenie, to oczywiście kwestia gustu. Pierwsze dni robią wrażenie dużego wyboru ale wiadomo, że z biegiem czasu może się wydawać, że codziennie jest to samo i o takim samym smaku. Aczkolwiek każdy znajdzie coś dla siebie. Z pewnością mięsa powinny być bardziej miękkie lecz pizza i makarony robione na bieżąco polecamy. Tak samo jak przekąski w barze zewnętrznym. Bardzo dobre wifi na całym terenie hotelu co należy uznać za wielki pozytyw. Niepotrzebne były jakiekolwiek dodatkowe karty sim. Napoje alkoholowe, jak to w opcji all inclusive: whisky, wódka, ouzo, gin. Wiadomo, że smak specyficzny ale wg mnie tragedii nie było. Drinki podawane w plastikowych kubkach, które później były myte i to z pewnością minus. Były słomki ale wiadomo, że to już nie ten komfort. W holu głównym alkohol podawany w szklankach. Kolejny plus to, iż napoje były lane z butelek, a piwo z "kija" lub szklanych butelek. Piwo bardzo dobre. Żaden z barmanów nie oszczędzał i nie wyliczał ilości wypijanych drinków. Należy oczywiście wspomnieć, że za tego jednego dolara było jeszcze lepiej. Basen duży i bardzo czysty. Codziennie sprzątany. Podłoże wyłożone przyjemną dla stóp matą. Woda w basenie ciepła ale to chyba formalność wspominać o tym. Leżaków wokół basenu dużo. Pomimo, że oczywiście byli tacy którzy "rezerwowali" sobie miejsca ale my (dwoje) wychodząc z pokoju około 10.00 zawsze znaleźliśmy miejsce do leżakowania. W ciągu dnia muzyka przy basenie. Może momentami trochę za głośna. Sama obsługa hotelowa bez zastrzeżeń, miła i uczynna, a barmani uśmiechnięci. Wybierając hotel na wakacje w Egipcie dużo szukaliśmy i oczywiście kierowaliśmy się opiniami innych osób. Jechaliśmy w nieznane, bo gusta są różne ale obecnie możemy powiedzieć, iż hotel warty jest odwiedzenia. Ładne baseny i położenie nad samym morzem. Były nawet jakieś animacje i wieczorne występy w miejscowym amfiteatrze. Z pewnością nie jest to hotel dla chcących zobaczyć miasto, bo jednak kawałek drogi oddalony jest od jakichkolwiek sklepów. Nie wspominając o centrum. Można zamówić taksówkę. Nam wystarczył teren obiektu, tamtejsze sklepy i all inclusive do północy oraz dwie zewnętrzne wycieczki na quady i właśnie na miejscowy targ. Wody do picia pod dostatkiem. Jeśli chodzi o przysłowiową "zemstę Faraona", to nas ona ominęła. Zresztą naszych znajomych też. Podsumowując, ogólnie polecamy. Oczywiście, zawsze nie wiadomo jak się trafi, do jakiego pokoju czy też w kwestii wyżywienia czy standardu. My nie mieliśmy większych zastrzeżeń.

Janina

Nie znałam sieci Barceló i było to miłe zaskoczenie. Duży pokój superior miał 45 metrów i cześć wypoczynkowa z kanapą, balkon z fotelem stoliczkiem i leżakiem, widok na baseny i boczny na morze bez dodatkowej opłaty za widok na morze . Położony bezpośrednio przy plaży bardzo długiej z drobnym piasko-żwirkiem . Rafa choć mocno zniszczona obfituje w całe mnóstwo ryb, które godzinami można podziwiać snoorklujac nawet płytkiej wodzie. Plaża bezpieczna dla dzieci .

Zalety

Położenie . Pyszne jedzenie , bardzo urozmaicone . Zestaw stałych pozycji a do tego co wieczór inna atrakcja w stylu krewetek z grila , pieczonej kaczki , indyka , cielęciny , jagnięciny , tuńczyka , wołowych steków czy ośmiorniczki. Śniadania standard z pysznym omletem. Pomocna i mila obsługa hotelu.

Wady

Jedyny mankament dla mnie to głośna klimatyzacja bez możliwości ustawienia np. trybu nocnego

4.3
Zbyszek

Do samego hotelu jako tako nie ma się co przyczepić poza tym, że w pierwszy dzień czekaliśmy na ręczniki plażowe ponad godzinę i niestety nigdy nie dostaliśmy pierwszej świeżości ręczników. Alkohol w barach to jakiś dramat, spróbowałem rumu, wódki i whiskey - wszystkie smakowały jak dykta, okropnie. Przez tydzień spróbowałem 3 drinki i żadnego nie wypiłem do końca. Co bardziej zapobiegliwi kupili polską wódkę w sklepie bezcłowym na mieście bo nawet Rosjanie krzywili się pijąc to dziadostwo. Szklanki w barach ledwo opłukiwane, pijąc Sprite czułem zapach piwa. Jedzenie strasznie monotonne, non stop to samo i raczej tragiczne/niesmaczne. Transfer z hotelu mielismyo 13 a o 12 wymeldowanie, zabrali opaski all inc. i nie ma szansy na cokolwiek z baru, nawet wody nie dadzą.

Zalety

Blisko plaży, basen

Wady

Tragiczne all inclusive, drinki okropne, jedzenie nudne i niesmaczne. Obsługa tylko patrzy by dać parę dolarów.

Zbigniew

Pokój wymieniliśmy ten drugi był już lepszy To jest dziwne aby opinia musiała mieć 1000 znaków !

Zalety

Obsługa super naprawdę nikt nie wyciągał rękę tak jak to znamy z innych hoteli w Egipcie

Wady

Mała jadalnia duży hotel a dosyć trudno znaleźć wolne miejsce Plaża duża ale mało leżaków które nie można regulować

Zbigniew

Pokoje dobre wielkie klimatyzacja centralna robi wielki hałas jest dobrze 👍

Zalety

Obsługa super bez względu czy dałeś kasę czy nie naprawdę pochwała 👍

Wady

Mała jadalnia na tak duży hotel Ograniczone wejście do morza Mało miejsca przy wejściu do morza na opalanie leżaki które nie dają się regulować

Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany.Bylismy w Egipcie po raz kolejny i był to odpowiedni standard hotelu w tym przedziale cenowym.

Zalety

Hotel blisko lotniska pokoje duże przestrzenne jedzonko pyszne ,obsługa miła ,rafa blisko brzegu duzo kolorowych rybek ogólnie wszystko bez zastrzeżeń

Wady

Materace na lezakah na plazy brudne

Aleksandra

Hotel pięknie położony , mieliśmy widok na morze i góry , coś pięknego ! Baseny czyste , duże , filtry wymieniane na okrągło , blisko do restauracji , do morza także ,plaża czysta , żadnej walki o leżaki na płazy czy basenie .każdy znalazł miejsce dla siebie. Pokoje przestronne, czyste . Obsługa w hotelu na 5⭐️ ciagle pytają czy czegoś brakuje czy wszystko Ok . Jedynie chodzący przy basenie i plazy fotograf i Panowie którzy chcieli wcisnąć masaże zbyt nachalni , codziennie trzeba było ich „ sprawiać „ drinki z alkoholem dobre - dosyc słodkie , piwo butelkowe , cola , sprite, z butelki nalewane .Animacje nie bardzo głośne czy nachalne , to nam się podobało .Gorąco polecam , naprawdę udany urlop !

Zalety

Czystość , uprzejmość , położenie , jedzenie , blisko wszędzie , brak ścisku , każdy znajdzie swoje miejsce

Wady

Brak , poza nagabywaniem fotografa i masażystów .

Barcelo Tiran Sharm