Udogodnienia dla dzieci: plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.
Atrakcyjne położenie: nad brzegiem oceanu, z dala od zgiełku miasta, tuż przy słynnych klifach Los Gigantes.
Tylko 200 m do piaszczysto-kamienistej plaży, druga - piaszczysta - ok. 1,5 km od hotelu.
Bogata oferta rekreacyjna: 3 baseny, jacuzzi, aerobik, koszykówka, siatkówka, kort tenisowy, aerobik w wodzie.
Hotel fantastyczny! Przepięknie położony, z widokiem na klify Los Gigantes i ocean. Jedzenie wyśmienite i różnorodne - kuchnie różnych krajów. Bardzo dobre drinki i profesjonalna obsługa kelnerska. W barze napoje i jedzenie podawane w naczyniach szklanych i porcelanowych. Wysoki poziom animacji, ciekawe wieczory. Byliśmy w tym hotelu po raz drugi (wcześniej w październiku 2023) i oba pobyty były super. No i nie ma dzieci biegających pod nogami. :) Brawa dla p. Karoliny z Itaki za organizację transportu na wybory 15.10.2023!!!
Piękny hotel w spokojnej okolicy. Na pewno chcielibyśmy tam wrócić z mężem 😊
• największa zaletą jest to, ze jest to hotel dla dorosłych, w którym naprawdę da się odpocząć • spokojna okolica • czysto zarówno w pokoju jak i w hotelu • bardzo miła i pomocna obsługa • dobra lokalizacja • codziennie tematyczne kolacje
Jedynym minusem były monotonne posiłki (śniadanie, obiad)
Piękne położenie hotelu z widokiem na wysokie klify. Bardzo miła obsługa. Urozmaicone i smaczne jedzenie.
Najmocniejszą stroną dla mnie były piękne widoki na góry i na ocean zarówno z pokoju z jadalni jak i z basenu.
Hotel znajduje się w przepięknej okolicy, gdzie można podziwiać przepiękne klify Los Gogantes. Od razu po wejściu widać, że cały obiekt jest czysty i zadbany.
- lokalizacja - widoki na ocean i Los Gigantes - hotel jest tylko dla dorosłych, więc jest w nim cicho i spokojnie
- brak
Cudowny hotel polecam wszystkim pięknie położony z bardzo dobrą obsługą, czysto w pokojach, jedzenie bardzo dobre i różnorodne!
Położenie i obsługa .
Pokoje w tym hotelu są przestrzenne, zadbane i przede wszystkim czyste, z hotelowej restauracji jest przepiękny widok na klify Los Gigantes
- odległość od plaży Playa de la Arena - widoki na klify Los Gigantes - czystość pokoi
Bardzo średnio,w praktyce Polacy przylatują o 7 rano w hotelu są o 9 i do 14.30 czekają po całej nocy na pokoje bez dostępu do sniadania czy lunchu..słabiutko bardzo
Obsługa kiepska.Wxzasy nie tanie a zabierany jeden dzień w praktyce
Hotel bardzo pięknie położony , czysty .Obsługa bardzo pomocna.Mieliśmy problem z z wi-fi w pokoju hotelowym.Trochę jednostajne posiłki na śniadanie. Ale w ogólnej ocenie bardzo nam się podobało
Hotel z wyższej półki sieci Barcelo. Pięknie położony - \"przyklejony\" do skał wulkanicznych, gdzie recepcja znajduje się na poziomie 5-tym lub 6-tym :)Tak, tak - do recepcji wchodzi się bezpośrednio z ulicy, a hotelowe pokoje są zlokalizowane poniżej poziomu ulicy. Jest też kilka pięter do góry. Basen hotelowy jest na dachu poziomu 5-go. Zarówno z pokoju, jak i basenu są przepiękne widoki na wyspę Gomera i skały Los Gigantes. W hotelu super boisko i sporo atrakcji. Jest cicho, spokojnie i kameralnie - WRÓCIMY TAM!
Wczoraj wróciłam. Było naprawdę super :)
Wróciliśmy właśnie z Teneryfy z Hotelu Barcelo Santiago, byłam z Mężem i dzieckiem 1,5 rocznym. Pokój wymagał odnowienia - stan dobry, z pewnością pokoje są zróżnicowane. Jedzonko przepyszne, baseny i obsługa hotelowa super, widoki zapierające dech w piersiach :) Polecam ,aczkolwiek wolałabym pokój po remoncie piętra od 6 wzwyż,niż piętra 1-2. Dla dzieci fajne udogodnienia! Ogólne wrażenie bardzo dobre :)
Jeden z najlepszych hoteli w okolicy. Cudownie położony w uroczej okolicy. Widok z tarasu zapierający dech w piersiach - na Atlantyk, Los Gigantes i Gomerę. Niedaleko do plaży z szarym piaskiem przy Los Gigantes. Przy hotelu plaża skalista. Posiłki są urozmaicone i b. smaczne, obsługa przesympatyczna, cały czas uśmiechnięta. Polecam opcję All. Pokoje czyste i dokładnie sprzątane.
Rezydenci z Itaki bardzo pomocni. Polecam.
Polecam wszystkim widoki z hotelu, po prostu niesamowite. Najlepiej korzystać z oferty Itaki; jest po prostu wyśmienicie. Rezydenci organizują wspaniałe wycieczki, na nic nie można narzekać. Polecam wszystkim.
Byliśmy z dzieckiem 19 miesięcznym. Dla rodzin z dziećmi idealne. Obsługa przesympatyczna, animacje dla dzieci co wieczór. Basen czyściutki. Przy basenie plac zabaw z opiekunką. Posiłki wyśmienite. Obiady codziennie inne. Barek przy basenach. Widoki extra. Polecam dla rodzin z dziećmi.
przepieknie położony hotel. Warto zainwestować w widok na ocean. Czyściutki, żadnych robali. Podgrzewane, piekne baseny. Wspaniała obsługa, nawet w barze basenowym obsługa kelnerów w muszkach. cudne widoki na los Gigantes. Plaża piaszczysta 15 minut drogi, ale zaraz pod hotelem zejście na kamienistyu brzeg, na upartego da sie pływać. Zdecydowanie najpiękniejszy hotel w tej okolicy. Odradzam podróże po Teneryfie osobom z choroba lokomocyjną. Zakręty, jakich swiat nie widział.
Gdy przyjechaliśmy późno w nocy bardzo ucieszyła nas informacja, że jest otwarta stołówka i zapraszają na kolację. Po wejściu do pokoju dosłownie krzyczałam z radości ponieważ pokój czekał na nas z butelką zimnego szampana, szlafrokami, kapciami, pięknymi łabędziami z ręczników oraz mnóstwem płatków róż na powitanie z okazji naszej podróży poślubnej ( do hotelu został przeskanowany dokument potwierdzający zawarcie małżeństwa). Dostaliśmy także w cenie sejf na dwa tygodnie pobytu oraz zniżkę do SPA, rezerwowaliśmy standardowy pokój 2osobowy, a czekał na nas Superior na 9 piętrze!! po wyjściu na balkon można było słyszeć fale oceanu uderzające w klify, a z drugiej strony widzieliśmy całe miasteczko. Pomijając uroki powitania chciałam zauważyć, że wszystko co najpiękniejsze czeka na nas po wyjściu na hotelowy taras z basenami. Nigdy w życiu nie widziałam czegoś równie pięknego jak lokalna atrakcja klify Los Gigantes, które z perspektywy bycia w hotelowym basenie są na wyciągnięcie ręki... Przepiękne zachody słońca, przepiękne widoki na ocean, na wulkan ElTeide. Piękne i urokliwe miejsce z dobrym jedzeniem i najlepszymi barmanami. Cała obsługa hotelowa uśmiechnięta, bardzo pomocna, kulturalna. Połowa hotelu była aktualnie remontowana podczas naszego pobytu, jednak nie bardzo miało to wpływ na nasz wypoczynek, a byliśmy w Barcelo 15 dni.
Nierealnie piękne widoki Przesympatyczna obsługa hotelowa Atrakcyjna okolica
Byłam na Teneryfie pod koniec lutego 2019 roku, z rodziną 2+1. Mam zastrzeżenia do pokoju, w którym nas ulokowała Itaka. Pokoje na niższych piętrach, bardzo głośno od oceanu (czego nie doświadczają zagraniczni sąsiedzi na wyższych piętrach). Standard pokoju bardzo słaby, meble zniszczone, 2 złączone łóżka pojedyncze, rozsuwające się, wszędzie mrówki (nic nie można zostawić na zewnątrz). Dostawka dla dziecka połamana. Obsługa sprzątająca bez większych zastrzeżeń. Pani rezydentka nie raczy poinformować, że na miejscu panuje norowirus, w hotelu rozstawione punkty do dezynfekcji rąk, ale brak informacji po co ( w Internecie multum wątków na ten temat). Jedzenie monotonne, bez szału. Ogólnie nie polecam tego miejsca dla rodzin z dziećmi. Jest to typowe miejsce na wakacje na emeryturze. Brak placu zabaw dla dzieci 3 większość dnia zamknięty. Brodzik dla dzieci z zimną wodą. Ogólnie nie polecam miejscowości, brak miejsca do spacerów, parków, skwerów.
piękne położenie
standard pokoju brak miejsca zabaw dla dzieci
Kupiliśmy wakacje w tym hotelu z oferty Itaki, Itaka reklamuje hotel jako 4,5 gwiazdkowy. Zapłaciliśmy dodatkowo za pokój z widokiem na morze. Niestety po zameldowaniu w hotelu okazało się, że dostaliśmy pokój na pierwszym piętrze, z widokiem na ogrodzenie, standard pokoju max 3 gwiazdki. Po reklamacji i oczekiwaniu dostaliśmy informację, że wymienią nam pokój ale dnia następnego, więc pierwszy dzień w \"piwnicach\" i na walizkach. Drugiego dnia przeprowadziliśmy się na 3 piętro i widok na morze ok, ale standard pokoju dokładnie tak samo słaby. Pokój stary, wymagający zdecydowanie remontu. Z klimatyzacji śmierdzi. Jedzenie bardzo monotonne, brak kolacji tematycznych, (zdarzyło nam się zatruć jakimś makaronem i dzień zmarnowany na wymiotach i biegunce), alkohole i drinki w All Inclusive bardzo słabe. Praktycznie wszystkie wieczorne animacje robione przez hotelowych animatorów(ruszanie ustami i tańczenie do muzyki), poza magikiem brak atrakcji z zewnątrz. Podsumowując - dużo podróżujemy, wielokrotnie bywaliśmy w sieci Barcelo, ale tym razem się zawiedliśmy. Hotel nie zasługuję na miano sieci Barcelo, Za wysoka cena do jakości.
- ładne widoki na klify
- stare, wymagające remontu pokoje - śmierdzi klima - monotonne jedzenie - słabe drinki w ofercie all inclusive - mało atrakcyjne animacje
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne,piękne położenie hotelu,przepyszne jedzonko,na bardzo wysokim poziomie kelnerzy na stołówce,pojawiają się natychmiast ,zawsze uśmiechnieci, życzliwi, pomocni, byliśmy pod wrażeniem.Podziękowania dla pilotki wycieczki p. Oli która bardzo wzbogaciła naszą wiedzę podczas wyjazdu na Teidę .Pokoje niestety zniszczone,okres świetności dawno mają za sobą ,a szkoda bo psują opinię o hotelu w sumie z najpiękniejszą lokalizacją na Teneryfie.W pokojach karaluchy ,panie sprzątające dopiero zauważyły je kiedy wyeksponowałam na środek pokoju,oczywiście uprzednio pozbawione życia. Pokój za dopłatą z widokiem na morze miał posiadać w wyposażeniu czajnik,szlafrok, kapcie.Niestety ,warunki nie zostały spełnione .Nie chodzi o kapcie czy szlafrok ale obok francuzi mieli, na dole też mieli, więc miałam wrażenie że zostaliśmy zakwalifikowani do drugiej kategorii. W Turcji czy Egipcie jest to nie do pomyślenia. Był to nasz drugi pobyt na tej wyspie .Biuro Itaka w naszej ocenie na piątkę ,wszystko o czasie i bez problemu.
położenie,obsługa na stołówce,posiłki
mocno zużyte pokoje,karaluchy,inaczej traktowani Polacy ,wyposażenie pokoju niezgodne z umową .
Nigdy więcej tam nie pojedziemy. Ogólnie fatalny hotel.jedynie pięknie położony ale nic więcej. Byliśmy w wielu hotelach cztero gwiazdkowych z al. Ten zasługuje jedynie na dwie.
Położenie nad Oceanem
Fatalne pokoje nie mówiąc o "restauracji" która przypomina bar dworcowy - gwar, brzek talerzy i sztućców, że własnych myśli nie słychać. Absolutnie nie zasługuje na cztery gwiazdki. Obskurny wygląd. Tragedia !