Barcelo La Galea

Położenie hotelu korzystne - centrum miejscowości a jednocześnie przy samej plaży. Plaża bardzo fajna, możliwość wypożyczenia leżaków z parasolem za 8 EURO dziennie /dwie sztuki/. Na terenie ośrodka trzy baseny, niestety woda w nich niezbyt ciepła. Jest również plac zabaw dla dzieci.

Hotel oddalony od plaży około 50m. Polecam pokoje z widokiem na basen. Wyżywienie bardzo dobre, urozmaicone. Animatorzy Ali i Nastja bardzo rozrywkowi, nie da się przy nich nudzić. Codziennie wieczorami animacje dla dzieci i dorosłych - All do 23.00. Polecam wynajęcie samochodu i zwiedzanie wyspy na własną rękę - w szczególności wulkany i plażę Papagayo. W pokojach mrówki, ale jak komuś to nie przeszkadza, to ok. Na ulicach można spotkać wieczorami karaluchy, widocznie klimat im odpowiada.

Co do poprzedniej wypowiedzi -Czy to Pan jest tą nadętą brzuchatą osobą ze wzrokiem Bazyliszka?? TRZEBA BYŁO WYBRAĆ SIĘ DO HOTELU 5* a nie do 3*. co do Hotelu, zasługuje na 3*, baseny faktycznie kiepskie, ale ocean wszystko wynagradza.Plaża piaszczysta i czysta.Jedzenie dużo i urozmaicone,animacje cóż Ali sie stara ale Nadia raczej nie nadaje się-jest nudna. Okolica księżycowa, wyspa godna zwiedzenia.rezydentki Itaki w porządku . Życzę udanego wypoczynku .Ja polecam za takie pieniądze!!!!

Witam, śmiało mogę polecić ten hotel,najpierw plusy-wyśmienite jedzenie,bardzo dobra lokalizacja w samym centrum drugiej co do wielkości miejscowości wyspy, tuz nad oceanem ok 50 do plaży,pieknej i szerokiej, bardzo dobra obsługa wraz z animatorami(pozdro dla Aliego i Nastji:),urozmaicone wieczory w hotelowej dyskotece, a co do minusów- pamietając ze jest to hotel 3,5* wiec nie mozna oczekiwac cudów, jest ich tak mało i sa na tyle nie istotne ze juz o nich zapomnialem. Polecam, przedewszystkim wycieczke po wyspie-jest piekna.

Jak na swoje trzy gwiazdki to jest to hotel bardzo zadowalający, pokoje skromnie urządzone i niektórym przydałby się remoncik, ale czyste i przestronne, nie warto się czepiać. Jedzenie dobre i urozmaicone, a że śniadania bardziej pod Angoli??? TRudno, w tej masie jedzenia zawsze można było znaleźć coś dobrego:) Obsługa miła i sympatyczna za wyjątkiem recepcji!Piękne plaże, piękne krajobrazy, wspaniała wyspa. Czego chcieć więcej. Hotelu nie polecam malkontentom i burakom, oni niech lepiej wybieraja 5*. NO i ten bar w którym samemu przyrządzasz drinki. Miodzio.Jest nawet szampan!! Dodam,że jeśli poprosisz kelnera o szklankę do drinków to ją dostaniesz- ktoś tu był bardzo niezadowolony z picia w plastikowym kubeczku.

Nazwa  Barcelo La Galea
Miejsce  Hiszpania / Lanzarote
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, nurkowanie

Plaża publiczna, piaszczysta, szeroka, ok. 200 m od hotelu

Hotel położony ok. 18 km od lotniska, ok. 500 m od Akwarium i ok. 2 km od Aqua Parku

Basen z sezonowo podgrzewaną wodą

Dużo udogodnień dla dzieci m.in. pokój i plac zabaw dla dzieci, mini-klub (4-12 lat) oraz animacje

Wyświetlono 106 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
AMMZ

Arek

wesoła

max

Świerszczyk

ROPUCHA

ZAZDROSZCZE WSZYSYKIM KTORZY TERAZ SIE TAM WYBIERAJĄ, POLECAM!!!!!!!!!!

St

Hotel całkiem przyjemny. Jedzenie i serwis w porządku. Jedynie pokoje trochę wiekowe i wymagające re,ontu. Za to duże

Basia

Zweryfikowana opinia pracownika

Hotel należący do sieci Barcelo, za czym idzie dobry seriws. Hotel w miejskim stylu. Miła obsługa. W ciągu dnia prowadozne są animacje.Pokoje czyste, przestronne.Plaża znaduje się obok hotelu - szeroka, paiszczysta. Bardzo dobre warunki do uparwiania sportów wodnych - windserfingi. W oklicy hotelu znajdują się liczne tawerny, sklepy. Obok hotelu znajduję się przystanek autobusowy. Adekwatny standard do ceny - polecam:)

amaga

Hotel doskonale polozony, chyba najlepiej, tuz obok ładnej plaży, promenady, centrum, a jednocześnie cichy i spokojny. Wymaga remontu, pokoje duże, ale nie ma klimatyzacji. Przeważnie można się bez niej obejść, ale są gorętsze dni, kiedy w pokoju jest duszno i gorąco. Jedzenie bardzo smaczne: kuchnia hiszpańska.Miła i usmiechnięta obsługa.

Rena

Jest to hotel na dobrym poziomie, niczym nie różni się od wielu hoteli czterogwiazdkowych, a nawet je przewyższa.Jedzenie i napitki super.Bardzo polecam.

Jarosław Maślanka

Pierwsze wrażenia po wejściu do pokoju: pajęczyna w kącie, drzwi na balkon bez zamka (jedynie kawałek pręta do ich blokowania), dziwna \"szafa\" z dwiema rurami, z której śmierdziało, zamiast jednego dużego łóżka, dwa złączone stelaże z dwoma osobnymi materacami, które nie pasowały do stelaży (były mniejsze od nich). Późniejsze wrażenia: zimna woda we wszystkich basenach, obite i często brudne naczynia na stołówce, kiepscy animatorzy, klejąca się od brudu posadzka w barze przy basenie, większość leżaków przy basenie brudnych i popsutych.

macgaik

Byłem razem z 3cats :). Moje odczucia: super obsługa wszyscy uśmiechnięci (no może po za jednym skośno okim kelnerem...) starają się poznać polski język!! Fajni animatorzy! Papu wporzo ale na śniadania zawsze to samo... (angole rules). Wspaniałe plaże i zatoka super do snurkowania (z falochronem), fajny piasek. Ogólnie hotel adekwatny do ceny (troszke śmierdziało z kanalizacji ale to przypadłość trzecich pięter). Wyspa suuuuuper (polecam zwiedzanie na własną rękę - samochód za 500 E. na 3 dni 30 E. na paliwko

macgaik

Mała korekta :) samochód za 50 Euro a nie 500 - to pomyłka!!

Darciano

Hotel nieduży,świetnie usytuowany.Do plaży kilka kroków.Świetna baza wypadowa do zwiedzania wyspy.Polecamy wypożyczalnię samochodów Cabrera Medina nieopodal hotelu.Polecamy też zwiedzanie na własną rękę,taniej i ciekawiej,a wyspa piękna i bezpieczna.Nie ma problemu z parkowaniem samochodu w pobliżu hotelu.Co do hotelu to świetna obsługa i bardzo sympatyczni animatorzy.Poziom animacji różny,czasem super profesjonalny występ czasem potańcówka dla emerytów.Pokoje bez rewelacji ale czyste (choć są lepsze i gorsze pod względem lokalizacji i wielkości).Do jedzenia raczej nie można sie przyczepić-duży wybór,choć niemal brak owoców morza.Drinki można robić samemu przy barze,albo poprosić barmana-żadnych kolejek,kart.

emil

Hotel wspaniale położony. Pokój który mieliśmy do dyspozycji bardzo przestronny - łazience przydałby się mały remont.Jednak widok z okna wynagradzał wszystko - piękny widok na Ocean :) Jedzenie bardzo dobre - szwedzki stół pomiędzy posiłkami drobny poczęstunek: hot dogi itp. przy basenie.Alkohol wystawiony do godziny 23 (bez ograniczeń). Hotel i miejscowość polecam szczególnie osobom szukającym spokoju.

Maja

Pobyt - Lipiec 2014

Jestem zadowolona i wypoczęta polecam, wyspa jest prześliczna. Hotel i pokój ok, jedzenie pycha. Lokalizacja ok. Polecam serdecznie

Agusia

Pobyt - Czerwiec 2014

Super wakacje polecam wszystkim.personel zawsze uśmiechnięty mily początek dnia.hotel czysty przyjemny ładnie zagospodarowany piękne ogrody. Plaza ladna piaszczysta blisko hotelu. Jedzonko pyszne i świeże. Klimat super atmosfera hotelowa również. Polecam Hola!

Zalety

Mila obsluga zawsze usmoechnieta lubiaca polakow Jedzpnko pycha pokpje czyste sprzatane starannie.okolica przepiekna wszedzie blisko.bardzo przyjemny klimat i super atmosfera.polecam

imot

Pobyt - Maj 2013

Bardzo dobry hotel w stosunku do ceny. Położenie w miasteczku idealne. Z tego co się dowiedziałem na miejscu niestety jest to najbardziej wietrzne miejsce z kurortów na wyspie. Dobre urozmaicone jedzenie, patent na robienie samemu sobie drinków dla mnie idealne (alkohole stoją na barze). W 75% hotel (przynajmniej w tym okresie) wypełniony seniorami z Anglii i Hiszpanii. Dla mnie to nie miało większego znaczenia, ale jeśli ktoś chce znać moją opinie na temat animatorów, to niestety w tym hotelu animacje są do bani. Jeden głupio śmiejący się murzyn i towarzyszące mu dwie "dupiaste" murzynki które stwarzają wrażenie braku pomysłu na zajęcie czasu. I nie piszę to dlatego że jest to najważniejsza sprawa dla mnie na wczasach - ale wieczorem mogli by przynajmniej jakąś wakacyjną muzyka zapodawać - a nie jakieś debilne disco (jak bym radio eska słuchał). Reasumując, hotel w stosunku do ceny i ilości oficjalnych gwizdek idealny - a trochę hoteli już w życiu widziałem.... no chyba że ktoś jedzie na wczasy dla animacji....

Maiusz

Pobyt - Wrzesień 2012

Plusy hotelu to: - rewelacyjne położenie - blisko promenady, barów, sklepów, plaży; - ciekawe wieczorne animacje dla dorosłych, muzyka, pokazy taneczne itp; Niestety na tym plusy się kończą. Zdecydowanie przeważają mankamenty, które w niektórych przypadkach dyskwalifikują obiekt: - osoby z delikatnymi żołądkami powinny unikać szczególnie rozcieńczanych napojów cola, fanta, piwo). Woda dolewana do nich jest nieznanego pochodzenia, 3 razy przeżyłem zatrucie (w odstępach kilkudniowych i w końcu zrezygnowałem z napojów i jedzenia w hotelu na konto okolicznych barów i sklepów - dopiero wtedy praca żołądka wróciła do normy); - w naszym pokoju walczyliśmy ze sporą ilością insektów: karaluchy, karaczany; - proszę unikać pokoi, których okna lub balkon wychodzą na uliczkę ze śmietnikiem okolicznych sklepów i barów (np. Spar). Tutejsze władze dbają bardzo o czystość i za to wielki plus, tylko czemu wywóz śmieci następuje o 4-5 nad ranem. Hałas generowany podczas załadunku uniemożliwia już dalsze spanie (nie wspominając o przerażonych dzieciach); - brak klimatyzacji w pokojach. Wiele osób pisało, że to do przeżycia bo można zrobić przeciąg i schłodzić pomieszczenia. Tak, ale pod warunkiem, że trafią się Państwu pokoje, w których można zrobić taką wentylację (u nas było to niemożliwe ze względu na to że wejście do pokoju i wyjście na balkon znajdowały się w narożniku sypialni; - w hotelu można zamówić dostęp do internetu bezprzewodowego. Cena za tygodniowy dostęp to 25 EUR (czyli drogo w porównaniu z innymi hotelami w okolicy). Poważnym mankamentem było to, że zasięg sieci wifi był bardzo ograniczony, w zasadzie sięgał do połowy obiektu, przez co zmuszony byłem do chodzenia z komputerem przenośnym do recepcji w celu skorzystania z sieci; - totalny brak programu animacyjnego dla dzieci - to poważny problem dla rodzin (m. innymi naszej), które wybrały ten hotel ze względu na atrakcje jakie miały czekać na dzieci; - w celu obniżenia kosztów korzystania z hotelu, sprzątanie 5 dni w tygodniu (ale nie wiadomo w które dni :-)

Maciek

Pobyt - Sierpień 2012

Hotel w samym centrum Costa Teguise, blisko (100-150m) plaży Las Cucharas (baza surfingowa), niestety plaża ta jest bardzo wietrzna i uciążliwy jest piasek uderzający w oczy. Za to około 400-500 metrów w drugą stronę jest bardzo przyjemna zaciszna plaża z małą zatoczką, gdzie pływa mnóstwo rybek (warto kupić na miejscu lub zabrać maskę i rurkę do pływania). Jeżeli ktoś nie chce leżeć w piasku, jest możliwość korzystania z basenu i darmowych leżaków (te na plaży kosztują 10 Euro za 2 z parasolem), które niestety szybko się kończą. Obok basenu barek i dostęp do napojów, które nalewamy samemu (różne alkohole, piwo, wino, napoje grupy Coca Cola i woda). Sam hotel wysłużony i pokoje w dość siermiężne, w łazienkach względnie czysto (z powodu silnych wiatrów i pustynnego otoczenia wszędzie sporo kurzu). W pokojach jest telewizor (TV Polonia, TVP Historia i TVP Info, niestety za pilota do telewizora trzeba dopłacić 5 euro za dzień, ale nie jest niezbędny). W aneksie kuchennym zlew, lodówka i kuchenka, podstawowe naczynia. Internet w hotelu płatny - dostęp w zasadzie tylko w recepcji - stacjonarne komputery na monety - 1 euro za 10 minut, podobno jest wi-fi (2 euro za pół godziny, też przy recepcji). Jedzenie smaczne, zróżnicowane, żywych karaluchów nie widziałem, martwe karaczany owszem. Teren hotelu poza pokojami i otoczenie basenu niestety dosyć brudne, nie widziałem żeby ktoś tam mył leżaki czy podłogę (podłoga się lepi, bo z powodu silnego wiatru co chwilę przewraca się komuś jakiś drink). W samym miasteczku nie ma nic, poza mnóstwem sklepów z pamiątkami, głównie chińskimi. Jeżeli ktoś chcę zwiedzać wyspę, a mówi po angielsku polecam objazdówki organizowane nie przez Itakę, ale lokalne biura podróży, wychodzi taniej (podobno najlepsza Grand Tour Lanzarote, ale np. Short South Tour a w nim zwiedzanie Parku Tilmanfaya nie jest tak męcząca). Warto kupić perfumy (nawet połowę tańsze), ale trzeba porządnie zabezpieczyć walizki (kradną, trudno powiedzieć gdzie - Arrecife czy Okęcie).

Barcelo La Galea