Barcelo Fuerteventura Mar (ex. Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa)

Hotel niedawno został odnowiony, jest przytulny po remoncie, wielkość hotelu czasami przytłacza ale liczba osób na wszystkie pokoje zajęte nie jest aż tak ogromna, nie ta się tego tak odczuć, jedzenie jest rozmaite i dla każdego jest cos do wyboru, obsługa mówi pięknie po angielsku wiec łatwo się dogadać, samochodem blisko do stolicy wyspy i większych plaz. Myśle, ze jest to hotel dla osób z dziećmi które chcą odpocząć bez większych planów na wakacje, codziennie słonecznie i gorąco, zdecydowanie polecam wrzesień na urlop.

Fantastyczny hotel. Czysto, pomocna i mila obsluga. Super polozenie, spokoj, cisza i cudna pogoda. Polecam Royal level Adults Only !

Spedzilismy tydzien w hotelu. Prosilismy o pokoj z widokiem na morze, niestety widzielismy tylko basen.Pokoje jak i caly hotel wymagaja odnowienia.Atmosfera hotelu nazbyt bezosobowa.Na pewno nie wybierzemy tego hotelu ponownie gdyz jest dla nas za duzy i zupelnie nieprzytulny.

Huk młota pneumatycznego,brak plaży,plac budowy,właśnie opisałem

Hotel położony w spacerowej odległości od niewielkiej zatoczkowej czarnej plaży, ze smacznym i urozmaiconym wyżywieniem.

Nazwa  Barcelo Fuerteventura Mar (ex. Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa)
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Caleta de Fuste
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, żeglarstwo, tenis, golf, bez paszportu

Infrastruktura przyjazna dzieciom: bogaty program animacji, miniklub (4-12 lat), plac zabaw, brodzik ze słodką wodą.

Najnowocześniejsze centrum thalassoterapii wykorzystujące naturalne terapeutyczne właściwości oceanu i miejscowego klimatu.

Jeden z bardziej popularnych hoteli na Fuerteventurze, wyróżniony prestiżowym certyfikatem jakości "Q".

Dużo udogodnień dla dzieci m.in. mini-klub i plac zabaw dla dzieci, menu dla dzieci

Wyświetlono 41 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Obsługa świetna, jedzenie dobre, lokalizacja hotelu także na plus

Wady

Można wykupić all inclusive i all inclusive plus, Royal level - bardzo łatwo się pogubić co mozna na all inclusive a co na all inclusive+

Danuta

Zalety

Pieknie polozony, czysciutko, pokoje sprzatane codziennie, woda mineralna, kawa, herbata uzupelniana w pokoju codziennie. Pokoj, a wlasciwie sypialnia i salon (suite de lux)i dwa tarasy, cisza... (czesc tylko dla doroslych) poprostu prawdziwy wypoczynek. Jedzenie ...ok, niczego nie brakowalo nawet 10 min przed zakonczeniem czasu sniadaniowego czy "kolacjowego".

Wady

brak szczotki do WC

Hanna i Zbigniew

Pobyt - Kwiecień 2017

Zalety

Polożenie,miła obsługa

Wady

Hotel wymaga remontu. Nie jest przytulny, jest bardzo duzy.Restauracja jak gigantyczna stolowka, bardzo glosno z powodu duzej ilosci osob. Personel czesto zestresowany.

Andrzej Knapczyk

Pobyt - Listopad 2016

Huk młota pneumatycznego,brak plaży,plac budowy,właśnie opisałem

Zalety

dobre wyżywienie

Wady

wielkie oszustwo z plażą,nikt nie poinformował,że jest sztuczna,zresztą jej nie było,wielki plac budowy,z młotem pneumatycznym,gorąco nie polecam

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Grudzień 2014

Zalety

Piękne i duże lobby hotelowe, ładnie zagospodarowany teren, smaczne i urozmaicone wyżywienie, szybka i przyjazna obsługa, przystanek autobusowy przed hotelem

Sławek

Pobyt - Styczeń 2014

Bywa wietrznie , ale to nie jest reguła, ogolnie bardzo cieplo, miejscowosc mala, zero atrakcji, jezeli jedziesz polezec i sie napic czegos dobrego a przy okazji chcesz zabawic swoje maledzieci to hotel dla Ciebie. Pokoje spore ale te lepsze sa przeznaczone dla anglikow i francuzow. Za pokoj z widokiem na cokolwiek innego niz sciana 1000 zl doplaty. Muzyka przy basenie tylko przez godzine okolo 11.30 reszta czasu cisza i spokoj no oprocz samolotow , srednio co kilka minut , akurat tu maja pas ladowania. Jedzenie wmiare , bez rewelacji. Za te pieniadze wolalbym pojechac do maroka.

Zalety

Markowe alkole takie jak ballentains, red label , smirnof w all inclusive wazne do podkreślenia Częściowa obsluga ktora sie stara , szef baru , sebastian , ratuja negatywne wrazenie Blisko do plaży

Wady

Samoloty co kilka minut, na poczatku ok, ale z czasem irytuje Brak animacji dla młodych, hotel dla ludzi po 50 , Wifi platne 3 euro za 3h, 7 eur za dzien i 25 euro za tydzien Zdjecie ktorym hotel sie chwali thalaso spa - niestety oddalone od hotelu i Dodatkowo platne 18 euro za dzien!!! Nie polecam z itaka , zero pomocy a w przypadku problemu cisza...

wielbicielka Kanarów

Pobyt - Sierpień 2013

Jedyna wada, wręcz nieporozumienie w dzisiejszych czasach, to brak darmowego WFi dla gości hotelowych - wielkie rozczarowanie. Reszta - super, extra, baaardzo fajny hotel, obsługa, jedzenie itp. czysto, schludnie, przepięknie, plaża bliziutko,łatwy dojazd wszędzie na wyspie. POLECAM gorąco!!!

Iza

Pobyt - Maj 2013

Ogólnie hotel nawet przyjemny, jednak coś nie do końca. Pokoje rozmiarem ok, widok z tarasu kiepski, tzn na kawałek morza z brzydką plażą i na dach niskiego budynku gospodarczego na którym była czarna ziemia i posadzonych kilka kaktusów - taki przytłaczający widok. Fuerta ma niby kilka ładnych plaż, ale bez zieleni nie ma takiego uroku.. Najbardziej w tym hotelu podobała mi się obsługa, prócz sprzątaczek, które przez tydzień nie zmieniły ręczników pomimo przeróżnych znaków z prośbą o wymianę. Dużym plusem jest również jedzenie: duży wybór i uprzejma obsługa. Ogólna atmosfera bardzo ok. .. Jeszcze wieczorne pokazy różnych artystów... BARDZO fajne, chociaż jak dla mnie nie wymagam od hotelu zabawiania. Jest to dla mnie mega poniżające, że wymagałabym zapewnienia atrakcji jakbym sama nie mogła sobie zapewnić, czy też jadę zwiedzić inny kraj, a tu trzeba mnie zabawiać i niańczyć jak dzidziusia - bez przesady!!. To był bardzo miły dodatek na bardzo wysokim poziomie tak jakby ponadprogramowo. Ogólne wrażenia z hotelu dobre z małymi uwagami, natomiast Fertevenura (tak przy okazji) taka przygnębiająca: czarna, wulkaniczna mało zieleni, palm, ładne plaże tylko w niektórych miejscach i bez zieleni, takie niby fajne, a jednak smutne przygnębiające chociażby czarnymi wulkanicznymi skałami. Najlepsze wrażenia to Oasis Park - dla mnie rewelacja.

Zalety

Miła obsługa, smaczne urozmaicone posiłki, fajny basen.

Wady

Słaba plaża: nawieziony żwir, robi kiepskie wrażenie. Niby fajna miejscowość, ale jakoś taka smutna bez wyrazu. Nie wiem jak to opisać. Niby wszystko jest ok, a jednak czegoś brakuje.. Do wad można jeszcze zaliczyć zimna woda w basenach zwłaszcza w brodziku dla dzieci.

Pobyt - Sierpień 2012

Byliśmy w tym Hotelu z dziećmi, bardzo polecam! Jedzenie super, duże 3 baseny, brodzik dla małych dzieci z atrakcjami, nie ma problemu z leżakami - tak dużo, że nie trzeba rezerwować. All Incl. cały czas przekąski, hot dogi, hamburgery, napoje zimne, ciepłe. Animacje wieczorne - występy na scenie dla dzieci i dorosłych, dyskoteki dla dzieci. Pokoje-codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, czysto, balkony - jednym słowem - polecam , pobyt był bardzo udany!

zor

Pobyt - Maj 2012

wspaniały!!! Naprawde zapraszam.

Yvonne

Pobyt - Kwiecień 2012

Pobyt oceniamy na bardzo udany,szkoda,że tak krótki,już chciało by się wrócić z powrotem.Okolica spokojna,choć nie brakuje miejsc do rozrywki.Blisko plaża,super promenada do spacerów za dnia i nocą.Okolica bardzo przyjemna.Warto wypożyczyć samochód i objechać wyspę/ piękne plaże,klify,wydmy etc.widoki bajeczne/ Dla nas wypoczynek pod każdym względem udany!Polecamy Hotel/obsługa przemiła i pomocna!Pozdrowienia dla Cioci EBO/Ozi i Sebastiana.Hotel śliczny,piękne baseny i ogród.Wszystko na 5+!

Jacek

Pobyt - Luty 2012

Hotel o bardzo dobrym standardzie. Ogromny wybór jedzenia zarówno na śniadanie obiad jak i kolację. Zauroczyły nas świeżo robione soki z owoców podczas śniadań oraz ekspres do kawy na naboje z przepyszną kawą. Duży wybór owoców i słodyczy. Obok hotelu są korty tenisowe 3 oraz boisko ze sztuczną nawierzchnią do piłki nożnej. Przy hotelu pole do minigolfa. Hotel ma świetne położenie tuż przy plaży i fajnej promenadzie od strony oceanu. Plaża jest utwardzana i wysypana piaskiem z 3 boiskami do siatkówki plażowej ;) którą uwielbiam. 1 basen przy hotelu z podgrzewaną woda ale i tak było trochę chłodno dla małych dzieci. Na przeciwko hotelu sprawdzona wypożyczalnia aut dająca ubezpieczenie na drogi szutrowe dla aut terenowych. Obok hotelu także zlokalizowana apteka. Dobra lokalizacvja hotelu do wypadów na południe i na północ wyspy. No i ostatnia rzecz hotel blisko lotniska dzięki czemu po locie na fuerte nie trzeba daleko jechać, szczególnie ważna dla osób z dzieciakami jak my.

Basia

Pobyt - Styczeń 2011

Świetny hotel,pod każdym względem.Byłam z córką na przełomie stycznia i lutego.Trafiłyśmy na dobrą pogodę.Korzystałyśmy ze słońca,leżaków i basenu.Tylko dwa dni zachmurzone.Wróciłabym tam jeszcze raz.Itaka się spisała bez zastrzeżeń.

Ilona

Pobyt - Sierpień 2011

super hotel - czysto, miła i fachowa obsługa, żadnego robactwa - polecam:)

DAGMARA

Pobyt - Sierpień 2011

Właśnie wróciliśmy z hotelu po 2 tygodniowym pobycie , bo wypoczynkiem trudno to nazwać ,w ciągu naszego pobytu trzy raz mieliśmy zmieniany pokój ze względu na GIGANTYCZNEJ wielkości karaluchy ,niestety do końca nas odwiedzały.To robactwo nie mieszka w pokojach ,ale wchodzi dokładnie nie wiemy w jaki sposób .Poza tym paskudztwem ,hotel był przyzwoity ale mocno zużyty , wyżywienie i obsługa na dobrym poziomie.

Yogi

Pobyt - Sierpień 2011

Hotel duży, ale rozległy, więc nie sprawia przytłaczjącego wrażenia (kilka połączonych korytarzami trzypiętrowych segmentów). Dwa wystarczająco duże baseny ze słoną wodą, wokół leżaki, wystarczająca ilość słońca, cienia, półcienia. Ocean i piaszczysta plaża tuż za płotem. Obok hotelu minigolf, kompleks sportowy (kort, boisko). Muzyka tylko w okolicy baru przy basenie, więc można odpoczywać w ciszy. Jedyna istotna niedogodność nad basenem to brak zakazu palenia tytoniu. Przelatujące tuż nad głową samoloty stanowią dodatkową atrakcję. Jedzenie smaczne, ale nieco monotonne, słabo przyprawione. Duży wybór ryb. Obsługa nie do końca panuje nad restauracją - zbyt często brakuje niektórych potraw, szklanek, talerzy czy sztućców.

Pobyt - Lipiec 2011

Na trzy dni przed wylotem ITAKA poinformowała nas, że zmienia nam 9 mies.wcześniej zarezerwowany hotel oraz miejscowość. Zamiast pięknej plaży wysłano nas do hotelu w środkowej części wybrzeża wyspy Barcelo Fuerteventura. Zapewnieniom, że jakość wypoczynku się nie pogorszy, a hotel jest jeszcze lepszy nie było końca. Zamiast tego, mieliśmy hotel przy brudnej, kamienistej zatoczce, z przeszywającymi z hukiem, co kilkanaście minut niebo samolotami lądującymi na pobliskim lotnisku. Nasz pokój nie budził zastrzeżeń w kwestii czystości(3poz),ale inni uczestnicy przynosili rezydentce na spotkania karaluchy znalezione w pokojach. W okolicy nie ma nic ciekawego do zwiedzania, natomiast wulkan na Lanzarote robi wrażenie.Uwaga na ITAKĘ !!!

Wojtek

Pobyt - Kwiecień 2011

Chciałem zamieścić filmy ale bardzo długo to trwa, więc proszę wejść na youtube i wpisać: MrSzejas, lub kopiując link: http://www.youtube.com/results?search_query=MrSzejas&aq=f

Sylwia K.

Pobyt - Marzec 2011

Baseny i jedzenie to plusy hotelu. Z plaży nie korzystalismy,nikt tam nie chodził ,była oddalona o około 300 metrów , wszyscy leżeli nad basenami, dlatego brakowało miejsc. Rano musieliśmy rezerwować czego już dawno nie robiliśmy. Dużo Anglików, Francuzów . Jedzenie pyszne, urozmaicone. Dzieci codziennie czekały na animacje , super ,nawet dla dorosłych. Okolica bardzo fajna na spacery. Obok hotelun fajny mini golf , chodzilismy codziennie .Super wakacje :)) polecam

ggm66

Pobyt - Grudzień 2010

Bardzo mila obsluga. Pokoje bardzo slabo wyposazone - nie ma miejsca na schowanie ubran, wypozyczenie zelazka 15 euro (plus kaucja)na tydzien, czajnik-2 euro na dzien itd.

Barcelo Fuerteventura Mar (ex. Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa)