Barcelo Fuerteventura Castillo (Ex- Barcelo Castillo Beach Resort)

Super hotel, czyste pokoje, lobby, basen, restauracje. Polecam serdecznie wszystkim, którzy szukają all inclusive z dobrym jedzonkiem. Warto samemu urozmaicać sobie posiłki tj. wybierać codziennie coś innego, ponieważ jedzenie jest takie samo, więc może się wydawać monotematyczne, ale wybór jest bardzo duży. Super pokój, na duży plus aneks, szczególnie dla rodzin z dzieckiem. Polecam pokoje na parterze od 3020 do 3030, mają dostęp do zewnętrznej prywatnej wanny z hydromasażem na tarasie. Hotel ma wiele atrakcji, kilka basenów, basen dla dzieci oraz strefę dla dorosłych - gorąco polecam dla osób podróżujących bez dzieci - codziennie w restauracji muzyka na żywo. Bardzo brakuje podgrzewanego basenu, my byliśmy pod koniec października, ale woda nie była najgorsza, zawsze można wykąpać się w wannie jeśli wybiorą Państwa wspominanie powyżej pokoje. Do hotelu należy piękna, duża plaża oraz osobne pomieszczenie, gdzie na dużym telebimie można obejrzeć mecze. Hotel oferuje wszystko czego potrzeba, polecam wynajem auta - na recepcji automat umożliwia opłatę oraz rezerwację auta, które na drugi dzień pojawiło się pod hotelem, kluczyki zwracało się w automacie - super ułatwienie. W hotelu obok recepcji mini market, w którym są piękne i wysokie jakościowo pamiątki. Barcelo - świetna sieć hoteli, warto skorzystać z ofert 👍

Pobyt w hotelu oceniam bardzo wysoko położenie hotelu idealne tuż nad zatoką piękną plażą i spacerową promenadą, która graniczy z terenem hotelu. Pokoje czyste sprzątane codziennie ogromną zaletą był taras z bezpośrednim widokiem na plażę. W recepcji przemiła Pani Kamila, Czeszka mówiąca po polsku.

Cudowny hotel, wspaniałe jedzenie. Cały kompleks znajduje się na rozległym terenie, a przekąski i drinki dostępne w rozmaitych miejscach więc nawet będąc na spacerze można cos przekąsić.

Bardzo polecam!!! Miejsce idealne dla rodzin z dziećmi, baseny dla dzieci, animacje, wieczorne mini disco dla dzieciaczków. Bungalow czyste, zadbane, wyremontowane, codziennie sprzątane. Dla obiektywnej opini dodam ze w pokojach pojawily sie pojedyncze karaluchy ale zapewne weszlu uchylonym oknem. Piękna plaża w zasięgu ręki. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Obsługa uśmiechnięta, miła i pomocna. Ogrody bardzo przyjemne, piękna, urozmaicona roślinność wokół bungalow.

Najgorsze miejsce, w którym się znalazłam. Są plusy i minusy, ale skupię się tylko na jednym największym jak dla mnie minusie. Hotel nie posiada w opisie podstawowej informacji dla klienta jaką jest fakt, iż jest to miejscu naturystyczne. Cieszyłam się, że lecę w ciepłe kraje, piękne widoki, do pięknego hotelu. Jak się okazało pierwszego dnia- wylądowałam w miejscu jednej wielkiej rozpusty.  Panie chodzące w stringach (gdzie stringi to żadna bielizna, ponieważ całe pośladki są na wierzchu ) oraz topless. Hotel powinien mieć zamieszczoną taką informację na stronie oferty, ponieważ ktoś nie chce spędzać urlopy wśród pań nie szanujących samych siebie, swojej prywatności oraz innych osób. Kobieca nagość została mi narzucona i zostałam "zalana" niesmacznym widokiem kobiecych piersi dookoła. Nie wyobrażam sobie pojechać w takie miejsce z dziećmi a już przede wszystkim z synem. Widziałam mnóstwo chłopców wpatrzonych w takie "panie". Jest to nie na miejscu. Będąc tam, znalazłam wytyczone miejsce typowo dla nudystów, gdzie tylko tam powinny takie osoby się znaleźć. Przy czym tam było pusto nawet jednej osoby, a nagie "panie" nie szanujące innych osób były wszędzie. Na basenach, przy plaży, na plaży. Czułam się gorzej niż jak bym się wybrała do nocnego klubu. Nie obchodzi mnie to, że w tym miejscu jest to niby normalne, że tak to wygląda, ponieważ ja mam inną kulturę. Lecąc na Fuerteventure nie byłam świadoma, że jest tam taka rozpusta i wszędzie kobieca nagość (bo przecież nie męska), o czym powinnam zostać poinformowana w ofercie hotelu lub nawet przez biuro podróży. Gdybym wybrała się tam z dziećmi i na miejscu zobaczyłabym co tam jest, tak jak to było teraz - nie ręczyłabym za siebie. Czuję się oszukana, niepoinformowana o wszystkim z czym mogę się tam spotkać, mam poczucie, że pieniądze, które wydałam na te "wczasy" powinny zostać mi zwrócone.  Aspekt nagich "pań" dookoła zepsuł mi cały urlop i cały tam pobyt. Był to widok obrzydliwy, niemiły i nie na miejscu. Nie ma zachowania kultury osobistej, prywatności ani szacunku do drugiego człowieka. Najgorzej wydane pieniądze i najgorzej spędzony czas. Także ostrzegam wszystkie normalne Panie, które nie chcą aby jej 10- letni synek oglądał nagie panie na co drugim ręczniku czy w basenie. Dzieci było bardzo dużo co było dla mnie ogromnym zdziwieniem, że nie ma nakazu normalnego bikini ze względu na nie. To jest nienormalne że dzieciaki oglądają gołe piersi mając zaledwie 8/10 lat. Czuję się zażenowana przez pobyt w tym miejscu. Przykre doświadczenie.

Nazwa  Barcelo Fuerteventura Castillo (Ex- Barcelo Castillo Beach Resort)
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Caleta de Fuste
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, golf, bez paszportu

Atrakcje dla najmłodszych: mini klub (4-12 lat), zajęcia sportowo-rekreacyjne, 2 brodziki, plac zabaw.

Przy hotelu piaszczysta plaża Playa del Castillo (dojście nadmorskim deptakiem).

Nietuzinkowe położenie: 200 m od Caleta de Fuste, której znakiem rozpoznawczym jest XVIII-w. wieża obronna El Castiillo.

Długie, piaszczyste plaże idealne do relaksu i kąpieli słonecznych

Wyświetlono 147 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Magdalena

Zalety

Czystość, dostęp do basenów, oceanu, bardzo dobre jedzenie

Wady

Brak podgrzewanego basenu

Magdalena

Zalety

Na pewno zaletą hotelu jest jego położenie oraz architektura jednopiętrowych budynków z zadbaną zielenią. Do dyspozycji trzy baseny ze słoną wodą w tym jeden dla dzieci podgrzewany. Tuż przy basenie Drink Bar z opcją all inclusive.

Wady

Jeśli chodzi o wady to na siłę pewnie bym coś wymyśliła natomiast nie o to tu chodzi generalnie pobyt uważam za udany.

Pobyt - Styczeń 2024

Zalety

Rozległy teren, wygodny bungalow, piękna plaża, choć dość oddalona, możliwość przekąszenia i napicia się wody/drinków w różnych miejscach poza obiektem.

Wady

Wszystko było ok.

Kinga

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Czystość, mila obsługa, dobre jedzenie, codzienne ciekawe animacje

1.0
Jessica

Pobyt - Październik 2023

Pobyt - Grudzień 2022

Piękny bungalow z dwiema sypialniami, salonem i aneksem kuchennym. Za dopłatą, ale było warto!

Zalety

Spokojna zatoczka, blisko do deptaka nad Oceanem i do miasteczka.

Wady

Brak opiekuna z biura podróży. Ale na szczęście nie był potrzebny.

Pobyt - Grudzień 2022

Rewelacyjny bungalow z dwiema sypialniami i tarasem. Czysto, obsługa bardzo miła i chętna do pomocy. Restauracja po remoncie sprawia wrażenie większej i mniej przytulnej, posiłki smaczne, ale mało urozmaicone. Odświętna kolacja wspaniała i pyszna.

Zalety

Czystość, blisko do plaży i miasteczka.

Ula

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Listopad 2021

piękne miejsce, raj na ziemi. Uwielbiam Wyspy Kanaryjskie

lidka

ogólnie bardzo polecam ten hotel, przemiła obsługa, bardzo dobre jedzenie, świetnie wyposażone domki, zasługują na 4*; w restauracji hotelowej co drugi wieczór kuchnie tematyczne np. meksykańska, chińska, włoska itd., najlepiej wybrać opcję all, bo w knajpach drogo, za kolcję dla 2 osób( kurczak, frytki, sałatka 2 piwa) zapłaciliśmy około 250 zł (no ale na wakacjach to się raczej nie przelicza na złotówki); wieczory chłodne, byłam w marcu, około 16 st. Na lotnisku, wracając ważyli nawet bagaz podręczny, za każdy dodatkowy kg -15 euro. O rezydentce z biura itaka nie moge nic powiedzieć, bo jej nie spotkałam. Urlop bardzo udany, serdecznie polecam ten hotel, jeśli komuś nie przeszkadza brak opieki rezydenta:)

michal

c.d.- proponuje wziac ze soba szampony do kapania, poniewaz hotel zapewnia 2x 50ml szamponu oraz 2x male mydelka na tydzien - dla opcji all inclusive smieszna regula: przy jednorazowym podejsciu do baru mozesz wziac tylko 1 rzecz - ewenement na skale swiatowa - bardzo duzo osob z dziecmi - jesli ktos sobie ceni spokoj bez placzu i krzykow to proponuje wybrac inny hotel Mozna byloby pisac i pisac o owym hotelu. Odczuca mojej rodziny sa bardzo mierne. Zamiast odpoczynku czesto i gesto musielismy sie denerwowac, wlacznie z rozmowami z dyrekcja hotelu. Jednym slowem hotel kasuje gruba kase jak najnizszym kosztem. Warto tez wspomniec o rezydencie Itaki, ktory na zadawane pytania, najczesciej odpowiadl: \"nie wiem\". Zdecydowanie NIE POLECAM

Warunki mieszkaniowe super! Gorzej z jedzeniem - kolejny raz byliśmy w opcji All incl. na kolejnej wyspie i tu - zdecydowanie najgorsze (większość potraw doprawiana na słodko - łącznie z jajecznicą słabe urozmaicenie). Przestrzegam przed korzystaniem z pobliskiego Thalasso - oferta zabiegów SPA brzmi nieźle ale wykonanie (jakość i profesjonalizm) bardzo słabiutko.

jola

bungalowy bardzo fajne gorzej ze sprzataniem choc plus za czesta wymiane recznikow. Jedzenie jak na 2 tyg pobytu ...do znudzenia. Codziennie jajecznica bekon parowki lub bulki salami i ser:) oczywiscie bylo jeszcze kilkanascie innych potraw ale codziennie to samo. restauracje tematyczne-w all tylko 30%znizki. internet wifi wielka KLAPA- W POKOJU nie dziala a w recepcj siedziec cala dobe to tak nie za bardzo i to za 7E;)obsluga w miare mila, nawet 1 Pani mowi po polsku. do przystanku autobusowego dosc daleko ale da sie przezyc. W sumie polecam. poza niedokładnym sprzątaniem i nieurozmaiconymi posiłkami bylo super w koncu bylismy tam odpoczac i zlapac troszeczke sloneczka, 2 tyg laby-nie ma co narzekac;

kmmaja

Domki i położenie ośrodka zachwycające. Leżaki na plaży płatne i niezbyt wygodne (9 euro za dwa lub 6 za jeden), polecam tradycyjne leżenie na ręczniku (w takowy trzeba się samemu zaopatrzyć). W razie potrzeby kuchnia w pełni wyposażona, klimatyzacja. Wyżywienie częściowo się powtarza, szczególnie śniadania i desery, ale przy tak dużym wyborze każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam prawie 5 godzinny rejs katamaranem choć drogi ( 56 euro ), wart jest grzechu. Wieczorne programy rozrywkowe (szczególnie w wykonaniu animatorów) rewelacyjne. Nam zawsze było mało. Hotel dla osób chcących wypocząć i dla rodzin z dziećmi, o nocnych rozrywkach typu disco tu należy zapomnieć. W razie pytań proszę pisać na meila.

Karola

Wakacje z Itaka 8 dni w katalogu 5,5 dnia w rzeczywistości. Opoznienia w lotach itd.Sam hotel przyzwoity.Pokoje z tarasikiem ,stolik krzesła lezaki.lodówka mikrofala,czjnik,sztucce etc.Jedzenie kiepskie przez 5 dni prawie to samo!! W basenach woda LODOWTA a na plazy -glowe chciało urwać .Trzy dni popadywal deszcz i było tak wietrznie ze nie dało sie wysiedziec ani na plazy, ani na basenie . Mini klub super p.Kamila przemila ( ale jest tylko do czerwca ) hotel nad zatoczka a nie pełnym oceanem. Fajny pub \\\"15\\\" i dyskoteka w mieście . Sama wyspa mnie nie ujela wietrznie ,pochmurno i często pada.Byłam,zdobyłem i juz nie wroce tam! Lanzarotte ok.ale tylko 1 dzień i starczy tych gór ognia :)

Aleksander

Hotel godny polecenia!!!Napewno zasługuje na więcej gwiazdek...pokoje przestronne,czyste,wszystko na najwyższym poziomie.Kuchnia urozmaicona,smaczna.Polecam opcję all inclusive, wsztstko do woli...Animacje bardzo ciekawe i urozmaicone,Stefano i Miguel...super.Blisko oceanu,fale małe,zatoka, duże baseny, czysta woda, wiatr słaby, przyjemny.Pogoda dopisała,temperatury w marcu 23-29 st, noce ciepłe.Opieka rezydentki,P.Madzi...bardzo dobra,dużo doradza, biuro Itaka.Polecam wycieczkę jeppem po wyspie i zoorganizowaną na Lanzarottę...naprawdeę warto.Niezapomniane wrażenia i te wulkany...W sobotę bazar senegalski.Turyści to glownie Anglicy,Francuzi ,Hiszpanie i Polacy.Cudowne wakacje...Warto wrócić tam jeszce raz...i napewno z dziećmi!!!

Maja

ogólnie bardzo średnio poniżej oczekiwań....

michal

Ja moze przedstawie ten hotel z troche innej strony niz opinie ponizej. Mianowicie do samego polozenia hotelu, jak i samych apartamentow zastrzezen miec nie mozna. Jednak sama organizacja hotelu jest zalosna. - male zroznicowanie w posilkach, nie bylo w czym wybierac, bo ciagle to samo (co drugi dzien na obiad z dan na cieplo podawana byla watrobka i ryba) - produkty poprzerabiane na wszelkie mozliwe sposoby - dania mdle, bez smaku (chyba oszczedzaja na przyprawach) - obsluga ma Polaków za glupich, a all inclusive traktuja jako zlo konieczne (wielka afera o butelke wody - proszac o wode w butelce kazali mi zaplacic, a w karcie ewidentdnie widnieje, ze za darmo)

mika

Polecam opcje AllInclusive

petek

Właśnie wróciliśmy z fuertyventury. Hotel bardzo miło nas zaskoczył. Już na samym początku miła niespodzianka, zostaliśmy przyjęci lampką szampana a panie w recepcji szybko i sprawnie nas zameldowały tak abyśmy zdążyli jeszcze zjeść obiad. Obsługa miła i uśmiechnięta, wszystko można załatwić i nierobią rzadnych problemów. Polecam opcje All, w barze przy basenie samoobsługa, drinki robimy sami i możemy wynieść kilka naraz.

petek

Dokończenie: Animatorzy super (szkoda tylko że nie w języku polskim), tylko goście nie zabardzo rozrywkowi. Wieczorami bardzo mało osób przychodzi na animacje. W hotelu dużo rodzin z małymi dziećmi. Co chwile słychać samoloty ale to raczej atrakcja a nie niedogodności. Polecam wycieczke na Lanzarote, super przyżycie, niezapomniane widoki itd. Fuerteventure zwiedziliśmy wypożyczonym samochodem załatwionym od Tomka z Itaki. Mieliśmy małe problemy z autem ale po telefonie do Tomka w kilka chwil dostaliśmy nowy. Polecam Oasis Park, my zwiedziliśmy sami i tak jest o wiele taniej. Ogólnie udane wakacje z Itaką.

Barcelo Fuerteventura Castillo (Ex- Barcelo Castillo Beach Resort)