Bogata oferta rekreacyjno-sportowa: siłownia, aerobik, aqua aerobik, zajęcia sportowo-rekreacyjne, centrum wellness.
Tylko 100 m do publicznej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Rozrywka: lekkie animacje dla dorosłych i wieczorne programy rozrywkowe.
Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy: w okolicy znajdują się słynne wydmy Corralejo.
zdjecia na tej stronie zupelnie nie oddaja uroku hotelu; brakuje info o marinie i mozliwosci przeprawy promowej na Lanzarote; plaza blisko hotelu malutka- w sezonie na pewno nie ma miejsca (my bylismy w marcu-byla akurat:-)); fantastyczne wydmy i plaze to prawie 5 km-faktycznie sa bezplatne busy o 10 i 11 i powrotne o 15 i 16; ale mozna wrocic wzdluz oceanu, plaza spacerem...sa tez po drodze plaze nudystow-piekne "gniazda" z kamieni...i warto na 1/2 dnia lub caly wypozyczyc samochod-wysepka jest malutka i oprocz pieknych wydm, na polnocy sa tereny zgola ksiezycowe:-); typowe miejsce na 1 tyg wypoczynek; w hotelu b uprzejma obsluga (to zreszta norma w Barcelo-my przyjechalismy o 7 rano i pomimo ze doba hotelowa zaczyna sie o 12 "od reki" nas zameldowano i moglismy isc do pokoju-a po calonocnej podrozy to wazna rzecz:-)
Nam Polakom udostępnia sie pokoje...o najniższym standarcie..Tzn..my mielismy pokoj mały, nad kuchnią, także wszelkie odglosy kuchenne, typu dowoz towaru od 4 rano, halas pochodzacy od włączonych lodowek, klimatyzacji..uniemożliwiało spokojny wypoczynek..Najlepiej oczywisice wyjsć z pokoju..I nie bylo w pokoju nawet czajnika do zagotowania herbaty...,a niby 4 gwiazdki..To nie tak,że nie jestem zadowolona, bo wyspa piękna i warto zwiedzić.., ale nam trafila się pogoda z nad Afryki, jak mowiono..i bylo dobrze ponad 35 st.., mimo smarowania duzymi filtrami...poparzenie..skory.., bez leżenia na plazy..
Bardzo polecam, hotel znajduje się w jednej z większych miejscowości, w której cały czas cos się dzieje, dużo knajpek, sklepików, Hotel bardzo przyjemny, czysty, obsługa na najwyższym poziomie, jedzenie b dobre spory wybór, pokoje duże z lodówka klimatyzacją i TV, łazienka dość duża z dwoma umywalkami, spory balkon. Plaża blisko hotelu taka sobie ale busik hotelowy zawozi na piękną plaże na wydmy ok. 3 km, można spokojnie tam dojść brzegiem morza ale koniecznie zabezpieczyć się trzeba przed słońcem. Byliśmy pod koniec kwietnia pogoda ok. 20 stopni,słonko, cały czas wietrznie, wieczory chłodne.
Poleceam wszystkim ten hotel z czystym sumieniem. Byłem na tydzień w tym hotelu w lipcu 2011r. Hotel jest na bardzo wysokim poziomie,odnowiony, czysty,pokoje duże przestronne. Bardzo dobra obsługa w cały hotelu, profesjonalna i miła. Do plaży przy hotelu jest około 100metrów, ale sama plaża jest bez rewelacji. Polecam wyjazd na plaże oddalone kilka minut od hotelu przy których są piękne wydmy. Hotel zapewnia w to miejsce bezpłatny dojazd autobusem .
Placilem 3200 zł na 2 tyg z HB. Jak na ta cene to hotel bardzo dobry. Swietne polozenie - blisko do plazy ok 80m, blisko do \'miasta\' restauracji, sklepow itd. Blisko port skad mozna plynac na inne wyspy. Plaza przy hotelu taka sobie ale hotelowy autokar dowozi bezplatnie na najlepsza plaze na wyspie (kilka minut jazdy). Jedyny minus,ale to juz odpowiedzialnosc biura ITAKA-nie ma centrum spa silowni krytego basenu itd.Cale centrum weelnes jest w remoncie!ITAKA poprostu oszukuje klientow podajac ze to wszystko jest w hotelu dostepne. Rezydenci doskonale wiedza ze tego tam nie ma bo remontuja juz chyba od marca czy kwietnia ale opisu oferty na stronie nikt nie zmieni. Jawne oszustwo.
Przebywaliśmy w tym hotelu w marcu 2012. Hotel oferuje bardzo dobre warunki pobytu. Pokoje duże i czyste. Obsługa miła i rzeczowa. Woda w dwóch basenach podgrzewana. Hotel umożliwia dobry wypoczynek na terenie, jak rownież blisko jest do plaży miejskiej (2 leżaki i parasol płatne 9? za dzień). Z hotelu można też dojechać bezpłatnym busem do dużej plazy na obrzeżach miasta. Bardzo blisko centrum miasta ze sklepami i knajpkami z rożnorodną kuchnią oraz aquapark (niestety czynny dopiero od 1 kwietnia). Dobre miejsce na wypad na Lanzarote oraz leżącą 2 km od brzegu wyspę Lobos. Polecam!