Dzika i nieodkryta egzotyczna przyroda
Rozległa i zachwycająca rafa koralowa
Długie, malownicze i czyste plaże
Dobra baza wypadowa do pobliskich miejscowości
Bylismy tam we wrzesniu 2003 roku, kiedy hotel nazywał się Barcelo Bavaro Village, obecnie IFA Bavaro .
Jest to cała wioska złozona z trzech hoteli: Bavaro Villas,Bavaro Village i Ocean Village.Villas jest najdalej od plaży, to są takie domki, Ocean najbliżej. Village i Ocean to są dwupiętrowe pawilony.
Jedzenie było bardzo dobre, pokoje codziennie sprzątane.Ogólnie bardzo czysto i schludnie. Plaża sprzątana praktycznie co dwa dni z wodorostów. Plaża przepiękna, piasek bielusieńki. Obsługa super, zresztą ludzie są tam bardzo pozytywnie nastawieni do życia. Lubią Polaków, nie lubią Niemców, których jest większość w tym hotelu. Animacje bardzo fajne, animatorzy wciągają w nie każdego.
Polecam wycieczki: wyspa Saona, Palmilla (taki objazd przelot samolocikiem w jedną stronę), wycieczka takimi jakby quadami (zwiedzanie jaskiń, domu dominikańskiego, pobyt na dzikiej plaży (notabene z tego co słaszałam w tym roku już nie jest dzika, wybudowali tam hotel).
Ogólnie super, super. To były na razie nasze najlepsze wakacje, lecieliliśmy z biura podrózy FTI samolotem linii LTU z Lipska. Jeżeli chodzi o okolicę to oprócz okolicznych hoteli nic tam za bardzo nie ma.