Tylko 150 m do prywatnej, piaszczystej plaży.
Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, zjeżdżalnie wodne, plac zabaw.
Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, koszykówka, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, sauna, łaźnia turecka, kort tenisowy.
bardzo kiepski hotel z kiepska obsługą-rozmiłowani w Rosjanach z innymi nie bardzo mają chęć się porozumieć.wszystko na pół gwizdka,jedzenie monotonne i bardzo średnie.Nie polecam-3,5 gwiazdki dka hotelu to zdecydowanie za mało jak na ten kraj.
Basen dka dzieci z fajna zjeżdżalnią,ładna roślinność na terenie hotelu
Brud w pokojach,smród w powietrzu,wszystko wymagające remontu,ręczniki basenowe jak sznaty do podłogi,towar deficytowy-papier toaletowy.
Byliśmy tam we wrześniu, pokoje małe ale generalnie nie można mieć do nich większych zastrzeżeń, natomiast serwis sprzątający traktował swoją prace bardzo pobieżnie. Jedzenie na śniadanie codziennie takie samo, kolejne posiłki trochę bardziej urozmaicone i generalnie smaczne, troszkę brakowało im doprawienia. Pani na recepcji mówi po angielsku ale ma minę jakby była tam za kare, bardzo niechętnie udziela informacji. W barze przy basenie śmierdziało rozlanym piwem a dodatkowo obsługa mówi jedynie po rosyjsku!!! I nie tylko w barze.
Blisko plaży Ładny ogród
Hotel NIE JEST 5*! 3/3,5* MAX!Hotel bardzo przeciętny.Byłam 3 raz w Turcji i był to niestety najgorszy Hotel.Problemy z pokojami nie działająca suszarka 2 razy naprawiana,lodówka ,2 oddzielne łóżka,brak chęci zmiany pokoju ze strony obsługi,która praktycznie nie mówi po angielsku więc bardzo ciężko jest się z kimś dogadać.Spokojna okolica,co jest zaleta i wadą ponieważ po kilku dniach robi się nudno.Dla osób chcących samemu zwiedzać dobre położenie Alanya-Manafgat-Side.W 100% bezpiecznie kierowcy w dolmuszach pomocni wysadzający pod hotelami.Restauracja dramat!Kolejki po jedzenie,bardzo mały wybór,jedzenie zimne,ale wszystko smaczne!śniadania codziennie to samo.Bez sensu są zorganizowane posiłki praktycznie w tym samym przedziale czasowym można zjeść w 3 miejscach,po czym nastaje luka i nie ma co zjeść. W hotelu Polacy,Turkowie,Rosjanie,Niemcy.Zupełnie nie nastawieni na Polaków. Ogólnie jeżeli ktoś jedzie z nastawieniem iż jest to średni Hotel 3* nie będzie zawiedziony,naprawdę można odpocząć. Nastawiając się na luksusy zostaje wielkie zniesmaczenie. Hotel ma dość duży potencjał tylko miałam wrażenie że komuś było brak pomysłu.Bardzo fajny bar na skarpie gdzie aż się prosi o zrobienie miejsca do palenia sziszy niestety nie było tego. Spędziłam tam 12dni i gdyby nie to że poznaliśmy Polaków zanudzilibyśmy się tam na śmierć.Bardzo dużo Turków co uważam za słabe i powinna być taka informacja bo nie koniecznie każdy chce spędzać wakacje w ich towarzystwie np sa pierwsi obsługiwani,są u siebie wiedz czują się dość komfortowo.Po przyjeździe turnusu Niemieckiego polepszenie standardu.Osobiście czuje się zawiedziona wyjazdem z Wezyra i z pewnością już nie wybiorę tego biura. Rezydentka słaba.
Piękny ogród mnóstwo owocowych drzewek(granaty,banany,pomarańcze,cytryny,limonki,oliwki, jeżyny). Blisko do plaży w części z leżakami piasek dalej kamyki,bar na plaży. Smaczne jedzenie,chodź bardzo mały wybór i często zimne. Dyskoteka na plaży. Na przeciwko Hotelu kilka sklepików,3markeciki,apteka. Bazar około 2km
Obsługa praktycznie nie mówi po angielsku,nie rozumie najprostszych słów.Praktycznie nie da uzyskać się od niej informacji np.prosiliśmy o wykaz tego co zawiera all inclusive to Pan będący na recepcji i głównie tam obsługujący nie rozumiał o co nam chodzi albo nie chciał,tak samo na pytanie dlaczego dostaliśmy w pokoju 2 oddziele łóżka odpowiedział iż wszystkie pokoje takie maja co okazało się później iż było to wielką nie prawda. Brudny basen. Restauracja masakra,wieczne kolejki,brak talerzy,sztućców, zimne jedzenie albo jego brak,mały wybór. Pokoje małe bez luksusów,łazienki z grzybem generalnie obskurne. Braki na barach wody,lodu,coli, nie można było uzyskać do końca informacji jakie alkohole są w all inclusive,brak kart z drinkami-tak samo z płatnymi nie można było sie nawet dowiedzieć czy sa i ile kosztują. w 80% podawane wszystko w plastikowych kubeczkach. Praktycznie brak animacji,w ciągu dnia jakaś jedna gra,wieczorem pokaz. Brak rozrywek Brudna plaża. Duża ilość dzieci
Hotel sprawia wrażenie opuszczonego, podupadającego miejsca. Zupełny brak jakichkolwiek rozrywek. Jeden, starszy pan, który jest DJ-em, animatorem od sportu i rozrywki. Jedzenie nie do przyjęcia. Większość dać zwyczajnie brzydko pachnie. Jajka gotowane na śniadanie upaprane kurzym kałem i podane gościom. Na obiad jakieś tłuste resztki, wyglądające jak tętnice. Po raz pierwszy w życiu brzydziłam się jeść. Całe szczęście otoczenie, te miejsca publiczne, czyste i schludne. Na tyle, że można było przeżyć kilka dni na kanapkach z miodem... Pokoje bardzo małe. Łazienka z rozpadającą się wanną i strasznie starą muszlą klozetową, na której nie da się bez obrzydzenia usiąść. Klimatyzacja działa jedynie w pokojach. W barze wódka, gin i piwo. KONIEC. Brak napojów do posiłków. Kelnerzy w cywilnych ubraniach, przypominający raczej wystylizowanych piłkarzy, niż obsługę hotelu. W języku angielskim mówi jedna pani w recepcji i ma pretensje do całego świata. Jedyna zaleta tego miejsca to ogród, otoczenie basenu i plaża. Czysto i przyjemnie. Spędziłam tam cztery dni i z uśmiechem wróciłam do domu. Odnoszę wrażenie, że opinie są napisane przez pracowników Wezyra, bo to nie jest możliwe, żeby dobrze ocenić ten hotel. Zmiana pięciu gwiazdek na dwie i pół i już nic nie mówię.
Ładny ogród Ładna plaża
Okropne jedzenie Obsługa nie mówi po angielsku Maleńkie pokoje Straszne łazienki
Cały czas to samo menu. Kelnerzy bez uniformów w potarganych jeansach... Alkohol czasem jest a orzeważnie to ,,Niet,, Do restauracji kolejki takie że szok- jak nie postoisz to nie zjesz bo jak zabranie mięsa na stole to juz nie doniosą... pokoje 2* max Morze piękne ale plaża to głazy...
Ogród
13 dni we dwoje. Super wypoczynek, dużo miejsca do spacerowania po pięknym i zadbanym ogrodzie, do prywatnej plaży blisko - nie trzeba przechodzić przez ulicę dojście bezpośrednio z ogrodu hotelowego, przemiła obsługa oraz bardzo fajne animacje. Pozdrowienia dla Funny Team!!!!!
Ogród, plaża , animacje, serwis. Generalnie same plusy jak za takie pieniądze
Urlop 16 dni w pierwszej połowie czerwca.Zamiast bungalowu dostaliśmy przepiękny pokój rodzinny na drugim piętrze z tarasem i widokiem na morze.Hotel trzygwiazdkowy z aspiracjami do ***** gwiazdek. Obsługa dobra,pokoje sprzątane codziennie,wymiana ręczników i pościeli codziennie,ogólnie hotel i otoczenie bardzo czyste.Jedzenie smaczne ,ale dosyć monotonne.Bar przy basenie bez zarzutu,miła obsługa.Do plaży z hotelu bardzo blisko,przejście przez ogród.Plaża czysta ,częściowo wysypana piaskiem po za tym żwirowo-kamienista.Bez butów kąpiel nie należy do przyjemnych.Pobyt uważamy za bardzo udany.Chętnie tam wrócimy.Warto dać od czasu do czasu napiwek w barze i paniom sprzątającym pokoje.
Witam Bylem w tym hotelu dwa razy. Pierwszy raz w czerwcu 2015 wtedy wszystko bylo Ok jedzenie wysmienite , pokoje zadbane obsługa scchludna i miła bar czysty dobrze zaopatrzony wspaniale przekaski miedzy daniami glownymi . Drugi raz bylem w czerwcu 2017 ale sie zalamalem jedzenie okropne pokoje zaniedbane zamiast gniazdek wystajace przewody obsluga ta sama co dwa lata wczesniej ale juz w prywatnych strojach. Jedynym plusem jest polozenie i wspanialy duzy zadbany ogrod.
Ogród blisko do morza
jedzenie
pobyt udany, położenie rewelacja - do morza rzut beretem. Jedzenie bardzo dobre, trochę za dużo kurczaka, słodkości nie do przejedzenia. Ogólnie bardzo dobrze. Baseny i animacja dla dzieci bogata . Polecam dla rodzin z dziećmi, bo było ich dużo w różnym wieku.
niewielkie bungalowy położone wśród drzew pomarańczowych , cytrynowych i bananowców. Super.
Polecam wszystkim duży apartament na 4 pietrze z widokiem jak z katalogu - na basen i morze. Osobna klimatyzacja na salon i zamykany pokój. Łazienka z WC i osobne WC. Balkon i osobny duży taras.
Cisza i spokój w okolicy. Hotel z dala od zgiełku miasta. Taxi na życzenie przyjeżdżają w 10 minut. Bardzo miła obsługa,
Bez zastrzezen cena/oferta a nawet mile zaskoczenie, ilosc * realnie 4, wypoczynek udany, chetnie ponowilbym tam wizyte, oczywiscie zawsze mozna sie do czegos przyczepic ale ilosc + zdecydowanie pozwala zapomniec o - , jak zawsze liczy sie cena do jakosci, wiec trzeba wspomniec o kosztach bo inne odczucia/wymagania moze miec placacy wiecej, nasz pobyt to tydzien a za 3 osoby wyszlo 3850 za wszystkich
Duzy obiekt z ladnym ogrodem i basenami, dostep bezposredni z ogrodu do duzej plazy i pomostu, zlokalizowane na terenie ogrodu dodatkowe atrakcje z all incl.n
Niewielkie pokoje i slabiutka klima na stolowce bo efektow jej dzialania nie ma, reszta bez wiekszych zastrzezen
Ogólnie hotel niezły, nieduży z pięknym ogrodem- nie trzeba się dużo nachodzić np. na posiłki. Plaża zaraz za basenem. Na plaży czysto, przy samym brzegu trochę niewielkich kamieni (przydają się buty z Egiptu). Na plaży budka samoobsługowa!!! z napojami, kawą i piwem. Tylko goście hotelowi w niewielkiej ilości, choć czasem brakowało leżaków. Pod koniec pobytu zniknęły prawie wszystkie materace z plaży(?). Basen nawet, chociaż rzadko korzystamy. Jak zwykle max zapełnienie leżaków zmusza do rezerwacji ręcznikami. Dwie duże zjeżdżalnie, i jedna mniejsza w brodziku- ale uwaga, czynne w sumie tylko 3 godziny dziennie! Przy basenie barek z drinkami, w południe przekąski (burgery, hot-dogi, sałatki, ciasta). Dobra alternatywa dla chodzenia na obiad do restauracji. No i tu się zaczynają schody. O ile posiłki są w miarę smaczne, to w budynku restauracji brak klimatyzacji (milion stopni), wiecznie otwarte drzwi i desery po 3 minutach wystawienia spływają. Na zewnątrz brakuje stolików, a hotel miał 100% obłożenia. Jeśli chodzi o gości to w zasadzie sami Rosjanie. A teraz pokoje w bungalowach. Mikroskopijne- ale to nie jest wielkim problemem. Niestety w pokojach jest brudno, stare rozlatujące się meble, śmierdzące łóżka, pod łóżkami chyba nigdy nie było sprzątane. Pościeli nigdy nam nie wymieniono, ręczniki tylko raz. Łazienka NIGDY nie była sprzątana, nawet po poprzednich gościach. Na balkonie i w pokoju mrówki. W szafie luźno leżał sobie malutki sejf- nie wiem w jakim celu. Minibarek- czyli mała lodówka nie działała, mimo \\\"sprawdzenia przez technika\\\". Podobnie z klimatyzacją- tylko dmuchała lekko schłodzonym powietrzem. Tutaj technik- a był nim jakiś 15-to letni chłopak z wkrętakiem stwierdził że to- normal. Jeśli jeździcie tylko na wycieczki, lub przyjechaliście bez dzieci i nie opuszczacie baru to będziecie zadowoleni z tego hotelu. A, no i jeszcze dwie rzeczy: hałas w pokojach zaraz przy ulicy i wczesno-poranna pobudka serwowana przez okolicznego imama.
położenie bezpośrednio przy plaży, ładny basen, bardzo ładne ogrody (Tunezja, Grecja i Egipt mogą pozazdrościć), bardzo fajnie że są przekąski w barze przy basenie, budka z napojami na plaży- z piwem, nieduża- kompaktowa powierzchnia hotelu, dużo miejsc do ciekawych zdjęć, animatorzy dają radę
nie sprzątana łazienka, pokój tylko raz zamiatany, roomservice tragiczny, klimatyzacja tylko wieje- nie chłodzi, reszta w treści opini
Bardzo dobrze spędziliśmy ten urlop, mamy super wspomnienia :) Jedzenia baaardzo duzo i dobre, w zasadzie przez cały czas, duzo owoców, pysznych tortów i ciast, pyszne lody. Super wieczory:śmieszne występy dla dzieci a później dla dorosłych, dyskoteki na plazy, gry i zapawy na basenie i na plaży. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi, my byliśmy we dwoje i trochę nas dzieci irytowały. Na plaży jak i na basenie dużo leżaków i parasoli, zawsze jest miejsce. Piękne dojście do plazy. Na terenie calego hotelu duzo roślin i palm, pięknie :) Na plaży sa napoje i piwo a w barach w hotelu wódka, gin, wino, raki i piwo (piwo ok ale ten alkohol... ). Wieczorem dużo komarów(polecam zabrać coś na komary) i jaszczurek ( nie szkodliwe), spotkaliśmy tam też jeże, dużo kotów biega ale boją sie ludzi i nie podchodzą. Mimo małych wad POLECAMY!!! :)
Animacje, Jedzenie, Czyste pokoje i baseny, Piękna zieleń wokół hotelu
łazienki do remontu, kiepski internet, kamieniste zejście do morza, alkohol niskiej jakości, komary
hotel może być .jest otoczony bardzo dużą ilością drzew owocowych i dużo kwiatów i zieleni .
wszystko jest blisko,super animacje wieczorne
ograniczona liczba leżaków przy basenie
Hotel bardzo dobry dla rodzin z dziećmi. Wszystkie atrakcje blisko siebie, przemyślane i wkomponowane w sieć alejek w bujnej zieleni. Lokalizacja. Hotel na \"zad*piu\" - w okolicy jakieś 10 sklepów. Najbliższy bazar 3km, miasto 20km. Jadąc tam trzeba mieć świadomość, że na dyskotekach w okolicy nie poszalejesz. Pokoje. Pokój rodzinny w budynku głównym bez zastrzeżeń - duży i czysty. W bungalowach bywa różnie. W pokoju można doczepić się jedynie do mikroskopijnego balkonu, bo na innych wakacjach robiliśmy ze znajomymi \"domówki\" na obszernych balkonach. Tutaj się nie da. Jedzenie - dużo i urozmaicone. Praktycznie w dowolnym momencie można gdzieś iść i coś zjeść. Atrakcje - baseny duże, czyste. W drugim tygodniu pobytu przy pełnym obłożeniu pokoi trzeba było \"zrywać się w środku nocy\" (około 7:00-8:00) żeby zarezerwować jedne z ostatnich leżaków. Zjeżdżalnie dla dzieciaków trochę krótko działają - tylko 2 godziny dziennie (po godzinie przed i po południu). Fajny mini-amfiteatr z codziennymi atrakcjami wieczorem - dla dzieci minidisco, później animacje dla dorosłych (iluzjonista, wieczór turecki, disko itp). Sporo rozrywek w ciągu dnia (siatkówka, piłka wodna, strzelanie z łuku, dart itp) - animatorzy nienachalni, nie zachęcali na siłę. Bary - jeden bar przy basenach, czynny do północy, w dużej \"stodole\" do spotkań w szerszym gronie (bez ścian, tylko zadaszenie). Niestety, było tam bardzo duszno wieczorem, ale za to mieli projektor i wyświetlali mecze Euro :) Drugi bar bliżej plaży, pod chmurką, fajne loże i napoje podawane w szkle. Gdy od morza lekko wiało, można było siedzieć całą noc :) Trzeci bar na plaży, serwuje do 18:00 napoje oraz piwo. Jak już kilka osób zauważyło, nie ma kolorowych alko w tym hotelu. Do wyboru: wino białe i czerwone, piwo (smaczne i rześkie), wódka, raki, gin. Plaża. Tutaj niestety mocne rozczarowanie. To, że kamienista, to wiedziałem. To, że ostre zejście, to czytałem. Ale często fale potrafiły zrobić krzywdę, rzucając na skały.
Doskonałe rozmieszczenie wszystkich atrakcji, przepiękny i zadbany ogród. Smaczne i urozmaicone posiłki. Czyste baseny, klimatyczna łaźnia turecka. Długi czas na formułę AI.
Troszkę zbyt pusto w okolicy. Brak klimatyzowanego miejsca do spotkań w szerszym gronie. \"Niebezpieczna\" plaża.
Hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży , do której przechodzi się przez piękny ogród. Plaża (piaszczysto- żwirowa) jest prywatna i posiada prywatne molo oświetlane wieczorami. Sam hotel nie jest duży, co jest wielkim plusem. Składa się z budynku głównego oraz budynków typu bungalow po wschodniej i zachodniej jego stronie, między którymi rośnie mnóstwo drzew, które dają dużo cienia. Hotel posiada dwa baseny i brodzik. Mniejszy basen ma dwie zjeżdżalnie. Pokoje sprzątane codziennie oraz codziennie wymieniane ręczniki w łazienkach. Ręczniki plażowe wymienia się samemu według uznania, za drobną opłatą. Na terenie hotelu znajduje się sklep z pamiątkami i innymi gadżetami. Spędziliśmy tam z rodziną bardzo udane wakacje. Miałem wrażenie, że po prostu cały pobyt nie musiałbym wychodzić poza teren hotelu. Oczywiście pani rezydent proponuje różnego rodzaju wycieczki. Osobiście polecam wyjazd do \"Sealanya\", która jest bardzo blisko (ok 15 km) na pokaz delfinów oraz lwów morskich. Obsługa Hotelu jest miła, jedzenie bardzo dobre. Jest to miejsce przeznaczone dla rodzin z dziećmi gdyż jest tam mnóstwo animacji przez cały dzień dla dzieci i dorosłych (brak dyskotek w najbliższej okolicy). Oczywiście zdarzają się goście (niestety w większości z naszego kraju), którzy zaczynają pobyt od testu \"białej rękawiczki\", dźwigają prześcieradła, szukając plam na materacach, licząc plamy na ścianach po wymordowanych komarach albo żądających drinka w szkle (zostawiając go potem byle gdzie) a nie w plastiku. Hotel nie jest nowy ale jest schludny, zadbany i można naprawdę odpocząć. Przy odpoczynku mogą przeszkodzić ludzie szukający wszędzie problemu - norma. Ja pobyt zaliczam jako bardzo udany i jeśli będzie taka okazja to na pewno tam wrócę. Jeśli ktoś pragnie większego spokoju, polecam pobyt przed lub po sezonie.
bezpośredni dostęp do morza, ogród, kuchnia,
według mnie - brak
POZA TYM HOTELEM CZYLI;BASEN, OGRÓD,JEDZENIE, MORZE ,PLAŻA, OBSŁUGA , REZYDENCI itd było fajne .HOTEL TROSZKĘ NAM PRZYPOMINAŁ KLASZTOR -ZAMEK ALE PIECIO GWIAZKOWY TO ON NAPEWNO NIE BYŁ.
Zieleń, ogród ,otoczenie WOKÓŁ HOTELU BYŁO PIĘKNE.Masaż i basen z zimną wodą w hotelu bomba-polecam;)
SPRZĄTANIE ŁAZIENKI, PODŁOGI W POKOJU ( WYMIANA PRZESCIERADEŁ,< wogóle)- (W HOTELU) NIEDOKŁADNE- MUSIELI BY SIĘ NAUCZYC.Mieliśmy starą łazienkę lepiej nie pisać ale odnowa by sie przydała jezeli ten hotel ma 5***** bo dalibysmy tak 3,0***.SAMEMU TRZEBA TO ZOBACZYĆ..Innym słowem hotel w środku potrzebuje odnowy .Wiemy ze nie siedzi się w pokoju ale na tyle gwiazdek trzeba też czegoś oczekiwać (w końcu się płaci).
Byliśmy w 9 osob w wieku od 7 do 45 lat i nikt na nic nie narzekał, mimo że każdy z nas ma porównanie z wieloma innymi hotelami. Hotel bajka- na każdym kroku pozytywnie nas zaskakiwał i mimo że nie lubimy jeździć 2 razy w to samo miejsce, wybieramy się tam za rok, bo nigdzie lepiej nie spędziliśmy wakacji. Polecamy wszystkim !!!
same plusy !!!!!
hotel bez wad !
Nie wierzcie w 5 gwiazdek!!!!!!!!!!!! To jest oszustwo wezyra!!!!!!!!!!!! Hotel ma 3 gwiazdki i na tyle zasluguje!!!!!!! Hotel polecam ogólnie ale szukającym 3 *
Polozenie
Pokoje w bungalach na parterze tragedia
W hotelu byliśmy z żoną i dzieckiem 2,5 letnim. Hotel położony na pięknym zielonym terenie wśród palm,kaktusów,limonek i pomarańczy. Z każdego miejsca jest blisko więc nie trzeba się nachodzić w upale. Mieszkaliśmy w bungalowach - te bez rewelacji , małe i mało komfortowe ale służyły tylko do spania. Dla małych dzieci brodzik ze zjeżdżalniami i pokój zabaw na basenie. Jedzenie jak to w Turcji ale przez 9 dni nic nam i dziecku nie zaszkodziło. Piękne widoki na plaży ta przy wejściu piaskowa na którym znajdują się leżaki później bliżej morza kamienista. Super animatorzy. Codziennie o 20.45 w \\\"amfiteatrze\\\" odbywało się mini disco prowadzone przez animatorów a później skecze i kabarety na najwyższym poziomie które doprowadzały do łez - ze śmiechu oczywiście. Dla bardziej wytrwałych ok.23.00 zazwyczaj codziennie odbywała się dyskoteka na plaży. I to z rozrywek wszystko. Hotel położony na uboczu, o 45 minut jazdy jeszcze od Side co z małym dzieckiem staję się uciążliwe ale do wytrzymania. No chyba że rozrywką nazwać \\\"rodaków\\\" których słychać z najdalszego miejsca w hotelu i to nie grzecznie pytających o drogę , a przydało by się bo Ci z wynikiem olimpijskim stężenia alkoholu we krwi szukają nieudolnie numeru swojego pokoju wykrzykując przy przy tym swoją \\\"osiedlową polszczyzną\\\" . Polecam hotel wszystkim bo ma to co powinien mieć.
Piękny ogród,roślinność , bliskość do wszystkiego z powodu niewielkiego terenu hotelu.
Dla osób racjonalnie patrzących na życie - brak. Można się przyczepić jedynie do mało komfortowych pokoi a szkoda bo wszystko inne na wysokim poziomie.