Chcesz wyjechać do tego hotelu? Sprawdź oferty!
Rajskie plaże z palmami kokosowymi otoczone przez klify
Zielone tarasy ryżowe w Ubud, doskonałe miejsce do zdjęć
Pyszna oryginalna balijska kuchnia podawana na liściach bananowca
Ogólnie z całą rodziną jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel jest położony przy plaży w centrum Kuty. Pomimo dużych rozmiarów absolutnie nie było uczucia tłoku, atmosfera była przyjazna, sprzyjająca wypoczynkowi. Nie było problemu ze znalezieniem dogodnego miejsca do leżakowania, kilka basenów, w tym basen ze strefą ciszy. Cały teren hotelu to piękny i zadbany ogród. Pomimo położenia w centrum Kuty nie było słychać hałasów z miasta. Fantastycznie wypoczęliśmy. Obsługa bardzo przyjazna i nie natarczywa, co sprzyjało komfortowemu wypoczynkowi. Pokoje obszerne, czyste i codziennie dokładnie sprzątane. Bar i restauracja działająca przy największym basenie serwowała dobre drinki, lunche i kolacje. Można wykupić obiadokolacje i wówczas jest możliwość zamówienia jedzenia w restauracji hotelowej lub korzystania z restauracji WARUNG DAMAR położonej tuż obok hotelu. WARUNG DAMAR oferuje klasyczną indonezyjską kuchnię. Jedzenie w WARUN DAMAR jest bardzo dobre, świeże a obsługa fantastyczna. Także w restauracji hotelowej oprócz jedzenia typowo azjatyckiego możesz zjeść klasyczne jedzenie europejskie. W obu miejscach wszystko jest świeże, dania dobrze przygotowane i smaczne. Jest to bardzo fajne rozwiązanie dające możliwość swobodnego wyboru. W okolicy hotelu jest bardzo dużo różnego rodzaju restauracji, barów i sklepów. Rewaluacyjna jest restauracja Dolce Vita oferująca klasyczne włoskie dania. Serwowane jedzenie jest na wysokim poziomie, czujesz się jakby na chwilę z Bali przeskoczyło się do Włoch. W mojej opinii położenie hotelu, jego ogród z pięknie wkomponowanymi basenami, barami powoduje, że wypoczywając zapominasz o otaczającym świecie. Hotel z jego obsługą i atmosferą sprzyja doskonałemu wypoczynkowi. Polecam.
Zalety: fantastyczny ogród, bardzo dobre SPA, sprawny i niezakłócony dostęp do Internetu, położenie dające wiele opcji wypoczynku.
Jedyną wadą hotelu w mojej ocenie jest śniadanie. Jest ono przygotowane pod osoby pochodzące z Australii i rejonów Azji. Oznacza to, że trzeba się przygotować na jedzenie na śniadanie makaronów i ryżu z dodatkami właściwymi dla tej części świata, fasoli na ciepło, bekonu, tostów opiekanych w sosie kokosowym, jajek w różnej postaci, pancake. Dla osób jedzących śniadanie kontynentalne pozostaje bardzo skromny wybór tj. ser żółty, tosty, chleb, pomidory, ogórki, trochę owoców.