Złociste plaże z ukrytyki zatoczkami, otoczone imponującymi klifami
Malownicze miasteczka rybackie, takie jak Lagos i Albufeira
Pyszna kuchnia portugalska z owocami morza
Najpierw dobre strony Nowy hotel, nowocześnie urządzony, fantastyczny basen. Mnóstwo leżaków dookoła. Obsługa codziennie rano usuwała ręczniki kładzione na nich. Co skutecznie tępiło głupi zwyczaj klepania ich wcześniej. Jedzenie w HB przyzwoite. Nie chodziliśmy głodni. Może trochę ubogie śniadania. Jeśli coś było zimne poproszeni natychmiast podgrzewali. W all in alkohole dobre, w znacznych ilościach. Niektórzy pili nawet aż nadto.
Bardzo dobrze wyposazone pokoje, duze, ladne tarasy, bardzo czysto w hotelu. Niesmaczne i monotonne jedzenie, lodowata woda w basenach.
Hotel porządny apartamenty dwupokojowe lub większe wyposażone w aneks kuchenny wraz z garnkami talerzami ,piekarnikiem expresem do kawy tosterem itp.Spokojnie można gotować samemu i to dobry pomysł bo do miasta trzeba jechać taxi albo busem hotelowym a nie zawsze się chce.W pokojach internet płatny.Do plaży busem hotelowym niestety ,w basenie woda zimna przynajmniej w na początku lipca taka była.Dobrze wyposażona siłownia-płatna.Co wieczór jakiś grajek