Baia dei Mori

Pobyt w cieniu śmierci małego Sandro. Ratownicy na plaży koncentrują się na rozstawieniu leżaków i innych bzdetach, a jak tonął 6 letni chłopiec z Francji, to nie potrafili pomóc. Polscy turyści znaleźli chłopca w wodzie, przycholowali, udzielali 1szej pomocy... Ratowniczka dała Matce megafon, a później pobiegła na basen po sprzęt do ratowania. Dramat! Po ostrej interwencj Polaka, który znalazł chłopca, następnego dnia weszli na wieżyczkę, ale zapału starczyło na 1 dzień. Później krzesełko, bo na górze za wysoko i składanie i roskładanie materacy i parasolek. Brak procedur, przez 2 tyg nie słyszałem żeby użyli gwizdka. Nie polecam rodzinom z małymi dziećmi.

Hotel czysty, zadbany, położony w lesie na odludziu. Do sklepu ok. 2 km. Jeżeli spodziewasz się takiego All inclusive jak w Turcji, czy Egipcie, to będziesz trochę zawiedziony. Na śniadanie zawsze jajecznica, szynka i ser. Za to dużo ciasteczek. Obiady i kolacje znacznie lepsze, zawsze jakaś ryba, owoce morza, a nawet pieczone prosie. Alkohole w cenie, to Mirto i Limoncello (likiery), za wszystkie inne musisz zapłacić, łącznie z piwem (lane 0,25l kosztuje 2 euro), Między 18-19 drink dnia (zazwyczaj piwo lub wino ), wino do obiadu i kolacji bez limitu. Plaża ładna, dno w morzu piaszczyste, woda kryształ. Problem tylko z trawą morską, która jest na brzegu. Biedny ratownik walczył z nią codziennie, ale rano znów była nowa.

Ogólnie wyjazd zaliczam do bardzo udanych. Woda, plaża, słoneczko i pyszne jedzenie :) Zastrzeżenia co do samej organizacji wyjazdu: dot. ITAKA: 1. Pakiet był/jest z All inclusive, na miejscu okazało się, że to soft inclusive... super! :/ 2. Rezydentka - ja rozumiem, że ludzie popełniają błędy, ale trzeba się umieć do nich przyznać - zwłaszcza w dobie fotografii cyfrowej :) Pani zorganizowała wycieczkę na cały dzień (\\\"Korsyka\\\" - nie polecam, nie warte tych pieniędzy, na nic nie ma czasu) tylko okazało się, że bez wyżywienia... Zapewniała, że rano prowiant jest do odbioru w recepcji. I rzeczywiście był, ale tylko dla kilku osób. Podobno trzeba było go sobie zamówić. Wiedziało o tym 5 na 30/40 osób? W rezultacie osoby który zamówiły jedzenie nie odebrały go, bo ktoś inny im go odebrał :D Mało tego, na tablicy ogłoszeń wisiała kartka z informacją o prowiancie \\\"po prostu do odbioru\\\". Jestem leniwy, więc zrobiłem zdjęcie wieczorem przed wycieczką. Po powrocie z wycieczki, ogarnięciu się i zjedzeniu kolacji na tablicy ogłoszeń wisiała karta z zaktualizowanymi informacjami dotyczącymi wycieczki z której przed chwilą wróciliśmy... też zrobiłem zdjęcie, jakby ktoś chciał tej Pani robić problemy to chętnie je udostępnię. Takich rzeczy się po prostu nie robi. 3. Wynajem samochodu - itaka załatwia dwa razy drożej niż w hotelu, bardziej się opłaca na recepcję iść, lub zarezerwować już w Polsce. Spędziliśmy w wypożyczalni rano jakieś 2-3h bo były problemy z pobraniem pieniędzy z kart... W każdym razie samochód obowiązkowo! 4. Wycieczki - nie opłaca się, byliśmy na La Madalenie i Korsyce. La Madalena piękna, warto, ale statkiem na którym są wolne miejsca siedzące. Gdzie samochodem? - Poszukać nuragów - Orosei i zabrać się na wycieczkę z opalaniem wzdłuż plaż - większości niedostępnych od lądu (Cala Luna, Cala Mariolu, Cala Biriola) i grota (Grotta dei colombi) - najlepsza wycieczka z całego wyjazdu. Wycieczka z łodzią pontonową ma dużą szansę zobaczyć delfiny

Najlepsze wakacje, bez żadnych zastrzeżeń! Można wypocząć, dzieciaki mają zajęcie w ciągu dnia i wieczorami. Dla dorosłych też znajdzie się coś ciekawego. Fajny sklepik hotelowy z ciuchami, drobiazgami, prezentami.

Zakwaterowanie w bungalowach. Czysto, ciepło i przyjemnie. Piękna plaża.

Nazwa  Baia dei Mori
Miejsce  Włochy / Sardynia / Budoni
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Bliskość 2 plaży: Porto Ainu - piaszczysta, zatokowa z łagodnym zejściem do morza (ok. 500 m od hotelu) i słynna La Cinta.

Infrastruktura przyjazna dzieciom: zacieniony plac zabaw, miniklub i basen z częścią wydzieloną specjalnie dla najmłodszych.

Typowa włoska wioska turystyczna położona w rozległym ogrodzie-parku w otoczeniu lasku piniowego.

Białe, piaszczyste plaże z turkusową wodą, takie jak Costa Smeralda

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Krzysztof z Polski

Pobyt - Sierpień 2016

Zalety

Blisko plaży, dobre obiady i kolacje, sympatyczni animatorzy

Wady

Poza miastem, monotonne i słabe śniadania. Ratownicy.

Zbigniew

Pobyt - Czerwiec 2016

Zalety

czysty, w bardzo spokojnym miejscu,blisko plaży,miła obsługa.

Wady

w pokoju brak półek na ubrania (są tylko wieszaki), w niektórych pokojach brak wentylacji (są tylko drzwi- brak okna)

Artur

Pobyt - Maj 2016

Zalety

jedzenie czystość

Wady

język - byliśmy w maju, to z obsługi można się było tylko z 3 osobami dogadać plaża - nie oczyszczona, wszędzie hałdy alg/śmieci z palm nurkowanie - w ofercie było - a w praktyce to trzeba było jechać gdzie indziej drinki all inclusive - w pakiecie dostępne limonchello i mirto, podawane w plastikowych kubeczkach, obrzydliwe

Magda z rodziną

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

Kameralny, niska, wygodna zabudowa, piękna plaża, pyszne jedzenie, miła obsługa świetne animacje. Fantastyczne wakacje. Polecam!!!

Asior

Pobyt - Czerwiec 2015

Zakwaterowanie w bungalowach. Czysto, ciepło i przyjemnie. Piękna plaża.

Zalety

piękna plaża

Wady

kawałek do cetrum