Luksusowy kompleks hotelowy, stylowo i elegancko urządzony, położony w tropikalnym ogrodzie.
Piaszczysta i szeroka plaża bezpośrednio przy hotelu z bezpłatnymi parasolami, leżakami i ręcznikami.
Urozmaicony program międzynarodowych animacji dla dzieci.
8 tematycznych restauracji a la carte.
Nie jest to hotel 5* raczej 3* Pokoje nie odnowione ze specyficznym zapachem, którego nie można się pozbyć po powrocie z wakacji. Łóżko na plus, duże i wygodne . Kuchnia słaba i monotonna.
Ogromny obiekt w którym bardzo dobrze zorganizowany jest transport turystów. Teren hotelu czysty i zadbany. Główny basen bardzo ładny. Wschody słońca przy basenie przepiękne. Plaża przy ocenie czysta i bardzo ładna.
Słaba kuchnia i nieestetyczna restauracja główna Orchidea. Stare, brzydko pachnące nie odnowione pokoje.
Bardzo ladne otoczenie hotelu obsluga bardzo mila,,duży wybór jedzenia,pokoj czysty ,codzennie sprzatamy, Polecam ten hotel
Hotel położony przy pieknej plazy,plaza codziennie sprzatana,
Pobyt w hotelu oceniam na bardzo przyjemny. Byliśmy z 5 latkiem. Można korzystać tylko ze zjeżdżalni tego hotelu przed naszym nie pameitam nazwy na T. Z pozostałych już nie. Jednak nie stanowiło to „problemu” ponieważ i tak byliśmy najczęściej na plaży i basenie przy plaży. Chce się mieć cały czas tak piękny widok wody przy sobie :) Jeżdżące melexy bardzo ułatwiały transport. Choć hotel wydaje się ogromy to jakoś się tego nie odczuwa dzięki Melexom. Jedzenie hm.. dobre. Mąż mówił że bardzo dobre. Pokoje nazwałabym to klimatyczne :)) Byliśmy 1 raz na Dominikanie i podejrzewam, że gdzie byśmy nie trafili to by się nam podobało. Wieczorem sporo komarów wiec warto się zaopatrzyć w coś na nie. Drinki bardzo dobre. Muzyka, klimat rewelacja. Woda i w basenie i Oceanie cudowna. Plaża w naszym okresie byla codziennie rano oczyszczana z glonów. Idąc kawałeczek tą plaża w prawa stronę stojąc przodem do wody jest zgięta palma dobra do fotek :) przy hotelu Riu.
Duży, spokojny. Klimatyczny. Dobre jedzenie, drinki. Zadbany, czysty hotel.
Hotel super, otoczenie i jedzenie również i wszystko było by Ok gdyby nie prusaki spacerujące po ścianach restauracji 😳
Przestronny duży pokój i mega wygodne łóżko
Dominikana niezapomniany Raj na Ziemi !🥰 Wakacje w tym hotelu. Była to nasza podróż poślubna więc zostanie naszej pamięci. Hotel jest godny polecenia posiada bardzo duży teren .Kompleks bardzo przyjemny w karaibskim stylu, naprawdę zapewnia wszystko co trzeba. Dosłownie rajska plaża z białym piaskiem i lazurową wodą. Na terenie hotelu cudowny ogród, mnóstwo zieleni z każdej strony i bardzo dużo różnych zwierząt - rano można wypić kawę i słuchać śpiewu ptaków, co było naszym rytłałem. Budynki hotelowe dwupiętrowe rozłożone na całym terenie. My mieliśmy pokój niedaleko plaży ale za to restracjia była w głównym budynku który był oddalony.Pokoje posiadały wszystko co potrzeba i tak większość czasu spędzaliśmy poza nim 😁. Jedzenie w hotelu w wyśmienite i urozmaicone pod każdym względem najbardziej wybredni znajdą na pewno coś. Nam bardzo smakowało jeszcze nigdy w hotelu nie najadłam się tyle owoców morza jak tam.Hotel posiada restauracje tematyczne warto z nich skorzystać.Zwłaszcza z kuchni azjatycka, japońska, à la carte "Mikado". Cały personel w hotelu bardzo miły uśmiechnięty i zawsze pomocny. Po ternie hotelu jeżdżą melexy. My z dwa razy z niego korzystaliśmy ale tylko dlatego bo była ulewa, a tak to sama przyjemność chodzenia po takim ternie. Bardzo ciekawe animacje z muzyką na żywo umilały wieczorne pory. Hotel na wysokim poziomie każdy będzie zachwycony nawet najbardziej wymagający. Bardzo chcemy wrócić do tego hotelu🫶 (Raju❣️)
Plaża- biały piasek, dużo leżaków, bar, miły ratownik przecierający twoje okulary 😁nawet Morze-lazurowa woda po horyzont Jedzenie- duży wybór,różnorodny, bardzo smaczny Alkohole- wyśmienite drinki (Piña colada😉) Życie nocne-muzyka na żywo ,dyskoteka Obsługa -sympatyczna, zawsze uśmiechnięta i pomocna Tren hotelu- dużo zieleni, piękny ogród z licznymi różnymi zwierzątkami Baseny- duże z barami na środku i licznymi leżakami wokół basenu.
Dla Nas: Nie posiada!
Hotel wspaniały , nie jest najnowszy , jednak bardzo zadbany , czysty , dobrze skomunikowany , obsługa super miła
Plaża , jedzenie , animacje , komunikacja , pokój
Bardzo dobra, wszystko rewelacja , hotel czysty, miła obsługa
Miejsce , plaża , jedzenie
Pamiętaj nie daj się naciągnąć opiekunowi, tylko interesuje go sprzedaż wycieczek, jest bez licencji i opowieści to głupoty, najlepiej wszystko brać u niego ,nawet test na Covid......mozna w hotelu i taniej bez dojazdu, za który trzeba płacić Opowiadania że jak zrobić w hotelu to cię zostawia by ubezpieczenie naciągnąć Słabe
Naprawdę warto polecić
Jest ok,położony super, duży ale jest ok,super jedzenie
Hotel polozony dosyc blisko lotniska ale oddalony od miasta, ogromny i tloczny kompleks, spore odleglosci do pokonania - pomocny hotelowy transport, teren ladnie utrzymany ale pokoje nosza slady intensywnej eksploatacji. Wycieczki fakultatywne godne polecenia - naprawde warto sprobowac.
obsluga bardzo dobra, wyzywienie fantastyczne
ogromny kompleks na 5,000 gosci, spore odleglosci do resturacji i plazy, bardzo glosna muzyka do pozna w nocy, pokoj nadawal sie do remontu
Hotel bardzo zadbany, na rozległym terenie (to raczej miasteczko, a nie hotel), ma własne sklepy (nigdzie nie trzeba jeździć za pamiątkami, bo można je kupić na miejscu). Oprócz ślicznej, zadbanej roślinności, ma kawałek dzikiej przyrody (namiastkę lasów namorzynowych, trochę ptaków cudownie świergolących; pływających kaczek oraz statecznych czapli) Na terenie hotelu są cztery osobne baseny oraz bezpośrednie zejście do plaży. Generalnie nie było problemu ze znalezieniem miejsca na leżakach, chociaż jeśli ktoś chciał mieć lepsze miejsce to rezerwował leżaki kładąc ręcznik. I tu UWAGA - pozostawiliśmy przypięty ręcznik, ale nie rozłożony (tylko złożony w kosteczkę) i ktoś z obsługi nam go zabrał. Dlatego ręcznik należy zostawić w wersji ROZŁOŻONEJ na leżaku. Na terenie hotelu jest 6 restauracji a\'la carte (w ramach all inclusive) a w pokoju bezpłatny minibarek ( w ramach all inclusive) . Bezpłatny internet jest tylko w lobby. W hotelu dużo Amerykanów, Kanadyjczyków i osób z Ameryki Południowej, trochę Polaków, Rosjan. Głównie ludzie dorośli, dzieci bardzo mało - dlatego w basenach było aż za spokojnie.
Bardzo zadbany. Cztery osobne baseny, bezpośrednie zejście do plaży. Programy animacyjne. Pyszne posiłki. Bezpłatny internet w lobby.
Byłam w tym hotelu w 2018 ogólne wrażenie bardzo dobre.Jedzie wyśmienite tak jak i drinki co się rzadko zdarza,przestronne pokoje,cudowna obsługa,ciekawe animacje,dużo basenów oraz restauracji,przestronnie położony nad piękna ,ale dość wąska plażą.U nas w pokoju było czysto i brak robactwa ,ale sąsiedzi na dole (również Polacy)skarżyli się na robaki i psującą się wentylacje.Ekskluzywnosc czuć wszędzie.Ja osobiście polecam ten hotel na wakacje z rodzina bądź w pojedynkę ,dla par już nie koniecznie (Intymność prawie brak).
Baseny,jedziecie,obsługa,pokoje,przestrzeń
Brak intymności,psująca się wentylacja
WŁAŚNIE WCZORAJ WRÓCIŁAM PO 12 DNIACH. POGODA FANTASTYCZNA, ŻAR Z NIEBA. JESTEŚMY OPALENI, WYPOCZĘLIŚMY JAK NIGDY, 12 DNI W RAJU. GORĄCO POLECAMY.
POD KAŻDYM WZGLĘDEM IDEALNY
ŻADNYCH
Przepiękny kompleks, składający się z kilku hoteli, znakomicie utrzymany. Pokoje czyste i bardzo ładne. Na wyposażeniu ekspres do kawy, suszarka do włosów, żelazko, deska do prasowania i parasol. Po terenie kursują meleksy, które niewątpliwie ułatwiają przemieszczanie się po obiekcie. Obsługa miła, uśmiechnięta i zawsze pomocna, zwłaszcza w restauracji. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Animacje ok. chociaż muzyka na żywo w lobby tylko do 22:00 (zdecydowanie za krótko). Duża ilość basenów, część z nich bezpośrednio graniczy z plażą. Ocean urzeka kolorem, a na falach szaleliśmy jak dzieci. Istny raj na ziemi. Warto wybrać się na wycieczkę katamaranem na wyspę Saonę - dziewiczy krajobraz z palmami kładącymi się na brzeg morza. Można tam znaleźć piękne, gigantyczne muszle. Bosko ! Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel
\"Hotel\" jest przepiękny (piszę w cudzysłowie ponieważ wg mnie jest to raczej małe miasteczko). Udogodnienia są naprawdę na wysokim poziomie, obsługa przesympatyczna - nie było dnia abyśmy nie spotkali śpiewających pracowników.Nie miałam żadnych zastrzeżeń za wyjątkiem wilgotności powietrza (no ale \"taki mamy klimat\" więc to nie jest żadną wadą) Na każdy, nawet najmniejszy problem otrzymaliśmy szybką odpowiedź i pomoc mimo braku rezydenta. Polecam w 100%. Każdy wróci z niezapomnianymi wrażeniami.
Byliśmy w tym hotelu od 04 do 11 grudnia 2015 roku. Po pierwsze zdjęcia tego hotelu są stare i nie aktualne, jest on rozbudowany o drugie tyle to olbrzymi kompleks hotelowy gdzie na plaże czy do recepcji gdzie znajdowała sie główna restauracja dowozili nas meleksami bo od recepcji do plaży jest okolo 2 kilometrów. Na plaży czy przy basenie ludzi jak na Tytaniku i trzeba walczyć o leżaki. Ogólnie wrażenia dobre ale nie ma w ogóle prywatności bo leżak przy leżaku ,jak dla nas za dużo ludzi czuliśmy się jak w lato nad naszym Polskim morzem. .Pokoje jak na 5* nie zachwycają.Najbardziej nam sie podobały animacje wieczorne dla dzieci i dorosłych były codziennie i super. Jak ktoś potrzebuje ciszy i spokoju to w tym hotelu nie odpocznie ani w dzień ani wieczorami bo muzyka głośno gra do pózna w nocy . A cha zakwaterowanie pokoi w polskich biurach nie odpowiadają zakwaterowaniu tam w hotelu,mieliśmy byc przy plaży a byliśmy zupełnie gdzieś indziej i dopiero po dwóch dniach mogliśmy się starać o inny pokój ale już nam się nie chciało jak byliśmy tylko tydzień..można na początku wsadzić coś w paszport i na pewno znajdzie się coś lepszego to tak jak w Egipcie tak powiedział nam rezydent Hotel polecam dla ludzi lubiących się bawić.
Dobre jedzenie.Ładna recepcja i piękna zieleń.Bardzo super animacje dla dzieci i dorosłych,nie da radę się nudzić.
Bardzo duży hotel ,tłumy ludzi,brak prywatności .
Obsluga powyzej oczekiwan , jedzenie różnorodne , ciekawe wycieczki ,
dobre położenie , obsluga rewelacja ,
zadnych
W Grand Bahia Principe Punta Cana byliśmy we wrześniu na 14dni :) Jest to nasza druga podróż na Dominikanę, więc juz mamy jakieś porównanie hoteli 5 *. Kompleks hoteli jest ogromny! Bardzo zadbany , czysty. Jest gdzie się przespacerować - jeżeli ktoś nie lubi chodzić może korzystać z darmowych busików które kursują codziennie i co chwile,dostaję się mapkę hotelu z rozmieszczonymi trasami busików :) Recepcja i lobby bardzo przestronne z dużym barem . kelnerki podchodza i składa sie zamówienie - nie ma potrzeby stania przy barze po drinka. Plaża duża, dużo leżaków - my głównie korzystalismy z basenu przy plaży , było blisko do jednego i drugiego miejsca :) Od lotniska jakieś 25km więc bardzo blisko. Raczej po za hotel oprócz wycieczek fakultatywnych nie ma zbytnio po co wchodzić , ponieważ na terenie jest tyle sklepików że mozna się we wszystko zaopatrzyć :) JEDZENIE PRZEPYSZNE I BARDZO UROZMAICONE! Warto też chodzić do restauracji a\'la carte :) PIĆ MAMAHUANE ich lokalny napój alko... przepyszny :D Animacje jakieś były , ale my raczej nie korzystaliśmy. też nie chodzą i bardzo nie namawiają i za to duży plus. Basenów jest chyba z 8 wiec sporo. leżaków też jest dużo , czasem zajmowaliśmy rano a czasem nie i nie było problemu, zawsze gdzie sie znalazło miejsce. na Plazy wyporzyczanie kajaków , katamaranów itp jest też pole golfowe, tenis Jezeli ktoś kocha nurkować tak jak my to przy plązy jest baza i można z niej korzystać. Warto się wybrać na wrak nie daleko hotelu , nawet go widać z plazy ale pod wodą jest mega ogromny :) Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne to polecam ISLA SAONA - wyspa z przepiękną plażą jak z pocztówek ;) Rejs katamaranem lub motorówką podziwiając morze karaibskie .... widoki niesamowite!
Zadbany przemiła obsługa piękne widoki dostęp do WIFI raz dziennie przez godzine za free( można sobie wykupić na cały pobyt)
Jak dla mnie chyba nie ma :D
Opinia pozytywna ,hotel polecam i młodym i starszym i z dziećmi.Wczasy wykupione przez poral \"Wakacje.pl \"Organizatorem była ITAKA.Wszystko było zorganizowane bardzo profesjonalnie.Gdy odebrano nas na lotnisku przez dwie panie rezydentki w autokarze od przdstawiciela recepcji otrzymaliśmy dokumenty zakwaterowania t.j karty do pokoju,ręczników i po przjezdzie do hotelu bezpośrednio udaliśmy się do pokoi.Równiez na wycieczkach na których byliśmy Tipo Dominikana i Somana była z nami P. ANIESZKA wielka profesjonalistka posiadająca dużą wiedzę jednocześnie bardzo sympatyczna i pomocna. Ogólnie wycięczę oceniam jako bardzo udaną.
W pięknym zadbanym ogrodzie ,pomimo że jest to teren bardzo duży tak jest wszystko zorganizowane aby było wygodniej gosciom hotelowym.Mieszkaliśmy około 700 m od morza w każdej chwili można było jechać na plażę,posiłki ,basen i inne rozrywki w zasięgu ręki.
Hotel wspaniały pod każdym względem. Największym atutem jest przepyszna kuchnia. Urozmaicone animacje na bardzo wysokim poziomie. Bardzo ładne położenie, duży wybór basenów i piękna plaża. Spędziliśmy wspaniały rodzinny urlop w styczniu 2015. Za niecałe trzy miesiące wybieramy się ponownie na Dominikanę i po raz kolejny raz wybraliśmy ten hotel.
Przepyszna kuchnia, niesamowite animacje, obsługa na najwyższym poziomie.
Nie znalazłam :)
Zalety: pyszne jedzenie, piękna plaża, duża ilość basenów (w tym tzw. \"baseny ciszy\" przy których nie gra muzyka i można się zrelaksować czytając książkę), Wady: głośne towarzystwo (gł. Anglicy, Holendrzy i Amerykanie - często pijani od wczesnych godzin przedpołudniowych). W basenie najbliżej plaży (z barkiem wodnym), akceptowane było jedzenie i picie w wodzie. Z temu powodu zdarzało się pływać w towarzystwie frytek z keczupem czy wylewanych do wody drinków. Skorzystaliśmy z tego basenu tylko raz - głównie dlatego, że pozwolone było w nim także palenie papierosów. Na szczęście przy takim wyborze basenów, nie było z tym problemu, można było korzystać z innego. Ogólnie piękny hotel i fajne animacje wieczorne. Do plaży daleko, ale regularnie kursowały meleksy hotelowe gwarantując bezpłatną podwózkę.