Bahia Principe Grand Coba

Bardzo fajny hotel , ogromny zielony teren z mnóstwem egzotycznej roślinności i zwierząt , duże baseny , jacuzzi. Wyśmienite jedzenie w restauracjach , smaczne napoje , drinki . Przesympatyczna zawsze uśmiechnięta obsługa . Pokoje duże , czyste - wystrój lata świetności ma za sobą ale nie stanowi to jakiegoś problemu. Plaża wąska w godzinach porannych problem z leżakami , ale w moim odczuciu urocza z dużą roślinnością , wejście do wody kamieniste bez butów ciężko ale można jakoś przejść w głębsze miejsce ( max jakieś 1.40 ) dużo rybek więc można pooglądać w masce . Ogólnie wyjazd kupiony trzy dni przed wylotem w bardzo dobrej cenie jak dla mnie bardzo pozytywne wrażenia . Bardzo dużo osób z Polski :)

Hotel bardzo duży czysty,przyjemny. Zawsze jeździmy do hoteli o takim standardzie więc ten jest porównywalny. Ani lepszy ani gorszy. Gorsza na pewno jest plaża hotelowa.Jest to jeden z trzech hoteli Bahia Principia i to ten który nie może korzystać z infrastruktury pozostałych. Pozostałe hotele mogą korzystać ze wszystkiego w Cobie. wszystkie 3 plaże hotelowe są obok siebie ale plaża Coby zdecydowanie jest gorsza.maleńka, ciasna, brak jakiegokolwiek baru przy plaży a jako że plaża jest daleko od hotelu ( jedzie się maleksem) to z obiadu rezygnowaliśmy, bo do hotelu daleko a z barów innych hoteli nie mogliśmy korzystać. Toaleta nasza nie działała ale mogliśmy korzystać z toalety TULUM. Jeśli ktoś nie korzysta z plaży tylko z basenu to jest ok.Leżaków przy basenie jest dużo ale ludzi więcej. Zeby wybrać sobie miejsce to trzeba być przed godziną 8 mą a żeby w ogóle mieć jakiekolwiek to przed 11 tą. Ogólnie hotel polecam jest czyściutki, ogromny i ładny.

Hotel położony na przeogromnym terenie i chociaż na pierwszy rzut oka (zwłaszcza jak się przyjeżdża w nocy), wydaje się, że wszędzie będzie strasznie daleko, to okazuje się, że po zapoznaniu się z terenem, wszystko jest blisko. Teren wokół budynków przepiękny, mnóstwo zieleni, zwierzątka wszelakie chodzą sobie swobodnie. Na plażę można przejść się spacerkiem jeśli ktoś lubi chodzić, ale jeżdżą też cały czas meleksy i podwożą. Obsługa grzeczna, nienachalna, pyta jak może pomóc. Budynki najlepsze lata mają już wprawdzie za sobą i pięć gwiazdek to raczej przesada, ale pokoje są bardzo duże, przestronne i przede wszystkich czyste. Wygodne, ogromne łóżko, wystarczająca ilość szafek, łazienka duża wygodna. Tak naprawdę niczego nam nie brakowało. Niektórzy narzekali na klimatyzację, my naszą wyłączyliśmy pierwszego dnia, bo zawiewała dość ostro, a tak naprawdę nie była nam potrzebna. Jedzenie może ktoś powiedzieć, że powtarzalne, ale jest tego tak dużo, że nie sposób spróbować wszystko, jeśli więc każdego dnia zjemy coś innego, to będzie urozmaicone. Nam smakowało

Hotel super, pokoje czyste, sprzątane codziennie. Jedzonko pyszne, każdy znajdzie coś dla siebie. Restauracje a’la carte . Po hotelu poruszaliśmy się meleksami. Roślinność piękna, tropikalna…. i te zwierzątka żyjące na terenie hotelu. Animacje SUPER! Plaża czysta lecz wąska. Hotel godny polecenia

Niesamowity kompleks, super bezpiecznie, mega przyjazna obsługa. Hotel pomimo iż nie jest nowy to bardzo czysty i schludny. Codziennie można zmienić ręczniki, codziennie sprzątane, uzupełniana woda i barek. Super atmosfera. Jedzenie pyszne nie do przejedzenia. Codziennie coś nowego, praktycznie cały dzień do późnego wieczora... aż chce się wrócić...

Nazwa  Bahia Principe Grand Coba
Miejsce  Meksyk / Jukatan / Akumal
Wyżywienie  Trzy posiłki, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, bez paszportu, parking

Atrakcyjna lokalizacja: ok. 30 min. autem do Playa del Carmen (shuttle bus za opłatą), do ruin Majów w Tulum ok. 20 min.

Udogodnienia dla dzieci: miniklub (4-12 lat), basen ze zjeżdżalniami.

Rozrywka: w ciągu dnia i wieczorem programy animacyjne i rozrywkowe, delfinarium, dyskoteka (od 18 lat).

Bogata oferta rekreacyjna: aerobik, koszykówka, siłownia, siatkówka, gimnastyka w wodzie, za opłatą szkoła nurkowania PADI.

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Roślinność , ciekawy różnorodny teren , jedzenie , obsługa i animacje .

Wady

Mało leżaków do liczby gości w związku z tym problem ze znalezieniem wolnego miejsca w cieniu .

ANNA

Pobyt - Marzec 2023

Zalety

czystość

Wady

plaża

Grażyna

Pobyt - Luty 2023

Zalety

W hotelu dużo się dzieje, w dzień przy dużym basenie: zumba, aerobik, gry zespołowe, na plaży też zajęcia sportowe. Wieczorkami każdego dnia jakieś pokazy, występy, dyskoteki. Jeśli ktoś lubi się bawić, to na pewno znajdzie coś dla siebie. Czuliśmy się tam bardzo zaopiekowani. Wakacje uważamy za bardzo udane.

Łukasz

Marlena

Pobyt - Luty 2023

Zalety

Cudowna obsługa, pyszne jedzenie, fajne baseny (jeden cichy drugi z ciągłymi zabawami) Kids club dla dzieci młodszych i starszych.

Wady

Starszy styl pokojów - ale nie umniejsza to hotelowi. TAKI STYL

Łukasz

Pobyt - Styczeń 2022

Super hotel, miła obsługa i niesamowity teren hotelu

Roman

Pobyt - Styczeń 2022

Dobra. Ogólnie polecamy. Zalety Hotel zadbany, czysty niczego nie brakuje. Położony na bardzo dużym obszarze, dużo zieleni (taka mini dżungla) i dużo fajnych zwierzątek. Pyszne jedzenie, dobre drinki. Wszystko robione i podawane z uśmiechem. Obsługa się stara (nie zawsze wychodzi). Wady: Pokoje. Trafiliśmy na zimny ze śmierdzącą klimatyzacją. Pomimo starań hotelu śmierdziało grzybem i stęchlizną dalej. Lokalizacja daleko od morza... ale jeżdżą meleksy. Upierdliwi ratownicy... wyganiał z basenu o 17.50. Komary - wieczorem plaga, chyba szczególnie na przy skrajnie położonych domkach.

Pobyt - Grudzień 2022

Rewelacja rewelacja rewelacja rewelacja rewelacja

Zalety

Obsługa i cały obiekt

Wady

Plaża

Maciek

Pobyt - Listopad 2022

Jedzenie oraz serwis super !!!, Rezerwacja restauracji a la carte za pomocą systemu rezerwacji na ekranie przy recepcji – polecam szczególnie restaurację TORTUGA i GOURMET (francuska). Polecam wycieczki rowerowe po całym kompleksie hotelowym (o 10 i 15 każdego dnia w COBE), oraz prezentacje w delfinarium AKUMAL o 10:30 każdego dnia. Komunikacja między 4 hotelami i plażą za pomocą melexów które jeżdżą dosyć często – czas oczekiwania na Melex – ok 3-5 min. Jeśli chcecie spędzić cały dzień w innym hotelu (tz korzystać z basenów i barów) to za 15 USD można wykupić pobyt w dowolnym hotelu. Oczywiście korzystanie z Plaż for free – najpięknieszą ma ACUMAL potem TULUM (są też tam kolorowe rybki – 6-7 gatunków). My byliśmy w COBE więc na ostatni „pełny” dzień wykupiliśmy ACUMAL (super basen tuż przy morzu). Dla podróżników polecamy wyjazdy indywidualne do TULUM 20 km (piękne ruiny) AKUMAL 6 km (pływanie z żółwiami i płaszczkami) Playa del Carmen 30 km (taki mix Sopotu z Władysławowem) – przejazdy busami COLECTIVO które jeżdża co 5 min – ceny są określone w taryfikatorach i wynoszą w zależności od długości przejazdu od 30-45 S (czyli na polskie 7-12 zł) od osoby. Można z wycieczkami ale cena wyniesie 2,5 raza więcej. Wypożyczalnia samochodów w hotelu TULUM ale cena 100 USD/dzień. Przy 2 osobach na dłuższe trasy lepiej (taniej) wykupić wycieczkę. Polecamy jeszcze Xcacel – szaleństwo wodne (5 km) i Xcaret – całodniowy pobyt z 2 godzinnym przedstawieniem na koniec dnia) (w Playa del Carmen)

Wady

W COBE płytkie baseny 1,2 m (ale to drobnostka). Wyjazd zorganizowany przez Coral Travel – nie polecam z uwagi na wybitne problemy z transferem z lotniska, brak jakiegokolwiek przedstawiciela (Coral Travel – Dream Kiler). Lepiej jechać z booking.com lub z jakimkolwiek innym biurem (Rainbow, Tui czy Itaka)

Maciek

Pobyt - Listopad 2022

Pobyt - Marzec 2022

Pokoje okej, a otoczenie po prostu bajkowe! Egzotycznie, mnóstwo zwierząt, wszystko czyste i zadbane.

Zalety

Cały hotel wyglada jak piękny park . Fenomenalne jedzenie :)

Wady

Dla mnie brak

renata

Pobyt - Marzec 2022

POBYT W TYM HOTELU UWAZAM ZA UDANY.BARDZO MILA OBSLUGA .SZYBKO I SPRAWNIE.KAZDA PROSBA O CO KOLWIEK ODRAZU BYLA REALIZOWANA.ANIMATORZY BARDZO PROFESJONALNI.ANIMACJE SUPER.

Zalety

PRZYJEMNA ATMOSFERA.NIE MOZNA SIE BYLO NUDZIC.KAZDY ZNAJDZIE COS DLA SIEBIE.CZYSTO.JEDZENIE BARDZO DOBRE.TEREN CZYSTY I DUZY.BASENY OK.WOGOLE WSZYSTKO OK.

Wady

JEDYNIE ZA MALO WYDZIELONEGO MIEJSCA NA LEZAKI NA PLAZY .

Sylwester

Pobyt - Marzec 2022

Super, wybór basenów, restauracji, wszystko super, pokoje czyste, i obszerne

Zalety

Obsługa, czystość, wyżywienie,

Wady

Trochę daleko do plaży, choć obsługa dowozi, co chwila jest transport na plażę i z powrotem

Sara

Pobyt - Marzec 2022

Świetny hotel, wspaniała obsługa, która jest PRZE miła, nie pracuje za karę. Bardzo ładny teren hotelu, gdzie można zobaczyć mnóstwo różnych zwierzątek, piękne ogrody na terenie hotelu, nawet jedna mała cenota, bardzo czysto. Jeśli chodzi o pokoje to swoje lata mają- wymagały by odświeżenia dla 5 gwiazdek, jednak co do czystości to sprzątane codziennie bardzo dokładnie, wanna z hydromasażem (który działał) to kolejny plus. Płaza rzeczywiście kawałek, jednak co chwile jeżdżą melexy, wiec bez problemu można się dostać, niestety pod katem wizualnym…. Szału nie ma. Nie nastawiajcie się na cudne beztrosko rosnące palmy, raczej leżak za leżakiem w odległości kilkunastu cm i mikro zatoka (chociaż obsługa plazy pracuje jak małe mrówki, wynosząc cały syf który spływa z zatoki, efekt nie będzie taki jak widzicie na instagramie ) ogromnym plusem jest jedzenie, to stety i nie ale wakacje na których schudnąć się nie da, czy nie jesz glutenu/ laktozy/ mięsa te wakacje i tak będą dla Ciebie, tu jest WSZYSTKO. Owoce morza pierwszej świeżości, najlepsze owoce i warzywa. Pyszne. I tak samo alkohole, przy każdym barze każdy alkohol, nikt nie pyta ile, tylko co. Posiadają w ofercie większość alkoholi importowanych. W barze również świeże soki. Polecamy

2.1

Pobyt - Luty 2022

Hotel mocne *** ale nigdy ***** choć my wykupilismy jako 5 ***** to widziałam iż widnieje on również jako 4****. Jedzenie duży plus smaczne choć monotonne. Pokoje hmm jak u nas za czasów komuny. Pościel jak i ręczniki białe ale że śladami czarnego brudu( niedoprane). Zel do mycia towar deficytowy lepiej przygotowac sie i zabrac swoj .O wszystko trzeba się prosić bo sami nawet klucza do sejfu nie dadza:( Plaża dość daleko ale podwoza meleksami na które trzeba nieraz długo się narzekać.Niestety nie odzwierciedlają zdjęcia tej plaży. Miał być biały piasek i karaibskie piękne plaże. Niestety rozczarowanie największe. W wodzie kamienie i pozostałości po rafie więc bez obuwia nie fajnie wchodzić. Pływające pomiędzy nogami ryby wielkości metra ( chyba lososie) które potrafią podgryzc:( Plaża hotelową wąska mieszcząca dwa rzędy lezakow. Piasek żółty jak nad Bałtykiem. Pogoda to chyba ruletka bo my w lutym trafiliśmy na dwa dni deszczu reszta ciepło choć słońce za chmurami najczęściej, wieczory chłodne. Całkowicie prognoza pogody nie zgadza się z rzeczywistoscia nie wiedzieć czemu. Hotel bardzo rozległy jak dostanie się pokoj dalej to idzie się nawet 10 min do restauracji czy recepcji. I to pajacowanie w hotelu z maseczkami.. Ogólnie za taka cenę nie warte.Plaze piękniejsze w Tunezji. Do zwiedzania mało no Chyba, że ktoś do stolicy poleci samolotem za 3 koła dodatkowo. Ogólnie nie polecam

Zalety

Jedzenie smaczne.

Wady

Wszedzie daleko. Brzydka plaza ( waska , w wodzie kamienie i resztki rafy wiec bez obuwia lepiej nie wchodzic). Zel do mycia nie dokladany. Posciel i reczniki niedoprane czarne brudy. Łazienka i pokój jak za PRLu.

Iwona

Pobyt - Styczeń 2021

Hotel przepiękny wśród bujnej zieleni. Przepyszne jedzenie i bardzo mila obsługa.

Jan

Pobyt - Styczeń 2021

Piękny duzy hotel, miła obsługa, bardzo czysto, duży wybór dan, jedzenie pyszne ale zimne

Zalety

Dużo basenów pieknie zielono

Wady

Zimne posiłki

Aneta

Pobyt - Styczeń 2021

Cudowny hotel, olbrzymi teren do spacerowania i podziwiania zadbanej meksykańskiej przyrody i żyjących tam ostronosów, świnek i iguan ,przepyszne jedzenie i drinki z oryginalnych alkoholi, obsługa miła zawsze uśmiechnięta gotowa do pomocy, wszędzie czyściutko, cudowna podróż do której bEdziemy często wracać wspomnieniami

Zalety

Czysty zadbany obiekt, pyszne różnorodne jedzenie

Wady

brak jakichkolwiek wad

Mirosława Rutkowska

Pobyt - Grudzień 2021

super mila obsluga wybór dań ogromna smaczne potrawy

Zalety

super organizacja komunikacja i czystość

Wady

brak wad

Adam

Pobyt - Luty 2019

Wszystko było OK!!!!!! Jeśli oczywiście chodzi o hotel i sam w nim pobyt!!! Natomiast ZDECYDOWANIE ODRADZAM, WYJEŻDŻAĆ Z BIUREM NECKERMANN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA LOTNISKU CZEKAŁ NA NAS MEKSYKANIN, KTÓRY SŁOWA NIE UMIAŁ PO POLSKU!!!!!ZAŁADOWAŁ NAS DO BUSA I TYLE BYŁO KONTAKTU Z TZW. REZYDENTEM, NIKT Z NECKERMANNA NIE POJAWIŁ SIE PRZEZ TYDZIEŃ I BYŁ SPORY PROBLEM Z POWROTEM DO KRAJU!!!!!!GDYBY NIE ŻYCZLIWOŚĆ OBSŁUGI HOTELOWEJ PEWNIE DO TEJ PORY BYM WRACAŁ Z MEKSYKU NA PIECHOTĘ!!! ALE CAŁOŚĆ TEGO CO PRZEŻYŁEM W MEKSYKU BEDZIE TREŚCIĄ REKLAMACJI, KTÓRĄ ZŁOŻĘ W NAJBLIŻSZYM CZASIE!!!!INNE OSOBY KTÓRE BYŁY Z TYM BIUREM ZOSTAŁY POTRAKTOWANE PODOBNIE!!!!NIGDY WIĘCEJ ŻADNEGO WYJAZDU Z NECKERMANNEM!!!!!!!MYSLĘ ŻE TO NIE POTRWA DŁUGO BO TAKIM PODEJŚCIEM DO KLIENTA TO BIURO SAMO NIEDŁUGO DOPROWADZI SIE DO UPADŁOŚĆI!!!!!!

Zalety

tak jak wynika z powyższej punktacji

Bahia Principe Grand Coba