Atrakcyjna lokalizacja: w miejscowości Samana, której okolice uznawane są za raj dla miłośników turystyki ekologicznej.
Udogodnienia dla dzieci: pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje.
Przy hotelu dwie piaszczyste plaże, na które można się dostać windą lub schodami.
Hotel położony na wzniesieniu ze wspaniałym widokiem na zatokę i otaczające go zielone wzgórza.
Jedne z moich najpiękniejszych wakacji w życiu. Dominikana jest absolutnie zachwycająca. Zjeździliśmy autem calutką wzdłuż i wszerz. Dla mnie największą zaletą hotelu jest położenie hotel leży na klifie przez co można obserwować zniewalające widoki. Właściwie samym widokiem już człowiek odpoczywa. Blisko jest małe miasteczko do którego dowozi hotelowy busik. No i oczywiście personel ? cudowny po stokroć. Uśmiechnięci i niesamowicie życzliwi ludzie, co prawda kiepsko na recepcji ze znajomością języka obcego ale w ogóle mi to nie przeszkadzało. Pokoje codziennie sprzątane reczniki wymieniane pościel także. Ten hotel nie ma zadnych wad.
położenie i personel
nie ma żadnych
Hotel byl fantastyczny ,cisza spokoj ,pelny relaks.Pokoje wyposazone znakomicie-moj pokoj byl z widokiem na morze /za dodatkowa oplata/ ale warto bylo..Zreszta bylo tak pieknie ,ze w tym roku wracamy w to samo miejsce.Wolimy z mezem cisze i komfort Karaibow niz gwar i halas osrodkow w Hiszpanii.Polecam wszystkim kochajacym komfort i spokoj.Przepraszam za tekst ,nie mam polskiej klawiatury.
Wspaniałe wakacje. Hotel spełnia wszelkie oczekiwania.Szczególnie jego położenie.Jedzenie w bufecie b.dobre.Trzy tematyczne darmowe restauracje. Polecam rybnę (langusta była pyszna)i międzynarodową. Snak bar dogodzi każdemu.Doskomałe drinki (polecam koniecznie robione przez Angela) Czasem obsługa była o jedną gwiazdkę niżej niż hotel. Animacje były najsłabszym punktem. Polecam każdemu, kto chce odpocząć. Nie kupujcie wycieczek na plaży.Wycieczki organizowane przez biuro były ciekawe i urozmaicone.
W hotelu siada trochę życie nocne. Z drugiej strony sprzyjające warunki do wypoczynku. Restauracja włoska była ale nie zaskoczyła nas niczym powalającym. Carbonara godna polecania i w zasadzie tylko ona. Nasz pokój był standardowym bez żadnych upgradeów wystarczający dla naszej dwójki. Pokoje standardowe znajdowały się pośrodku resortu, podczas gdy superriory były jakby poza hotelem. Jedzenie dla pakietowców super. Plaża zwala z nóg. Jest taki mały raj na ziemi polecam. Oczywiście Ci którzy bardzo chcą znajdą powody do narzekania.
Zdecydowanie hotel do polecenia. Personel bardzo dobrze wyszkolony, sympatyczny. Kelnerzy zawsze sypali żartami w restauracji obsługując nas przy stoliku. Wyżywienie w hotelu dobre, bez specjalnych rewelacji. Wystrój głównej restauracji w wyspiarskim stylu. Plaża jest głośna głównie za sprawą dzieci. Rzekomo nie jest tak zazwyczaj. Oprócz pokoi w hotelu nie ma klimatyzacji. Czasem było duszno. Do tego dodajcie tropikalny klimat i będziecie mieli pełen obraz sytuacji.
Wrócę w to miejsce mimo że to nie lada wydatek. Polecam organizowaną przez hotel motorówką, na małą wyspę. Tam dopiero plaża zwala z nóg. Nie jestem pewna tylko czy jedzenie i drinki są wliczone w cenę tej wyprawy. Miły pokój, z uzupełnianym minibarem, bezproblemowo działająca klimatyzacja. Jedyny kłopot jaki mieliśmy to słabe ciśnienie wody w łazience. Został on jednak błyskawicznie usunięty. Bufet ok, niezły wybór. Restauracje a la carte w mojej opinii nie warto do nich iść. Kwestia gustu.
Fantastyczny hotel. Z uwag praktycznych. Czysto wszędzie zarówno w hotelu jak i poza nim. Pokój z lodówką, codziennie woda i piwo. Personel bardzo sprawny. Warto zabrać tutaj ze sobą jakieś drobne suweniry dla nich. Są to niezwykle wdzięczni ludzie. Nieważne gdzie z pokoju się rozglądaliśmy widok był powalający. W hotelu jeśli nie ludzie po 50 roku życia, to młode pary. Żadnych grup zorganizowanych. Jedzenie trochę inne niż mieliśmy do tej pory próbować. Głównie owoce morza. Polecam jeszcze włoską restauracje.