Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi
Plaże z czarnym wulkanicznym piaskiem i lazurowymi wodami
Parki wodne i rozrywki idealne dla rodzin z dziećmi
Costa Adeje i Teneryfa są przepiękne. W okolicy znakomite restauracje, bary. Spora ilość sklepów, także Playa de Las Americas wielkie centrum handlowe. Zgodzę się z opiniami że umeblowanie i wystrój pokoi jest bardzo gustowny. Dla gości w hotelu znajduje się biblioteka, parking strzeżony, butik, salon fryzjerki, parking strzeżony i 24 godzinny room service. Basen dla dzieci, jeden zwykły i trzy ze słodką wodą. Tłok nad basenami umiarkowany tak samo rzecz się ma przy hotelowej plaży. Bardzo ekskluzywnie, wygodnie, komfortowo. Super, ekstra
Mi chyba bardziej odpowiadały 5* tunezyjskie hotele, ale to tylko moje subiektywne odczucia. Najpierw pozytywy. Kiedy weszliśmy do pokoju mieliśmy wrażenie że jesteśmy w pałacu. Łóżko małżeńskie ogromne, dekoracje pokoju na najwyższym poziomie, wszystko bardzo czyste. Wybór dań z karty bardzo duży. Każda podana potrawa smaczna. i tu pojawi się pierwszy mankament. Kiedy tylko żona chciała zapalić papierosa pojawiał się kelner z zapalniczką. Chcieliśmy ciut prywatności, a mieliśmy wrażenie jakby cały czas stał za nami. Baseny fenomenalne, w tym brodzik. Drugi mankament to mała oferta sportowa dla gości. Dlatego w hotelu było więcej "spokojnych" osób które preferowały opalanie się i spokojny odpoczynek. Ale oczywiście polecam, bo trudno mówić coś innego o tym miejscu. Pozdrawiam
Tym razem wakacje chcieliśmy spędzić trochę spokojniej ale za to z klasą. Tutaj biuro Alfa Star spisało się bardzo dobrze proponując nam ten hotel. Już od samego wejścia hotel wywiera bardzo pozytywne wrażenie, chociażby swoją architekturą, ogrodem. Całość jest niezwykle utrzymana. Nie dostrzegliśmy żadnych pękniętych płyt chodnikowych, papierków na trawników, bałaganu, przed którym straszyły niektóre wypowiedzi na forach. W hotelu widać było wiele rodzin z dziećmi, mieliśmy okazje spotkać Polaków... chwalili sobie mini klub dla dzieci. Łącznie jest 5 basenów, w tym 1 dla dzieciaków. Plaża zaraz przy hotelu. Jedzenie smaczne. Polecam
Napewno hotel można polecić wymagającym turystom. Wyposażenie pokoi jest świetne. Nowe meble, klimatyzacja, sejf ( nie korzystaliśmy nie było takiej potrzeby ), balkon lub taras. Wszędzie zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz panowała sterylna czystość. Wspaniałe baseny, kilka z wodą morską. Obsługa dobra, sprzątanie na błysk. Plaża dość długa ale wąska. Woda wspaniała. Czysta i bardzo ciepła. Niedaleko hotelu duże centrum handlowe. Wyjazd upłynął bardzo dobrze. Kapitalne miejsce do wypoczynku. Paweł. Byliśmy w lipcu 2008.
Początek i koniec nie należy do miłych (obsługa). Na początku miał być pokój z pięknym widokiem, a dostaliśmy na 1 piętrze z widokiem na dach jadalni - za dopłatą 60euro/dzień dostaliśmy rzeczywiście piękny. Na końcu to co pisała poprzedniczka, z mojego portfela zginęło 20 funtow, a z portfela mojej dziewczyny też coś, ale nie było liczone i było w nim dużo papierków. Poza tym wszystkim łazienka powinna być już odnowiona, bo widać, że nadgryzł ją już ząb czasu. Ogólnie ok, polecam, ale uwaga na kieszenie :) - mówią słodko "ola,ola", a swoje w pokojach robią.
Malowniczy, zlokalizowany w najlepszym miejscu na wyspie.
Architekt nie szczędził na wyposażenie pokoi oraz zagospodarowanie terenu.
Bardzo rozległy teren, połozony na skarpie z alejkami i krętymi schodkami oraz widokiem na morze. Dla osób mających gorszą orientację w terenie polecam zabrać z recepcji mapkę lub.... nie odstępowac swojego mężczyzny na krok :)
byłam kilkakrotnie w tym hotelu, zawsze pobyt był udany poza ostatnim gdy okazało sie, że personel codziennie wyciągał mi pieniądze z torebki a znajomym zniknąl złoty zegarek z pokoju.....uważajcie drodzy Państwo....