Nowa nazwa hotelu Blumar . Hotel dla niewymagających. Jedzenie ok. Każdy znajdzie coś dla siebie. Załoga do animacji bardzo sympatyczna. Same animacje ok, oprócz skeczów, które nie są śmieszne . Sprzątanie - bardzo słabo, niezbyt czysto, ale nie ma żadnych insektów. Sprzątają, jeśli zostawi się klucz na recepcji i o to poprosi. Codziennie czegoś brakowało - nie było mydła, szamponu, albo papieru, albo zapomnieli zostawić ręczników, a raz nie było prześcieradeł. O wszystko trzeba się upominać. Byliśmy w pokoju nie remontowanym, nie było lodówki, suszarka nie działała, balkon nie miał widoku na basen. Jednego dnia zepsuło się światło, po zgłoszeniu w recepcji naprawili.
Basen duży i czysty. Blisko plaża piaszczysta z leżakami za darmo.
Brudno, ciągle czegoś brakuje - mydła, papieru, szamponu, ręczników, prześcieradeł - trzeba się upominać, wszystko się psuje - światło , suszarka, nie ma lodówki. Jeśli chcesz żeby posprzątali trzeba zostawić klucz w recepcji i o to poprosić.
Otoczenie hotelu- plaża, basen sa piękne ,dużo kwitnacych drzewi krzewów, spokojna muzyka
Animacje, położenie w cichym otoczeniu ogrodu
W pokoju było btylko jedno gniazdko elektryczne, gniazdko wł łazience miało powyrywane kable, podobnie jak drugie gniazdko w pokoju. Nie można było wymienić pieniędszy ponieważ zawsze padała odpowiedź - poźniej, to było ulubione słowo obsługi, to samo było z sejfem , który był gdiześ? i do końca pobytu nie otrzymałam do niego klucza. Obs1uga średnio miła ,
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Mieliśmy duży pokój na ostatnim piętrze z balkonem i widokiem na morze. Pokoje były sprzątane każdy dzień. Posiłki- kilka razy dziennie, z nich lunch i obiadokolacja z dużym wyborem dań (niektóre powtarzały się w kolejny dzień a niektóre zmieniały się)
Cena Prywatna plaża hotelu z leżakami i parasolami ok. 100 m (prawie nie korzystaliśmy z basenu), piękne morze i czysta woda. Cicha nie imprezowa dzielnica a własna animacja kończyła imprezy przed 23 godziną. Nasza ocena to 9 z 10
Hotel nie jest nowy ale jest zadbany. Nie korzystaliśmy ze wszystkiego co proponował hotel - każdy dzień byliśmy na plaży a później zwiedzanie miasta i okolic dla tego nie możemy do końca obiektywnie ocenić serwis hotelu.
Ogólnie pobyt bardzo udany, przyjemny hotel, w miarę czysty. Miasteczko też bardzo ładne i godne uwagi. Jedzenie trochę bezsmakowe natomiast to chyba normalnie.
Basen, plaża bliskość. Darmowe leżaki.
Mieliśmy nieporozumienie odnośnie osobnych łóżek pomimo zastrzeżeń w hotelu i biurze w fazie rezerwacji natomiast finalnie dostaliśmy piękny apartament z oddzielnymi sypialniami
Pobyt w hotelu nie należał do najlepszych, jedzenie typowo pod Francuzów mało europejskie raczej słabe. 99% w hotelu Francuzów ciężko dogadać się po angielsku wszyscy barmani raczej mówią po francusku. Pokój ma lata świetności za sobą jedyny plus że codziennie sprzatany, brak lodówki w pokoju. Nikomu nie polecamy wycieczki Kartagina Tunis, jakaś porażka wozili nas po wszystkich bazarach, przewodnik z nami nie chodził więc sami musieliśmy ogarnąć co zobaczyć zaznaczam że wycieczka kosztowała 150 usd za dwie osoby. Napewno więcej tam nie wrócimy
Woda w basenie czysta i chłodna
Oj dużo tego
Własnie wróciłam z Bahia Beach. Hotel jest bardzo blisko usytuowany MEDINY (Cenntrum Hammametu), pokoje są sprzatane codziennie i sa codziennie wymieniane poszewki, ręczniki, mydełka...Pełen komfort! Jedzenia jest w bród!!!ie bierzcie opcji all Inclusive , tylko weźcie HB - bo te dwie opcje różnią się tylko tym, że ci pierwsi mają soków w bród i piwa (cienkiego piwa). Jedzenie jest w formie szwedzkiego stołu i jest dla wszystkich to samo!!!
Jedzenie - pyszne, codziennie po kilkanascie portaw, można dostać oczopląsu!!! Są tez desery(mnóstwo ciast) i lody!!! PYCHA!!!
Basen jest fantastyczny, leżaki zarówno przy basenie jak i na prywatnej plaży są DARMOWE (a w innych hotelach trzeba za nie płacić!!!)
Jedyne minusy - ale nie hotelu tylko w ogóle TUNEZJI - to upierdliwi araboowie!!!!!!!! zaczepiają, nie daja przejść obok, tarasują droge...Zaczepiają też niestety w hotelu, a to proponują wycieczki a to animacje - najlepiej to ignorować ich, bo nawet jak sie powie ze sie nie jest zainteresowanym, to beda przekonywac az do skutku!!!
NO TO TYLE!!
Życzę udanego urlopu!!!
hotel boski polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hotel ma 3* , w niektórych inf. nawet 4*, absolutnie nie jest to prawdą, w/g mojej opinii zasługuje na 3*. Odległość od plaży 400m, na wszystkich stronach www jest mało zdjęć hotelu lub są wszędzie takie same, nie ma się co dziwić ponieważ jest to bardzo mały hotel, z małym basenem i nie ma szans na inne zdjęcia. Najlepsze są pokoje w budynku głównym, na 2 i 3 piętrze, jeżeli ma ktoś trochę szczęścia i dogada się w recepcji to wymienia mu pokój. Nasz pierwszy pokój był koszmarny. Drugi nawet znośny dużym plusem jest to ze był na 1 piętrze miał balkon i widok na basen. Z żadnego pokoju nie ma widoku na morze. Nie ma takiej opcji ponieważ jest zbyt daleko. W pokojach nie ma lodówki ani sejfu. Sejf można wynająć w recepcji. W TV na 10tym kanale jest TVN, ale załącza się po 10 minutach (gdy TV się rozgrzeje). Pokoje 2 osobowe maja duże łóżko, jezeli w pokoju bedą 3 osoby ta 3cia śpi na osobnym łóżku (taka wylewka betonowa). Materace i leżaki nad basenem bezpłatne. Nie ma ręczników plażowych - trzeba je zabrać z Polski. W pokoju nie działała klimatyzacja!! To tyle na temat pokoju. Śniadania monotonne, obiadokolacje w miarę urozmaicone ale smaczne. Nie mieliśmy wersji all inc., ale z tego co zauważyliśmy to cały dzień były dostępne napoje i alkoholowe, i bezalkoholowe. W Dinar to dokładnie 2,15 groszy. Lepszy przelicznik jest na euro ale to minimalna różnica. Przykładowe ceny na plaży: capucinio 3 dinary, cola, woda 2 dinary, frytki (duża porcja) 3 dinary, piwo 3 dinary. Co do plaży jest ładna i czysta (duże fale). Atrakcje w okolicy to Medina i Park rozrywki (cartage land) full pakiet to 20 dinarow. Park jest czynny od 15tej do 24tej. Naprawde polecam. Inne fajne hotele w okolicy to Majesty Golf, Safa, Lala Baya. Uwaga !! Hotel El Mauradi jest ok ale tuz obok budują hotel i widok jest na buldozery i koparki (masakra). Jeżeli ktoś będzie miał pytania z chęcią odpowiem. biuro@kredyty.slask.pl Jeszcze ważna rzecz masa komarów. Hotel polecam dla niewymagających klientow i pod warunkiem ze cena będzie atrakcyjna. My płaciliśmy za 7 dni w czerwcu w wersji HB 1800 wiec nie jest wart tych pieniędzy.
Witam, spędziłem tydzień czasu w tym hotelu i nie mogę powiedzieć nic złego na jego temat, pokój mieliśmy na 3 piętrze z widokiem na basen, klimatyzacja działała, telewizor, suszarka też, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, myta podłoga, dawaliśmy dziennie po 1 dinarze obsłudze, pościel była zmieniana i układana w różne wzory. Posiłek mieliśmy 2 razy dziennie, śniadanie do 9, kolacje do 21, na temat śniadania to powiem jedno, codziennie to samo, ale jest w czym wybierać, od jajecznicy, kiełbasek, rogalików, masy różnych sałatek, pomidorów, po zupę mleczną:). Kolacje już bardziej urozmaicone, codziennie coś innego, dużo potraw rybnych. Obsługa w hotelu, recpcji bardzo sympatyczna, uęmiechnięta, dobrze znająca język francuski, angielski, chociaż obsługa zna też polskie zwroty. Ceny w hotelu, mogę tylko powiedzieć, że piwo kosztuje 2,8 dinara za 0,33 nie mają tutaj większych cen, piwo w mieście w sklepie z cenami państwowymi to 1,3 dinara, można dysktretnie wnieść na pokoje, basen w porządku, czysty, jest jaccuzi, brodzik, leżaki i parasole na basenie i plaży bezpłatne, dużo animacji dla dzieci jak i dorosłych: od gimnastyki w wodzie, piłki wodnej, siatkówki plażowej, ping ponga aż po konkursy sprwnościowe, taniec brzucha. Na plaży bar w maju był jeszczce nieczynny, można spokojnie mieć swoje piwo nie zakupione w hotelu, morze ciepłe często wzburzone, przez to odwołali nam wycieczkę statkiem pirackim. Codzienie są dyskoteki w hotelu połączone z konkursami, problem w tym , że są prowadzone po francusku, 80% turystow to właśnie oni, resztę stanowią Polacy, Niemcy. Trwają one do godz 1:00, ze względu na ciszę jaka obowiazuje. Były to moje pierwsze wakacje za granicą, nie mam więc porównania do innych hoteli, ale śmiało mogę go polecić rodzinom z dziećmi. Pozdrawiam.
podczas pobytu koniecznie pojechac na 2-dniową wycieczkę na "sahare"
Bardzo ważne jeżeli decydujecie się na Tunezję to tylko Hammamet-Yasmine (dzielnica typowo dla turystów)
Zgadzam się z poprzednimi opiniami na temat tego hotelu. Jednak nie można popadać w huraoptymizm! Typowy hotel katogorii lokalnej B, z czystym i łądnym basenem, bardzo dobrym jedzonkiem, darmową plażą. Ale animacje niestety głównie po niemiecku i włosku. Jedyne zastrzeżenie mam do osób pracujących na recepcji i ignorowania uwag i próśb o naprawę niechodzącej klimatyzacji... Okolica ładna, aczkolwiek porównując Yasmin do Portu el Kantaoui, w któej byliśmy w zeszłym roku znacznie brzydsza i mniej atrakcyjna, więc dziwi mnie przedstawianie tej dzielnicy jako zszyty luksusu i elegancji. Ogólnie polecam dla niewymagających.
Hotel b.zaniedbany,zużyte sztućce,talerze,rozwalające się krzesła,do których można było się przykleić.Wokół mnóstwo kotów kręcących się przy stolikach na zewnątrz-ohyda!Jedzenia b.dużo i dość smaczne.1pokój okropny,a do tego prusak w wannie!Po awanturze i łapówie dali nieco ładniejszy,ale z brudną pościelą.Na szczęście były codziennie sprzątane,pościel zmieniana codziennie.Wszędzie mnóstwo palaczy,nie ma nawet kąta dla nie palących.Mini klub dla dzieci-totalna porażka!-brud,syf i wszystko zdewastowane!Jedyny plus to ogród-ładny,zadbany i basen,choć mniejszy niz na zdjęciach.Plaża też całkiem niezła.Barek na plazy-masakra!Nie polecam,a juz na pewno nie dla rodzin z dziećmi.
Najlepsze wakacje ;) Świetna obsługa, pyszne jedzenia, piękna plaża, czyste morze. Czego chcieć więcej? Z miłą chęcią wrócę tam za rok.
polecam
Świetny hotel. Nie mam do niego większych uwag. Piszcie to odpowiem na pytania i wyślę zdjęcia :)
Jeżeli się tam ktoś wybiera to polecam ten hotel ze względu na lokalizację, obsługę i bezpieczeństwo. Jak Tunezja to tylko Hammamet Yasmine.
BYŁO SUPER
Po obejrzeniu opinii zniechęciliśmy się do pobytu w tym hotelu, jednak gdy przybyliśmy na miejsce okazało się zupełnie inaczej. Pokoje w dobrym stanie, codziennie sprzątane, działająca klimatyzacja, piękny widok z balkonu. Hotel jest umiejscowiony 2 min od atrakcji turystycznych, Mediny, centrów handlowych, a do pięknej piaszczystej plaży są dwa kroki. Obsługa hotelu bardzo sympatyczna, pracownicy nie zaczepiali turystek, byli do wszystkich nastawieni przyjaźnie. Animatorzy- BOMBA, nie pozwalali na chwilę nudy. Jeśli chodzi o jedzenie nie było rewelacji, lecz każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel.
obsługa animacje pokoje położenie blisko wszelkich atrakcji
JAK ZOBACZYLAM TEN HOTEL PO WEJSCIU CHCIALO MI SIE PLAKAC PRZECIEZ MIAL BYC TO HOTEL CZTERY * A ON NIE ZASLUGUJE NAWET NA JEDNA *RESTALRACJA TO JADLODAJNIA CIEMNA IBRUDNA ARABOWIE JEDLI JAK SWINIE BO TAK TRZEBA TO OKRESLIC NAKLADALI CZUBATE TALERZE JEDZENIA Z KTORYCH POLOWE ZOSTAWIALI WINO BYLO CIEPLE NALEWANE DO PLASTIKOWYCH KUBKOW JAK DLUGO JEZDZEPO WCZSACH NIE WIDZIALAM TAKIEGO CZEGOSNA PLAZY NIE MA PRYSZNICA ANI NIC DO PICIA ANI JEDZENIA A TRZEBAPRZEJSC DOSC KAWALEK Z OWOCOW TYLKO ARBUZ A CIASTKA KTO PIERWSZT TEN LEPSZYOGOLNIE WALKA OJEDZENIE I PICIE KAWA WSTRETNA NIE DO WYPICIA W BANIAKACH WINNA TEMU WSZYSKIEMU JEST ITAKA KTORA SPRZEDALA NAM TE WCZASY I DOLACZYLA NAS DO ARABOW ZGADZAM SIE Z PANIA GRAZYNA BO BYLISMY WTYM SAMYMCZASIE NIE ODPUSCIMY DOPOKI NIE OTRZYMAMY OD BIURA REKOMPENSATY JA POJECHALAM NA WCZASY ZEBY ODPOCZAC A NIE WALCZYC O WSZYSTKO W GRUPIE JEST SILAI SIE NIE DAMY
BRAK
ABROD I SMRUD STARY I OBSKORNY MAKS JEDNA *BRAK WODY W BUTELKACH I JEDZENIA STANIE W DLUGICH KOLEJKACH JEZELI JESZCZE COS POZOSTALO PO ARABACH WYKLADZINY WSTRETNIE BRUDNE
prosze wszystkich omijajcie ten hotel z daleka i nie dajcie sie namowic zwlaszcza przez biuro itaka ktore zgarnelo od ludzi pieniadze i pozostawilo ich w tych warunkach mozna powiedziec nieludzkich jak to bylo w moim przypadku jest to hotel dla arabow anie europejczykow ktorzy nakladaja kopiaste talerze jedzenia a potem polowe zostawiaja kucharze robia posilki bez rekawiczek stoja za jedna lada i nakladaja wino jest cieple podawane w plastikowych kubkach brakuje talerzy serwetek sztuccow wlasciwie wszystkiego zadam od biura itaki rekompensaty poniewaz ja mialam jechac na wczasy i odpoczywac anie walczyc o picie i jedzenie jezeli itaka nie ustosunkuje sie do mojej sprawy pozytywnie radca prawny doprowadzi to do finalu abiuro moze mie z tego powodu duze klopoty naleze do tej grupy ktora przyjechala w lipcu do tego hotelu i zlozyla zbiorowa reklamacje nie odpuscimy dopoki biuro itaka ktore jest wszystkiemu winne nie zrekompensuje nas
hotel do calkowitego remontu smrod i brud jedna* i nic wiecej to chlew dla swin a nie hotel restauracja ciemna i brudna mozna ja nazwac jadlodajnia gdzie stoi sie z talerzem w ogromnych kolejkach brak wody w butelkach i jedzenia