Właśnie stamtąd wróciłam - hotel jest przepiękny i czyściutki. Wrażenie robi patio w którym serwują bardzo urozmaicone śniadanka, nieco powyżej jest duże terarium z wężami, które strzegą skarbu... Pokoje bardzo ładne - mają swój styl. Jedyny problem wynikał z tego, że hotel jest ogromny z mnóstwem korytarzy i wind, co stanowi istny labirynt, więc trochę pobłądziliśmy zanim znaleźlismy najprostszą drogę do Babilonu, czyli centrum rozrywki, które znajduje się w tym samym budynku - to istny raj zwłaszcza dla dzieci. Na mnie wrażenie zrobiły nastrojowo podświetlone jaskinie w parku wodnym z akwariami w ścianach. Dla lubiących adrenalinę polecam turborurę ;) Pooglądajcie sobie fotki na ich stronie internetowej, polecam tez iqpark oraz laser game dla chłopców. Nie zrobił na nas wrażenia labirynt luster. Ogólnie hotel bardzo polecam, zwłaszcza rodzinom z dziećmi.
Przeczytałem opinię i jadąc do tego hotelu byłem pełen obaw czy zabierając tam moją rodzinę dobrze robię. Dodam, że nie był to nasz pierwszy pobyt w czterogwiazdkowym hotelu, wiec mam jakieś porównanie. Hotel okazał się bardzo miłym zaskoczeniem, czyściutki, uroczy, wewnątrz wiele stylizowanych na starożytne detali. Śniadanie w pięknym miejscu było serwowane w postaci bardzo obfitego bufetu, było tam chyba wszystko co można jeść na śniadanie i to w wielu wariantach, łącznie z ciastami i owocami oraz daniami na ciepło. Jak można je ocenić jako niesmaczne, pojąć nie mogę. Jeśli komuś nie smakuje ich wędlina to może sobie wybrać jeden z wielu rodzajów serów itp, uważam też za niemożliwe by ktoś był w stanie spróbować tam wszystkiego. Odnoszę więc wrażenie, że autorka tej mijającej się z prawdą (moim zdaniem) opinii prawdopodobnie nigdy tam nie była i niepotrzebnie wprowadza innych w błąd (tak jak mnie). Wnioskuje tak również z innego powodu, napisała, że po otworzeniu okien przeszkadzały jej spaliny z ulicy. Jest to niemożliwe, bo tam okna się wcale nie otwierają, nie mają nawet klamek! Bez zarzutu działa jednak wentylacja podobnie jak w niektórych biurowcach... W pokojach wcale nie ma firan ( pani twierdziła, że były brudne) tylko jest ozdobna mała zasłonka. Hotel bardzo polecam, nie tylko z uwagi na czystość i bardzo dobre, urozmaicone posiłki, ale przede wszystkim z uwagi na obecność parku wodnego, lunaparku i iqparku, z którego jako goście hotelowi mogliśmy korzystać gratis bez żadnych ograniczeń. Moje dzieci były zachwycone.
Nigdzie nie pojawiła się opinia, o tym, że całe miejsce utrzymane jest w kulcie satanistycznym. Na każdym kroku malowidła i obrazy diabłów, pol-ludzi i pol- zwierząt, z kopytami zamiast nóg. Miejsce dla dzieci, a dekoracje rodem z piekła. Odradzam- dzieci po pobycie w hotelu miały koszmary w nocy. Popatrzcie na zdjęcia, trzeba zwracać uwagę na szczegóły.
Dużo atrakcji.
hotel cały zamknięty. brak możliwości wywietrzeniia pokoju. klimatyzacja bardzo średnia. Potwornie goroco w pokojach
Nie rozumiem innych dlaczego dają takie, a nie inne komentarze no ale mają prawo. Jedzenie bez zastrzeżeń widać jeśli jest do posiłku 4 rodzaje mięsa na obiad a na śniadanie jest pełny wachlarz to znaczy że mają .... 4 gwiazdki, a czy to jest ważne? czy jedziemy do hotelu ze względu tylko na gwiazdki. Powiem tak było super wspaniałe miejsce dla rodzin z dziećmi - mnóstwo atrakcji.
Super hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi, do centrum bardzo blisko, na stoki jeździ za darmo bus lub autokar. Byłam dwa razy i jeszcze się wybiorę.
Aquapark, lunapark, iqpark, dojazd z hotelu na stoki, tanie karnety ze zniżką hotelu
Płaci się za parking
Aquapark i wesołe miasteczko na miejscu , Małe pokoje, dawno nie remontowane
Aquapark i wesołe miasteczko na miejscu
Małe pokoje, dawno nie remontowane
W BABYLON,BYLIŚMY OD 31.08. DO 07.09.2009,W POKOJU :SEJF,MINI BAREK,TV,W ŁAZIENCE SUSZARKA.W OKNACH ROLETY,POKÓJ CODZIENNIE SPRZĄTANY I WYMIENIANE RĘCZNIKI.W OKRESIE KIEDY BYLIŚMY W HOTELU BYŁY PUSTKI-TYLKO W WEEKEND DUŻO Z ZEWNĄTRZ GOŚCI.OBSŁUGA BARDZO MIŁA I ZYCZLIWA,JEDYNIE POSIŁKI SZCZEGÓLNIE ŚNIADANIA TROCHĘ MONOTONNE-ALE BARDZO OBFITE I SMACZNE-WSZYSTKO W FORMIE BUFETU.DO CENTRUM OKOŁO 500M-DUŻO SKLEPÓW,KNAJPKI, ZABYTKOWA STARÓWKA MINUSY-WG MNIE JEST TO KLUB DLA DZIECI JEST OD 3 LAT-A ANIMATORZY SA TYLKO W J.NIEM I CZESKIM, A 2 MINUSEM ŻE ŁOŻKO PIĘTROWE DLA DZIECI BYŁO BARDZO WYSOKIE
Witam właśnie dzisiaj wrócilismy z hotelu Babylon i juz planujemy wyjazd na lato poprostu rewelacja i wcale nie mielismy problemu dogadac sie w jezyku polskim jedzenie bardzo dobre i DUŻO żadnych wielkich kolejek nie da sie tego opisac jesteśmy pod wielkim wrażeniem jezeli ma ktos jakieś pytania z miłą chęcią odpowiem pozdrawiam Monika nr gg 7823288
Hotel bardzo ciekawie urządzony. Wszystkie atrakcje pod jednym dachem tak, że nie jesteśmy uzależnieni od pogody. Hotel polecałbym rodziną z dziećmi do 4-10 lat, dużo atrakcji lunapark, aquapark i iqpark. Śniadania dość dobre, obiadokolacje średnie (napoje bezalkoholowe, lody do kolacji za darmo). W hotelu jest kilka restauracji, a Czechy są stosunkowo tanie także nad wykupywaniem obiadokolacji w tym hotelu bym się na drugi raz zastanowił. Obiad można kupić od ok. 14 zł piwo kosztuje ok. 3 zł. W Libercu polecałbym piękny ogród botaniczny i wjazd kolejką na górę Jested.
Obsługa hotelu to totalne olewanie Polaków, nie można się porozumieć w języku polskim, bo udają idiotów, że nie rozumieją, a Polaków jest tam najwięcej. Hotel powinien mieć nie 4, a 2 gwiazdki, tragicznie rozwiązana obsługa podczas posiłków, nie są w stanie obsłużyć większej ilości gości bo nie mają warunków-chodzi mi szczególnie o restaurację. Mieliśmy all inclusive, szok obiad jedliśmy w sali jak jadłodajnia, na śniadaniu zanim odstaliśmy w kolejce to wszystko było zimne, a kelnera nie ujrzysz... Normalnie jak w mlecznym barze. Nawet za parking w hotelu **** musisz płacić, a żeby wjechać na niego musisz stać w kolejce, aż się zwolni miejsce na parkingu. Za łóżeczko dla dziecka, a jak usłyszałam, że nawet za dostęp do internetu trzeba zapłacić to już się wściekłam. Na basenie ścisk, aż strach wchodzić z małym dzieckiem, dla gości hotelowych w tym **** hotelu wstęp na basen bez wycieczek i innych tłumów w godzinach od 8 do 10 rano. Tragedia-nie trać kasy bo będziesz bardzo żałować. Nie polecam, byliśmy tam 1 dobę i pojechaliśmy do Karpacza do Skalnego-obsługa niesamowita!
Hotel super, atrakcje, obsługa też ekstra. Jedyny minus to rzeczywiście kłopot ze znalezieniem miejsca na parkingu, tłok na basenie fakt, nie polecam też wykupywania w hotelu obiadokolacji. Można zjeść w innym miejscu. Śniadania pyszne. Co do basenu to my korzystaliśmy od godziny 19:00 wtedy się przejaśnia i można spokojnie nawet z małym dzieckiem pobawić się w wodzie wiec nam to nie sprawiało problemu. Pakiet wellness trochę drogi ale warto :) poza tym goście hotelowi mają wstęp gratis wszędzie, co nam najbardziej odpowiadało. za pomocą karty hotelowej wchodziliśmy i wychodziliśmy gdzie chcieliśmy i ile razy na dobę mieliśmy ochotę. Syn wtedy 3 letni zachwycony wszystkimi atrakcjami, my również. Polecam z całego serca.
Byłam jedynie na basenie. Wszystko piękne. Basen rulez!
Hotel bardzo fajny. My byliśmy zakwaterowani na poziomie welness i tam pokoje były bardzo malutkie (za małe jak dla rodziny z dzieckiem). Wadą było łóżko złożone z dwóch łóżek - na środku nie dało się spać :( Natomiast zaletą była cisza na korytarzu i klimatyzacja w pokoju, której już nie było w pokojach koło recepcji. Ale za to pokoje tam były dużo większe, jaśnieśniejsze, ale z kolei ruch na korytarzu był większy i hałas dochodził do pokoju. Także nie wiadomo, gdzie lepiej trafić. Firanki faktycznie były brudne. Ruch na ulicy spory i hałas z niej dochodził do pokoju, ale gdy jest klima to wówczas nie stanowi dużego problemu.
Co do zadymienia to w całym hotelu jest zakaz palenia, a także w centrum Babylon w miejscach dla dzieci. Owszem koło barów, kręgli, kasyna śmierdziało papierosami, ale to wg mnie nieuniknione i raczej oczywiste.
Jedzenie bardzo dobre. Śniadania naprawdę dobre, a obiadokolacje już nie takie super, ale wynikało to raczej z małego zainteresowania i wybór był mniej imponujący.
Obsługa miła, choć Czesi to specyficzny naród, ale to już inna historia.
Sumując - hotel i rozrywka jest rewelacją dla dzieci - nasz trzylatek był szczęśliwy. Polecam hotel na brzydkie miesiące w roku, bo wszystko jest zadaszone. A w ładną poodę lepiej być na powietrzu...
A i jeszcze coś - w marcu (5-9.03.2008) na Jested był śnieg, a stoki sztucznie zaśnieżane.
Bardzo fajny hotel, z całym pakietem rozrywek dla dużych i małych. Mile zaskoczył nas duży, dobrze wyposażony pokój. Jedzenie mało urozmaicone, szczególnie obiadokolacje. Jak na 4* uważam, że mogło być lepsze. W centrum Babilon moc atrakcji dla dzieci. Nasza dwuletnia córka była zachwycona Lunaparkiem i Centrum IQ. W dużym aquaparku również można poszaleć. Polecam wycieczkę do miejskiego zoo.
Bawiliśmy się jak dzieci :) Tylko za sekcję wellness trzeba dodatkowo płacić...
Własnie stamtąd wróciłam - hotel jest przepiękny i czyściutki. Wrażenie robi patio, w którym serwują bardzo urozmaicone śniadanka, nieco powyżej jest duże terrarium z wężami, które strzegą skarbu... Pokoje bardzo ładne - mają swój styl. Jedyny problem wynikał z tego, że hotel jest ogromny z mnóstwem korytarzy i wind, co stanowi istny labirynt, więc trochę pobłądziliśmy zanim znaleźliśmy najprostszą drogę do Babilonu, czyli centrum rozrywki, które znajduje się w tym samym budynku - to istny raj zwłaszcza dla dzieci. Na mnie wrażenie zrobiły nastrojowo podświetlone jaskinie w parku wodnym z akwariami w ścianach. Dla lubiących adrenalinę polecam turborurę ;) Pooglądajcie sobie fotki na ich stronie internetowej, polecam też aquapark oraz laser game dla chłopców. Nie zrobił na nas wrażenia labirynt luster. Ogólnie hotel bardzo polecam, zwłaszcza rodzinom z dziećmi.
Kiepskie jedzenie, sam hotel fajny ale tylko część family, reszta to raczej 2 gwiazdki, beznadziejny lobby bar...
Dla dzieci raj, super baseny, wesole miasteczko itp...
Blisko do stoku, fajne górki, polecam wycieczkę do zoo.
Hotel jest ogromny, ale to nie jest jego wadą. Natomiast jest bardzo brudny, szczególnie w pokojach. Sporo do zyczenia pozostawiają łazienki, zwłaszcza prysznic. W pokojach wygląda tak, jakby w nim nikt nie sprzątał - kurz, okropnie brudne firany, zapaćkana wykładzina (obrzydliwość).
Hotel znajduje się na styku dwóch bardzo uczęszczanych ulic Liberca - o otwarciu otwarciu okna lepiej nie marzyć (albo pokój jest pełen spalin, albo, od wewnętrznej strony, słychać odgłos przygotowywanych posiłków).
Jedzenie - szkoda słów. Okropne. Gorzej niz w jadłodajni na dworcu kolejowym (choc nie wiem, czy na dworcach lepiej teraz nie karmią).
Internet w pokojach płatny, a jesli ktoś chce skorzystać z internetu w lobby barze, to musi uzbroić się w cierpliwość.
Cały hotel, mimo, iz przebywa w nim dużo dzieci (ze względu na basen i inne atrakcje) jest "zadymiony". pali się wszędzie!!!
Szczytem było to, iż ze względu na zjazd firmowy zmieniono nam miejsce posiłków, nie zawiadamiając nikogo o tym.
Zresztą, lepiej tam nie jeść.
Hotel jest zakwalifikowany jako 4*, ale 2* to wszystko...
Co do atrakcji dla dzieci: karuzele, place zabaw, basen (zimny) z super zjeżdżalniami - ok, choć dla nas było tam ciemno, brudno i byle jak.
Nie warto tam jechać. Nie polecamy, a byliśmy tam w czwórkę i nikt nie był zadowolony.
Przebywaliśmy w 2006 r. w centrum rekreacyjnym - warunki bardzo dobre zwłaszcza dla dzieci