Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Położony w samym centrum Gumbet z barami, klubami i dyskotekami.
Dla dzieci: plac zabaw oraz wydzielona część basenu.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Hotel dla niewymagających klientów, połozony w bardzo dobrej lokalizacji. Zapewnia minimum tego co potrzeba na budżetowych wakacjach. Hotel starszy, zdecydowanie potrzebuje renowacji. Obsługa za to bardzo miła. Dla osób, które przyjechały poimprezować będzie dobrym rozwiązaniem.
Pierwsze wrażenie było bardzo złe, recepcja zaniedbana, mało przytulna, pokój z widokiem na śmietniki, lodówka żółta z brudu i ze starości, łazienka nie pamiętała kiedy była sprzątana, basen mały, stołówka taka przestarzała. Po dwóch dniach pogodziliśmy się z tym co zastaliśmy i zaczęliśmy się cieszyć piękną, czystą plażą, cudowną ciepłą wodą z pływającymi rybkami, nawet jedzenie zaczęło nam smakować, było w czym wybrać i było smaczne, nikt się nie pochorował a piliśmy wodę z automatu do obiadu. Wieczorem szliśmy na miasto, gdzie życie tętniło do późnych godzin nocnych, dużo sklepów z odzieżą, market prawie po drugiej stronie recepcji, przystanek z busami na wprost wyjścia z hotelu, do Bodrum ok. 10 minut busem, wszędzie blisko, do lotniska ok. 30 km.
piękna okolica, wspaniałe miasteczko
brud, stare meble, wi-fi tylko w recepcji
Hotel oceniam słabo, samo wejście niezadbane, donice z suchymi badylami po kwiatach które tam kiedyś rosły, meble na recepcji porozklejane. Karty do pokoi otwierają inne pokoje, więc trzeba zabierać. Koszmarny hałas w nocy z sąsiedniego hotelu.
Blisko morza, proste ale smaczne jedzenie.
Głośny halas.
Hotel przyjemny, pokoje i łazienka czyste. Obsługa szybko zareagowała na zgłoszenie zepsutej klimatyzacji. Jedzenie świeże i smaczne. Zawsze 3 różne ciepłe dania na kolację i wiele jogurtów, warzyw, dodatków, zawsze owoce i desery do kolacji. Jedyny, duży minus za brak zakazu palenia w miejscu spożywania posiłków. Część tarasu ze stolikami znajduje się na zewnątrz budynku i tam ludzie tworzą sobie palarnie kopcąc innym prosto w talerze w jedzenie a dym czuć nawet pod zadaszoną częścią jadalni!!! Aż się prosi o wyznaczenie kabiny do palenia.
Położenie hotelu tuż nad morzem, z jeden z strony, a z drugiej strony budynku wyjście na jedną z głównych ulic handlowych Gumbet. Kilka supermarketów blisko hotelu, restauracji, dyskotek, tuż obok przystanek. Niedaleko znajduje się hala targowa w której co niedzielę można kupić świeże owoce, warzywa, sery i ubrania
Wifi tylko w lobby, część gości skarżyło się na nieposprzątane pokoje. Pozwalanie na palenie w restauracji podczas posiłków i na plaży. W nocy bardzo głośno - słychać muzykę jednocześnie z kilku klubów. Widoki z okna na śmietnik na zapleczu, po otwarciu drzwi śmietnikowe smrodki - w sumie nie przeszkadzało, przy takich upałach nie otwiera się balkonu by działała klimatyzacja.
Uważam pobyt za bardzo udany, jedzenie super, zakwaterowanie i pomoc pracowników hotelu na wysokim poziomie, dostępność do morza i możliwość spożywania posiłków w pięknych okolicznościach z cudownym widokiem na morze i palmy ;-)
lokalizacja, plaża i jej bliskość, basen
za słaba klimatyzacja na te warunki pogodowe, lodówka która tylko delikatnie chłodziła
Bardzo dobry hotel, blisko plaży, wszędzie blisko. Obsługa bardzo miła, życzliwa. Można w hotelu korzystać z masaży za bardzo przystępną cenę. Woda w morzu krystalicznie czysta, łagodne wejście i można wypłynąć bardzo daleko i jest grunt. Blisko baza wypadowa na Kos, wycieczki po morzu Egejskim. Hotel znajduje się w miasteczku więc wieczorami można pospacerować, iść na dyskotekę. Blisko do Bordun, za 1 Euro można pojechać, a jest co zwiedzać :)
Wszędzie blisko, piękne położenie wśród palm.
Zupełnie normalny hotel jak na 3* Jedzenie urozmaicone. Polecam ludziom z normalnymi wymaganiami. Czysto. Hotel nadszarpnięty zębem czasu. Plaża czysta, leżaków nie brakuje, posiłki na świeżym powietrzu. Hotel w centrum imprezowym. Miałam pokój od strony basenu i było cicho. Obsługa bardzo przyjazna i pomocna.
W samym centrum i wszędzie blisko. Wi-Fi w recepcji i na plaży bardzo dobre.
Brak Wi-Fi w pokoju
Pobyt w hotelu Baba w Gumbet uważam za udany pomimo pewnych niedociągnięć.
Blisko piaszczysta plaża z bezpłatnymi leżakami, Ciepłe morze w którym można popływać bez meduz, Smaczne jedzenie, Blisko do sklepów i środków transportu
Internet słabo działający tylko w okolicy recepcji, Wymienianie ręczników czasami codziennie a czasami w ogóle i zostawianie raz 5 dla dwóch osób a innym razem 2, Lodówka praktycznie nie działa, Zdażyły się podobno drobne kradzieże na szczęście nie u mnie.
Bardzo sredni hotel, skromne 3*, głośna okolica ,głośna muzyka na plaży, głośna z klubów do godz.2ej w nocy./mi akurat to nie przeszkadzało/ położenie hotelu to jedyna jego zaleta.
Lokalizacja przy samej plaży,blisko do Bodrum,pieszo ok 30-40 min.
Skromne śniadania, brudny basen, w wyposażeniu pokoju brak półek na ubrania. / W szafie lodówka i 1 wieszak/ , zły stan kabiny prysznicowej woda przelewala się na korytarz.
Tuż po przylocie ogólne wrażenie dobre. Nasza radość nie trwała zbyt długo bo raptem dobę!! Po miłym pobycie na plaży i powrocie do pokoju czekał nas niemiła niespodzianka, okazało się iż po wizycie panów sprzątających z naszego sejfu, który mieścił w pokojowej szafie zniknęło, wyparowało lub jak kto sobie to nazwie całe 40 euro. Ten incydent został zgłoszony na recepcje oraz do naszego rezydenta niestety nic nie uzyskaliśmy ponieważ nie złapaliśmy złodzieja za rękę. Jedyne co udało nam się uzyskać to zakaz zbliżania się do naszego pokoju panów sprzątaczy. Ogólnie pobyt uważamy za udany pomimo tej kradzieży i hotel nie jest zły tylko polecamy zostawianie wartościowych przedmiotów w sejfie przy recepcji, który również jest darmowy. Informacje inne: - basen niewielki, ale dla niewymagających wystarczających, - dużo Turków wraz z dziećmi - woda w basenie ciepła - leżaki (bezpłatne) polecamy zajmować z samego rana, - plaża piaszczysta, - woda w morzu potrafi być zimna, ale ogólnie da się wytrzymać, - dla kochających psy znajdzie się wielu psich przyjaciół ( nasze serca skradł pies o uroczym imieniu Jungle), - posiłki dla nas były smaczne i dosyć urozmaicone ( My nie narzekaliśmy), - nocny hałas z dyskotek po tygodniu staje się niesłyszalny :), Ogólnie Turcja nas zauroczyła!!! jest tam o wiele taniej niż w krajach UE ( tylko nie ceny alkoholu) aaaa!!! polecamy również wybrać się poza Gumbet (nie jest to daleko), by skosztować Tureckich specjałów kulinarnych za nieduże pieniądze. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne polecamy z całęgo serducha Biuro KLS Voyages mieszczące się ok 30 kroków w prawo od hotelu Baba.
położenie - w centrum Gumbet i przy plaży, leżaki bezpłatne, miły personel w recepcji, smaczne jedzenie
sprzątacze kradną pieniądze z sejfu w pokoju!!!! średnio dbają o czystość na basenie i na stołówce
Oprócz kradzieży i posiłków hotel był super. Największy plus za lokalizacje! Dwa kroki do pobliskich klubów , zycie nocne niezawodne, także polecam młodym ludziom , którzy chcą sie pobawić! :) starszym jednak bym odradzała przez wzgląd na hałas z klubów oraz posiłki....
Super lokalizacja i w miarę duża plaza przy hotelu
Sprzątacze kradną! Sejf w pokoju nie dział. Sprzątacz wyciągnął 50? z portfela, oczywiście nikt nie mógł z tym nic zrobić... Niestety nie była to jednorazowa kradzież, ponieważ tydzień pozniej znowu sprzątasz ukradł pieniądze , tym razem innym Polakom. Jedzenie masakra.... Wiele nie wymagam, rozumiem że była końcówka sezonu , ale obiado-kolacje zamiast w formie szwedzkiego stołu były nam narzucane. Obsługa przynosiła do stolika z góry narzucone jedzenie. Jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Rozumiem, że to hotel 3* , ale to była naprawde przesada. Na tle pozostałych pobliskich hotel (rownież 3*) posiłki wypadły naprawde słabo. Hotel sam w sobie bardzo mi się podobał, ale niestety tego w dalszym ciagu nie mogę pojąć. Przeciez nie każdy lubi bądź je mięso... A kolacje mieso frytki/ryż/kasza to nieporozumienie.
Byłam w pierwszej połowie września 2015r. Hotel z zewnątrz jak i we wnątrz zadbane, obsługa hotelowa bardzo kulturalna i pomocna. Pokoje bardzo czyste, jak na 3* hotel łazienki dobrze wysposazone, wi-fi jest jeynie na plazy i w restauracji hotelowej. Jedzenie codziennie inne jeżeli chodzi o obiado-kolacje, po 1 tygodniu dania sie powtarzają ale to wiadomo. Wrażenia z całego 15 dniowego odpoczynku są bardzo pozytywne. Polecam ten hotel!
-dobrze usytuowany -blisko do sklepu -bus do centrum Bodrum z pod samego hotelu -kelnerzy bardzo uprzejmi -sprzątanie pokoju codziennie
-bez karty nie ma prądu -widok od strony ulicy na dach budynku niżej gdzie są wentylatory od klimatyzacji
hotel, obsługa jak na 3 gwiazdkowy daję ocenę 10, wyżywienie - 10, miejsce dla lubiących rozrywkę - 10, polecam lubiącym się bawić.
Hotel bez wad
fatalnie usytuowana klima , nad łózkiem
Ogólnie za takie pieniądze nie polecam. Wyżywienie HB, Śniadanie w porządku, mały wybór produktów, jednak da sie zjeść, można popić sokiem czy kawa, herbata. Śniadanie od 8-10. A później ? Obiad a raczej późna kolacja o godzinie 20-22. Celowo tak zaplanowane żeby przez cały dzień skorzystać z baru gdzie ceny są kosmiczne. A na dodatek do obiadu nie dają ani kieliszka wody, trzeba zamawiać w restauracji, a za 2 piwa i 2 małe spirte zapłaciliśmy 12 Euro... Baseny przyhotelowe wyglądają miło, ale wali hlorem aż na plaży, ale jak codziennie o 21:30 przychodzil chłop i z wiadra wali hlor do basenu to nie ma co sie dziwić. Leżaki hotelowe przy plaży, można z nich korzystać ale też nie można na nich spożywać swoich napojów, to już jakieś jaja. Tego akurat nie przestrzegaliśmy, a jak nam zwrócono uwagę to wytłumaczyliśmy że my don\'t care :P Nie wiem czy wszystkie HB maja takie póżne obiady i są bez napojów, ale napewno nigdy więcej HB w Hotelu BABA.
położenie - blisko plaży i blisko centrum miasta
fajnie że jest klima, ale nie fajnie że pluje po nas całą noc a rano pod łóżkiem mamy morze... drzwi na karty odcinające zasilanie w pokoju, mądrze bo klimy by nie wyłączano, no ale lodówka ? też się wyłącza wiec napoje można chłodzić tylko nocą jak się jest w pokoju...
Pobyt druga połowa sierpnia 2015r. - 11 dni. Jak na hotel 3 gwiazdkowy nie ma się czego przyczepić, jedzenie urozmaicone, ciepłe , smaczne i nigdy nie brakowało. Pokój sprzątany codziennie w czasie naszego pobytu na śniadaniu, ręczniki wymieniane codziennie, nawet pościel nam zmieniono na prośbę bez bakszyszu, nic nam nie zginęło, nigdy nie brakowało leżaków zarówno przy basenie, mimo, że Anglicy zostawiali na nich ręczniki, ani na plaży. Codziennie sprzątano otoczenie wokół basenu i plaże. Zaletą są bezpłatne leżaki na plaży. Piłyśmy swoją wodę na plaży i nikt nam nie zwrócił uwagi. Dość długi czas między śniadaniami a obiadokolacjami, za naszego pobytu wprowadzono obiadokolacje o 19:30, ale trzeba sobie radzić, dwa jajka na twardo i dwie kanapki oraz jabłka i pomarańcze załatwiały temat. Przykład wzięty z Anglików i Turków. Pracownicy hotelu porozumiewają się wystarczająco, a niektórzy bardzo dobrze w języku angielskim. Polaków niewielu, dużo Anglików, ale było spokojnie. Całe Gumbet to jedna wielka dyskoteka, ale stopery w uszach załatwiały temat. Plaża piaszczysta, dno opada łagodnie. Brak animacji dla dzieci, ale one i bez tego świetnie się bawiły. Zdecydowanie jest to miejsce dla ludzi młodych, ale ja, będąc w wieku przejściowym też świetnie się tam bawiłam. Trzeba być młodym duchem. Polecam ten hotel. I jeszcze jedno następnym razem zawiozę im polską flagę, bo tego mi tam nad barem brakowało. W końcu my też tam zostawiamy pieniądze. Jechałam z biura podróży ITAKA. Transfer z lotniska i powrót był zorganizowany perfekcyjnie. Nie wypowiadam się na temat rezydentów, bo nie pamiętam imienia rezydenta i nic od nich nie potrzebowałam.
W większości cały kompleks pełen zalet.
Jedyną wadą tego hotelu jest źle usytuowana klimatyzacja w pokoju - wieje prosto na łózko i brak choćby jednego programu polskiego w TV, chciało by się wiedzieć co w kraju się dzieje
Fajny kameralny hotel , w samym centrum wielkiej imprezowni , zycię tętni do samego rana, Muzykę słychać dosłownie do 4 rano ale jak się trafi na pokoje od strony basenu nie jest to wogóle uciązliwe. Plaze od hotelu dzieli dosłownie szeroki na 2 metry chodnik, restauracja z widokiem na palmy , plaze , morze . W mojej ocenie jeden z lepszych hoteli w Gumbet pod wzgledem lokalizacji , atmosfery Jedzenie ok , nie chodziłem głodny. Na przeciw hotelu market , bankomaty .
Położony między Barr Strret a morzem. Z jednej strony plaża z drugiej ulica pełna sklepów, barów , dyskotek dzien w dzień do 4 rano
Mozna trafić na kiepski pokój znajdujący się od strony głownej ulicy , gdzie jest i głosno i widok marny , dlatego koniecznie prosić o pokój z widokiem na basen
Czysto, codziennie sprzątane w sposób niekrępujący. W pokoju dobrze klimatyzowanym można odpocząć po bardzo ciepłym dniu. TV o małym zakresie programów ale przecież nie o to chodzi.
Położenie hotelu w centrum rozrywkowym(dyskoteki, bary, restauracje, sklepy). Odniowone pokoje znajdują się w części basenowej hotelu i w recepcji należy prosić o te właśnie pokoje ; ))
Hotel położony w bardzo głośnym miejscu,w nocy nie da rady spać taki hałas.Ogólnie hotel ok ale ze względu na codzienną nocną muzykę nie zachęca na powrót do niego. Porazka