Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami
Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania
Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią
Pobyt w tym hotelu ogólnie uważamy za udany. Ale od początku, po przyjeździe i odebraniu pokoju ,dramat. Pokoik malutki tak jak wcześniej ktoś wspominał, woda lejąca się spod prysznica na pokój. Cały pobyt nie wypakowaliśmy się z walizek ,brak miejsca. Basen przy willi na plus, hotel dla dorosłych można wypocząć, samoloty latające co parę minut ale to akurat nam nie przeszkadzało. Do stołówki trzeba się przemieścić do hotelu matki 3 min ,ale to też na plus. Jedzenie nie najgorsze każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie czysto, obsługa bardzo miła.
Spokój i cisza.
Mały pokój.
Hotel z zewnątrz klimatyczny. Codziennie jest sprzatane, widać, że zależy im na czystości. Woda w basenie przy hotelu Azure Memories czyściutka, filtrowana i wieczorem dezynfekowana (ale czym nie wiadomo, póki co krost nie ma). Była to opcja all inclusive wiec bar też był a barman na wyraz szczodry 😃. Posiłków nie mielimy w tym hotelu tyko ok. 5 min zatloczoną ulica w innym Azure Resort. Nie był to wielki problem. Jedzenie smaczne, urozmaicone ale nasza lub podobna wędlinka niedostepna. Ale wróćmy do Azure Memories. Hotel chlubi się 5 gwiazdkami. Może w porywach 3, że ktoś zmiena mi codziennie ręczniki i szlafrok nie upoważnia do5*. W pokoju i łazience nie ma szafy, półki, stołu, krzeseł. Wiem, że nie przyjechaliśmy ta siedzieć do pokoju ale Drodzy Państwo trzymanie ubrań na podłodze to skandal.
Cisza, hotel dla dorosłych. Czystość. Super obsługa.
Minimalistyczne wręcz spartańskie warunki w pokoju.
Hotel totalnie nie zasługuje na 5 gwiazdek, a maksymalnie 3. Jedzenie okropne. Jedynie pizza, która na początku wydawała się najsmaczniejsza, po 3 dniach przestała już tak dobrze smakować, reszta masakra, desery sztuczne, z proszku - fatalne. "Przekąski", które były serwowane podczas przerw między posiłkami - tragedia. Kolejna sprawa łazienka. Ani jednej półki, brak jakiejkolwiek zasłony, nie wspominając już o szybie w prysznicu, przez co woda zalewała całą łazienkę, która nie była największych rozmiarów, więc wiele nie trzeba było. Następnie kwestia drinków. Koło drinków to nawet nie stało, wszystko rozwodnione, po wypiciu 5/6 aperoli może w końcu można było odczuć, że cokolwiek się wypiło. Wszystko wcześniej przygotowane i nalewane z wężyka - ma sa kra, to było ponoć all inclusive chciałabym podkreślić. W pokoju brak szafy, stolik jedynie na balkonie.
Hotel podzielony na dwie części - Azure Resort (główny hotel) i Azure Memories (wille 4 pokojowe) - my byliśmy w Memories. Plusem są baseny przy każdej willi, a oprócz tego jeden główny basen. Także największą zaletą było to, że sąsiedzi z willi najczęściej gdzieś wychodzili poza hotel, a my mieliśmy basen do własnej dyspozycji :D
Zdecydowanie na minus cała kuchnia, jedzenie i drinki okropne, więc wakacje all inclusive totalnie nie trafione. Bardzo żałuję, bo musieliśmy się stołować oraz wychodzić na drinki poza hotel. Pieniądze wyrzucone w błoto jeśli chodzi o te wakacje.
To nasza 4 wycieczka do Grecji. Obsługa recepcji zdecydowanie 5 gwiazdek, miłe, uśmiechnięte Panie, bardzo pomocne, czystość rownież bez zarzutu, obsługa w barze bardzo miła. Cała reszta słabe 4 gwiazdki. Począwszy od pokoju, brak szafy- tylko rurka na ubrania i cztery wieszaki i jedna mała szuflada. To stanowczo za mało, łazienka tragedia, żadnej półki- nic , nawet szyby prysznicowej nie było. Codziennie łazienka zalana wodą, która stała przez całą noc na podłodze. Jedzenie bardzo słabe, duży wybór ale brakuje kuchni tematycznej, mięso twarde, ryby kiepskie. Pierwszy hotel w Grecji w którym nawet schłodzone wino było bez rewelacji. Desery porażka, najczęściej sam krem z proszku albo galaretka. Drinki i wino w barze- wszystko w plastikach nawet w barze głównym. Jakościowo podobnie jak w innych miejscach ale żeby w głównym barze nie było drinków w szkle- duży minus. Hotel zdecydowanie ma potencjał, bardzo dużo bardzo dobrych opinii, trudno powiedzieć skąd. Goście hotelowi z którymi rozmawialiśmy mieli podobne odczucia jak my. Na pewno nie jest to hotel pięcio gwiazdkowy. Okolica turystyczna, Tsilivi żadne piękne miasto, ale na tej wyspie nie miasta robią wrażenie, a przede wszystkim piękne miejsca, których nie brakuje.
Obsługa w recepcji, bardzo mili barmani, czysto, lunch box na życzenie, ręczniki łazienkowe i basenowe bez ograniczeń, bardzo przyjemny szampon i żel do mycia hotelowy :)
Jedzenie, naprawdę na niskim poziomie, drinki i wino w plastikowych kubkach, ciasta i desery- porażka, jeszcze tak źle nie było nigdzie. Dla kolory galaretki to żaden deser ! Chyba, że dla dzieci. W willach brak szaf i szyby prysznicowej .
Hotel idealny dla osób szukających spokoju. Fantastyczna obsługa, która chętnie i z uśmiechem pomaga w każdej sytuacji. Jedzenie dobre i świeże. Niedaleko do plaży.
Czystość, spokój
Klimatyzacja w pokojach jest nieco głośna, ale jest możliwość jej wyłączenia.
Hotel ładny, nowoczesny. Jest to filia dużego hotelu AZURE. Bardzo uciążliwe były spacery 3 razy dziennie na posiłki, które serwowane były właśnie w głównym hotelu, transferu nie było. Hotel znajduje się ok 700 m, 10 min spacerem. Przystawki serwowane przez AZURE Memories to jakaś kpina. Stare, zeschnięte kawałki jedzenia nienadające się do spożycia. Mimi zgłoszenia faktu obsłudze hotelu, bez zmiany. Drinki rozcieńczane, jedyna rada, napiwki- to pomaga.
Nowy, kameralny hotel.
Brak restauracji, konieczność chodzenia na posiłki do hotelu głównego, brak transferu do hotelu. Przystawki dramat, stare zeschnięte jedziecie. Drinki rozcieńczane.
Obowiązkowo do zaliczenia Zatoka Wraków - z morza i z lądu. Na tę drugą okoliczność radzę zarezerwować samochód w wypożyczalni dzień wcześniej.
Czysto, spokojnie (hotel dla dorosłych), eleganckie wykończenie pokoi. Bardzo miła obsługa. Jedzenie urozmaicone, choć z poprzedniego pobytu w Grecji (na Krecie) zapamiętałem większą ilość smaków morskich: ryb, owoców morza.
Taki drobiazg: w pokoju nie było szafy, ani regału. Tylko otwarty drążek z wieszakami. Dziwna koncepcja projektowa. I uwaga do serwisu wakacje.pl. Moja prośba, która, jak zapewniał sprzedający, została zarejestrowana przy zakupie wyjazdu i przekazana do hotelu oczywiście do hotelu nie dotarła. Widać obowiązuje tu zasada: \\\'bierz pieniądze i w nogi\\\'.
Polecam w 100%. Wrócę na pewno dokończyć zwiedzanie wyspy.
Spokojna atmosfera, mega jedzenie, bardzo szerokie godziny wydawania posiłków. Prawie cały dzień można jeść :D ale trzeba się kawałek przespacerować na obiad i kolację, do drugiego hotelu tej sieci. Śniadania na miejscu. W związku z tym, że to hotel tylko dla dorosłych jest spoto osób homoseksualnych, ale to akurat nie powinien być problem :) sporo basenów, czysto fajny bar.
Brak szafy w pokoju, mamy zamiar tu wrócić i mam nadzieję że już wtedy szafy będą:)
Spokojne wakacje, w dobrych (jak na Grecję) warunkach. Raczej trudno się czegoś przyczepić, wszystko było co najmniej ok. Na posiłki (poza śniadaniem) krótki spacer - nam to nie przeszkadzało. Polecam szukającym dobrego, spokojnego hotelu.
Kameralny hotel, cisza i spokój. Przyjemne pokoje, choć do ***** raczej daleko, przynajmniej w naszym znaczeniu. Czysto, sympatyczna obsługa.
Odległa, przeciętna plaża.
Pobyt bardzo udany. Hotel super. Jedzenie pyszne. Fakt - obiad i kolacja (oraz przekąski) w hotelu Azure Resort (zgodnie z opisem ofert), ale z zegarkiem w ręku spacerowym tempem - 5 minut drogi. Do plaży kawałeczek (ok.5-7minut drogi) - plaża wąska, piasek szary, ale woda wynagradza wszystko :) czysta i ciepła W pokoju sejf, szlafroki, butelka wody na początek, czajnik i możliwość zrobienia sobie kawy/herbaty. Na tarasie stolik, dwa krzesełka i bujany leżak. Klimatyzacja w pokoju działająca bardzo sprawnie.
- brak dzieci, cisza - mały basen przy willi oraz duży przy budynku głównym - brak problemu z leżakami (wystarczająca ilość) - pyszne jedzenie - bardzo miła obsługa (poza jedną panią z recepcji), nawet pani sprzątająca zagadywała, próbowała też po polsko-rosyjsku ;), życzyla miłego dnia, pytała czy czegoś nam potrzeba - ogólnie obsługa bardzo pozytywnie nastawiona i zarażająca optymizmem
- faktycznie w naszym pokoju trochę słabo spływała woda (przy odpływie liniowym)
Skupić się na wypoczynku i korzystać z atrakcji basenów wycieczek .
kameralny - super architektura i położenie
towarzystwo Polaków niestety
Jak czytam opinie poniżej to mam wrażenie, że byłam w innym hotelu :D No, ale do rzeczy... Hotel zrobił na nas fantastyczne wrażenie, czysto, schludnie. Pokój mały, ale bardzo przytulny. Śniadania mieliśmy na miejscu, a na obiady i kolacje chodziliśmy do matki - AZURE resort, ale to żadne 10 min. drogi jak ktoś napisał, a max. 3 minutki spacerkiem. Jedzenie wspaniałe! Wróciliśmy ciężsi o dodatkowe kg! Sałatki, warzywa, owoce, makarony, mięsa, pizza - każdy znajdzie coś dla siebie, jednego dnia były owoce morza. Obsługa przemiła, pomocna! Napoje w hotelowym barze w opcji all inc. dostępne od 11 do 23, później dodatkowo płatne. Basen średniej wielkości, ale jest ich sporo... bo można korzystać z basenów również przy hotelu matce - Azure resort. W Memories cisza i spokój, idealny na romantyczny wypad we dwoje, ale jeśli ktoś chce kogoś poznać - żaden problem - w hotelu jak i na całej wyspie- dużo Polaków. Do plaży jakieś 10 min. spacerkiem... 2 leżaki z parasolem od 6 do 8 euro za dzień. Polecamy bardzo knajpkę ARK (niedaleko hotelu) - bardzo fajny klimat i pyszna pizza ;)) Polecamy dwie wycieczki - rejs do Zatoki Wraku i na wyspę Kefalonię :) Dodatkowo wypożyczyliśmy auto - 60 euro i objechaliśmy główne atrakcje - punkt widokowy na zatokę wraku, najstarsze drzewko oliwne , plażę Xigia oraz miasto Zakynthos. Polecam serdecznie!! Jedyny minus to niestety Polacy, którzy nie potrafią zachowywać się na obczyźnie... i mają wymagania z komosu.
sejf w pokoju klimatyzacja pyszne jedzenie czystość
nie widzę wad :)
Opinie Polakow, ktorzy byli w tym hotelu sa smieszne. Mielismy w pokoju wanne, z ktorej nic sie nie wylewalo. Jedzenie bylo dobre, a ze trzeba bylo dojsc bylo napisane w katalogu. Jesli ktos nie potafi czytac ze zrozumieniem to powinien miec pretensje do siebie a nie do hotelu. W hotelu faktycznie sami Polacy, ale wymagac aby mowiono po polsku w hotelu w Grecji to chyba szczyt buractwa. Nie jestesmy zadnym mocarstwem! Niestety niektorzy Polacy wymagaja nie wiadomo czego a potem sie dziwia. Bardzo mnie te negatywne opinie denerwuja, bo wychodzi na to ze zamiast cieszyc sie urlopem potrafimy tylko narzekac I jest to jedyne co nam w zyciu wychodzi! Dla nas hotel byl super, obsluga przemila, wszystko bylo tak, jak nalezy. Chcielibysmy wrocic tam znowu.
zero dzieci
brak zasiegu WiFi
Hotel rewelacja. Proszę nie czytać tych bzdur co piszą inni. Hotel czysty , pokoje sprzątane codziennie dokładnie. Wspaniałe wyżywienie, zawsze kilka mięs , ryby , pizza ciasto,makarony, sery , owoce.Trudno wymieniać jest taka duża ilość , nie do przejedzenia. Obsługa bardzo grzeczna i miła. Jeden z najlepszych hoteli na wyspie i wszędzie blisko.Do plaży może 400 metrów a nie jak piszą niektórzy 4 km /jak można pisać takie głupoty/. Woda w maju już ciepła i bardzo czysta. Proszę nie przejmować się złymi komentarzami . To najwyższy poziom !!!
Cisza, spokój ,naprawdę można odpocząć
Same zalety , z dala od ulicy . Bardzo czysto
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo dużo dzieci, mnustwo animacji i bardzo głośno.
Mały Basen
Witam, właśnie wróciliśmy z wakacji w tym uroczym hotelu bardzo nam się podobało pokoje bardzo ładne obsługa bardzo miła jedzenie bardzo dobre. Jedyny minus to taki że do ładnej plaży trzeba trochę pomaszerowac ???? ale nam to nie przeszkadzało. Polecamy ????
Bardzo nam się podobało hotel super
Dość daleko plaża
Hotel położony niedaleko centrum miasta Tsilivi w którym są sklepy cafejki i restauracje. W hotelu sami polacy ale mimo to nikt z pracowników nie mówi w języku polskim. Śniadania serwowane na miejscu. Obiady i kolacje w hotelu oddalonym o 10 minut spacerkiem do hotelu ?matki?. Pokoje ładne aczkolwiek malutkie. Minus wielki brak szafy czy półek na rzeczy. Prysznic w pokoju przy bardzo ostrożnym użytkowaniu nie grozi powodzią. Hotel kameralny cichy. Każde 4 pokoje mają swój basen. Plaża jest i tyle. Mało kto z niej korzysta. Malutka i bardzo brudna. Jedzenie jak w grecji ? pyszne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Reasumując naprawdę możemy z czystym sumieniem polecić ten hotel. Drobne minusy rekompensują plusy.
Położenie i cisza
Mimo samych gości z polski nikt nie zna języka polskiego, brak szafy na ubrania oraz zalewający pokój prysznic.
Ten Hotel nie ma 5 gwiazdek. Max ma 3 gwiazdki. Od samego początku nikt nie mówi gdzie jest hotel "matka" w którym są obiady i kolacje. Samem trzeba poszukać. A to nie takie proste. Nikt mimo że w hotelu są tylko polacy nie zna języka polskiego. Pourywane czy raczej powyrywane klapy od sedesów w WC lobby hotelu. Brak poręczy przy wejsciu do basenów. Codziennie ktoś się wywracał bo płytki są bardzo śliskie. Dojście do stołówki obok stojących koni przy drodze gdzie ich właściciele wyrzucają odchody na pobocze i smrud jest okrutny bardzo ale to bardzo nieprzyjemne. Cała wyspa zresztą tonie w śmieciach. Grekom brud nie przeszkadza - lepsza wersja Egiptu. Wycieczki Itaki słabe poza obkazdówką którą polecamy. Inne bardzo bardzo słabe. Zresztą każda z wycieczek to cena np 40 euro za osobę ale do tej ceny dochodzi to i owo płatne i robi się już 100 euro. Do niedawna była cena 40 euro i w tej cenie było wszystko ale to już kamyszek do BP ITAKA. Reasumując przeciętny hotel za zbyt duże pieniądze. I na koniec do plaży jest około 4km nie jak podaje się 500m. Plaża jest brudna i malutka.
Blisko miasteczka Tsilivi
Zimne potrawy, zalewający prysznic pokój, brak szafy półek wieszaków.
Azure Memories to przebudowany i odnowiony obiekt Azure Luxury Villas (11 willi plus nowo zbudowany budynek główny z recepcją i 7 pokojami na pierwszym piętrze). Willa pierwotnie zbudowana dla 4 - 6 osób została podzielona na 4 dwuosobowe pokoje - po dwa na parterze i piętrze - dlatego pokoje bardzo małe. Brak szafy na ubrania, półek, stolika, krzeseł - jedynie metalowy pręt z kilkoma wieszakami. W TV polskie kanały oferujące disco polo - przydałby się kanał informacyjny. Odpływ wody pod prysznicem niewydolny - trzeba uważać, aby nie zalać pokoju. Klimatyzacja stosunkowo cicha i dobrze działająca. Nie czuło się zapachu stęchlizny, darmowy sejf, lodówka z jedną półtoralitrową butelką wody na cały pobyt. Zdjęcia oferty to wizualizacje odbiegające od stanu faktycznego. Goście to wyłącznie Polacy. Ogólne wrażenie pozytywne, dużo kwiatów i zieleni. Wille oddzielone od siebie z prywatnym basenem. Niestety na 8 leżaków jest tylko jeden parasol. Posiłki w oddalonym o 450 metrów hotelu Azure Resort & Spa. Śniadania na miejscu, ale ze względu na uboższą ofertę jedliśmy tam gdzie lunch i kolację. Napoje w barze (w tym piwo) podawane malutkich plastikowych kubeczkach. W hotelu nie serwuje się butelkowanej wody. Najlepiej od razu po przyjeździe kupić sobie w markecie zszywkę za około 1,80 euro. Obsługa bardzo miła i pomocna. Posiłki generalnie smaczne. Wszystkie napoje donosi obsługa. Irytujące było czekanie. Brak automatów z gorącymi i zimnymi napojami. Małe ręczniki plażowe (kaucja 10 euro). Sejf w willi bezpłatny WIFI dobrze działa tylko w lobby. Animacje tylko w Azure R&S tylko w niedzielę - co tydzień to samo. Brak prywatnej plaży. Leżaki płatne 7-8 euro. Do plaży około 1300 metrów. Plaża brudna i zaniedbana - przy wejściu tragiczna Bardzo wąska ok. 3 m szerokości. Do szerszej i piaszczystej części plaży trzeba pospacerować ok. 300 metrów.
czystość (codzienne sprzątanie pokoju, wymiana ręczników oraz pościeli), kameralna atmosfera, cisza i spokój, miła obsługa
daleko na posiłki, daleko na plażę, brak butelkowanej wody do picia, miał to być hotel tylko dla dorosłych - był tylko częściowo
Hotel bardzo przytulny. Pokoje sprzątane codziennie.Baseny czyszczone codziennie.Bardzo dobre jedzenie, zdarzały się również owoce morza, przeróżne mięsa, makarony itp, jest w czym wybierać. Ponadto duży wybór warzyw i owoców, jak ktoś oczekuje kawioru albo homara to proszę zapłacić 10 tys za tydzień a nie 3. Z alkoholi również można coś wybrać : b. dobry gin , prosecco, drinki...Wille to super rozwiązanie, mały basenik, błogi spokój. Jeśli chodzi o \\\"wady\\\" ,aż śmiesznie to brzmi, ale ludzie będą pisać: odległość od plaży, ale jeszcze nikomu nic się nie stało od 8-minutowego spaceru. To samo z posiłkami, wiele osób powie, że to wada.Lenistwo proszę Państwa!:) Aha! 2 razy się zdarzyło ,że nie było prądu czy wody, to były chwilowe usterki baaaaardzo szeroko komentowane przez polaków... ;) POLECAM
przytulne pokoje, kameralny, bardzo dobre jedzenie
dla mnie brak