Malownicze zatoczki z turkusową wodą i białymi plażami
Tętniąca życiem stolica Palma de Mallorca z gotycką katedrą
Góry Tramuntana z trasami idealnymi na piesze wędrówki
Bardzo przyjemny dobrze położony miła obsługa :))))
Położenie , obiady kolację
Trochę mało leżaków i za mała stołówka
jak ma ktos pytania to pisac lukaszduda-81@tlen.pl
Hotel całkiem ładny i nowoczesny pomimo kilku ładnych lat na karku, fajny basen, żarło dobre ale nie rewelacyjne,obsługa na przyzwoitym poziomie. Okolica hotelu bardzo głośna szczególnie wieczorami. Plaża daleko
(600m) ale piękna,palmy,woda kryształ,super piasek a na nim i tu niespodzianka-śmieći, dużo śmieci które co rano dwie ciężarówy wywoziły na wysypisko. Polecam wypożyczyć rower i wybrać się do Palmy promenadą przy plaży, godne uwagi są aqua park oraz delfinarium.
wszystko jest ok, do morza nie jest tak daleko - tylko dla leni to daleko, jest SUPER:::))))))))
Spędziłam w tym hotelu tydzień. Ogólnie wrażenia pozytywne. Pokoje czyste, często sprzątane (jedyny minus jest taki, że w ostatnium dniu podczas pobytu na śniadaniu zabrano nam ręczniki z pokoju nie pozostawiwszy ani jednego na zmianę. W łazience dwa szampony jednorazowe na osobę i po jednym mydełku. Obsługa ok. Ściany w pokoju cuiut za cienkie (było słychać płaczące dzieci po sąsiedzku) Trzaskające drzwi do pokoju (nie dało się normalnie ich zastrzasnąć) , gdakające kury pod balkonem co lekko przeszkadzało w spaniu ale dało się przyzwyczaić. Hotel organizuje animacje (w lobby jest tablica informacyjna z programem animacji ) Codziennie lub prawie codziennie jest jakiś występ na żywo (raz występ nie odbył się o wskazanej godzinie, chociaż w recepcji zapewniali że będzie) np. flamenco, grupa magiczno-taneczna , koncerty itp. Nie były to jednak wielkie niedogodności, tylko drobne mankamenty (poza tymi ręcznikami) więc hotel ogólnie oceniam bardzo dobrze i polecam.
bliskość przystanku autobusowego do Palmy, darmowy bus na plażę
niektóre talerze w restauracji były brudne , cienkie ściany, trzaskające drzwi
1. Spożywanie posiłków w tej dopchanej ludźmi do granic pojemności stołówce powodowało stres, odejmując wszelki apetyt. Tego typu przyjemność co rozłożenie się z kolacją w przejściu podziemnym przy metrze w Warszawie lub na dworcu centralnym. Hotel (mimo tych 3,5 gwizadki) w stylu: WYSPAĆ SIĘ I UCIEKAĆ. 2. Zamiast widoku na \\\"las piniowy\\\" dostaliśmy widok na śmietnik i tylnią uliczkę oraz huk śmieciarki wywożącej śmieci o 6. rano. 3. Uprzedziliśmy przy zakupie wakacji, że to będzie nasza podróż poślubna, ale ugoszczono nas na 2-óch osobnych łóżkach (wcześniej zostaliśmy poproszeni o wzięcie ze sobą kopii aktu zawarcia małżeństwa, co nie było problemem). Po zgłoszeniu zażalenia Hotel Bahamas ulokował nas w pokoju na ostatnim piętrze, gdzie mimo działającej w 100% klimatyzacji z lat 60tych\" temperatura w dzień i w nocy nie spadała poniżej 37*C...
codziennie czyste reczniki
- stołówka zapchana o każdej porze - pokoje dużo mniejsze niż w opisie oferty - klimatyzacja działa tylko na niektórych piętrach
Posiłki, które oferuje hotel (obiadokolacje) przepyszne. Hotel jest umiejscowiony około 1 km od plaży, trzeba iść do niego cały czas pod górkę, jednak nam to nie przeszkadzało. Pod hotelem przystanki autobusowe, hotel jest położony blisko Aquaparku. Pokoje mogłyby być lepiej wygłuszone. Z informacji dodatkowych - pogoda w połowie maja jest w sam raz na zwiedzanie, niektóre dni były super ciepłe, ale zdarzały się też takie chłodniejsze.
bardzo dobre obiadokolacje, czyste pokoje,
nasz pokój był skierowany na coś w stylu parkingu i codziennie budziły nas koguty, mogłoby być więcej animacji, monotonne śniadania,
Dubaj, Hotel Sherathon Jumeira Beach - polecam, fajna plażą i ogród z basenami. Zorganizowano fajne wycieczki fakultatywne - zwiedzanie Dubaju i Safari po pustyni z kolacją w wiosce beduińskiej, można wypożyczyć samochód w hotelu. Natomiast uważajcie na transfer z hotelu na lotnisko, rezydentka pani Barbara z BP Sun
Od samego meldowania czuć przyjazną atmoseferę w tym hotelu, pokój jaki dostaliśmy skromny ale ładnie urządzony, na śniadaniach jest spory wybór, jak i obiadokolacje smaczne i różnorodne. Plaża około 500metrów od hotel więc można spokojnym krokiem dojść, a także przejść sie po samej okolicy która sprzyja spacerą. Sam hotel sprzyja wypoczynkowi szcególnie dla osób starszych lub rodzin z najmłodszymi pociechami. Polecam
Rewelacyjne miejsce do wypoczynku, ładne pokoje i miło urządzone, sprzątane bardzo starannie, kuchnia hotelowa bez zarzutu, nie nachalna obsługa która czeka tylko na tipy wręcz przeciwnie bardzo mili. fajnie usytuowany basen, okolice el Arenal śliczne. Polecam
Pokoje bez rewalacji, fajny basen ok 3m głębokości, szama także bez zarzutu, obsługa bardzo miła na dobrym poziomie, rewelacyjny bar polecam. W hotelu da się odpocząć, do plaży jest kawałek. Myślę że jest to fajny pomysł na urlop wpoczynkowy.
Hotel ładny i nowoczesny choć pokoje są jakby bez wyrazu. Jedzenie ok, nawet dzieci które są dość wybredne pałaszowały na obiadokolacje rybkę lub inne mięsko. Do plaży jest około 0,5km. Na uwagę zasługuje bardzo miła obsługa, Pan z recepji polecił nam aqua park i delfinarium gdzie dzieciak spędziły fantastycznie czas. Sami goście to przeważnie Niemcy i Hiszpanie w starszym wieku więc w hotelu też da się odpocząć a z Niemcami i porozmawiać po ang.
witam - jedzonko molo urozmaicone, i to nie tylko my tak mowilismy. basen ok, pokoje bez rewelacji, kawalek do plazy ale to chyba nie problem. niedaleko supermarket, park wodny. koszmarni tzw. rezydenci z neckermana
bardzo słabo urozmaicone posiłki (po kilku dniach mialem juz ich dosc), dobre piwo (cruzcampo) i wino. srednia wieku 60 lat(głownie niemcy i hiszpanie). spoko basen (3metry głęboki). pokoje sprzatane codziennie.
Hotel czysty, ladny polozony na obrzezu el Arenal. Pokoje spore,fajne meble - sprzatane codziennie.Do plazy 600m ale nie ma na niej prysznicow, zeby oplukac sie z soli(plaza z prysznicami delikatnie ponad 1 km, ale nie czuc tej odleglosci idac) Obiadokolacja bardzo dobra codziennie inna ryba,miesko,makarony,sorowki i zawsze frytki :)))) sniadania troszke gorsze od obiadokolacji, ale rowniez ok sa na nim np: parowki, sery, salami, jajecznica itp.Basen ok mogli by go tylko czyscic na dnie poniewaz przez 1 tydz pobytu plywaly w nim rozne rzeczy, ale jak sie nie zanurkowalo nie bylo tego kompletnie widac i w niczym tak naprawde to nie przeszkadzalo.Okolica fajna,do wiekszych dyskotek 2,5km koszt taxi to ok 8 euro.Ceny na miescie do przyjecia(wcale nie jest tak drogo jak slychac bylo to z opowiesci) Niedaleko supermarket a tam sa juz naprawde przyzwoite ceny!!!!!!Goraco polacam EL ARENAL I TEN HOTEL bylo pieknie..............:)))))))))))
Basen w hotelu ok, jest również brodzik dla dzieci.
Jedna rzecz nas raziŁa - bardzo słaba przemienność posiłków (jest to opinia nie tylko nasza, ale i przebywajacych w tym hotelu innych turystów).