Australia

Bardzo fajny, przyjazny i czysty hotel. Właściciele bardzo mili a pokoje codziennie sprzątane i z darmową klimatyzacją. Śniadanie również smaczne. Polecam!

Lokalizacja hotelu Australia jest znakomita, w okolicy znajduje się mnóstwo świetnych lokali gastronomicznych, gdzie smakosze zaspokoją swoje zachcianki, a jedzenie zachwyca. W samym Heraklionie nie znajdzie się lepszej kuchni. Droga do plaży z hotelu jest dobrze oznaczona drogowskazami, więc nie idzie się zgubić. Obsługa naprawdę przesympatyczna i wszystko da się załatwić. Jak na dwugwiazdkowy hotel, to nie można się spodziewać cudów, ale było czysto, przyjemnie i nie kapało na głowę. Jako baza wypadowa hotel Australia spisuje się w sam raz, jeśli ktoś nie zamierza przesiadywać całego dnia w hotelu. Polecam dla aktywnych, którym potrzebny jest tylko dach nad głową, by spędzić noc i następnego dnia znowu gdzieś wybyć .

hotel kameralny, do plaży trzeba dojść przez ulicę, klimatyzacja w pokojach, pokoje codziennie sprzątane

To był nasz pierwszy pobyt w Ammoudarze. Nie spodziewaliśmy się po tym hotelu niczego specjalnego, ale po przybyciu na miejsce bardzo miło się zaskoczyliśmy. Położenie być może nie jest idealne, ale żeby dojść do miasta, na plażę, czy przystanek autobusowy wystarczy kilka minut spacerem, jeżeli zna się dobry skrót między tamtejszymi domami. Co do samego hotelu i obsługi- właścicielami są przesympatyczni i bardzo pomocni ludzie. Pokoje są w bardzo dobrym stanie- było czysto, łazienka nie była za duża, ale wszystko działało jak trzeba. Oprócz tego mieliśmy balkon z pięknym widokiem na morze i góry. W ciągu dnia chodziliśmy na basen, a wieczorami można było odwiedzić bar i wypić smaczne (i tańsze niż w mieście) drinki. W naszej ofercie były tylko śniadania, dość skromne, ale smaczne. Co do samej okolicy, jest wiele możliwości zjedzenia dobrego posiłku, pospacerowania, itd. Polecamy to miejsce!

Pokoje małe, sprzątane co drugi dzień - niedokładnie, miałam wrażenie, że tylko łóżka były zaścielane. Śniadania - Okropne! Jajecznica z proszku, ser, mielona, kawa rozpuszczalna, sok rozcieńczony - tak codziennie.

Nazwa  Australia
Miejsce  Grecja / Kreta / Amoudara
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi

Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi

Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami

Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii

5.5

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dawid

Pobyt - Sierpień 2022

Zalety

Cicha i spokojna okolica, która znajduje się blisko sklepów, restauracji i morza .

Basia

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

uprzejma obsługa basen wygodne łóżka skuteczna klimatyzacja telewizor, lodówka i suszarka w cenie sprzątanie codziennie wymiana pościeli raz w tygodniu wymiana ręczników dwa razy w tygodniu położenie blisko plaży z dobrze przedstawionym do niej dojściem genialne lokale gastronomiczne w pobliżu

Wady

nie wszystkie sprzęty działały np. drzwi do łazienki się nie zamykały, zepsuta szafa na śniadania przez cały pobyt było serwowane to samo zapewniony przez hotel lunchbox (zamiast śniadania) składał się z jednej suchej kanapki z mielonką, napoju w kartoniku i herbatników kompletnie otwarty teren, każdy może wejść

Alicja

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

kameralny hotel, czysto, przemili właściciele

Corgi

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

wszystko

Wady

nie ma

3.4
Bożena

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

Mały, kameralny hotel. Dla osób ceniących spokój i ciszę.

Wady

Pokoje małe, śniadania okropne :(

2.4
Zenek

Pobyt - Sierpień 2017

To był koszmar! Pokój to nora, w której wszystko się rozpadało, Łazienka wielkości standardowej szafy, dorosły mężczyzna nie jest w stanie skorzystać z prysznica. Łóżka w fatalnym stanie, a dostawka to po prostu ławka BEZ MATERACA! Do hotelu trzeba chodzić na około, przez co wszędzie jest daleko. Sama droga dość męcząca, pod górę. Dla odmiany właściciel i jego żona to bardzo sympatyczni ludzie, szkoda że obiekt, którym zarządzają jest w tak dramatycznym stanie.

Zalety

Jedyną zaletą hotelu był duży parking przy nim.

Wady

Dramat pod każdym względem.

Lukasz

Pobyt - Sierpień 2016

Bardzo fajny ciekawy oraz zadbany hotel, polozony w spokojniejszej czesci Amoudary. Troszke problemu moze sprawic odnalezienie hotelu, zwlaszcza noca.

Zalety

Czysto oraz mila obsluga

Wady

Powtarzajace sie sniadania

Artur85

Pobyt - Styczeń 2016

Mimo iż hotel jest niższego standardu, to do niczego nie można się przyczepić. Spędziłem tam najlepsze do tej pory wakacje. W sumie hotel idealnie spisywał się jako noclegownia gdyż praktycznie po śniadaniu wyruszaliśmy na wycieczki lub na plażę i wracaliśmy wieczorem do tego spokojnego miejsca. Osoby przyzwyczajone do dobrego standardu mogą się przerazić na pierwszy rzut oka. Natomiast jeżeli ktoś szuka dobrej bazy wypadowej do dalszych wycieczek to jak najbardziej będzie zadowolony.

Zalety

Kameralny, spokojny, wiele atrakcji w pobliżu

Wady

niski standard

inka

Pobyt - Wrzesień 2015

Polecam ten hotel wszystkim ,którzy pragną wypoczynku a nie luksusów, miła atmosfera, blisko do plaży i przystanku autobusowego.

Zalety

czysty hotel, dobrze położony, sympatyczny właściciel

Wady

trochę marne śniadania, bez warzyw

5.2
Iza

Pobyt - Sierpień 2015

To mój drugi pobyt w Ammoudarze, pierwszy w tym hotelu. Byliśmy z mężem mile zaskoczeni, gdy w noc przyjazdu właściciel witając nas w recepcji zapytał o rodzaj pokoju, który chcemy - czy ma być z podwójnym łóżkiem, czy z widokiem na morze, po czym stwierdził, że ten z widokiem będzie lepszy, bo oddzielne łóżka możemy zsunąć i będzie ok. Rzeczywiście pokój był w porządku, co prawda bardzo skromne umeblowanie, ale niczego nie brakowało. Łóżka wygodne, szafeczka nocna i sprawne lampki. Szafa z wieszakami i półkami, stolik i krzesełka, taborecik, lustro. Na balkonie - tarasie - 2krzesełka. Nowa, super działająca lodówka. Kabina prysznicowa mała ale sprawna, umywalka, toaleta z uszkodzona deską sedesową, którą bez naszego proszenia, na drugi dzień wymieniono. Sprzątanie dokładne, co drugi dzień, łącznie z wymianą ręczników. Pościel wymieniana co 4-5dni. Basen mały, codziennie czyszczony. Teren przy basenie też mały, choć leżaków nie brakowało. Hotel prowadzony przez grecką rodzinę, właściciele bardzo sympatyczni, pomocni. Przy basenie mały bar, alkohole i nawet jakieś dania na zamówienie (nie jadłam). Śniadania bardzo skromne, codziennie to samo - płatki i mleko, ser żółty, mielonka, biały ser - jogurt, bułka, margaryna, 2rodzaje dżemu, słodka babka. Kawa, herbata, napój pomarańczowy. Hotel na niewielkim wzniesieniu, do najbliższej plaży jakieś 10minut spacerkiem. Plaża w tym miejscu szeroka, piaszczysta, czysta, wejście do morza łagodne, woda w sierpniu cieplutka, jakieś 28-29stopni. Często występowały fale.Hotel leży na początku Ammoudary, jakieś 750metrów od granicy Heraklionu - stolicy wyspy. Do przystanku autobusowego ok.500metrów. Do najbliższych sklepów i restauracji ok.5minut. Rewelacyjne miejsce, jeśli chcemy wypoczywać za niewielkie pieniądze, zwiedzać wyspę, jadać pyszności w różnych miejscach. Polecam wypożyczenie samochodu w wypożyczalni na drugim końcu Ammoudary, w wypożyczalni przy hotelu Lili. Pracuje tam Polka, pani Beata. Nie oszukuje, ceny ma przystę

Zalety

mili właściciele, świetna baza wypadowa

Wady

trochę na uboczu

pioTR

Pobyt - Lipiec 2015

Hotel położony bardzo blisko piaszczystej plaży (czystej). Trzeba przejść między lokalnymi greckimi budynkami, gdzie można zasmakować widoków codziennego życia greków i widoku pięknych kwiatów rosnących gdzie się da. Dojście na plaże nie zajmuje więcej niż 10 min wolnym krokiem. Sam hotel czysty, rodzinny z przemiłą obsługą. Sprzątanie i wymiana ręczników co 2 dni, zmiana pościeli 2 x na tydzień. Komfort typowego hotelu 2 gwiazdkowego, więc nie ma co oczekiwać atłasowej pościeli i wanny z jakuzi. W każdym pokoju jest lodówka i bezpłatna klimatyzacja, co ułatwia życie w gorące kreteńskie dni. Dodatkowo jest również suszarka do włosów, i wifi (czasem przerywa) .My akurat dostaliśmy pokój narożny na samej górze, co wiązało się z pięknym widokiem na morze i góry. Obok hotelu jest duży parking oraz placyk trawiasty z leżakami i hamakami, a obok niego niewielki basen. Z basenu korzystają też miejscowi, ale jego czystość jest zadowalająca. Posiłki, ( my mieliśmy opcje ze śniadaniami) trochę ubogie, i codziennie to samo, ale za to wszystko świeże i smaczne. Zdziwiły mnie te skromne śniadania (chleb, ciasto, ż.ser, wędlina, 2 rodzaje dżemów, mleko i płatki, kawa i herbata). Wszystko bardzo smaczne i wystarczało na zaspokojenie porannego głodu, ale brakowało mi świeżych warzyw i oliwek których jest tu przecież bardzo dużo i są rewelacyjne. Na pocieszenie w odległości 1 km od hotelu jest carrefour i lidl itam można sobie dokupić dodatki do śniadania ;) Reasumując sympatyczny hotel dla mniej wymagających, dla normalnych ludzi. Wszystkim nowobogackim \"polaczkom\" którzy na wszystko narzekają i za pare złotych chcą mieć warunki z Hiltona odradzam.

Zalety

blisko plaży (czystej piaszczystej) swojskie zadbane pokoje miła obsługa dogodna lokalizacja lodówka klimatyzacja

Wady

brak greckiej pysznej zieleniny do posiłków wifi czasem przerywa (ale zawsze wraca ;)

Australia