Malownicze wybrzeże z pięknymi plażami i turkusowym morzem
Zabytkowe miasta, takie jak Split, z pałacem Dioklecjana
Wyspy Hvar i Brač oferujące luksusowe kurorty i winnice
Fantastyczny bezpośrednio przy plaży , jedzenie bardzo dobre urozmaicone .
Blisko morza , cicha okolica , można odpocząć.
Standard ale czysto i miło no i w sumie na to się pisaliśmy, więc w porządku. Jedynie jedzenie słabe. Ogólnie jeżeli ktoś chce tanio a w miqrę dobrze to polecam.
Bardzo blisko plaży i winda do samego zejścia na plażę. Sprawna klimatyzacja :)
Jedzenie słabe i wystrój hotelu przestarzały
Doskonały wybór dla osób bez kubków smakowych i nie lubiących wariacji kulinarnych. Na śniadanie, dzień po dniu, w wygodnych porach 7-9 rano będzie spotykać nas ta sama propozycja - kilogramy jajecznicy z proszku, kiełbaski/parówki niewiadomego pochodzenia i rozwodnione słodkie napoje. Dla smakoszy kawy polecamy spróbować tej serwowanej przez hotel - po niej docenimy jak pyszna jest każda inna kawę. Pokoje oferowane przez hotel nie są najgorsze - otrzymujemy klimatyzację stale nastawioną na 25°C i wyłączającą się w środku nocy. Pod względem czystości - nie mamy nic do zarzucenia. Obsługa codziennie dbała o czystość pokoi jak i zapewniała świeże ręczniki oraz pościel (samo prześcieradło, gdyż pojęcie koc/kołdra tam nie istnieje). Hotel ma w ofercie basen z pięknym widokiem na zachód Słońca. Lokalizacja jest doskonała, na plażę mamy 2 minuty, a najbliższe sklepy i lokale to mniej niż 5 minut spacerem - to ważne biorąc pod uwagę marną jakość kolacji bez zapewnionej wody.
Wspominam ten pobyt (13-08-2020 do 20-08-2020 r) jako udany. Pogoda wspaniała, woda w morzu ciepła i czysta, obsługa w hotelu uśmiechnięta, życzliwa, kolacje super, czego więcej chcieć. Budynek leży przy morzu. Dzieli go deptak na szer jednego samochodu, (zero ruchu samochodów) do którego zjeżdżamy windą albo schodzimy schodami. Basen, z którego nie korzystaliśmy z którego roztacza się widok na morze, sporo zieleni, piękne zachody słońca, promenada do spacerowania z mnóstwem knajpek. POLECAM !!!
Hotel położony przy plaży, do której można zjechać windą. Polecam dla osób z jakimiś problemami. Wszędzie można dojechać windami. Bardzo miła i życzliwa obsługa. Świetna kuchnia, codzienne jakieś inne ryby, owoce morza, mięsa. Może schludnie, ale czysto, dobrze działająca klimatyzacja w pokojach i w całym budynku. Pokoje codzienne sprzątane, ręczniki wymieniane, co 3 dzień wymieniana pościel.Byliśmy między 13-20.08.2020 r. Polecam wszystkim, którzy nie oczekują jakiś wydumanych luksusów.
Troszkę monotonne śniadania, ale jak nie nastawiamy się na codzienną jajecznicę z parówką, to reszta jest ok. Brakowało nam trochę pomidorów, ogórków, ale zajadaliśmy się nimi z łódek, które podpływały na plażę.
Hotel ogólnie ok głownie ze względu na swoje położenie byliśmy tam już drugi raz. Ale w tym roku przeżyliśmy tam koszmar a właściwie moja żona, która została pogryziona przez pluskwy. Wróciliśmy do Polski samochodem i na szczęście zanim dotarliśmy do domu pojechaliśmy do dermatologa, która to stwierdziła pogryzienie przez pluskwy, i musieliśmy wszystkie walizki z ubraniami poddać dezynfekcji. Myślę że obsługa wiedziała że w tym pokoju są pluskwy ponieważ bez przerwy wymieniali nam pościel i to było podejrzane. Żona zgłosiła ten problem rezydentowi ale wątpię żeby coś zrobili w tym kierunku ! Dla zainteresowanych mam zdjęcia pogryzienia i odchodów na pościeli. Katastrofa w Hotelu za takie pieniądze nie ma prawa coś takiego się zdarzyć.
Dość stary i to widać w pokojach, łazienkach, na basenie
wszystko Ok podobało nam się bardzo ,jak Chorwacja to tylko Podgora to tylko Aurora
Położenie blisko morza (windy ułatwiające zejscie do morza z wózkiem z dzieckiem
śniadania
Jest po prostu ładnie piękne widoki.Pokoje podzielone na dwie strony od morza i od gór ale widok gór i morza to z wysokich pięter. Ale w sumie mało siedzi się w pokoju bo pogoda plażowa i warto jechać na wycieczki.Polecam biuro OSKAR bardzo przyjemnie się z nimi podróżuje i rezydenci też bardzo mili i pomocni.Warto było wspomienia fajne- polecam .
Blisko plaży.Miła obsługa.Bardzo dobre i dużo posiłków.Jedzenie dla każdego.Codziennie rybka mięso zupa przystawki.
Wi-Fi tylko przy recepcji ale to we wszystkich hotelach.Zamiast tego starego telewizora może lepiej byłoby radio.
Hotel adekwatny do ceny. Po prosty 3 gwiazdki chprwackie, super połozenie i kolacje
Położenie, obsługa, świetne kolacje
słabe śniadania, hotel trochę trąci myszką przydałby sięremont
Do Aurory jeździmy z Córką od 6 lat. W tym roku wyremontowano ogólne łazienki na parterze i na poziomie recepcji. Biuro organizuje wycieczki do Mostaru, Medugorie, Rybny piknik - Vrboska na Hvarze, Piękna plaża Złoty Róg w miejscowości Bol na wyspie Brać, nocną wycieczkę do Dubrovnika. Jest Pięknie.
Położenie nad samym Morzem. Z drugiej strony Park Natura Biokovo i 1700 m. npm
Trudno szukać wad przy wyjeździe na 10 dni.
Ogólnie nieźle dla kogoś kto nie oczekuje \"nie wiadomo jakich\" luksusów. Troszkę ciasno, ale znośnie. W niewielkiej łazience WC i brodzik. Rozchlapana woda nie spływa do kanaliku lecz na przedpokój. Nie wiem jak w innych pokojach, ale u mnie konieczna była ścierka do wycierania podłogi.W łazience jest szafka na kosmetyki. Na plażę można zjechać windą. Klimatyzacja bez zarzutu. Męcząca była śmieciarka, która budzi przed godz. 6.
Hotel przyjemny, obsługa miła. Położony tuż nad promenadą i morzem. Do dyspozycji gości basen z częścią dla małych dzieci- co rekompensuje kamienisto-żwirową plażę, woda czysta. Łazienka mała ale czysta, Szafa duża z miejscem na walizki. Posiłki tzw. obiado-kolacja zróżnicowane, smaczne,
Mały pokój, ale za to duży stolik na niewielkiej powierzchni balkonowej :) Pokój z wielkim małżeńskim łożem dla dwojga, i tu uwaga: niezależnie od płci :)
Hotel położony tuż przy plaży i promenady. Wszędzie blisko. Pokój w którym wypoczywałam to pokój 2-osobowy od strony gór. Sprzątany codziennie , wymiana ręczników na życzenie. Wyżywienie HB wg mnie bardzo dobre. Śniadania- codziennie parówki , ser żółty ,wędlina /coś jak mortadela/ jajecznica z proszku ,jajka na twardo, płatki , jogurty, dżemy i konfitury , masło , kawa , herbata , soki , czekolada, pieczywo i owoce. Fakt brakowało pomidorka i ogórka. Obiadokolacje były naprawdę dobre. Mięso , ryby , warzywa , zupa , desery. Spotkałam się z osobami narzekającymi na monotonność śniadań , ale z drugiej strony czy w domu na śniadanie jadamy wszystko naraz ? Obsługa miła i uczynna zwłaszcza w restauracji. Hotel polecam.
Bardzo fajne położenie :)
beznadziejne śniadania codziennie to samo niejadalna jajecznica z proszku oraz parówki które śnily się po nocach obiadokolacje mogą być jest wybór
Wakacje wykupiliśmy w biurze podróży Rainbow. Transfer z lotnika w Dubrowniku, miał trwać 3,5 h, niestety byliśmy zmuszeni czekać ponad 2 godziny na następny samolot z innego miasta w Polsce. W ten sposób Rainbow obniża sobie koszty transferów, a nasz transport do hotelu zamiast 3,5 h trwał prawie 7h ! Największą zaletą tego hotelu jest przede wszystkim położenie. Tuż przy plaży, w centrum Podgory. W miejscowości dużo restauracji, barów, sklepików z pamiątkami, trochę mało sklepów spożywczych. Polecam wybrać się autobusem do Makarskiej, autobus jeździ co godzinę, a bilet to kosztuje 15 kun. Jedzenie w hotelu dość smaczne. Mieliśmy wykupione HB. Na śniadanie świeże pieczywo, serki, dżemy, parówki. Można coś wybrać i się najeść. Niestety brak owoców i warzyw. Jak się przyjdzie wcześniej można trafić na jabłko lub śliwkę, ale to tyle. Obiadokolacje przeważnie smaczne, ale nie zawsze i nie wszystko. Codziennie dobra ryba lub 2 rodzaje mięs do wyboru, do tego zawsze gotowe warzywa i ziemniaki. Głodni nie wychodziliśmy. Niestety brak jakiegokolwiek picia do obiadokolacji. Trzeba było dodatkowo zapłacić! Następnym mankamentem w trakcie naszych wakacji były wycieczki fakultatywne. Cena każdej wycieczki była o 20 euro wyższa, od podanej na stronie Rainbow!!! Polecam wykupić Fish piknik lokalnie. My płaciliśmy 250 kun od osoby u gościa który na swoje stoisko przy porcie w Podgorze. Statek nazywa się DAVID.
+ położenie + smaczne jedzenie + klimatyzacja + dobrze działające wifi (przy recepcji) + mały, ale ciepły basen + codzienne zamiana ręczników
- płatne leżaki i parasole nawet przy basenie - płatne napoje do obiadokolacji
Polecam pobyt w hotelu Aurora blisko morza i plaży , piękny widok z tarasu na góry i morze , jedzenie smaczne , obsługa miła.
Blisko morza , smaczne jedzenie, schludnie
Hotel AURORA jesli chodzi o polozenie to rewelacja nad samym morzem ;)Pokoj ladne z widokiem na morze ..Jedzenie poprostu przepyszne co do sniadan mialabym kilka zastrzezen poniewaz dzien w dzien bylo to samo ale co do obiadokolacji PYSZNOSCI:)Niestety co do czystosci to musze powiedziec ze srednio w pokojach sprzatne bylo codzienne ale w niektore dni tylko teoretycznie no i wokol hotelu mogliby sie bardziej przylozyc ale coz za ta cene uwazam ze naprawde fajnie i smialo moge polecic ten hotel.
Zgadzam się z Krzysztofem (poprzednia opinia) dodal bym ze jest super położony i sama podgora bardzo piekna . Polecamy wynająć skuter i pojechać w gore podgory. Polecamy rejs fisch picnik ale chyba lepiej wsiąść rejs na sama wyspę brać ponieważ na hvarze tylko 45 minut czasu wolnego a na brać 3godz. Uwaga na autobusy maja czasem spóźnienie nawet do pol godziny. Można nimi dojechać np do makarskiej - polecam. W święto jeżdżą bardzozadko autobusy o czym się przekonaliśmy i spowrotem musieliśmy z makarskiej isc na piechtę do podgory , co prawda widoki przepiękne ale dla nie wprawionych trekingowcow będzie ciężko. Polecamy zjeść posiłki w miejscach gdzie jest daily menu -wtedy się opłaca. W malarskiej to w ogóle tanizna za 115 kun na 2 osoby z napojami . Trafiliśmy na pogodę w kratkę ???? niestety i 2 dni padalo.
Położenie, obsluga restauracji,
Monotonne sniadania, brak Internetu w pokojach, mala zle urzadzona lazienka ale czysta...
Podgora bardzo ładna miejscowość, ale po kilku dniach nie ma co tam robić. Hotel bardzo dobrze położony, praktycznie przy samej plaży. Zapłaciłem za pokój z widokiem na morze, a dostałem z widokiem na gęste drzewa. Pokoje małe z balkonem, niestety brudne, a jedynie na plus, że zmieniają codziennie ręczniki. Obsługa w restauracji bardzo miła, jedzenie dobre w szczególności ryby. Wifi jedynie na dole w recepcji. Byłem na przełomie czerwca/lipca, przeważająca większość to seniorzy z Niemiec. Młodzi raczej nie maja tam czego szukać.
lokalizacja, basen
Hotel w stylu wczesna komuna, wymagający remontu, syf w pokojach (w szczególności łazienka)
Bardzo duży hotel trochę z poprzedniej epoki, ale odnowiony.Pokoje dwuosobowe dobre dla dwóch osób, ale nie za bardzo wyobrażam sobie postawienie tam dostawki,bo wtedy będzie niestety ciasno. Łazienki małe, trochę przybrudnawe i niestety w naszej bardzo niefortunnie usytuowany sedes (trzeba się było nieźle nagimnastykować aby skorzystać ;) ).Trzeba też pamiętać o takich rzeczach jak szampon i żel pod prysznic , bo hotel gwarantuje tylko małe mydełko. Wyżywienie: Tutaj plus śniadania co prawda monotonne ale obfite i smaczne , trochę brakuje warzyw na śniadanie. Obiadokolacje bardzo zróżnicowane i smaczne, do wyboru 4 dania główne dużo warzyw ,sałat oraz zawsze jakieś risotto lub makaron. Niestety napoje do kolacji dodatkowo płatne (piwo 25 KUN czyli ponad 15PLN) WiFi przy recepcji bez broblemu, w pokojach niestety brak. Obsługa bardzo miła i pomocna. Woda w basenie przy hotelu czysta. Teraz największy plus tego hotelu - położenie- hotel mieści się tuż przy promenadzie, oraz plaży, wystarczy zjechać windą lub zejść po schodkach. Widok z okien wychodzących na morze (część IVAN) niesamowity , szczególnie zachodzące słońce chowające się za wzgórzami wysp. Ogólnie polecam hotel osobom , które nie chcą spędzić w nim całego urlopu a tak jak my traktują go jako dobrą bazę wypadową po całej rivierze a nawet Dalmacji (woospady KRK - 2 godzinki, Split, Trogir - 1,5 godz. , Dubrownik - 2 godz. oraz niesamowite widoki rozciągające się z Jardanki)
hotel jak hotel późny Gierek ale to nie takie straszne, najgorsze to stada staruchów objadających sie ponad ludzkie możliwości i beszczelne zachowania robiąc z restauracji stołówkę. Ludzie nie wynoście jedzenia z restauracji - naprawdę to widać i nie wypada.
Hotel w przyjemnej małej, raczej spokojnej miejscowości, we wrześniu jeszcze sporo restauracji otwartych, z hotelu zejście wprost na promenadę. Plaża wąska żwirkowa , woda bardzo czysta, przezroczysta. Obsługa stara się być miła, szczególnie dla gości z Niemiec, wiadomo zawsze to większa możliwość dostania jakis napiwków. Jedzenie smaczne, chociaż naczynia nie zawsze czyste. Pokoje małe, bardzo przeciętne, bez lodówki z klimatyzacją, telewizorem oczywiście większość kanałów w jęz niemieckim, polskiego nie znajdziecie. Sprzątnie raczej marne, ogranicza się do wymiany ręczników i zaścielenia łóżka czasami wytarcie podłogi ale na balkonie raczej nic z tych rzeczy. We IX zdecydowanie zamieszkały przez seniorów niemieckichâŚ