Atlas Beach

Hotel otwarty w tym roku.Teren hotelu bardzo mały,ogranicza się właściwie do 2 niewielkich basenów i zjeżdżalni.Brak ogrodu i zieleni.Plaża niezbyt ciekawa,jeszcze prowizorka.Zejście do morza z dużym spadkiem,beton,kamienie,ale jest też zejście po schodkach z pomostu.Wyżywienie all wystarczające,dość smaczne,dużo warzyw,ale mały wybór dań.Pokoje różnej wielkości,nowocześnie urządzone,jeszcze wszystko nowe,ładna łazienka z kabiną.Sprzątanie na bardzo niskim poziomie,a właściwie go brak przez tydzień.

Hotel porażka totalna, pokoje małe 30 cm pomiędzy łóżkiem a ścianą.Czystość słaba, przesunięcie łóżka niewskazane ( totalnie nie sprzątane pod nim). Jedzenie monotonne brak mięs tylko kurczak i coś w rodzaju Martadeli.Windy non stop sie psują.Po deszczu całe piąte piętro zalane ( brak w hotelu dachu) po dwóch dniach już kapało z sufitu na czwartym piętrze, basen zalany syfem zza muru hotelu który pękł.Bar przy plaży budka z PRL-u, w wodzie wielkie kamienie i beton wejście grozi kalectwem,brak jakich kolwiek animacji.Nuda totalna.Przez tydzień zjeżdżalnia na basenie czynna tylko przez 2 godz. Brak ogrodu.Hałas od dwupasmowej ulicy. Przed głównym wejściem brak asfaltowej drogi.Brak choć jednego polskiego kanału w TV. Omijajcie ten hotel.

Jedzenie beznadziejne,brak jakichkolwiek animacji,brak ciepłej wody podczas pochmurnych dni.Obsługa niemiła,dopiero po interwencjach u rezydenta była lekka poprawa.nie polecam nikomu tego hotelu.Dania

Pobyt od 17-31.08.2011r.Wyżywienie straszne,często brakowało posiłków podczas kolacji,nie urozmaicone.Cena jak na takie warunki zawyżona a wiem co piszę bo byłam w Turcji po raz 20-ty!!! Hotel nowy nie wykończony,na każdym kroku widać niedociągnięcia.Rezydent z biura GTI P.Mariusz nieporozumienie.Plaża straszna 5 stolików w barze przy plaży nie obowiązuje ALL (jest tylko piwo EFEZ i woda w małych kubeczkach).

Nie polecam tego hotelu,jedzenie bardzo slabe,obsluga pod psem,podczas deszczu cale 5-te pietro bylo zalane,w recepcji wylalo szambo albo cos podobnego i to wypompowano do basenu.

Nazwa  Atlas Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli

6.1

Wyświetlono 26 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
rubin

3.2
md

3.8
MAŁA

Pobyt od 05.10.2011 do 12.10.2011 ( osoby które były wiedzą jaki horror przeżyliśmy w tym czasie). Hotel beznadziejny. Co z tego, że nowy jeśli wystarczyły trzy dni deszczu i został momentalnie zalany. Woda płynęła sufitem,ścianami, szybem windy, schodami. Jedzenie beznadziejne, drinki wydzielane, obsługa niemiła ( zwłaszacza mała panienka z baru). Takiego hotelu nie życzę nikomu. Żadnych atrakcji dla dzieci - plac zabaw 3 m na 3m.Żadnych animacji. Podczas deszczu nie zapewnili nam godziwych warunków pobytu, żadnych atrakcji- nawet nie pozwolili nam własnej muzyki puszczać - dopiero po kliku awanturach. Poprostu MASAKRA....

też Polka

Hotel super,cichy, spokojna okolica.Jedzenie urozmaicone, kuchnia typowo turecka ,a nie kontynentalna ,mięsa takie jakie jada się w Turcji, przyprawy i reszta dodatków też.Bar przy basenie i przy plaży czysty, alkohole w każdej ilości.Brak animacji, nie było jej bo w hotelu było tylko 2 dzieci.Wieczorem muzyka ,można było w ciszy i spokoju wypocząć w miłym towarzystwie Niemców i Czechów. Dopóki nie przyjechała duża prawie 70 osobowa grupa z Polski(wyjazd firmowy) Od 5 pażdziernika zaczęły się bardzo nieprzyjemne sytuacje i zachowania w wykonaniu uczestników tego wyjazdu.Nocne wrzaski, pretensje o wszystko i tylko ciągle narzekanie łącznie z bardzo niekulturalnym zachowaniem się w stosunku do obsługi hotelowej.Potwierdzam iż hotel częściowo z

Kryst.

Pobyt - Maj 2015

Bardzo mało miejsca przy basenie , nie ma jak sie ruszać , uwagazdjecia zrobione z daleka ( jakaś panorama ) ! plaża brudna , obsługa miła i pomocna . Nie polecam rodz.z dziećmi beda sie tam nudzic i jak wspomniałem ciasno...!!! za ta cene lepiej wybrać inny hotel . Pokoje ładne i czyste.

GRAZYNA

Pobyt - Maj 2015

CHCĘ TAM WRÓCIĆ ------- POLECAM... POGODA ,BLISKO PLAŻA BAR NA PLAŻY SAME ZALETY.

Zalety

SAME ZALETY WSZĘDZIE BLISKO BAZAR W ŚRODY POD SAMYM HOTELEM ŚLICZNE MIASTO .

Wady

NIE MA -SUPER WRÓCĘ TAM JESZCZE

Marlena

Było Zajebiście i Polecam :) Na pewno jeszcze nie raz tam wrócimy ;D

Zalety

Wszędzię Blisko, Miła Atmosfera. Animatorzy bardzo fajni , Czysto , Schludnie, Mili kelnerzy,Blisko do rynku który jest pod samym Hotelem, Pokoje były Ok . Bardzo dobre ciasta.Ogólnie wyjazd był bardzo udany.

Wady

Przed sezonem doscyć mały wybór jedzenia, Źle umiejscowiona klimatyzacja (nad drzwiami balkonowymi), która bezpośrednio dmucha na łóżko.Owoce były ie dobre. Rosjanie zachowują się jak by byli Panami Swiata.

Pobyt - Czerwiec 2014

Było super, przeuprzejma obsługa w restauracji i w barze, szczególnie Memed, wszyscy uśmiechnięci i nastawieni pozytywnie do turystów. SPA w hotelu z sympatycznym personelem szczególnie Faróg promujący zabiegi SPA w języku rosyjskim. Jedzenie znakomite, duży wybór, atrakcje sportowe wystarczające. Na plaży sporo leżaków, zawsze znalazłam dla siebie wolny,gorzej przy basenie. Jeszcze raz duży plus dla obsługi:)

Zalety

Blisko plaża, blisko do centrum, łatwy dojazd do Alanyi, przemiła obsługa choć nie anglojęzyczna,głownie kelnerzy uśmiechnięci i pozytywnie nastawieni do turystów.Na miejscu SPA z przemiłym personelem naganiającym turystów na zabiegi SPA, rozrywki sportowe - tenis stołowy i siatka plażowa, bezpłatne leżaki również na plaży. Wyżywienie w all inclusive nie do przejedzenia, bardzo dużo urozmaicone - smaczne, po prostu znakomite, drinków też do wyboru sporo.

Wady

animacja słaba. brak znajomości języka angielskiego wśród personelu, Hotel nastawiony na rosyjskich turystów.

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel zgodny z opisem , czysty i zadbany zwłaszcza łazienki.jedzenie dobre i urozmaicone zasługa szefa kuchni.Hotel nastawiony na turystów z Rosji, animacje tylko po rosyjsku(nie polecam rodzinom z dziećmi).Teren niezbyt duży lecz zadbany fajne i czyste baseny zjeżdżalnie oraz jacuzi.mają własną plaże z barem (w all.) i bezpłatnymi leżakami. Pobyt uważam za udany jedyna wada to zbyt dużo głośnych rosjan.

Zalety

Czyste i duże łazienki, dobre i urozmaicone posiłki, jacuzi

Wady

Hotel nastawiony na turystów z Rosji 90% , animacja tylko po rosyjsku, preferowanie klientów z Rosji na każdym kroku.

4.8
Krzysiek

Pobyt - Czerwiec 2014

Hotel zasługuje max na trzy gwiazdki. Pokoje w hotelu malutkie, pierwszy raz się takie nam przytrafiły, jedyną zaletą jest łazienka. Źle umiejscowiona klimatyzacja (nad drzwiami balkonowymi), która bezpośrednio dmucha na łóżko. Mało miejsca w pokojach. Jedzenie jeszcze w miarę, ale kurczak bryluje każdego dnia. Frytki i ziemniaczki na śniadanie to już lekka przesada. Hotel typowo nastawiony na Rosjan, chociaż są goście z Polski, Czech, Niemiec i innych narodowościowi. Basen: kto pierwszy ten lepszy zajmiesz leżak to masz, a jak nie to na brudną plaże przy morzu. Tak samo z jedzeniem jak nie pójdzie się jako jedni z pierwszych to już nie dostanie się tego co podaje się na początku. Ciasta nie dobre syropowe bardzo słodkie no chyba, ze ktoś lubi, ale w Turcji są naprawdę dobre ciasta. Nie mam nic do dzieci, ale tak jak są rozwydrzone dzieci Rosjan to już przesada. Nie liczą się z niczym i nikim. Obsługa hotelu nie posługuje się angielskim, jedynym jest rosyjski. Brak miejsca do spacerów, brak zieleni. Pokoje po stronie basenu, trzeba się liczyć z halsem do późnych godzin nocnych podpitych Rosjan i niestety naszych rodaków. Szczerze powiedziawszy nie polecam tego hotelu, chyba, ze ktoś przyjeżdża się upijać każdego dnia tak jak to czynili Nasi rodacy i Rosjanie.

Zalety

Wady

Bardzo dużo.

Pobyt - Maj 2014

Pobyt od 17 do 23 maja 2014 r. Miłe zaskoczenie już na początku - niezwykle sympatyczny i kulturalny recepcjonista, pozwolił wybrać pokój, zaprowadził na miejsce taszcząc nasze bagaże, a jak się okazało, że pokój nie był posprzątany po poprzednich gościach, natychmiast wymienił na inny. Pokoje ładne, meble nowe, łazienki czyste, niewielki balkonik z widokiem na basen i morze. Klimatyzacja podobno jest, jednak w terminie naszego pobytu nie było konieczne jej używanie. Serwis sprzątający, po otrzymaniu niewielkiego napiwku, stara się bardziej, ale czasem poza wymianą ręczników nie za bardzo można było zauważyć ich \\\"wizytę\\\", jednak ogólnie nie było z tym tak źle. Kuchnia przepyszna - urozmaicona, smaczna i niezwykle kolorowa. Każdy mógł coś dla siebie znaleźć. Pomiędzy posiłkami była możliwość skorzystania z serwisu na plaży bądź przy basenie (zazwyczaj w porze podwieczorku były wystawiane przed restauracją tace ze słodkościami). O 23-ciej tzw. zupa wieczorna dla zgłodniałych po imprezowaniu :) Napoje zimne i gorące dostępne cały czas w barze przy basenie i na plaży. Drinki kolorowe, ciekawe i nie żałują alkoholu - szczególnie barman Mehmet :)) A i pozostali kelnerzy i barmani niezwykle mili!!! Obsługa w restauracji znakomita - natychmiast sprzątali i uzupełniali zastawę, kontaktowi, uśmiechnięci, zabawni!! Animacje wieczorne nie były na wysokim poziomie i przeważnie skierowane do Rosjan i Niemców, jednak Polaków nie ma tam zbyt wielu, stąd ukierunkowanie na te nacje. W trakcie dnia animatorzy niby starali się angażować turystów do przygotowanych atrakcji, jednak zbyt wielu chętnych nie było - być może byli mało wytrwali w tych staraniach. Jednak nie był to duży mankament, gdyż można było pójść na dyskotekę w Konakli lub pojechać do Alanyi. Na plażę blisko (przejście podziemne). W hotelu SPA - warto skorzystać negocjując ceny - zresztą jak wszędzie :)) Miasteczko przyjemne, w każdą środę targ - można zrobić fajne zakupy. Gorąco polecam pobyt w tym hotelu!!

Zalety

Dobra lokalizacja, łatwa komunikacja (blisko do centrum Konakli, bezproblemowy dojazd autobusem do Alanyi) ładne pokoje, przemiła i kulturalna obsługa, świetni kelnerzy i barmani, różnorodna i smaczna kuchnia, pyszne przekąski, dobre drinki, blisko do plaży.

Wady

słabe animacje

Danusia Łomźa

Pobyt - Kwiecień 2014

Polecam, ze względu na obsługę, szybką, sprawną , niezwykle sympatyczną, zawsze gotową na rozwiązywanie problemów zgłoszonych przez wypoczywających. Animatorzy organizują zajęcia sportowe w dzień, a wieczorem zabawy i tańce na miejscu lub bezpieczny wyjazd na dyskotekę. I co najważniejsze: nie są nachalni. Jeśli masz ochotę na wypoczynek, przepraszają i odchodzą. Wszyscy są uśmiechnięci życzliwi. Wrócę tam za rok.

Zalety

Przystępna cena , możliwość skorzystania ze SPA, obsługa fachowa, sprawna. Rzetelni kelnerzy, spełniają każda życzenie klientów. Różnorodne posiłki, smaczne i świeźe, O każdej porze dnia można coś zjeść, na miejscu lub w barze na plaży,

Wady

Problem z ciepłą wodą w wieczornych godzinach

Basia

Pobyt - Maj 2013

Hotel świetny do typowego wypoczynku, polecam ludziom którzy ciężko pracuja cały rok i chcą miło wypocząć mając super pogodę i super obsługe za nie wielkie pieniądze.Basen super, jedzenie ok., obsługa super, plaża blisko i bez dodatkowych opłat za leżaki-bar na plaży w cenie(gratis).Byłem w Egipcie i w Turcji i uważam, że większą kulturę mają Turcy nie wyciągają "łap" po bakszysz tak jak arabowie w Egipcie.Można spokojnie odpocząć, opalić się i zwiedzić okolice polecam Alanię w dzień i w nocy jest piękna i bezpieczna, nawet późną nocą można spokojnie spacerować.

Pobyt - Maj 2013

Byłem w tym hotelu we wrześniu 2012r. i jestem bardzo zadowolony, hotel czysty, obsługa miła, jedzenie dobre i dużo(aż za często), Basen wystarczający, plaża jak w Turcji (żwirowo-kamienista).Bardzo dobre położenie blisko do centrum, bazar w środę bliziutko, dojazd do Alanii szybki(przystanek obok hotelu).Dziwią mnie niektóre opinie przecież każdy wie , że aby "objadać się aż do pożygania" należy lecieć do Egiptu ! Tam jest przesyt formy nad treścią i tylko Polacy z bardzo niskim stopniem kultury osobistej czują się świetnie.Turcja leży kulturowo bliżej europy i ceny też są zbliżone, więc nie można wymagać "delicji" za te ok.1700 zł za tydzień, a klimat i uroki Alanii są o wiele lepsze niż w Egipcie.Osobiście polecam Atlas Beach i z zadowoleniem wspominam pobyt w Konakli i Alanii.

Jacek Goliatowski

Pobyt - Maj 2013

Hotel blisko centrum Konakli, w pobliżu sklepów oraz bazaru (środy). Usytuowany tuż przy głównej ulicy, co skutkuje znacznym hałasem. Plaża (wydzielona parawanami część plaży publicznej), oddalona o ok. 100 metrów (przejście tunelem z terenu hotelu), na plaży wc, prysznic, beach bar (napoje, piwo, przekąski). Plaża piaszczysta, zejście do wody kamienisto-żwirowe, w wodzie przy brzegu sporo kamieni (trzeba uważać!) i pomost. Sporo leżaków oraz solidne zadaszenie dające cień. Animacje: piłka plażowa, rzutki. Inne atrakcje wodne - w hotelu obok. Pokoje dość czyste, mało zniszczone, z klimatyzacją i telewizorami LCD. Zajmowaliśmy apartament rodzinny: dwa pokoje z przedpokojem i łazienką. Łazienka przestronna, z dużą kabiną prysznicową. W obu pokojach niezależna klimatyzacja oraz tv. Łoże małżeńskie oraz dwa osobne łóżka. Hotel położony jest na niewielkim terenie - baseny niezbyt duże, położone tuż przy hotelowej restauracji i drink barze. Tuż obok scena, gdzie odbywają się animacje i mini ogródek z fajkami wodnymi. Całość sprawia klaustrofobiczne wrażenie. Dla dzieci dwa brodziki ze zjeżdżalnią i plac zabaw przy plaży. Wyżywienie generalnie niezłe, w dużej ilości - każdy powinien coś dla siebie znaleźć. Podobnie z drinkami i napojami. Zero problemów żołądkowych. Praktycznie codziennie dania przyrządzane przy gościach - grillowane ryby, jagnięcina, omlety. Przy większej liczbie gości z Rosji - dzikie sceny przy posiłkach (walka o talerze i sztućce oraz dania) oraz męczące, głośne zachowanie. W recepcji darmowy internet (na hasło) oraz parę sklepików (pamiątki, napoje,ciuchy). Około 100 m. od hotelu sklepiki, w tym market spożywczy, do centrów ok. 1 km. Tuż obok salon ze skórami. Animacje przeciętne, choć widać, że animatorzy robią, co mogą. Ogólnie obsługa dokłada starań, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Ogólnie - polecam, ale pod warunkiem, że nie korzysta się z biura GTI Travel (rezydenci olewają pracę maksymalnie: transfer do hotelu bez ich opieki oraz dezinformowanie gości np. odnośnie wyjazdu).

Darek

Pobyt - Kwiecień 2013

Hotel czysty, obsługa mila, jedzenie dobre, połączenie z Alanya dobre.Polecam

Lukrecja

Pobyt - Październik 2012

byłam na początku pażdziernika, pewnie dlatego nie wysilali się na żadne animacje, ba! nawet kiedy sami się bawiliśmy wieczorem animator kończył nadawanie muzyki i ogłaszał nabór na dyskotekę do pobliskiej Alanya\'i. Jeśli nie było chętnych - tracił zainteresowanie gośćmi hotelu. Czterech gwiazdek nie dałabym hotelowi ze względu na małą powierzchnię (miało się wrażenie, że wszystko jest stłoczone, a przecież hotel nie jest w centrum miasta). Oprócz świeżo wyremontowanej łazienki, budynek i sprzęty przechodzone, ale czyste. Obsługa w restauracji umęczona, niespieszna ze sprzątaniem brudnych naczyń, donoszeniem sztućców. Jedzenia dużo, za często jak dla mnie, mięsożercy mogą być niezadowoleni, bo kurczak często, czasem ryba, coś z grila (i tu pochwała!) Do centrum Konakli 10 min pieszo, meczet, stragany, sklepy sieciowe np Migros. W środę bazar rozstawiony dwa kroki od hotelu, na którym można kupić wszystko co Turcja oferuje turystom. Plaża hotelowa blisko, tunelem, warto wziąć buty do wody, bo kamienie naprzemian z piaskiem i żwirem.Generalnie poleciłabym hotel plażowiczom, chcącym się zabawić (głośno bywało do 24), singlom, parom, rodzinom z dziećmi raczej nie

Atlas Beach