Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Ja traktowałem hotel jako dobry punkt do wypadów na Kretę. Nieszczególnie przyglądałem się pokojowi. To co zauważyłem to że ręczniki codziennie nowe, a sprzątanie po łebkach. Bywało że jadałem raz w hotelu raz gdzie indziej. Ciężko jest mi jednoznacznie ocenić. Jak już jadłem to zazwyczaj mi smakowało, było gorące. Wynająłem samochód i zacząłem od zwiedzania Rethymnon, a potem całej Krety. Mogę też potwierdzić że za każdy napój trzeba płacić.
Jest to czysty i schludny 3* hotel. To samo tyczy się pokoju. Personel bez większych uwag. Zawsze sympatyczny. Basen trochę zbyt mały. Nie gra to aż tak wielkiej roli ponieważ zaraz obok jest plaża. Nie oczekujcie zbyt wiele po jedzeniu. Jak jest się głodnym je się wszystko. Mają też złe nawyki. Jak coś zostanie z kolacji, to następnego dnia rano znajdziemy to w naszym stole bufetowym. Przy wieczornych posiłkach trzeba płacić za drinki i napoje, w tym nawet wodę.
Hall hotelowy bardzo ładny. Pokoje (sprzątane od czasu do czasu) zaniedbane, odklejające się tapety, baterie łazienkowe zdewastowane. Ale dość ładna plaża. Blisko do Rethymnonu. Jedzenie urozmaicone, obsługa bardzo miła.
Byliśmy w Hotelu Atlantis Beach dwa ostatnie tygodnie czerwca 2008r.
Sezon zaczyna się tu od 1 lipca - wtedy podobno klimatyzacja jest bez opłaty, natomiast my byliśmy przed sezonem, za klimatyzację była dodatkowa opłata 6 euro za dzień.
Nie pojechaliśmy tam, aby siedzieć w pokoju hotelowym więc obeszliśmy się bez klimatyzacji, wystarczyło otwarte okno (i firaneczka ze względu na komary, zaznaczę że prawie ich nie było! Po prostu bardzo nie lubię jak coś mi brzęczy nad uchem - trafiły się raptownie 3 komary na 2 tygodnie :) W okolicach hotelów oddalonych od miasta podobno było sporo komarów tak wiec uprzedzam. Jeśli miałabym siedzieć w pokoju hotelowym to klima niezbędna!
Nie sugerować się starymi zdjęciami hotelu, hotel odnowiony! Na 100% odnowione pokoje w budynku głównym - tam mieszkaliśmy; w innych budynkach na tyle ile mogłam podejrzeć, również wszystko odnowione. Przepiękny ogród od strony basenu! Basen wystarczający, był też brodzik dla dzieci. Pokoje z widokiem na morze i ulicę (ulica oddziela hotel i morze), ulica nie jest szeroka ani szczególnie ruchliwa i głośna, może przeszkadzać niewielki hałas i uliczny zgiełk wieczorem, ale to nie centrum miasta! Za to można podziwiać piękne zachody słońca! Plaża była na tyle blisko hotelu, że bez problemu chodziłam do hotelu po zapomniane drobiazgi. Leżaki płatne 6 euro/dzień - płaciliśmy za dwa, inne miejsca plaży 9 euro. Wielki plus to sąsiedztwo marketu obok hotelu (napoje, owoce i inne łakocie)!
Do miasta szliśmy 15 min., naprawdę polecam taki spacerek! Idealnie oddalony hotel.
Jedzenie różnorodne, zwłaszcza obiadokolacja, można przetestować jedzenie greckie, jeśli ktoś nie lubi testować na pewno znajdzie coś dla siebie, codziennie było danie bezmięsne jeśli ktoś nie jada mięsa.. Obsługa bardzo miła.
Czysto, przyjemnie, godne polecenia miejsce!
Wróciłam z Krety 17 sierpnia. Polecam gorąco ten hotel. Tylko uwaga! Z tego co wiem nie wszystkie pokoje maja równy standard. Byłam z mężem i trafił nam się cudny, duzy pokój w zacisznym meijscu hotelu (nie polecam pokoi od morza- będzie głośno). Para Polaków, którzy przyjechali z nami miała mniej szczęścia , ale na drugi dzień wymieniono im pokój.
Plaża cudna, woda cieplutka...żyć nie umierać:)
Polecam:)
Idealne miejsce dla osób z małymi dziećmi. Możliwość odpoczynku w cichym i przestronnym hotelu, bezpłatny dostęp do dużego basenu i małego brodzika dla dzieci. Dojście do plaży - ok. 50m przez ruchliwą ulicę ( praktycznie jedyna niedogodność ). Duża sala restauracyjna, duża rozpiętość czasowa dla śniadania ( 7.30 do 10.00 ) i obiadokolacji ( od 18.30 do 21.00 ). Przy basenie mały barek serwujący lody, kanapki, napoje. Do centrum Rethymnonu ok. 1.5 km. Ale jest to idealna odległość np. na spacery po kolacji ( jeśli z dziećmi to powrót taksówką ~ 4.5 euro. W pobliżu duża ilość wypożyczalni samochodów, polecamy AutoForce - najniższe ceny w okolicy. 2 tygodnie wspaniałego urlopu ! Najlepiej wziąć pokój z widokiem na basen i lepiej w nowych pawilonach, a nie w głównym budynku. Jeśli godzina odlotu jest późna lub w nocy lepiej pomyśleć o wcześniejszej rezerwacji dodatkowej doby w tym samym pokoju ( od 12.00 - kiedy kończy się doba hotelowa do godziny przyjazdu autokaru ). Jeszcze raz polecamy !!!
Cichy spokojny polecam dla rodzin z dziećmi - można wypocząć zapominając o miejskim zgiełku. Nie polecam imprezowiczom, bardzo blisko plaża i mili ludzie można się porozumieć praktycznie nie mówiąc po Angielsku na migi. Co parę metrów wypożyczalnia samochodów, wystarczy mieć prawko i 100 Euro polecam. Nie polecam ALL Inc. Za tę kasę obok w markecie można kupić wszystko.
Miły, nieduży hotel, bardzo miła obsługa, codzienne sprzatanie i wymiana recznikow na zyczenie. Nie polecam doplacac do pokoi z widokiem na morze - widok co prawda piekny, ale pomiedzy morzem a hotelem biegnie ruchliwa i glosna uliczka (do poznych godzin nocnych). Plaza ladna - piaszczysta, przy brzegu i w wodzie kamyczki, ale kawalek dalej mozna znalezc tylko piaszczyste kawalki. Blisko Rethymno - ok. 2km - duzo sklepow i tawern. Kolo hotelu bankomat i supermarket. Polecam.
Własnie wróciliśmy z wakacij na Krecie,z hotelu Atlantis Beach.Polecam ten hotel osobom ceniącym spokój.Hotel bardzo ładny.Obsługa na 5.Gdy wrócę na Krete to napewno do tego hotelu.Jeden mały minusik za zakaz kąpieli po 19 w hotelowym basenie.
Hotel tylko 1,5 km od Rethymnonu.b. ładna plaża tuż przed hotelem. Polecam hotel osobom dla których bliskośc miasta jest wazniejsza niż extra hotel. animacji w hotelu brak , co dla mnie bylo zalatą bo wieczorem była błoga cisza,
Generalnie polecam ale hotel ma kategorie A raczej za połozenie niz za standard.
Naprawdę polecam ten hotel.Było świetnie.Położenie rewelacyjne!Jedzenie średnie,ale można schudnąć,a to przecież zaleta.Chce się tam wracać.
Bardzo miły hotel, spdziliśmy z żoną ostatnie 2 tyg. maja 2006 - bardzo ładnie pachniały jaśminowe żywopłoty.
Basen nie jest wielki - ale wystarczy (najwiekszy w okolicy). Do plaży przez ruchliwą ulice.
Lepiej brać pokoje z widokiem na basen(w podwurzu) niż z widokiem na morze (halas uliczny).
W koło sporo sklepów, wyżwienie HB jest wystarczające - można się najeść ile dusz zapragnie.
Rethymnon - urokliwa starówka. Liepiej wiosną bo w sezonie ludż=ź na ludziu.