Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Witam. Postaram się tak na gorąco pozostawić obiektywną opinię w mojej ocenie . Hotel czy raczej cały kompleks Caldera podzielony na kilka stref i budynków rozległy teren. My jako rodzina 4 osobowa mieliśmy zameldowanie w pokoju 508 budynek "O" w pobliżu głównej recepcji Apollo i alejce do głównej części restauracyjno-wypoczynkowej. Więc po kolei... w odniesieniu do inny opini dotarliśmy do hotelu o 2 w nocy gdzie w recepcji po prawej stronie czekały świeże kanapki na powitanie nocnych głodnych podróżników więc wystarczyło się rozejrzeć , pokój "apartament" jako by miał taką nazwę czysty podzielony na 2 sypialnie salon z aneksem kuchennym w przyzwoitym stanie . Restauracja i strefa kulinarną ok .śniadania jedynie monotonne.. co do obiadów i kolacji przyzwoity wybór. Co do sanitariatów i też w innych opiniach ... toalet przy strefie basenu 3 z tym najczysciejsza i najbardziej spoglądają przez serwis w przejściu między placem zabaw a drugi hotelem Calldery gdzie również macie Państwo dostęp . Plaża kamienisto piaszczysta spokojnie i w miarę cicho. Obsługa uprzejma i uśmiechnięta choć nadgorliwość w sprzątanie talerzy nad wyraz irytująca... Hotel blisko położony najbliższego miasteczka Platanias chwila spaceru w miłym towarzystwie 15 min do centrum Chanii autobusem w jedną stronę 2.20euro za osobę warto odwiedzić port i miasto wieczorową porą . Co do hotelu przyzwoicie my osobiście nie napotkaiśmy na jakieś awarie czy niedogodnosci podczas 7 dniowego pobytu .
Blisko plaży , blisko centrum .. sklepików itd
Monotonne śniadania jeśli chodzi o gastronomie co do hotelu ze względu iż cała część basenowa jest położona poniżej części mieszkalnej dający się odczuć rano i popołudniami dość specyficzny zapach kanalizy .
Zaczynając od położenia 1 h drogi tak naprawdę od Chani w zależności ile osób rozwozimy po drodze...hotel podzielony na dwie części...drogą która nie jest żadną przezkodą..i utrudnieniem...byliśmy w części przy morzu...czysto do okola budynków zadbana zieleń ...pokoje normalny standard klima działa pięknie...czysto mega nawet dwukrotne sprzątanie przesada naszym zdaniem...basen czyściutki ..duży do okoła restauracji grill zapach wędzonego jedzenia rozwala kubki smakowe ...cudowne...jedzenie kosmiczne różnorodne...byliśmy zachwyceni..barmani uśmiech od ucha do ucha...wielkie ukłony...ogólnie Wielkie Greckie Wakcje...ukłony dla Natalii z Grekosa świetna rezydentka...
Jedzenie kosmos 6+ położenie 5+ idealne do dalszych wypadów wypożyczalnia samochodu na miejscu w przystępnych cenach...możliwość korzystania z hotelu siostrzanego obok tego...uśmiech uśmiech kelnerów obsługi bezcenny 10+
Może tylko brak sportów wodnych które uwielbiam
Hotel niczego sobie, ale potwierdziła się opinia, która wyczytałem przed samym wyjazdem, że przy wyborze pokoi standard Grecos umieszcza swoich klientów w pokojach, które swoim umiejscowieniem bardziej przypominają piwnice, także cały wyjazd mieliśmy widok na ścianę budynku obok i nic więcej. Jeśli chodzi o jakość usług hotelu to z przykrością muszę stwierdzić, że te 4 gwiazdki są mocno naciągnięte, co postaram się opisać w wadach i zaletach
- Przeważnie dobre i bardzo dobre jedzenie( z drobnymi wyjątkami ) - Bardzo dobrze działająca klimatyzacja - Czystość w pokojach - Mała odległość na plażę
- Brak minibaru w pokoju standard, - na przyjazd zastajemy w lodówce jedną butelkę wody i za każdą kolejna należy płacić, bo obsługa nie uzupełnia podczas sprzątania, - baseny na terenie hotelu czynne jedynie do 18 - restauracja uboga w owoce morza, całkowity brak zup - snack bar daleko od plaży w dodatku brak parasoli przy barze i snackbarze, jemy w pełnym słońcu - ubogie animacje, a jezeli jakieś są to przewaznie zawsze brak miejsc siedzących bo wszystko pozajmowane
Zacznę od tego, że pobyt zaliczam do udanych, ale hotelu bym nie poleciła. Hotel wybrałam z uwagi na to, że mam pozytywne doświadczenie z siecią hoteli Atlantica. Niestety Caldera Beach nie wiele ma wspólnego, tak naprawdę nie ma nigdzie widocznej informacji o sieci Atlantica- nie widnieje żadne logo. Zacznijmy od początku - przyjazd- nocny lot- meldunek sprawny, następnie zero zainteresowania, żadnego posiłku na przywitanie itd., kontynuując po meldunku zero pomocy ze strony hotelu, porzucenie z bagażami w lobby i konieczność udania się samemu do pokoju - oddalonego znacznie od recepcji będąc z małym dzieckiem utrudnione, nikt nie pomaga z bagażami. Nie jest to jakieś wielki problem, ale pozostałych hotelach sieci Atlantica czy innych o wskazanym standardzie normalne pozostaje, że obsługa pomaga w dostarczeniu bagaży do pokoju. Pokój - stary, czysty, pierwsze problemy w formie zatkanego odpływu w prysznicu szybko rozwiązane. Nie jest to nie wiem jak niezbędna rzecz, ale brakowało jakiś podstawowych elementów w formie miniaturek kosmetyków, klapek, szlafroka, co w innych hotelach o tym standardzie pozostaje codziennością. Woda 1 butelka na pobyt :D Hotel- położenie fajne, nie liczcie na piękne widoki na plaży, b rudny ciemny piasek, w morzu słaba widoczność. Na wszystko powyższe można "przymnknąć oko", ale najgorsze są obskurne ohydne toalety w częściach wspólnych bleach!!! Jedzenie na ++++ smaczne doprawione, Bar również ok- smaczne drinki :) Przekąski cały czas dostępne, w razie głodu można sobie coś wybrać z fast food, albo owoce.
Piękna zieleń, bezpośredni dostęp do plaży.
j/w
Bardzo smaczne jedzenie, czysto, duży teren, przyjazny personel.
Blisko plaży, bezpośredni bus do Chani, smaczne jedzenie
Super Hotel. Wszystko na wysokim poziomie. Godny polecenia
Bardzo dobre jedzenie. Świetne animatorki z Grecosa które ogarniały klubik dla dzieci. Nie było natrętnych animatorów i innych zakłócających spokój przy basenie czy przy plaży.
Basen czynny dopiero od godziny 10:00
Hotel jak najbardziej wart polecenia. Czysto, standard pokoi bardzo dobry, baseny duże z dużą ilością leżaków. Dostęp do plaży bezpośrednio z hotelu. Bardzo smaczne i odpowiednio urozmaicone jedzenie. Dla rodziny z dziećmi wybór idealny.
Jedzenie, infrastruktura
Droga miedzy jedną a drugą strona hotelu, na szczęście nie bardzo ruchliwa.
Mój pobyt w hotelu Caldera oceniam jako średni w niektórych sprawach jako porażkę
Położenie części hotelu nad samym morzem.wygodne pokoje.czystosc, smaczne choć z uwagami jedzenie miła i sprawna obsługa.polozenie dla piechurów ok.
Druga strona hotelu za drogą którą ma niebezpieczne przejście.chlodnr i zimne dania,brak dostatecznej ilości WC w okolicy basenów i plaży. Przejścia w okolicy stołówki i jedynego WC wiecznie niebezpiecznie mokre.