Athina Beach

Przyzwoity hotel mający swoje wady i zalety. Położenie to plus i minus zależy kto czego szuka. Jest po środku niczego. Tak więc lubiący ciszę będą zadowoleni, a rozrywkowicze będą zawiedzeni. Autobus do KOS kosztuje 1 euro. Fajne baseny ale po co tyle chloru. Mam lekko chore oczy. Normalnie w hotelach nie mam problemu ale tu nawet z okularami miałam problem żeby mnie nie piekły. Chciałoby się rzec. Mnie chloru kochani sypcie.... Posiłki smaczne. Wybór przeciętny. Pokój jasny, duże okno.

byliśmy wrzesień 2008, to niedrogi, ale b. sympatyczny hotel, blisko miasta, choć przy dużej wiejskiej łące, do plaży mały spacer, świetny basen, byliśmy z niemieckim biurem, może dlatego mieliśmy świetny podwójny balkon, jedzenie rzeczywiście dość jednostajne. ale smaczne, czystko, cykady, autobus do Kos pod hotelem, wypożyczalnie rowerów i samochodów bez problemu blisko, wieczory dość swobodne, choć kameralnie, ogólnie jeśli ktoś nie szuka wielkich luksusów, lubi standard, to polecamy z czystym sumieniem, a wyspa Kos cudo

Nie jest źle, choć bez sensacji. Miejsce ciche i spokojne, a jednocześnie blisko do rozrywek miasta Kos, od biedy można dojść spacerkiem, ale lepszy jest rower, który można wypożyczyć tu na każdym rogu. Najbliższa plaża może i jest oddalona o 400m, ale w linii prostej, na piechotę jest dalej i w dodatku plaża marna. Lepiej pojechać rowerem kilka kilometrów dalej w stronę Tigaki. Hotel chyba mało popularny wśród Polaków - w zeszłym roku w środku sezonu było nas przez 2 tygodnie raptem pięcioro. Na plus zaliczam, że i Niemców było niewielu, głównie Anglicy, Szwedzi, Austriacy.

Jasu! Na początku na 3 dni dostaliśmy pokój w tzw. suterenie, ale na moją prośbę zamieniono nam go na lepszy, w innej części hotelu, całkiem ładny z balkonem. Jednak nie rzucałem się jak pchła na grzebieniu z powodu zamieszkiwania w takiej suterenie, ponieważ w tych suterenach mieszkali również Niemcy, a więc nie można mówić o segregacji rasowej. Pokój-ten nowy- ładny, czysty, regularnie sprzątany, wszystko działało jak trzeba. Jedzenie: monotonne, ale dobre. Byliśmy z biura Neckermann i 75 % gosci stanowili Niemcy. Pod hotelem jest przystanek autobusowy do miasta Kos, ale to zaledwie 2 km i my chodziliśmy pieszo. W mieście Kos dużo atrakcji; twierdza Joanitów, ale warto, jeśli ktoś lubi takie zamczyska. Mnóstwo ruin starożytnych amfiteatr, agora itp. my to "czesaliśmy" z satysfakcją! Innym razem poszliśmy na pieszo do ruin Asklepieon-ok. 4 km-jak dobrze pamiętam nazywane tamtejszą Czestochową. W mieście Kos dużo dobrych restauracji, wokoł portu knajpy ze świeżymi rybami. Bardzo ładny port. Kos nazywany jest wyspą rowerów. My wypożyczalismy rowery pod hotelem i jeździliśmy do miejscowości Tigaki 15 km na na prawdę ładną plażę. A trochę dalej idąc od plaży głównej znajduje się miejsce, gdzie mozna spotkać naturystów, bo my też tam chodziliśmy opalać się i nurkować z maską i rurką. Oczywiście najlepsze jest wypożyczenie skutera, ale ja nie wziąłem wówczas prawa jazdy z domu i facet nie chciał mi go wypożyczyć na "gębę". Warto jeździć na plażę do Tigaki, bo ta obok hotelu, chyba nie jest za szczególna. A dla kogoś, kto lubi życie nocne polecam klub nocny w starej tureckiej łaźni o nazwie Hammes! Super, wyjątkowo oryginalnie, można zobaczyć, jak się bawią Grecy. Tak więc wyspa Kos nie jest za duża, ale ja polecam, a także i ten hotel, w którym było na prawdę dużo wymagających Niemców!

HOTEL POLOZONY BLISKO MIASTA KOS. BEZ PROBLEMU SPACERKIEM MOZNA DOJSC. TO JEST BARDZO DUZY PLUS. OBSLUGA HOTELU BARDZO MILA. CODZIENNIE POKOJE SA SPRZATANE I WYMIENIANE RECZNIKI. W POKOJACH CZYSTO. WODA W BASENIE CZYSTA. BYLAM Z MEZEM NA POCZATKU CZERWCA I NIE WIDZIALAM, ZEBY BYLO COS ORGANIZOWANE W HOTELU. RACZEJ O ROZRYWKE KAZDY MUSI ZADBAC SAM. NIESTETY NA POBLISKIEJ PLAZY JEST SYF I JEST DALEJ NIZ 400 METROW. RADZE WYNAJAC SKUTER I POSZUKAC ZATOCZKI Z LADNA PLAZA A TAKICH W OKOLICY JEST NAPRAWDE DUZO. HOTEL JEST DLA OSOB LUBIACYCH SPOKOJ. SERWOWANE JEDZENIE JEST BARDZO SMACZNE I UROZMAICONE. WSZYSTKIE WYCIECZKI MOZNA ZORGANIZOWAC SOBIE W PORCIE - JEST TO O POLOWE TANIEJ NIZ Z BIURA PODROZY. A I TAK WSZYSCY PLYNA TYM SAMYM STATKIEM. POLECAM WSZYSTKIM TEN HOTEL.

Kod hotelu HOT12054
Nazwa  Athina Beach
Miejsce  Grecja / Kos / Kos
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty

Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami

Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami

Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Styczeń 2009

warzecha