Athena Beach (Kokkari)

Miejscowość Kokkari, w której znajduje się hotel, najlepsza na całej wyspie. Dużo restauracji, kafejek. Urocza plaża. Polecam

Hotel położony przy samej ulicy,ale nie jest to uciążliwe. Bardzo blisko do plaży. Pokoje wielkością wystarczające, szczególnie jeśli nie przyjeżdża się aby spędzać czas w pokoju.Wyposażone w lodówkę, mały tv(kanały niemieckojęzyczne),suszarka do włosów, duże i wygodne łóżko, szafa i szafki, toaletka z lustrem. Łazienka malutka, ale wystarczająca. Śniadania smaczne, ale mało urozmaicone. Obsługa bardzo miła.Świetne tawerny w Kokkari, szczególnie polecam La Casa. Kokkari,w/g mnie, najładniej położone miasteczko na wyspie. Hotel i miasto polecam dla osób nie szukających rozrywek.

Hotelik mały dla niewymagających z opcja tylko B&B ( śniadanie kontynentalne, jak to w Grecji, ale da się przeżyć ). Pokoje niewielkie ale wygodne, z klimą, małą lodówką, TV, czysto - sprzątane codzień. Mały basenik, więc dla tych co chcą odpocząć od wiatru i słonej wody wystarczy...Super lokalizacja - 20 m od morza, można powiedzieć, że w centrum miasteczka, ale tego się nie odczuwa. Bardzo miła obsługa - szczególnie Pani z baru na basenie! Sama miejscowość NAJLEPSZA z całej Samos i w ogóle ( zwiedzilismy całą autem ) - mała, ale wszystko jest ( sklepy, tawerny, wypożyczalnie ). Jest tam bardzo spokojnie, sami starsi niemcy i hotendrzy więc jest kultura i cisza. Nie ma żadnych imprezowni wiec polecam głownie dla par i dla tych co chcą wypocząć.Morze super piękny kolor, plaże nie oblegane - byliśmy s środku lipca! Bardzo wietrznie, jest baza windsurfingowa! Ogolnie Samos dość droga - w porównaniu z Kretą więc trzeba się finansowo przygotować, i nie bardzo jest co na wyspie zwiedzać, dla tych co chca pojeździć - i absolutnie nie słuchajcie pilotkiz ITAKI ( p. Basi chyba ) bo gada głupoty tylko namawia na wycieczki które są mega beznadziejne ( oprócz tej do Turcji ). Warto wynająć furę i samemu pojeździć pio wyspie ( 1 dzien Suzuki ok 50Euro, 3 dni około 120 Euro ). Ogólnie polecam!!!!

Nazwa  Athena Beach (Kokkari)
Miejsce  Grecja / Samos / Kokkari
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, bez paszportu

Malownicze plaże otoczone zielonymi wzgórzami i turkusową wodą

Tradycyjne wioski z autentycznym greckim klimatem

Starożytne zabytki, takie jak Heraion i Tunel Eupalinosa

Wyświetlono 3 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Agata

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

Położenie - 50 m od plazy, super miła obsługa - zawsze pomocna, basen.

Wady

Komary w pokoju

MK

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Blisko do morza.

Wady

Mało urozmaicone posiłki.

M&M

Pobyt - Lipiec 2014

Zalety

blisko plazy, blisko sklepow i tawern, cisza

Wady

slaby internet

Athena Beach (Kokkari)