Malownicze plaże otoczone zielonymi wzgórzami i turkusową wodą
Tradycyjne wioski z autentycznym greckim klimatem
Starożytne zabytki, takie jak Heraion i Tunel Eupalinosa
Miejscowość Kokkari, w której znajduje się hotel, najlepsza na całej wyspie. Dużo restauracji, kafejek. Urocza plaża. Polecam
Położenie - 50 m od plazy, super miła obsługa - zawsze pomocna, basen.
Komary w pokoju
Hotel położony przy samej ulicy,ale nie jest to uciążliwe. Bardzo blisko do plaży. Pokoje wielkością wystarczające, szczególnie jeśli nie przyjeżdża się aby spędzać czas w pokoju.Wyposażone w lodówkę, mały tv(kanały niemieckojęzyczne),suszarka do włosów, duże i wygodne łóżko, szafa i szafki, toaletka z lustrem. Łazienka malutka, ale wystarczająca. Śniadania smaczne, ale mało urozmaicone. Obsługa bardzo miła.Świetne tawerny w Kokkari, szczególnie polecam La Casa. Kokkari,w/g mnie, najładniej położone miasteczko na wyspie. Hotel i miasto polecam dla osób nie szukających rozrywek.
Blisko do morza.
Mało urozmaicone posiłki.
Hotelik mały dla niewymagających z opcja tylko B&B ( śniadanie kontynentalne, jak to w Grecji, ale da się przeżyć ). Pokoje niewielkie ale wygodne, z klimą, małą lodówką, TV, czysto - sprzątane codzień. Mały basenik, więc dla tych co chcą odpocząć od wiatru i słonej wody wystarczy...Super lokalizacja - 20 m od morza, można powiedzieć, że w centrum miasteczka, ale tego się nie odczuwa. Bardzo miła obsługa - szczególnie Pani z baru na basenie! Sama miejscowość NAJLEPSZA z całej Samos i w ogóle ( zwiedzilismy całą autem ) - mała, ale wszystko jest ( sklepy, tawerny, wypożyczalnie ). Jest tam bardzo spokojnie, sami starsi niemcy i hotendrzy więc jest kultura i cisza. Nie ma żadnych imprezowni wiec polecam głownie dla par i dla tych co chcą wypocząć.Morze super piękny kolor, plaże nie oblegane - byliśmy s środku lipca! Bardzo wietrznie, jest baza windsurfingowa! Ogolnie Samos dość droga - w porównaniu z Kretą więc trzeba się finansowo przygotować, i nie bardzo jest co na wyspie zwiedzać, dla tych co chca pojeździć - i absolutnie nie słuchajcie pilotkiz ITAKI ( p. Basi chyba ) bo gada głupoty tylko namawia na wycieczki które są mega beznadziejne ( oprócz tej do Turcji ). Warto wynająć furę i samemu pojeździć pio wyspie ( 1 dzien Suzuki ok 50Euro, 3 dni około 120 Euro ). Ogólnie polecam!!!!
blisko plazy, blisko sklepow i tawern, cisza
slaby internet