Ata Lagoon Beach

A więc tak :) ... to raj na ziemi !!!
1. Hotel:
- Pokoje - pokoiki malutkie ale w sam raz dla dwóch osób. W pokoju znajduje się duże łóżko, szafka nocna z szufladką, toaletka z dużym lutrem, szafką i szufladą. Klimatyzacja sterowana indywidualnie - działał bez zarzutów bo oprócz temperatury można było nastawić moc i kąt nawiewu. Telewizor gdzie można znaleźć nawet polsat :). Duża wnękowa szafa i szafka w sam raz na schowanie dwóch walizek. Balkonik z dwoma krzesełkami. Łazienka z suszarką i kabiną prysznicową w formie zabudowanej wanny. Pokój codziennie sprzątany, co drugi dzień zmieniane ręczniki i pościel. Co do sejfu to można go wynając za dodatkową opłatą ale w naszym przypadku świetnie sprawdziły się walizki z kodem :)
- Posiłki - śniadanko w formie bufetu typowo kontynentalne :) serek, wędlinka, owoce, warzywa, kawa, herbata, mleko z płatkami, zimne soki i co jakiś czas ciasto. Obiadokolacje pyszne :) duży wybór dań z grilla, cała gama warzyw i sałatek i pełno owoców. Napoje dodatkowo płatne - butelka dużej wody to koszt 2.5 lira (około 6 zł) w sklepie oczywiście taniej - 1 lir. Piwo w naszym hotelu - 3,5 lira - bardzo dobre EFES :).
- Rozrywka - w każdy wtorek w hotelu organizowany jest pokaz. Fakir chodzący po szkle i goniu, zespół taneczny prezentujący taniec turecki oraz oczywiście taniec brzucha. N\a koniec oczywiście wspólna zabawa i nauka tańca :) Warto przyłączyć się zabawy :) W hotelu jest basen o wielkości w sam raz jak na wielkość hotelu. My po plaży i kąpieli słonecznej odpoczywaliśmy na basenie ponieważ po godzinie 17 słońce chowa się za górę która jest tuż przy hotelu. Czytałam, że ktoś na to narzekał....ale moim zdaniem trochę cienia po całym dniu jest przyjemną zmianą...szczególnie przy upałach po 45 stopni :). Jest też darmowy bilard i ping-pong. Nad basenem darmowe leżaki i parasowe oraz bar.
- Okolica hotelu - hotel znajduje się przy drodze która na początku wydawała nam się wadą ale jak okazało się potem była cicha:) Inne hotele znajdujące się przy głównym deptaku miały muzykę aż do rana :) Tutaj robiło się cicho już około 12. Hotel składa się z trzech domków. My akurat trafiliśmy do tego "głównego" czyli tam gdzie była recepcja, restauracja i bufet. Do plały jest prosta droga którą idzie się 3 minutki, do głównego deptaku bocznymi uliczkami można dojść jeszcze szybciej. Na plażę płatną idzie się około 10 minut - ale widoki zapierające dech :)

Plaża - plaża bezpłatna (ta bliższa) jest żwirowo-piaszczyta ale przy samej wodzie zaczynają się kamyki...dla wrażliwych proponuję zakup bucików do wody :) Woda jest czyściutka a w tym roku mieliśmy też niezłą zabawę w wysokich falach. Leżaki kosztują 5 lirów i parasol też :) dla nas było za drogo więc w sklepie kupiliśmy swój parasol za 15 lirów :) Na plażyh jest bezpiecznie - nie słyszałam o żadnych kradzieżach....o godzinie 15 zostawialiśmy wszystko na plaży i szliśmy na lunch. Plaża płata kosztuje 3,5 lira za cały dzień...leżaki i parasole tyle samo ile na bezpłatnej. Widoki tam są piękniejsze i woda spokojniejsza bo góry tworzą coś w rodzaju zatoczki.
Rozrywka - w Oludeniz jest cała masa sklepów z odzieżą, złotem i pamiątkami. Jest też knajpa na knajpie - stylowo robione są typowo po "angielsku" bo anglików jest tam cała masa. Tutaj podaję pierwszą i jesyną wadę :) - ceny też są robione pod anglików :) Ale w Fetiych gdzie jedzie się na targ można już taregować :) Jest też kilka dyskotek i pełno miejsc z telebimami gdzie lecą mecze.
Ceny - w sklepach woda- 1lir, chleb - 0,25 lira, cola - 2liry, kartki pocztowe - 0,5 lira, znaczki - 0,75 lira, batony - 1 lir. W restauracjach - kebab w bułce - ok 5 lirów, danie - od 7, piwo 3,5-4,5 lirów, cola 3,5, lody 2.

Starałam się opisać wszystko jak najlepiej bo wiem, że jak ja się tam wybierałam to brakowało mi takich opisów :) Polecam to miejsce szczerze!!! To był fantastyczny wyjazd !!!! jeżeli macie pytania to napiszcie maila a ja postaram się odpowiedzieć na każde pytanie :) ka_enigma@o2.pl

Ja tam jeszcze wrócę!!!!!

ogólnie ok. polecam, blisko plazy, miła obsługa, smaczne obfite posiłki

Bylismy w hotelu od 8 do 15 wrzesnia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel czysty, otoczenie zadbane. Personel pomocny w każdej sytuacji. Posiłki bardzo smaczne i nam odpowiadające. Dużo owoców - winogrona, arbuzy, brzoskwinie, melony. Soki wyciskane z pomarańczy i graifrutów. Plaża miejska 100m, żwirkowa. Dwa leżaki i parasol kosztuje 3*7=21lira , ale jak szliśmy na chwilke to lezelismy na recznikach(swoich.) . Błękitna Laguna - przereklamowana - otoczenie brudne, tłok - poszlismy raz i niepolecamy. Kurort zapełniony Angolami. Oceniamy ze 80% to turyści z Wysp. Nie mamy zastrzeżen do personelu Itaki - bardzo dziękujemy za opiekę. Będziemy polecac wypoczynek w Turcji .

Hotel położony w uroczej, małej miejscowości turystycznej. Przy hotelu droga lokalna, mało ruchliwa. Tuż obok piękne zbocze góry. Kilka minut spacerkiem do bardzo rozległej, szerokiej , czystej i przyjemnej plaży (woda bajecznie błękitna). Kawałek dalej laguna (wstęp płatny 6lira/osoby). Jedzonko w hotelu super, bardzo smaczne, urozmaicone i dużo wszystkiego. Obsługa wzorowa. Zero animacji, co dla wielu jest plusem. Pokoje malutkie ale przyjemne, klima sprawna w cenie. W miejscowości mnóstwo barów, kafejek i sklepików. Zakupy spożywcze w większych ilościach najtaniej robić w ALMIE (centrum miasteczka, schodami ruchomymi w dół, artykuły te same tylko taniej). Koniecznie trzeba spróbować skoku paralotnią - lot bardzo spokojny i bezpieczny, chyba że się poprosi o akrobacje, widok z góry niezapomniany do końca życia, nawet dzieci skaczą. Tuż przy hotelu biuro wycieczek Wulkan - jedno z tańszych w mieście, a jakość obsługi bardzo wysoka. Polecam wycieczki Efez, Pamukkale, rejs rzeką Dalyan z kąpiel błotną, rejs 12 wysp, jazda konna w terenie (również dla początkujących, nawet małe dzieci mogą skorzystać), turecka łaźnia - hammam z masażami, rejs żaglówka z postojami na pływanie; poza biurem Wulkan trzeba też złapać dolmusza (mały bus często kursujący koło hotelu) i pojechać do Fethiye (5 lira za dojazd) - tam duże miasteczko, grobowce wykute w skałach, wielki targ chyba we wtorki. Warto też kupić wycieczkę z nauką nurkowania zwłaszcza, jeśli ktoś nigdy nie próbował, a chciałby, gdyż wszystko świetnie tłumaczą po ang. albo niemiecku. W Oludeniz byliśmy 2 tyg i było cudownie.

Hotel czyściutki, zadbany, co rekompensuje mikroskopijne pokoje z jeszcze bardziej mikroskopijnymi łazienkami. Polacy zakwaterowani są na parterze, I piętrze i poddaszu, natomiast Brytyjczycy tam gdzie powinni ze względu na swoje zachowanie - w podziemiach, co w niewielkim stopniu niweluje efekt trzaskania drzwiami i radosne okrzyki w środku nocy. Posiłki mało urozmaicone, ale smaczne. Wybredni mogą zawsze skorzystać z niezliczonych barów i kafejek w okolicy (niektóre z nich - 2 min od hotelu - otwarte są 24/7) Ogólnie - polecam, bo warto :)

Nazwa  Ata Lagoon Beach
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Likijskie / Oludeniz
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 43 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

A więc tak :) ... to raj na ziemi !!!
1. Hotel:

Ja tam jeszcze wrócę!!!!!

Barbara Żebrowska

Pobyt - Czerwiec 2015

ogólnie ok. polecam, blisko plazy, miła obsługa, smaczne obfite posiłki

Zalety

dobre jedzenie

Wady

małe pokoje

Mariola i Stanisław

Pobyt - Wrzesień 2014

Koteu

Pobyt - Lipiec 2014

Zalety

+ hotel w bajecznej miejscowości + niedaleko do plaży + przemiła obsługa

Wady

- nieduże pokoje - ciemne łazienki

Pocahontas

Pobyt - Sierpień 2013

Adrian

Pobyt - Lipiec 2013

hotel położony w pięknej miejscowości. Plaża zaliczana do najpiękniejszych na świecie. Miasteczko turystyczne, dużo straganów i restauracji, barów itp. Sam hotel to trzy budynki,w każdym po kilka pokoi. My wyjeżdżając na wakacje nastawialiśmy się na spędzanie czasu na plaży a pokój miał służyć do spania. Przy takim założeniu jak najbardziej spełnia to swoją funkcję. Pokój wystarczającej wielkości, łazienki z prysznicem. Przy hotelu jest basen z barem- oblegany przez Polaków i Anglików:) Korzystaliśmy z opcji HB. śniadania - bufet, w ostatnich dniach już nam się przejadł, dosyć monotonne jedzenie, obiadokolacje -bufet , każdego dnia coś innego. Przy hotelu restauracja- trzeba spróbować , rewelacyjna! Największy plus to obsługa- każdy uśmiechnięty, próbują mówić po Polsku. Chyba najbardziej nam będzie właśnie tego brakować .

Elżbieta

Pobyt - Sierpień 2012

Hotel położony w pobliżu głównej ulicy. Niedaleko promenada, do plaży - kilka minut spacerkiem z hotelu. Pokoje małe, niby sprzątane codziennie, ale tak naprawdę to sprzątanie polega na posłaniu łóżka i ewentualnej wymianie ręczników. Wszyscy z obsługi hotelu oczekują napiwków, kierowcy autokarów również. W hotelu bardzo dużo Anglików, którzy już od wczesnych godzin porannych zajmują leżaki przy basenie. Nie polecam wycieczek od rezydenta, ponieważ są dużo droższe. Można samodzielnie wykupić wycieczki- przy promenadzie jest kilka takich punktów. Leżaki na plaży płatne - leżak 6 lirów, parasol 6 lirów. Plaża kamienista. Miejsce zdecydowanie warto zobaczyć - szczególnie lagunę - czysta,ciepła woda, raj dla dzieci.

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel bardzo kameralny, czysty , blisko do plaży, piekna miejscowość. Obsługa bardzo miła, pokoje malutkie ale przyjemne. Jedzenie wystarczajace jak na te upały któr tam ponowały w tym roku:)

Pobyt - Czerwiec 2012

Byliśmy w hotelu w czerwcu-przed sezonem. Polaków było kilkoro, reszta to wyłącznie Anglicy w wieku od 20 do 80, z przewagą tych po 60. W hotelu pokoiki małe ale przytulne, hotel i otoczenie (ogród, basen, restauracja) na bieżąco dokładnie sprzątane, po raz 1 widzieliśmy, że obsługa codziennie "szoruje" leżaki i materace przy basenie. Ogród zadbany. Dla dzieci brodzik, zabawki. Brak animacji i głośnej muzyki. Śniadania monotonne ale smaczne, obiady fantastyczne! Obsługa miła i nie nachalna. W środę darmowy wieczór turecki-warto iść. Do plaży (kamienista) ok. 5 min. spacerem, leżaki i parasole płatne na plaży i na lagunie (18lirów/kpl), wstęp na lagunę płatny 5 lirów. Można rozkładać się z własnymi ręcznikami i parasolami. Laguna z ziemi nie robi wrażenia, jednak z paralotni widok jest przepiękny-polecamy, ok. 65Euro/os (Gravity). Kurs wymiany walut 1Euro=2,2lira. Na straganach na głównej ulicy dość drogo i niechętnie się targują. Region atrakcyjny przyrodniczo i krajobrazowo, bardzo spokojnie. Na tydzień :)

saharita

Pobyt - Czerwiec 2012

Świetny hotel z bardzo dobrą lokalizacją tuż przy zachodnim klifie Oludeniz, a nie w hałaśliwym, turystycznym centrum, dość blisko plaży i laguny. Jedzonko obfite i urozmaicone, zwłaszcza jeśli chodzi o warzywne zimne przystawki, troszkę skromniej jeśli chodzi o dania ciepłe. Cudowny brak wszelkich animacji! Dla nas to ogromny plus. Kameralny basen z barkiem. Obsługa chętna do pomocy, jeden z kelnerów szybciutko załatwił nam tanie autko. Jedyny minus to brak lodówki w pokoju (ale poratowaliśmy się kupując frozen water w pobliskim sklepie) i nieco ciemna (źle oświetlona) łazienka.

Hannah

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel pod każdym względem wart polecenia. Niedrogi, w porównaniu z innymi w Oludeniz, a zapewnia wszystkie usługi na wysokim poziomie. Jedzenie bardzo dobre, pokoje czyste, obsługa stara się, położenie - idealne - blisko morza, głównego deptaku, tuż przy drodze dojazdowej (wbrew obawom nie jest głośno, a plus duży, wzłaszcza jeżeli wraca się z bazaru obładowanym siatami, a bus staje pod hotelem - za żądaie:) O warolach i urokach miejscowości Oludeniz nie bedę pisać, bo to najpiękniejsza plaża w Turcji, zwłaszcza teren rezerwatu Blue Lagoon i obroni się sama. Wakacje - idealne.

żeluś:)

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel był bardzo fajny kameralny,pokoje trochę małe obsługa na 6 z plusem traktowali polaków tak samo jak anglików. Korespondentka też bardzo fajna tak samo jak przewodniczka (p.Wiesia). Ogólnie hotel podobał mi się i obsługa tak nas żegnali całowali pomagali z walizkami zawsze pytali się jak się czuję. Hotel był super !!!!!

mala mi

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel bardzo ładny, kameralny. Obsługa na 5 , przyjazna, nawet starają się mówić po polsku i całkiem nieźle im to idzie. Pokoje skromne, ale to co najważniejsze jest na swoim miejscu. Jedzenie bardzo dobre a ceny dużo niższe niż w okolicznych barach. Jak już ktoś napisał samego Oludeniz reklamować nie trzeba :) Gorąco polecam paragliding, odradzam jeep safari chyba, że ktoś lubi jak mu przez 12h wiatr urywa glowe. generalnir wakacje na 5 :)

pela

Pobyt - Czerwiec 2010

Zgadzam się z większością wpisów, nie będę się powtarzać. Jak na tę cenę - rewelacja. Kolacje świetne. Obsługa miła i nienachalna. Dwa \"ale\" dla malkontentów - pokoje w przyziemiu, choć przyjemne, bo od razu trawka, mają kłopoty z kanalizacją.Nam wywaliło dwa razy, obok Anglikom też raz. Były kłopoty z ręcznikami (brak kilka razy. Ceny spadły wyraźnie w końcu sierpnia. Co ważne - jest bezpiecznie nocą, mimo knajp i zabawy. Na plaży można siedzieć do rana, chodzą, pilnują, nie przeszkadzają. Oczywiście tylko są Anglicy i Polacy. Ale świetne miejsce, naprawdę.

Pobyt - Maj 2010

Hotel położony w pięknej miejscowości Oludeniz, blisko plaży miejskie (5 min) i w miarę blisko sławnej laguny (15 min). Mały, kameralny, gości głównie Anglików i Polaków. Ma średniej wielkości basen i brodzik dla dzieci, wystarczająca ilość leżaków dookoła basenu.Pokoje małe,czyste, dobrze działająca klima,czyste łazienki,codzienne sprzątanie pokoju.Przemiła obsługa, nienachalna, gotowa do pomocy, uśmiechnięta.Jedzenie smaczne,nigdy niczego nie brakuje. Śniadania standardowe,typowo tureckie, obiady bardziej urozmaicone. Dużo owoców.Bardzo polecamy,do tej pory to najlepszy hotel, w którym byliśmy!

manolo78

Pobyt - Kwiecień 2010

Mały, kameralny hotel 5 min od plaży. Pokoje malutkie, do wyposażenia i czystości nie mozna mieć zastrzeżeń, codziennie sprzatnie, klima sprawna. Śniadania : kilka rodzajów sera, oliwki, mortadela, pomidor, ogórek , papryka, jajka, płatki, dżemy, miód, dużo owoców - można coś wybrać. Na kolacje zawsze jakieś mięso albo ryba, poza tym dużo sałatek, zapiekanych warzyw, owoce. Bardzo mi sie podobał brak jakiś animacji. W okolicy mnóstwo restauracji,sklepów, etc., dolmusz staje pod hotelem. Oludeniz ogólnie piękne, jest mozliwość wykupienia wycieczek, a jest ich tyle że spokojnie na 2 tyg. wystarczy. Polecam paragliding,dalyan,jeep safari i jakiś rejs po morzu.

Turistas

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel ładnie położony pomiędzy dwoma pasmami gór. Jest z niego blisko do plaży i do głównej drogi po której jeżdżą busy. Bardzo smaczne i obfite posiłki - ilości nielimitowane i nie do przejedzenia. Obsługa miła, mówi po angielsku w stopniu podstawowym, ale starają też uczyć się polskiego. :) Miejscowość warta odwiedzenia. Koniecznie trzeba się odważyć na paragliding. Nie polecam lokalnego biura Easy Rider.

psobol@wp.pl

Pobyt - Lipiec 2009

Oludeniz polecam super miejsce nie mozna sie nudzic, tydzien to za malo. Hotel przyjemny mimo, ze skromny. Obsluga SUPER :) nie naciagaja, nie oszukuja, zawsze usmiechnieci pelny profesjonalizm. Kuchnia mniam, moze po 14 dniach sie znudzi ale nie sadze. Mialem przyjemnosc zjesc tam pare obiadow i tak: ceny bardzo przystepne (wszystkie ceny w hotelu wiele tansze jak w innych), SMACZNE, PYSZNE :) polecam (a na jedzeniu to ja sie znam:)Przystawki mozna zamowic dwie ale glowne danie to wystarczy jedno na dwojga. Pewnie jak kto jezdzi do 5 gwiazdkowcow to bedzie marudzil ale nie ma na co :)Jeszcze jedno lepiej wypic piwko czy dwa przed pubem bo tam to zdzieraja, jest sklep w centrum od hotelu 5min i ceny tam prawie jak w domu:)polecam.

lemonka

Pobyt - Czerwiec 2009

Mogę tylko napisać, że były to chyba moje najlepsze wakacje! Oludeniz jest przepiekne, hotel, mimo, że ma 3 gwiazdki, pod każdym względem zasługuje na 5 . hotel bardzo czysty i zadbany, jedzenie bardzo dobre! Hotel jest przy ulicy, co na początku bardzo mnie zaskoczyło, ale wcale to nie przeszkadza w urlopowaniu, ponieważ wkoło znajduje się przepiękny ogród, bardzo zadbany, rosną w nim granaty, brzoskwinie, limonki, papryki:) Oludeniz jest piękne, laguna robi wrażenie, z lotu ptaka (paragliding-gorąco polecam!) niesamowite kolory! Mogłabym tak pisac bez końca;D tak... to były moje najlepsze wakacje na których byłam:) Pozdrawiam:)

Asia

Pobyt - Lipiec 2008

Jeśli chodzi o kase,którą się wydało na ten hotel-to w sam raz. Hotel przyjemny, kameralny, bardzo fajne położenie, nawet nie przeszkadza lokalna droga obok. Pokoje ok, na nic nie narzekałam. Jeśli chodzi o łazienke-odnowiona, tylko chyba zapomnieli o prysznicu-jest strasznie ciasny i niewygodny. Jedzenie ok, tylko za mało urozmaicone. W okolicy hotelu pełno barów, sklepów, wszystko blisko, co jest jak najbardziej plusem. Wyjazd zaliczam do udanych. Plaża piaszczysto kamienista, ale wystarczy kupić buty i nic nie przeszkadza. Ogólnie okolica i widoki CUUUUUUUDNE, czasami czułam się jakbym była na jakiejś wyspie.

Ata Lagoon Beach