Malownicze plaże i ukryte zatoczki otoczone sosnami
Historyczne miasteczka, takie jak Tossa de Mar z ruinami fortyfikacji
Świetne warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym żeglarstwa
Świetny hotel dla osób nastawionych na zwiedzanie i wędrówki lub imprezy. Niedrogi, dobrze położony, wygodny. Basen na dachu ale mały więc w sezonie pewnie trudno o wolny leżak (byłam w terminie 25.04-2.05.2015 i było chłodno więc wszystkie leżaki wolne). Widoki i okolica prześliczne, mnóstwo możliwości zagospodarowania wolnego czasu od wycieczek/ wędrówek, po wieczory w klubach, pubach i knajpach których w okolicy pełno. Nie polecam osobom ceniącym ciszę i spokój - ogólnie miasto jest dość imprezowe i hotel też wpasowuje się moim zdaniem w ten klimat, jednak były rodziny z dziećmi, raczej zadowolone. Miła i pomocna obsługa.
Doskonała baza wypadkowa - 400 m od piaszczystej plaży, 200 m od dworca autobusowego, mnóstwo barów, restauracji i dyskotek w pobliżu, niedaleko szlaki turystyczne, dość czysto, dobre jedzenie i dość duży wybór, urozmaicone, miła i uczynna obsługa, darmowe WIFI w pokojach, bar w hotelu. Wygodny pokój. Przy hotelu plac, gdzie odbywają się różne lokalne imprezy (zwykle do ok. 22.00).
W pokoju standard nie było sejfu, wody w butelkach, lodówki ani szklanek. Cienkie ściany (słychać kąpiących się sąsiadów lub wracających nad ranem z imprezy), śniadanie 8:00-9:30 więc dość krótko i dla niektórych wcześnie.