Asteria Kemer Resort

Najlepsze nasze wakacje. Byliśmy w dniach 11-18 październik. Pogoda super około 26 stopni, cały czas słonecznie, woda około 24 stopnie można wejść z marszu. Hotel piękny choć ma już parę lat, piękne pokoje, wspaniała obsługa, ultra all inclusive, lodówka z napojami w pokoju, sejf, wifi na terenie całego hotelu, oraz plaży. Piękna zieleń, teren ogrodzony i strzeżony. Pyszne drinki nie oszukiwane, dobry alkohol pyszne jedzenie. Bar czynny 24h/dobę. Gorąco polecam

Hotel zapewniający miłą, przytulną atmosferę. Jeśli ktoś nie lubi głośnej muzyki czy ciągłej imprezy, to ten hotel jest jak najbardziej dla niego. Bardzo dobre jedzenie, tematyczne kolacje. Dla każdego coś smacznego. Personel miły i pomocny, choć tutaj dwie uwagi. Niestety opcja Side Sea View okazała się nie tak oczywista jak się wydawało. Dostaliśmy pokoje z widokiem na wewnętrzny dziedziniec. Niestety 2 piętro nie pozwalało na to, żeby zobaczyć morze. Pracownik wytłumaczył że w tamtym kierunku jest morze i to jest sea side view ale to nie jest "direct sea view". Po krótkiej rozmowie i argumentach w postaci $$ dostaliśmy pokój dwupokojowy (podróżowaliśmy z rodziną). Niestety tylko jeden pokój był z widokiem a drugi to była sypialnia. Druga uwaga to sprzątanie. Niestety osoby które to robiły ni bardzo się przykładały do pracy. Chusteczka, która przypadkowo spadła obok szafki, leżała tam przez 2 dni. Kosz nie wyrzucony również przez 2 dni. W tym względzie jest pole do poprawy. Jeśli chodzi o kwestię sea view to spotkałem się już kilkukrotnie z taką sytuacją, dla tego nie byłem bardzo zaskoczony. Jeśli chodzi o takie sprzątanie, to spotkałem się dopiero pierwszy raz.

bylo nudno - animacje tak jak by ich nie było i tylko po rosyjsku

Położenie hotelu wspaniałe - nad samym morzem, a jednocześnie widać góry, zieleń w hotelu, w pobliżu miejscowość ze sklepami i jedzeniem. Mnóstwo atrakcji wodnych (dodatkowo płatne ale warto) i innych atrakcji hotelowych (bilard, kręgle, tenis, pingpong, piłka, PlayStation itd). Animacje różnorodne w ciągu dnia dla większych i mniejszych; wieczorne - raczej dla dorosłych. Jedzenie dobre, różnorodne acz nie powalające, dostępność do jedzenia i picia (duży wybór drinków i różnych alkoholi) praktycznie non stop. Duży basen i zjeżdżalnie w sam raz jak dla nas. Hotel elegancki w środku i duży, komunikacyjnie przystępny (windy). Pokoje duże i czyste, ale w łazience mieliśmy rdzę w wannie. Największy minus - 90% klientów to Rosjanie i obsługa mówiąca bardziej po rosyjsku niż angielsku.

Gorąco polecam hotel Asteria Kemer Resort. Wszystko było na piątkę, a kilka rzeczy nawet na szóstkę :-). 1. Miasteczko Camyuva, lokalizacja hotelu przy głównej ulicy, mnóstwo sklepów i restauracji w obrębie 500m od bramy wjazdowej, 2. Zadbany, zielony obszar wokół hotelu, teren hotelu strzeżony przez ochronę, obok hotelu przystanek komunikacji miejskiej z dogodnym połączeniem z centrum Kemer, 3. 5***** hotel z dużym lobby, olbrzymią restauracją, kilkoma barami wewnątrz i na zewnątrz, trzema restauracjami a la carte, sklepami, centrum SPA, siłownią, wewnętrznym basenem, sauną, łaźnią turecką, kręglami, stołami do billarda i automatami do gier dla dzieci 4. Urozmaicone śniadania, obiady i kolacje, mnóstwo jedzenia i napojów, dodatkowo snack bar z fast foodem oraz pani smażąca naleśniki przy basenie, darmowe lody gotowe i na gałki, woda mineralna z lodówki przy basenie bez ograniczeń, 5. główny bar 24h, drugi bar przy aquaparku czynny do nocy, trzeci bar na plaży czynny w ciągu dnia, 6. darmowe, oryginalne alkohole w barze (Ballantines, Johny Walker Red, J&B...) 7. komfortowy, olbrzymi, czysty pokój, wygodne łóżka, codzienne sprzątanie i wymiana ręczników, codzienne uzupełnianie lodówki darmowymi napojami, indywidualna wydajna klimatyzacja, telewizor z setką programów, stabilne WI-FI(!) 8. WI-FI w lobby i restauracji, a także, co niespodzianka, w pokoju, na basenie i na plaży, (tego się kompletnie w Turcji nie spodziewaliśmy), 9. duży, zewnętrzny basen hotelowy o głębokości 1,6m, brodzik dla dzieci, mały Aquapark z kilkoma zjeżdżalniami. 10. darmowe ręczniki basenowe, które można było codzienne wymienić na nowe, 11. prywatna szeroka plaża, z mnóstwem leżaków, przez co w przeciągu całego dnia nigdy nie było problemów z wolnymi leżakami, prysznice i krany ze słodką wodą po wyjściu z plaży na teren basenu hotelowego 12. prywatne molo z drabinkami ułatwiającymi wyjście z wody, z prysznicem ze słodką wodą i lodówką z zimną wodą mineralną (!) 13. ciekawe animacje wieczorne i dużo atrakcji sportowych w ciągu dnia - aerobik, piłka wodna, gry i zabawy na basenie, siatkówka plażowa itd, 14. i ostatnie ale bardzo ważne - pomocny, miły i uśmiechnięty personel hotelowy (recepcja, pokojówki, kelnerzy, barmani, obsługa SPA)

Kod hotelu HOT20264
Nazwa  Asteria Kemer Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Camyuva
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, parking

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Mirosław

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Nie ma nachalnej muzyki jest spokojnie. Wszystko mi się tam podobało.

Adam

Zalety

Dość komfortowy, spokojny. Miła i pomocna obsługa. Bardzo smaczne i różnorodne jedzenie. Baseny czyste ze słodką wodą. Plaża bardzo duża z dużą ilością darmowych leżaków. Wartość dodana to leżaki na molo. Bardzo fajna opcja, choć ciężko było upolować wolne leżaki.

Wady

Manipulacja jeśli chodzi o standard pokoju, niska jakość sprzątania.

Maria

bylo nudno - animacje tak jak by ich nie było i tylko po rosyjsku

Zalety

dobra organizacj ana stolowce

Wady

zjezdzalnie ma le i tylko w poszczegolnych / kritkim czasie otwarte

Zalety

Położenie, najprzeróżniejsze atrakcje i zajęcia, dostępność i różnorodność jedzenia i picia.

Wady

Utrudniona komunikacja w j. angielskim (zdecydowanie wszyscy rosyjskojęzyczni poza tureckim oczywiście). Niektóre elementy wyposażenia do odnowienia/wymiany. Odległość do Antalya gdzie znajdują się atrakcje typu delfinarium i oceanarium

Michał

Zalety

Wszystko OK

Maciek

Polecamy pobyt w tym hotelu, czyste, piekne pokoje, pyszne jedzenie, piękna plaża i cieplutka, czysta woda. Przy basenie duzo hałaśliwej muzyki- nie kazdy to lubi. Hotel z milą obsługą, ale proszę pamiętać o tym, że w Turcji daje się napiwki, to jest wpisane w ich obyczaje i w dobrym tonie jest docenianie ich starań w ten sposób.

Zalety

Poczucie bezpieczeństwa, otoczenie roślinnością, brak opasek na rękach u gości hotelowych. Smaczne jedzenie, w tym mnóstwo słodyczy ( jesli ktos lubi). Czystość i cisza, wiele miejsc do odpoczynku.

Wady

Hałaśliwa muzyka przy basenie.

Ula

Hotel nie dla Polaków. Sami goście z Rosji i cała okolica jakby pod Rosjan. Nikt nie mówi po angielsku ciężko się dogadać, całe miasto pod Rosjan. Turcy mówią biegle po rosyjsku bo prze wiele lat Rosjanie tu przyjeżdżają. Brak tureckiej kultury i atmosfery Turcji.

Zalety

Atrakcje

Wady

Hotel dla Rosjan. Wszystko po rosyjsku i sami Rosjanie

Paulina

Hotel fajny, spełnił nasze oczekiwania. Rodzina 2+1, pokoje duże i przestronne, sprzątane codziennie. Jedzenie dobre i bardzo dużo, także każdy znajdzie coś dla siebie. W barze przy basenie serwowane przekąski, lody, placuszki. Leżaki dostępne w każdej chwili, nie trzeba wstawać rano i rezerwować o 6. Plaża szeroka, kamienista, również z dostępnymi leżakami. Na plaży bar, a w barze głównym alkohole również te importowane.

Zalety

Blisko od lotniska i plaży.

Wady

Duża ilość Rosjan, ale byli niekonfliktowi.

Paweł

Hotel godny polecenia. Bardzo zadbany, super basen, bary. Wifi bezpłatne w całym hotelu nawet niezłej jakości. Przepiękne widoki. Super występy i animacje wieczorem. 90 % Rosjanie.

Zalety

Położenie, widoki, przyjazna obsługa, wifi w całym hotelu.

Wady

Troszke monotonne jedzenie ale to kwestia gustu.

Mateusz

Rewelacyjny hotel. Czystość- nie można narzekać pokoje sprzątane, codziennie świeże ręczniki, barek (w cenie) uzupełniany w napoje oraz piwko. Pokój - byliśmy z dwójką dzieci 2l+5l - pokój przestronny dwa łóżka + dostawka Jedzenie -bardzo dobre, różnorodne, śniadania, przekąski, kolacje super. (przez te dobre przekąski nigdy nie byliśmy na obiedzie:)), ok 16 drinków do wyboru w karcie, po za tym wody, soki, napoje gazowane kawy herbaty i alkohol (oryginalny!) Animacje oraz przedszkole dla dzieci, imprezki dla dorosłych, gry i zabawy od 10 na basenie lub w ogrodzie przed hotelem, jest co robić Basen wystarczający woda czysta i ciepła, ręczniki basenowo-plażowe Brodzik - także czysty, choć mógłby być czymś przysłonięty od słońca Morze - ciepłe, woda klarowna, fajne molo. Plaża kamienista. Leżaki, parasole przy basenie i morzu darmowe, ale trzeba rano coś rzucić żeby zarezerwować (niestety) Transfer do hotelu ok 1,5godz., powrót nieco dłuższy do 2godz. Do Kemer busikiem za 1$/1e. Przejazd ok 15 min. Na tą najwyższą górę w okolicy można wjechać kolejką (szkoda że za późno się zorientowaliśmy) W hotelu piękne widoki na morze i góry. Nam bardzo się podobało, gorąco polecamy bo naprawdę dobra miejscówka.

Zalety

czystość, dobre jedzenie, piękne widoki, miła obsługa, darmowe Wi-Fi w całym obiekcie również na basenie a nawet na plaży, animacje i przedszkole dla dzieci, dobre wieczorne party

Wady

poranna rezerwacja leżaków

To były nasze pierwsze wakacje przez biuro podróży! Cały nasz pobyt był idealny! Zero zastrzeżeń, wszędzie czystko, obsługa bardzo miła! Hotel 10/10 Organizacja i kontakt z Wakacje.pl 10/10 Pogoda 10/10

Zalety

Czysto Miła obsługa Idealne położenie hotelu

Konrad

Pobyt - Maj 2023

Hotel typowo przeznaczony na wypoczynek. Dobra lokalizacja, usytuowany przy samej plaży. Dojście do tzw centrum to 5 min plażą lub przez miasto. Samo Camyuva to trochę budynków i kilkadziesiąt hoteli, nic ponadto. Jest oczywiste kawałek deptaka z lokalnymi sklepami, jakieś wypożyczalnie samochodów i skuterów oraz kilka knajpek i przystanek lokalnej komunikacji. Co do hotelu to bogata formuła all, dobre jedzenie (oczywiście uniwersalne czyli minimalnie przyprawione) duży wybór dań. Basen zewnętrzny oraz kryty. Sale bilardowe oraz kręgielnia. Naprawdę jest co robić. Hotel polecam.

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, rozrywki, obsługa.

Wady

W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Jak ktoś się uprze to znajdzie nierówne fugi pomiędzy kafelkami i będzie to jego zdaniem wada. Ja wad nie znalazłem.

Agata

Pobyt - Kwiecień 2022

Piękny, nowoczesny, luksusowy hotel. Posiada wielkie tereny oraz ogród. Jest bardzo dobrze wyposażony w atrakcje dla dzieci i dorosłych. Wnętrze prezentuje się wybornie oraz posiada aż 3 restauracje a’la carte, z których podczas dłuższego pobytu można korzystać za darmo.

Zalety

Zaletą hotelu jest przede wszystkim odległość od plaży oraz bogaty, nowoczesny wystrój. Niekonwencjonalne rozwiązania oraz animacje nie pozwalające na nudę podczas wypoczynku.

Iwona

Pobyt - Kwiecień 2022

Hotel różni się od innych, typowo tureckich hoteli. Wystrój wnętrz i pokoi nie opływa w "białe marmury" , jest raczej ciepły i orientalny. Jeżeli chodzi o hotel niedawno był częściowo remontowany, część infrastruktury nadal potrzebuje remontu . Bogata formula all inclusive , zjeżdzalnie dla dzieci .

Zalety

Bliskość centrum, zjeżdzalnie , ultra all inclusive

Wady

część wymaga remontu

Paulina

Pobyt - Kwiecień 2022

Hotel urządzony w wyjątkowym, orientalnym stylu, dzięki czemu gość czuje się jak na egzotycznych wakacjach :). Wielkim plusem jest również położenie - bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży, blisko lotniska i blisko zieleni! Do tego, bardzo ładna strefa basenowa ze zjeżdżalniami! Część pokoi jest odnowiona (niestety nie miałam okazji ich zobaczyć), druga część natomiast to pokoje w klasycznym stylu - eleganckie i zadbane. Hotel na wysokim poziomie - polecam!

Zalety

- Piękna plaża - Ładna strefa basenowa - Doskonała lokalizacja

Aleksandra

Pobyt - Kwiecień 2022

Hotel w porządku, jednak uważam, że jest bardziej dostosowany dla osób starszych, którzy szukają spokoju podczas wypoczynku i relaksu. Pomimo zjeżdżalni nie ma zbyt wiele atrakcji dla dzieci. Hotel ładny, estetyczny, ale nie jest urzekający.

Zalety

bezpośrednio przy plaży, estetyczny, czysty, fajnie zorganizowane pokoje.

Wady

nie ma zbyt wiele atrakcji dla dzieci oprócz kilku zjeżdżalni,

Pobyt - Kwiecień 2022

Hotel przyjemny, największym plusem jest lokalizacja, niedługi transfer z lotniska i cecha charakterystyczna dla Kemer - piękne widoki. Połączenie gór i plaży, dużo zieleni.

Zalety

lokalizacja, widoki, komunikacja, all inclusive plus.

Pobyt - Kwiecień 2022

Zalety

lokalizacja, widoki, komunikacja, all inclusive plus.

Pobyt - Kwiecień 2022

Zalety

lokalizacja, widoki, komunikacja, all inclusive plus.

Tarkan

Pobyt - Grudzień 2013

Ładnie położony. Transfer z lotniska ok. 1,5 h. Czysty, zarówno powierzchnie wspólne, jak i pokoje. Dobra obsługa. Dość rozległa plaża. Nie ma problemu z miejscami przy basenie i przy plaży (byliśmy na początku sezonu, nie wiem jak w wakacje). Restauracja główna - duży wybór, możliwość jedzenia na tarasie lub wewnątrz. Spory wybór alkoholi w opcji all. Restauracje a la carte: azjatycka i orientalna - kompletna porażka - w obu przerwaliśmy posiłek i poszliśmy do głównej. Dania niedogotowane/niedopieczone, Włoska - może być, ale raczej na obiad, na kolację już nie polecamy - jako rdzennie włoskie danie podawano tam np. pieczone udko kurczaka. We wszystkich trzech świetna obsługa kelnerska, ale co z tego, jak kucharze do d... Przy wyjściu z hotelu przystanek lokalnego \\\"pks-u\\\" - możliwość dojazdu do Kemer (ok. 7 km). Ceny za przejazd stałe, jest cennik wywieszony nad siedzeniem kierowcy, można płacić w euro, dolarach i oczywiście euro. Obok hotelu minipasaż handlowy, w tym wypożyczalnia skuterów i samochodów terenowych. Warto pożyczyć samochód i pojechać na pół dnia w góry - przepiękne trasy i widoki. O animacjach nic nie wiem, bo nie korzystaliśmy. Hotel polecam, to dobra relacja ceny do jakości.

Zalety

położenie, czystość, miła i kompetentna obsługa, rozległy teren,

Wady

restauracje a la carte

Asteria Kemer Resort