Asena (Kusadasi)

Polecam, hotel w takim miejscu jest po to żeby się dobrze wyspać i lecieć na plażę a nie oceniać otoczenie. Dla mnie spełnił swoją funkcję w 100%. Ponadto w przyszłym roku ma być dobrze wyremontowany.

Hotel super jak na 3 gwiazdki, według nas adekwatnie do ceny, obsługa bardzo miła we wszystkim są w stanie pomóc (przy głębszej rozmowie po angielsku najlepiej udać się do recepcji) jedzonko lokalne bardzo dobre, jeśli ktoś chce poznać tureckie smaki szczerze polecam :)

Hotel dla ludzi chcących poznać kulturę tego kraju, w hotelu oraz na plaży bardzo dużo Turków, co pozwala poznać ich zachowania. Jedzenie bardzo dobre typowo tureckie urozmaicone dużo słodkości. my przychodziliśmy do hotelu tylko na noc tak wiec nam standard pokoi oraz basenu nie przeszkadzał. Wspominamy wakacje super.

Hotel przyjemny, skromny ale to są 3 gwiazdki więc chyba nikt nie oczekuje luksusu hotelu pięciogwiazdkowego. Obsługa bardzo sympatyczna, pomocna, jedzenie smaczne, niczego nie brakowało. Nam przy wyjeździe nikt nie sprawdzał stanu pokoju. Położenie hotelu to wielki plus, plaża praktycznie przy hotelu, wyjście na promenadę, liczne knajpki i restauracje, 30 minut spacerem do centrum. Polecam.

Jedzenie jest letnie albo zimne. Kucharze wydzielają porcje. Część obsługi jest bardzo młoda i źle wychowana. Plaża w weekendy zamienia się w palarnię. Zjeżdają się ludzie z okolic i wszyscy palą i gaszą papierosy w piasku. Ogólnie tragedia. To był najgorszy wyjazd na jakim kiedykolwiek byłam. Minimum nie spełnia ani hotel ani okolica. Nasi znajomi mieli policzone przy wyjeździe napoje z minibarku, a był pusty jak zaczęli mieszkać. Musieli się wykłucać.

Kod hotelu HOT20334
Nazwa  Asena (Kusadasi)
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Kusadasi
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi

Dobra lokalizacja w samym centrum miasta przy słynnej plaży Ladies Beach

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Anonimowy

Zalety

Balkon bardzo czysty i przyjemny. Materace bardzo wygodne.

Wady

Pokój zdecydowanie zużyty, dziury w ścianach, plamy bo butach na ścianach. Lustro przetarte mokrą szmatą po której zostały zacieki i piasek na podłodze.

Wiktoria

Zalety

Restauracja na dachu - w formie tarasu, piękne widoki.

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

położenie oraz posiłki ,

Wady

hotel dla osób chcących zwiedzać , wszędzie blisko - wyposażenie hotelu z lat 80 brak remontu.

dm

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

blisko centrum, przy plaży, piękny widok, basen na dachu

Wady

skromny

3.4
Marzena

Pobyt - Czerwiec 2015

Zalety

nie ma zalet

Wady

Dwa razy w tygodniu wybija szambo przed hotelem a wszystko spływa do morza; przy odjeździe sprawdzają czy wszystko jest w pokoju ok i ponieważ ręcznik był zabrudzony to policzyli 10 lirów za ręcznik, bo sprzątaczka stwierdziła patrząc na niego, że się dopierze. Ręcznik wzięłam do domu i się doprał. Pokoje są w stylu "wczesny gierek". Wszędzie czuć tani środek czyszczący.

3.6
szatan4

Pobyt - Czerwiec 2015

sluze pomoca szatan4@wp.pl. Pierwszy i ostatni raz taka tragedia

Zalety

panorama okolicy, polozony na malej promenadzie, bliskosc morza

Wady

basen, forma all inclusive, male pokoje, hotel brzydki,slabo wyposazony

Angela

Pobyt - Wrzesień 2014

Wiedzielismy, ze to hotel dla malo wymagajacych, dlatego poczatkowo nie przejmowaliśmy się niedociągnięciami, ale po paru dniach niemożliwym jest nie krzywic się na widok przerabianego ze sniadania w obiad i z obiadu w kolacje, zimnego jedzenia, czy slonej wody w kranie, po ktorej trudno się wytrzec klejącymi recznikami a mokre rzeczy na pewno nie wyschna na pelnym wilgoci balkonie. Hotel ma duzy, niestety niewykorzystany potencjał, maly remont restauracji- stołowki hotelowej czy wprowadzenie od czasu do czasu jakiejs nowości w jedzeniu (np. raz były pure ziemniaczane ) wiele mogloby uprzyjemnic, bo nie można bazowac tylko na widoku. Kusadasi romantyczne, ludzie przyjazni, dobra baza wypadowa na wycieczki i dogodny tranport dolmuszami zapewni wiele wrażeń.

Zalety

pięknie położony przy uroczej piaszczystej plaży, niezapomniane widoki z restauracji na dachu; wi-fi w lobby; mocne drinki, dobre wino i piwo; pyszna kawa, różnorodne ciasta

Wady

monotonne, nieświeże i zimne jedzenie, może smakowac przez pierwsze 2-3 dni, soki z proszku; płatne prysznice na plaży a w kranie słona woda, obsługa hotelowa nie zna w ogole angielskiego. Bez papierka w paszporcie pokoj na tylach z tłukaca się cala noc klima na zewnatrz i nieciekawym zapachem ze ścieków.

Mwo

Pobyt - Wrzesień 2014

Hotel zdecydowanie dla młodych ludzi. Nie powala luksusem ale dla tych co nie zamierzają siedzieć w pokoju jest ok. Jedzenie słabe ( ja osobiście jadłem tylko wybrane rzeczy ponieważ trafiało się że np. ogórki z kolacji podawali na śniadanie . Mało urozmaicone jedzenie , codziennie praktycznie to samo menu. Pokoje małe, choć te z widokiem na morze ciut większe.( polecam dać w paszport z 10 euro dzięki czemu jest szansa ze dostanie sie pokój z widokiem na morze). My z dziewczyna pomimo , że w rezerwacji mieliśmy pokój z widokiem na morze dostaliśmy pokoj z widokiem na kuchnie i na boczną ścianę hotelu. Po trzech dniach walki w recepcji dostaliśmy odpowiedni pokój. Plaża mała i ciasna i BRUDNA ( pełno petów i innych śmieci) wynagradza za to tym że jest fajne zejście do wody. Położenie hotelu to chyba jego jedyna zaleta. Do centrum dobre połączenie i jest stosunkowo nie daleko. Piechotką jakieś 20-30 minut a dolmuszem 10. Z alkoholem nie było problemu , barmani go nie żałowali , nalewali od serca :) Proszę się również nie sugerować zdjęciami basenu , ponieważ jest wielkości wanny . Ani razu z tego basenu nie skorzystałem. Zdecydowanie wolałem korzystać z morza. Leżaki na plaz płatne 5 lira. Hotel zdecydowanie nie dla wymagających . Wydawało mi się że nie jestem osobą wymagającą , ale jednak pewnych standardów trzeba się trzymać. PS. Odradzam lotów z Itaka !!W trakcie pobytu wychodzą różne dziwne niespodziewane rzeczy.

Zalety

- Bliskość do plaży - Położenie - Dobry dojazd do centrum

Wady

- Obsługa która nie rozumie ani słowa po angielsku ( Była tylko jedna pani z która jako tako można było się dogadać) - Małe pokoje - Jedzenie mało urozmaicone i nie zawsze świeże - internet działajacy tylko wtedy kiedy mu się przypomni - sprzątanie pokoju co drugi dzień

Ula

Pobyt - Lipiec 2014

Bardzo przyjemne miejsce na odpoczynek. Spędziliśmy tutaj w lipcu 2014 bardzo udane wakacje. W pokoju z widokiem na morze dla nas zupełnie wystarczająco wyposażonym byliśmy cały czas blisko plaży. Zasypialiśmy słysząc szum morza, a posiłki jedliśmy na tarasie z widokiem na zatoczkę i te romantyczne zachody słońca przy kolacji.... - Polecamy bardzo gorąco!

Zalety

bardzo blisko plazy, przy deptaku, spokojne i wesole miejsce

Wady

Dla nas nie ma - wszystko ok!

Kinga K

Pobyt - Lipiec 2014

Hotel położony tuż przy plaży (wystarczy przejść promenadę w szerz i zejść schodkami w dół i mamy piękne Morze Egejskie). Pokój hotelowy jest typowy dla hotelu 3* - nie znajdziemy tu mega luksusów ale normalne wyposażenie (można się czepnąć o jakość wykończenia pokoju- ale ludzie przecież nie po to jedziemy na wakacje żeby obserwować czy listwa podłogowa jest prosto przy ścianie) w naszym pokoju był telewizor (dla narzekających z polskich programów miał \"tylko\" polonie ;-), łóżka, szafeczki nocne, minibarek , szafę na ubrania, toaletkę (oczywiście z lustrem ;-)), łazienka była w pokoju - w łazience to niestety trzeba powiedzieć - podczas brania prysznica woda nie nadążała schodzić do kratki przez co zalewało się prawie pół łazienki (zarówno jak kąpałam się ja czy mąż czy córka), w łazience jest również suszarka i pozostałe typowe wyposażenie łazienki. Z balkonu mieliśmy piękny widok na morze (bez dopłaty)!!! Na balkonie suszarkę na ubrania i dwa krzesełka. ACHA mieliśmy jeszcze dostawione łóżeczko dla dziecka. Obsługa hotelowa MEGA sympatyczna ! JEDZENIE pierwsza klasa - smaczne i baaardzo dużo - rodzice i wybredne jedzeniowo dziecko 20 miesięczne coś dla siebie wybrało. W sobotę poczęstunek iście królewski (kto pojedzie to zobaczy) ! A jeszcze istotne MEGA PIĘKNY widok z restauracji hotelowej !!! Cała wersja All INC. - bardzo dobra nie rozliczają ze jedzenia, piwa czy innych napojów - jedna osoba może np. na raz wziąć 2 piwa. BASEN - dokładnie taki jak na zdjęciu - czyli nie za duży ale plusem jest to, że jest również brodzik dla dzieci. Woda w basenie czysta - spokojnie można się kąpać ! Hotel polecam osobą które nie są wygodnickie i nie chcą mieszkać w polu kukurydzy ale za to w wypasionym 5* hotelu z wielkimi basenami i animacjami. Tu raczej urlop powinny spędzać osoby które lubią zwiedzać, nie przeszkadza im życie nocne kurortu nadmorskiego, kochają plażę i morze. Za wyjazd zapłaciliśmy po 1700 zł za os- wg. nas cena jest adekwatna do jakości. Polecamy !!!

Zalety

Bardzo atrakcyjne położenie - tuż przy plaży Smaczne posiłki (w wersji all inc.) Sympatyczna obsługa hotelowa Udogodnienia dla rodzin z dziećmi - łóżeczko dodatkowe w pokoju, krzesełko w restauracji Piękny widok z hotelowej restauracji] Brak animacji - tak dla mnie to zaleta a nie wada Basen w hotelu

Wady

nieschodząca woda w brodziku

Aga

Pobyt - Wrzesień 2013

Hotel jest rewelacyjnie położony- ulica z opisu okazała się nadmorskim deptakiem, więc do plaży rzut beretem. Sama plaża troszkę nas rozczarowała. Ludzi mnóstwo, większość palaczy co dla osób niepalących może być uciążliwe i przez to na plaży było więcej petów niż piasku. Dostaliśmy pokój z widokiem na morze- coś pięknego! Osoby, które miały widok na drugą stronę troszkę narzekały na hałas, od strony morza słychać było tylko przyjemny szum. Śniadania tak jak czytałam opinie są monotonne, ale za to jest sporo rzeczy do wyboru-codziennie można zjeść coś innego. Za to obiady i kolacje różnorodne, duży wybór, wszystko pyszne, w jeden wieczór był nawet kebab :) Można przytyć! Z owoców tylko arbuz, ale za to przepyszny! Przekąsek nie próbowałam przez obiady i kolacje ;) Obsługa miła, zwłaszcza recepcjonista Ibrachim- zawsze chętny do pomocy, podpowiedział co warto zobaczyć i barman Mert- cierpliwie uczył tureckiego :) Pokój jak na zdjęciu, sprzątany codziennie, niezbyt dokładnie, ale było w porządku. Łóżko wygodne, na balkonie krzesełka i suszarka. Standard hotelu adekwatny do ceny, zdecydowany plus za położenie i wyżywienie! Do centrum miasta kilka minut dolmuszem, wokół knajpki i sklepy- nie można się nudzić. W hotelu nie było animacji, ale dla mnie to nie jest minus bo i tak bym nie korzystała. Basenu również nie jestem w stanie ocenić, bo nie pływałam w nim- po co skoro podobną drogę miałam do morza?

label

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel super położony. Usytuowany przy promenadzie z kafejkami, restauracjami i sklepami. Plaża przed hotelem, wystarczy zejść po schodach. Leżaki po 5 tl, parasol też 5 tl. Mieliśmy duży pokój i dużą łazienkę, ale niektórzy narzekali na małe pokoje. Ponadto nie we wszystkich pokojach był minibarek, my mieliśmy. W lobby i przed hotelem łapaliśmy wifi. Jedzenie dobre, zawsze do wyboru jakieś mięsa, warzywa, sery, dużo pysznych oliwek. Z owoców tylko arbuz (przepyszny), a na deser różne ciasta i ciasteczka. Do centrum Kusadasi świetny dojazd dolmuszami (nr 5) za 2,25 tl od osoby,bezproblemowo w 10 minut można dojechać. Wystarczy iść w prawą stronę od hotelu główną aleją, trafi się wówczas do marketu Migros, a np. naprzeciwko marketu jest przystanek dolmusza. Wystarczy zatrzymać ręką, powiedzieć "centrum" i już się spokojnie jedzie. Dolmusz zatrzymuje się na hasło "stop" albo "dur" . Natomiast super sprawa, bo dolmusza można zatrzymać wszędzie (a jak jedzie, to machnąć ręką, a i sam kierowca często daje sygnał) i jadąc z powrotem z centrum wystarczy powiedzieć "hotel asena" lub "ladies beach". Nam się bardzo podobało. Polecamy hotel i Kusadasi. W Kusadasi warto znaleźć restaurację AVLU (łatwo - w uliczce na przeciwko bocznego wejścia do Caravanserai ) i wypić tam przepyszną kawę po turecku. No i oczywiście spróbować herbaty jabłkowej - pycha. Było super.

Kosa

Pobyt - Sierpień 2013

Hotel bardzo dobrze usytuowany blisko morza , jedzenie urozmaicone , jedynie do czego mógłbym mieć zastrzeżenie to małe pokoje, ale osobiście nie przeszkadzało mi to i ogólnie pozytywnie oceniam cały pobyt w tym hotelu.

ANNA

Pobyt - Sierpień 2012

czytam opinie i nie wierze co ludzie wypisują, bylam we wrzesniu 2011 bylo super jedzenie, obsluga w hotelu czysto, plaza b blisko hotelu jka nigdzie i piaszczysta, obsluga wrecz po polsku duzo mowila, b nas lubili polecam kazdemu ten hotel i okolice piękne

Gosia

Pobyt - Lipiec 2012

Fantastyczne położenie, piękna plaża zaledwie kilka metrów od wyjścia z hotelu. Obsługa bardzo miła. Jedzenie smaczne, naprawdę duże ilości, podczas tygodniowego pobytu obiad codziennie był inny, jeśli chodzi o urozmaicenie...śniadania i kolacje często takie same. w okolicy wiele biur oferujących liczne atrakcje dla turystów...Polecamy Jeep Safari...NAPRAWDĘ WARTO!!!

Aneta

Pobyt - Lipiec 2012

hotel Asena przeznaczony jest dla osób niewymagających, ale na pewno dla smakoszy piwa. Piwko Tuborg smakowalo i bylo bardzo dobrze schlodzone. Jedzenie bardzo dobre, a musze zaznaczyc ze jestem wybredna osoba. Jedynie co to sniadania monotonne byly, lecz stanowily raj dla smakoszy serow. Pokoje malutkie, ale wiekszosc z widokiem na morze. Plaza okropna, brudna i waska. Aby tych mankamentow nie odczuc nalezaloby wypozyczyc lezak. Z tym, że lezaki kosztowaly 10 lirow czyli ok 20zl. Strasznie duzo, zwlaszcza gdy jest sie dwa tygodnie. Kapuchy na lezaki moze isc duzo, ze az szkoda, lepiej je ulokowac w jakies wycieczki lub wypozyczyc skuter za 15 euro na dzien. Polecam wycieczki: rejs statkiem 10 euro i wycieczke na wyspe Samos 32 euro. Pozdro

Linka

Pobyt - Lipiec 2012

Z czystym sumieniem moge polecic ten hotel. Bardzo milo spedzilam tam czas i w podsumowaniu moge mu dac 100 proc. Rekomendacje. Hotel jest wg mnie najlepiej polozony w okolicy, naprzeciw piaszczystej plazy. W hotelu nie ma sie co martwic o czystosc , obsluge czy jedzenie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Atrakcje w okolicy sa, mnostwo barow, restauracji i kafejek na dobrym poziomie. Raj dla osob ktore lubia ńowe smaki np owoce morza. Kusadasi to piekne miasto, jesli ktos nie chce wydac duzo, to nie ma sie co zastanawiac tylko wybrac ten hotel. Obslugiwala Itaka , jest ok.

runner

Pobyt - Lipiec 2012

hotel bardzo dobrze polozony kilka matrow od plazy i ok 3 km od centrum niestety przepelniony basen ok 30 mkw na 200 osób z 15 lezakami restalracja w porze posilku przepelniona to samo w lobby ogolne wrazenie dobre bo klimat jedzenie i towarzystwo ktore mozna bylo tam spodkac bardzo dobre . jakosc do ceny adekwatna wiec smialo moge polecic to miejsce niewymagajacy turysta

3.6
Kamir

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel opanowany przez gości tureckich, basen obok stołówki mały i zatłoczony, w jedzeniu zdarzają się niespodzianki ... Nieprzyjemny zapach w całym hotelu, z pokojów giną drobiazgi. Hotel zasługuje na słabe *** Ogólne wrażenie bardzo słabe. Nie polecam tego hotelu!!!

żaba

Pobyt - Czerwiec 2012

Super,gorąco polecam! Jak na 3* nie mam nic do zarzucenia! Wiadomo...Polak potrafi się czepnąć, że nie ma lodówki w pokoju,sejfu a obrus ciut brudnawy. Ale to są detale zupełnie nieistotne! Smaczne jedzenie, czyste pokoje,do centrum pare minut busem czy taxi, a w mieście...BAR STREET tj. ulica na której życie tętni, dyskoteki do rana! Bajkowo! Plaża też okej, wąska, ale ładna, piaszczysta! A morze... miodzio! Serdecznie polecam! Cena adekwatna do jakości!Za nieduże pieniądze super wakacje!

Asena (Kusadasi)