Hotel rewelacja!!.Polecam go!Byłem tam w maju,Bardzo mi się pdobało pokoje zadbane.Ocena hotelu Bardzo dobry!
Położony na stromej górce.Od głównej ulicy do hotelu należy się wtoczyć 400m pod górę.Pokoje duże,jasne,wygodne.Łazienki trochę ciemne ale funkcjonalne.Obsługa miła.Śniadania monotonne.Obiadokolacje smaczne i urozmaicone.Pyszne owoce i sałatki.Zakaz wnoszenia własnego jedzenia i picia.\"Obce\"w lodówce zabiorą.Plaża oddalona 6km,dziennie kursuje darmowy bus hotelowy(można nim wrócić jeśli było się na plaży hotelowej).Plaża hotelowa jest po drugiej stronie Blue Lagoon co daje wrażenie bycia nad jeziorem.Duży tłok,zero fali,picie lub jedzenie tylko z bistro na plaży.Rozrywek nie było.W ciągu dnia spokój i cisza.Jeżeli zamawiacie coś z poolbaru podajecie nr pokoju-pilnujcie rachunku!dopisują rzeczy których nie zamawialiście.
Hotelik nastawiony na Angoli ogolnie rzecz biorac cale Oludenis mozna uznac za angielska kolonie . Jedzenie smaczne choc monotonne .Pokoje bardzo ubogie ,łazienka slabo oswietlona ,wieczorem problemy z ciepła woda .Na animacje nie ma co liczyc choc raz w tygodniu byl organizowany wieczór turecki a główna atrakcja byl taniec brzucha . Hotel połozony na wzgórzu to dla leniwych moze byc problem dostac sie na dolmusza a zwłąszcza powrót do hotelu .Dolmusze jezdza bardzo czesto nie ma wiec problemu dojechac na plaże czy do Fethiye na zakupy . Hotel organizuje raz dziennie dojazd na plaze hotelowa ale stanowczo odradzam lepiej udac sie na publiczna która jest znacznie ładniejsza. Trzeba sie tez liczyc z pewnymi kosztami przy takim wypadzie po 5 lirów osobno za lezak i parasol .Wiekszosc wczasowiczow wybieralo jednak siedzenie przy hotelowym basenie w czym opcja all znacznie pomagala podeprzeć ten wybór.
Bardzo fajny, klimatyczny hotel. Szkoda tylko, że nie posiadają opcji all.
Bylam w tym hotelu pare lat temu i bylo boooosko bardzo milo wspominam ten pobyt, jedzenie przepyszne , przemila obsluga , pokoje czysciutkie ,polecam goraco !!!!
Do plaży daleko ale basen jest wpsaniały. Warto wypożyczac samochód i jeździc na plaże do Patary (70 km od Oludeniz) bo jest piękna. Hotel mały ale fajny wystrój, spokój, obsługa świetna, to były piękne dwa tygodnie słodkiego lenistwa :)
Właśnie wróciliśmy z wakacji w Turcji. Mieszkaliśmy w hotelu Artemisia. Ogólnie hotel piękny położony na wzgórzu i najładniejszy w okolicy. Duży basen ze zjeżdżalnią, zadbany. Pokoje czyste, klimatyzowane. Dla osób które cenią ciszę i lubią się wyspać nie polecam pokoi z widokiem na basen. Animacje trwają do późnych godzin. Obsługa miła dla anglików i swoich polaków trochę olewają.
Zgadzam się z poprzednią opinią , hotel naprawdę piękny , polecam , nie obawiajcie się do niego jechać , codziennie animacje , dolmuszem ( turecki busik ) można szybko wszedzie się dostać . Codziennie wieczorami animacje , obsługa miła ,lubiąca dzieci, zna parę polskich zwrotów , w ciagu dnia na basenie organizowane sa konkursy i zabawy. Goraco polecam hotel dla wszystkich . Plaża daleko , miasteczko Hisaronu ok. 5 km.
Hotel z przepięknym widokiem na okolicę, u podnóża gór, dzięki czemu nie jest tu tak gorąco. Przemiła obsługa, wspaniałe, urozmaicone jedzenie. Bardzo duży basen z dużą ilością bardzo wygodnych leżaków z parasolami. Pokoje duże, ręczniki zmieniane na życzenie. Na terenie dużo rozmaitej roślinności. Cicho, spokojnie. Ja ze swoją ekipą stanowiliśmy jedyną grupę Polaków, reszta to byli bardzo mili, spokojni Anglicy.
Hotel rewelacja. Polecam go każdemu, komu nie uśmiecha się przebywanie w wielkim, zatłoczonym hotelu przypominającym blokowiska. Artemisia jest niewielkim (ok 50 pokoi) hotelem, położonym bardzo urokliwie u stóp gór, z pięknym widokiem na okoliczne miejscowości. Generalnie przebywają w nim Polacy i Anglicy (rzadko inne nacje), a ilość gości zaciera wrażenie anonimowości - dla obsługi przestaje się być numerem w hotelu, a zaczyna się być osobą. Dojazd do plaży hotelowej jest możliwy hotelowym transportem, jednak wyjście z plaży hotelowej na publiczną powodowało, że nie można już było tym hotelowym transportem wrócić. To nie problem, bo wszędzie kursują dolmusze, którymi spokojnie można wrócić. W razie pytań, proszę pisać kriss@home.pl
Gorąco polecam ten hotel. Trochę jest pod górkę i trzeba się od czasu do czasu nasapać (to chyba raczej nie dla panienek na wysokich obcasach), ale cała reszta jest OK. Obsługa jest w większości miła, a jedzenie przepyszne. Polecam plażę publiczną i nad laguną. Natomiast wycieczki polecam wykupywać w miejscowych biurach (o wiele taniej, a poziom ten sam, albo lepszy), np. u Turka o imieniu Ali, mówiącego trochę po polsku (biuro w Oludeniz, na końcu głównej ulicy jadąc z Ovacik).
Artemisia to piękny hotelik, tylko podejście jest dość strome. Jedzonko wyśmienite, śniadania (8-10 rano) niezmienne. Kolacje(20-22) przepyszne, jak dla mnie wystarczająco i sporo mięsa, z reguły kurczak w różnych postaciach. Napoje do kolacji płatne. Plaża, na którą dowozi bus hotelowy to plaża prywatna i trzeba na niej być i wykupić parasol (5YTL/os.). Dodatkowo pisze tam: 'Dear guests, please do not bring your own food and drinks to the beach'. Woda stojąca, leżak obok leżaka. Koleś powiedział, że jeśli nie będziemy korzystać z tej plaży to nie wolno jeździć busikiem z hotelu tylko dolmuszem. Plaża publiczna i laguna piękna :) Z plaży prywatnej na lagunę ok. 5-10min pieszo. Animacje i zabawy w hotelu fajowe. Dużo do zwiedzania w okolicy. Hotel super!
Hotel znajduje się mniej więcej w połowie drogi pomiędzy Oludeniz a Fethiye. Wysoko położony, przy samych górach, ale dla Nas był to akurat duży atut. Przy 40-o stopniowym upale tam jest naprawdę kilka stopni mniej i przyjemnie wieje, piękna panorama, a z dojazdem do plaży nie ma problemu. Basen duży, pokoje czyste i duże, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Bardzo dobra baza wypadowa na wycieczki, a jeśli ktoś ma w planie leniuchować przy basenie to też nie znajdzie lepszego w okolicy.
Hotel ze wszech miar godny polecenia. Mankamentem może być odległość od plaży (dojazd bez problemu) i podejście do hotelu od drogi głównej (dość ostre choć krótkie, ale w tych upałach dla ludzi z problemami zdrowotnymi może być uciążliwe).
rzeczywiscie hotel nastawiony na anglikow..doskwiera brak mozliwosci wniesienia wlasnego picia..duza odleglosc od plazy nie jest problemem gdyz plaza jest kamienista,morze bardzo zasolone i jest bardzo zatloczona..dodatkowo w niektorych miejsach platna..
basen super,najwiekszy z okolicznych hoteli,komunikacja rowniez dobra..
troche monotonne sniadania ale za to super obiadokolacje
A więc przede wszyskim podział na Polaków i Anglików. Tamtym wolno wszystko. Ogólnie rzecz biorąc hotel naprawdę fantastyczny, pokoje może i nie za bogate w wyposażenie i łazienka rzeczywiście ciemna(nam nawet trafiły się mrówki faraonki ale szybko zniknęły) ale jest POLSAT2:) a tak poważnie to jedynym minusem jest fakt, że nie wolno wnosić swojego jedzenia i picia. co oznacza że trzeba się czaic i chować coddziennie bo pokojowki moga zabrac. Nie jest to komfortowe. W pokoju niby jest lodowka ale oficjalnie nie mozna w niej niczego trzymac wiec to jest marne mimo ze anglikom na basen wolno wnosic swoje jedzenie. No i tak hotel polozony na gorce, piekny widok no ale podejscie meczace. Basen FANTASTYCZNY!! bardzo duzy! dodatkowo sa kroliki w ogrodku i koty dookola, kto co lubi:) nie polecam hotelowej plazy lepiej isc na publiczna albo na ta z rezerwatu choc plaza w oludeniz nie wiem wciaz czemu nazywa sie najpiekniejsza w Turcji. Jest raczej marna i lezak na lezaku..nic nadzyczajnego. Ale ogolnie wrazenie po wyjezdzie bardzo pozytywne i polecam:) aha i co do posilkow to kolacje super!! mozna sie najesc i najesc za trzech:) Śniadania raczej do dupy bo codziennie to samo. I zdecydowanie za duza przerwa pomiedzy sniadaniem a kolacja bo czlowiek zaczyna byc glodny okolo 14 i wtedy chcac nie chcac wydaje pieniadze.Niestety.
W hotelu większość gości to Anglicy. Chyba najwyżej położony hotel w okolicy ze stromym podejściem ale za to z pięknym widokiem na okolicę i cudownymi zachodami słońca czego nie ma w hotelach w centrum Oludeniz. Pokoje bez rewelacji ale zupełnie wystarczające, łazienka ciemna (w niektórych pokojach lekki smrodek z kanalizacji), obsługę trzeba zachęcić do dokładniejszego sprzątania tipsem. Kolacje w hotelu rewelacyjne, bardzo urozmaicone, śniadania turecki standard nic specjalnego.Co wieczór animacje. Komunikacja z hotelu dobra, dolmusze jeżdżą co 5 minut do Hisaroniu około 5 min, do Oludeniz 10, Fethie 5 min. NIe polecam wyjadu na plaże hotelową do laguny no chyba że ktoś lubi dotykać klienta obok - taki tłok a sama plaża i morze wygląda jak nad jeziorem. Generalnie jak ktos ma zamiar spędzać czas na plaży to polecam inny hotel (dojazd dla jednej osoby dziennie to około 5 zł). Basen w hotelu rewelacyjny. O sporcie proszę zapomnieć.
W hotelu spędziłam 2 tyg. Polecam zdecydowanie, kameralny, spokojny dla osób pragnących wypocząć od zgiełku, hałasu turystycznego. Oddalony od plaży o kilka km, bez problemu można dojechać dolmuszem (bus). Ostre podejście pod górę nie stanowi problemu. Właściciel hotelu jest też właścicielem korporacji taxi, które podwożą pod sam hotel z przystanku dolmusza (główna trasa) bezpłatnie :-). Atutem jest lekki wiatr, dzięki czemu nie jest tak strasznie gorąco jak w samym Oludeniz. Śliczne położenie z pięknym widokiem na Oludeniz. Pyszne jedzenie, ładne pokoje, miła i uczynna obsługa. Jedynie łazienki pozostawiają trochę do życzenia (ciemne, słabo wyposażone). Hotel mile mnie zaskoczył, z przyjemnością wybrałabym się ponownie. Polecam serdecznie!
Byliśmy Tam z żoną przez dwa tygodnie. Hotel bardzo czysty, otoczony piękną zielenią. Basen bardzo duży i czysty; śniadania dobre jednak codziennie to samo (możliwość wyboru), obiadokolacje niezwykle urozmaicone i pyszne (codziennie oprócz 4-5 dań mięsnych ponad trzydzieści różnych sałatek).Obiadokolacje serwowane późno - od godz.20. Warunki do odpoczynku wspaniałe. Hotel godny polecenia. Możliwość poruszania się po okolicy rewelacyjna (dolmusze jeżdzą non stop). Oludeniz a zwłaszcza morze zachwyca.
super obsługa bardzo przyjemnie posiedzieć na basenie. W basenie znajduje sie brodzik oraz wielka powierzchnia do pływania i siatka do gry w siatkówkę. Nie chcę się z tamtąd wyjeżdzać ... Jedzenie jest zawsze inne i bardzo smaczne. Polecam ten hotel i chętnie bym do niego wróciła bo były to moje najpiękniejsze wakacje ;) I bardzo żałuje że ten wyjazd się już skończył...