Artemis Princess

3.5

Średnio, jedzenie zimne, w barze do wyboru w sumie nic. Po sezonie oczekiwanie na barmana trwa wieki.

Do hotelu przyjechaliśmy o godz 13 transfer trwał około 3 godziny . Po przybyciu zaprowadzono nas do pokoju , pokój ładny duży szafa , łóżko , dodatkowy tapczan, toaletka z lustrem , tv (praktycznie brał programów) , klimatyzacja , mały balkonik ze stolikiem i dwa krzesła , łazienka ( naprawdę wymaga remontu ). Na plus codziennie do pokoju dawano butelki wody do picia . Hotel z windami. Korytarze ładne , czyste . Restauracja na 5 pietrze ( zawozi winda wiec nie ma problemu). Jedzenie jak dla mnie monotonne , praktycznie codziennie ten sam zestaw , z owoców to jabłka , śliwki i pomarancz pokrojona na mniejsze kawałki , ciasta tez raczej co dziennie te same. ( ale głodni nie chodziliśmy idzie cos wybrać 😀). Na plus pyszna kawa, soki z butelki ( nie rozcieńczone ), piwo i wino No i cherbata. Restauracja czysta. Na parterze bar , a w nim można zrobić kawę z ekspresu , cherbate. Serwowano : piwo , wino soki i drinki ( wódka lub rum z cola fanta , 7 UP ). Przy barze dwa malutkie baseny ( myśmy z nich nie korzystali ) Jeden większy basen przy hotelu , leżaki , muzyka ( jak myśmy byli to leżaki puste , nie było ludzi ) . Do płazy bliziutko około 200 m , przejście przez ulice (czasami trzeba teoche poczekać żeby przejść ale ogólnie to nie jest problem) Na samej płazy leżaki w cenie ( leżaki i parasole w większej części do wymiany połamane a parasole potargane). Plaża kamienista warto mieć buty do pływania . Widoki przecudne . Przy hotelu liczbę sklepy , bazarki , restauracje ( bardzo duży wybór ) Położenie hotelu bardzo dobre , blisko Alanya. Hotel kameralny dla osob bez większych wymagań . Podczas naszego pobytu raz był występ pana który tańczył w rytmie tureckiej melodii Internet tylko przy recepcji ..

Na wstępie zacznę że hotel do generalnego remontu, zaczynając od spadającego tynku przy barze na głowę do rozpadających się szafek z umywalkami w łazienkach. Totalny minus za obsługę nikt z obsługi nie był miły a nawet uśmiechnięty piwo wydawane z łaską a jak zbliża się 10 minut do zamknięcia baru czy też stołówki to pokazują ci palcem na zegarek że masz kończyć jeść lub też że piwo finish gdzie dla mnie to jest absurdem. Basen mały parę leżaków przydało by się do wymiany w basenie często pływa papier następnego dnia powinno być to wyczyszczone lecz dalej był widoczny. Jestemy parą nie wymagającą ale 1 raz musieliśmy zmieniać pokój na dzień dobry drugi dostaliśmy nie wiele lepszy ale już zostaliśmy pod prześcieradłem mata która była tak brudna myślę że to z niedoprania ale widok okropny i powinno być to wymienione na nowe. Smród z toalet jak i w pokoju tak i na dole przy basenie raz widziałam tylko posprzątane tam WC. Za taką kwotę ponad 8tys jak tu widzę nie waaarto nie polecam. My daliśmy po 2tys i to max maxow za taki hotel,ratuje go tylko lokalizacja do centrum 40 minut spacerkiem po pięknym deptaku albo 7 minutek autobusem numer 1 za 1 euro od osoby i jesteście. Darmowe żółte leżaki na plaży ale połowa większa połamana więc do wyśmiany plaża kamienista ale bardzo ładna trafialiśmy na bardzo czystą wodę w morzu więc było pięknie. Hotelowi goście to 90% Polaków połowa z nich nie umie się zachować i nie mowa tu o jednej grupce także z dziećmi odradzam. Jedzenie.. o tym że późno nie można przyjść to już wspomniałam widok na morze z restauracji jest tylko przy dwóch stolikach o które jest walka także nie liczcie. Głodni nie będziecie ale czego wybierać nie ma powtarzalność była przy sałatkach i śniadaniach zawsze jakieś inne mięsko albo ziemniaki w rożek postaci było ok owoców brak ani razu arbuza nawet gdzie w takich krajach powinno to być były tylko jabłka śliwki i pomarańcze dzielone na 4 nic więcej przez cały tydzień. Torty były raz w czwartek tak to te same ciasta cały czas tylko raz posypane cynamonem raz czekolada i to była ta różnorodność. Muzyka chamsko wyłączona równo 23 jak i światło przy barze nie interesuje ich tam czy siedzisz i dopijasz drinka czy np siedzisz z dzieckiem i coś przekąsza koniec i tyle ciągle młode chłopaki z baru wyśmiewają się z gości myślą że tylko oni siebie rozumieją no niestety tak nie jest. Bardzo ślisko przy basenie nie jedni zaliczyli wywrotkę na schodach od baru to samo także uważajcie. O rezydentce z Rego Bis nie wspomnę bo do tego pójdzie osobny komentarz po prostu masakra jednym się nie zjawiła my grupa 15 osób czekaliśmy 1,5 godziny a później był problem do nas że my mamy problem żałosne jednym słowem. Proście również rezydentki na lotnisku żeby zamieniły słowo z kierowcą bo nasz by dowiózłby ale na cmentarz kompletnie zmęczony Pan klepał się i szczypał żeby nie zasypiać jazda po 3 pasach każdy trąbił na nas strach przez 2,5 bo tyle jechaliśmy do ‚hotelu’ a rezydentka z tekstem do nas żebyśmy się nie dziwili bo oni pracują w innych strefach czasowych niż my myślę że nie ma to nic do rzeczy nasze życie bylo bardzo zagrożone. Moja ocena jest szczera po prostu nie przepłacajcie za coś takiego było pełno osób jak nie wszyscy z taką samą opinią i mówili że również opiszą żeby więcej osób nie poszło w to. Moim zdaniem hotel zasługuje na 2 gwiazdki względem wnętrza jak i tej okropnej obsługi.

Hotel się nam podobal .Może jeden minus restauracja była na 5 piętrze.Nie tak źle są 3 windy .Piwo z nalewaka. Jedziecie dobre .Płaciliśmy 1600 od osoby.

Hotel nieadekwatny na 4 gwiazdki. Brud, smród z kanalizacji w całym budynku. Obsługa nie miła, barmani pijani. Jedzenie monotonne, słaby wybór. Miejscowość przepiękna to jedyny plus. Nie polecam, odradzam

Nazwa  Artemis Princess
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, sporty wodne, parking

3.1
4.2

3.5

Wyświetlono 113 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4
Anonim

Zalety

Nic

Wady

Dużo

5.9
Ilona

Zalety

Pokój czysty Butelki wody do picia Basen Położenie

Wady

Łazienka Brak animacji Monotonne jedzenie

2.0
Wiktoria

Wady

Obsługa hotelu nie miła bardzo chamska Warunki hotel do całkowitego remontu

Bozena

Zalety

Plaża Jedzenie Blisko bazaru

Wady

Basen mały.ale my lubimy morze

2.0
Elżbieta

Zalety

Wady

Smród z kanalliza, bród, łazienka dramat. Obsługa pijana nie miła. Monotonne jedzenie

5.2

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Na plus położenie: bliskość plaży, blisko sklepy i przystanek autobusowy. Pokoje bardzo małe, względnie czyste.

Zalety

Położenie: blisko plaża, przystanek autobusowy, bazar, sklepy.

Wady

Malutkie pokoje, mini baseny, słaba dostępność leżaków.

Marcel

Hotel w porządku, może te 4 gwiazdki to trochę przesada, ale ogólnie poztywnie. Jedzenie smaczne, ale lekko monotonne, każdy dla siebie coś znajdzie i głodnym się nie chodzi. W pokojach sprzątane codziennie, ale przydało by się je trochę odświeżyć. Dość mały wybór w barze, ale za to mają świetne piwo. Z animacji nie korzystam, także na ich temat się nie wypowiem. Lokalizacja świetna, bardzo blisko do plaży i lokalnego bazaru. Blisko również do sklepu BIM w którym można zaopatrzyć się w przekąski na plażę. Sama plaża kamienista, leżaki po prawej stronie od molo darmowe dla gości hotelu, zejście łagodne. Stołówka duża i zawsze znajdziemy miejsce, jest ciepło, ale odpalają klimatyzację na czas posiłków. Klimatyzacja w pokojach działa dobrze. Niedaleko przystanek autobusowy zabierający nas do samego centrum. W ogolicy dostępne atrakcje takie jak paragliding, rejsy motorówkami, skuterami wodnymi. W okolicy również wypożyczalnia samochodów i skuterów. Bar z pysznym jedzeniem i cocktailami po drugiej stronie ulicy.

Zalety

- lokalizacja - bliskość plaży - darmowe leżaki przy plaży - czystość w pokojach - duża stołówka z ładnym widokiem - dobre piwo - przystanek autobusowy zabierający turystów do centrum - smaczne słodycze - napoje gazowane znanych marek

Wady

- transfer z hotelu może potrwać do około 3h

Radosław

Hotel spoko ale nic specjalnego fajnie że w mieście i spoko jest dojazd do centrum ale mogło by być nieco lepsze jedzenie i bar opinie psuje jeden z lokalnych menedżerów (...)krzyczy na personel i zwraca uwagę klientom hotelu o to że mają za dużo szklanek przy stole itd. Dodatkowo większość obsługi nie rozumie słowa w innym języku niż turecki wygląda jak by była tam za karę i burczy coś pod nosem albo leje zbyt mało bądź zbyt dużo albo zabiera talerz mimo te nie dokończyliście posiłku. Polecam zmianę personelu dyskoteka i siłownia nieczynne dla mało wymagających będzie okej ja się dobrze bawiłem

Zalety

Lokalizacja Mało animacji dla dzieci Większość dorosłych gości co dla mnie jest plusem Dobry bar czynny do 23 ale można posiedzieć też po tyle że już przy zgaszonych światłach Dużo Polaków ale to losowo zależy od sezonu po podobno tydzień przed moim pobytem górowali Rosjanie na basenie. Blisko plaży leżaki free ale brak Baru all inclusive na plaży

Wady

Chamski manager dla gości jak i podwładnych Obsługa jak by była tam za karę Hotel dla mało wymagających Ciężkie zejście na plażę kamieniste ale da się pływać bez butów z lewej strony mola

janusz

pokój ładny ale wymaga już remontu zwlaszcza lazienka a przynajmniej sylikony nowe

Zalety

zewnetrznie schludny ciekawa arcitektura strefy wypoczynku basen kawiarnia bez zarzutów kuchnia na 5 pietrze sprawia ze są ładne widoki podczas posilków dobra i szubka obsługa jedzenie dobre

Wady

slaba wentylacja sali do posilkow sporo dymu gdy smażono parasole i leżaki w wiekszosci zniszczone

Iza

Hotel lata świetności ma za sobą. Co za tym idzie pokoje w stylu lat 80 tych, mały balkonik. Czyste pościele i często wymieniane ręczniki. Dobrze działająca klimatyzacja. Gorzej z łazienkami. Toalety czyste ale kabiny prysznicowe stare, ze śladami rdzy, kamienia itp. Jest też drugi budynek na tyłach, nowszy. Jeśli przyjąć, że miejsce tworzą ludzie to personel miły, pomocny, dużo młodych ludzi dobrze zorganizowanych w swoich obowiązkach. Druga strona medalu to klienci... jeśli siedzą w barze przy basenie od rana do wieczora pijąc i paląc to jest głośno i mało kulturalnie. My korzystaliśmy raczej z uroków okolicy. I tu znów... Pod hotelami tysiące straganów z ciuchami i pamiątkami, głośno i tłoczno Jeśli zajrzeć dalej można i pozwiedzać. Wracając do hotelu... Restauracja na samej górze z pięknymi widokami, ale duszna i nasłoneczniona. Jedzenie świeże, smaczne. Trzeba pamiętać, że to kuchnia turecka więc nie było codziennie rano jajecznicy i parówek. Najsłabsze śniadania, największy wybór dań na kolację. Podsumowując hotel na 3 z plusem, obsługa na 5. Plaża żwirkowa, ok 200 m od hotelu mało leżaków, polecam buty do wody. Hotel dobrze położony, blisko wody i miejskich przystanków autobusowych z dobrą komunikacją. Często korzystaliśmy. Dla mnie Alanya to za duże miasto ale dla lubiących gwar i ruch ok. Także każdy sobie wybierze...

Zalety

Miła obsługa, świeże jedzenie, dwie butelki wody zostawiane zawsze w pokoju przez panie sprzątające, częste zmiany ręczników, bliskość do morza, kameralność( niewielki hotel)

Wady

Stare łazienki, kabiny prysznicowe zakamienione, alkohol w plastikowych szklankach, duszna sala restauracyjna

Wojciech

Hotel zwyczajnie standardowy bez żadnych udziwnień tak samo jak jedzenie ( często powtarzające się) oraz drinki w barze czyli proste i zwyczajne . Standard hotelu raczej na 3-gwiazkowy. Ogólnie drugi raz nie przyjechałbym do tego hotelu. Czystość na wysokim poziomie. Dla mało wymagających

Zalety

Czystość! Obsluga

Wady

Powtarzające się jedzenie o niskim standardzie Zwykle drinki ( wódka z cola, Gin z tonikiem) Piwo w plastikowych szklankach Stadnard i wykończenie hotelu

Damian

Hotel adekwatny do ceny , wszędzie blisko , dobre jedzenie , bardzo miła obsługa mówiąca czasami po polsku , w pokoju bardzo dobra klimatyzacja

Zalety

Obsługa , jedzenie

Wady

Łazienki do remonty

Michał

Hotel sam w sobie ok, może pomimo unoszącego się " zapachu " z toalet na parterze. Pokoje były sprzątnę na bieżąco, stan techniczny tez ok. Zawsze byly jakies wolne leżaki. Przez tydzień były 2 " animacje " : taniec brzucha i facet przebrany w jakiś tamtejszy strój. Ale zależy co kto lubi, może to i lepiej mozna było odpocząć. Dyskoteka była ale nieczynna 😂 tak samo z siłownią. Jedzenie bez szału- dobre ale monotonne. Napoje i woda były z butelek nie z kranu to też na plus. "Barman" w barze przy basenie(...) - niemiły i opryskliwy jakby stałtam za karę. Z alkoholi tylko piwo wódka i gin 🙈 ale zaraz za rogiem jest sklep 24/7 ☺️Dobra lokalizacja 5min spacerkiem do morza. Plaża kamienista, hotel ma swoje leżaki to na plus. Bar już odpłatny ale nie jest drogo, woda niecałe 1 euro a dobre piwko ok 18zl. Hotel zaraz przy sklepach więc na zakupy blisko. Ze wszystkim trzeba się targować bo każdy próbuje zedrzeć ile się da. Transfer z i na lotnisko trwa 3.5h... masakra. Jako że nie mogliśmy zjeść śniadania dostaliśmy lauchbox na drogę: jedna mała kanapka i jabłko wielkości piłki do tenisa stołowego 🤣🤣 podczas naszego pobytu 3/4 to byli Polacy, reszta to (...)podsumowując... hotel dla niewymagających, jeśli szukasz luksusowych wakcji w Turcji to szukaj tylko tych 5*.

Zalety

Położenie, basen

Wady

Monotonne jedzenie, nieczynna dyskoteka i siłownia. Brak animacji dla dzieci.

Olga

Hotel znajduje się niedaleko morza,jedzenie jest dobre, urozmaicone.Personal spoko,animacje można powiedzieć że niema.Dużo (...) ,i widać co administrator oddaje im pierwszeństwo.Basen zamyka się w 18:30,leżaków mało ,zawsze zajęto .

4.1

Pobyt - Październik 2023

Odradzam wybór tego hotelu. Cena za wakacje zbliżona do hoteli 5-gwiazdkowych, a standard dużo niższy. W pokojach brudno(szczególnie pod prysznicem), kapiący klimatyzator i nie działający sejf, z którego obsługa nic sobie nie robi. W stołówce codziennie to samo jedzenie. Ręczniki na plażę trzeba mieć swoje. Napoje i jedzenie na plaży na własny koszt.

Zalety

Piękna okolica i miła obsługa.

Pobyt - Październik 2023

Warunki, wyżywienie adekwatne do ceny. Fajna lokalizacja jeśli ktoś lubi poczuć klimat miejsca. Plaża tuż tuż, długa promenada na spacery, uliczki pełne sklepów, meczet, bazar dwa razy w tygodniu. Głodni nie byliśmy, wręcz odwrotnie. Pokoje ogarniane codziennie z wymianą ręczników jeśli ktoś chciał. Na pewno hotel wymaga remontu, ale jeśli ktoś nie planuje spędzać w nim czasu non stop, spokojnie można się tu zatrzymać.

Zalety

lokalizacja

Jolanta

Jesteśmy zadowoleni. Zdawaliśmy sobie sprawę, że to hotel czterogwiazdkowy, więc nie oczekiwaliśmy luksusu. W trakcie pobytu kupiliśmy w miejscowym biurze turystycznym dwie wycieczki - jedną na klif, który jest niewątpliwie atrakcją Alanyi, ze starą twierdzą i meczetem, a drugą do antycznego miasta Site. Przy głównej ulicy w pobliżu hotelu znajduje się także polskie biuro z polskimi przewodnikami. Przy hotelu dwa razy w tygodniu rozkłada się bazar, na którym można kupić podkoszulki, koszule i inne rzeczy z dobrej jakości bawełny w przyzwoitej cenie.

Zalety

Dobre jedzenie, pokoje często sprzątane, ręczniki wymieniane codziennie, pościel w trakcie pobytu zmieniana również, jest mówiący po polsku pracownik hotelu, do którego można się zwrócić z ewentualnymi pytaniami. Blisko plaża i cudownie ciepła woda w morzu.

Wady

Przydałby się remont w pokojach oraz większa ilość leżaków na plaży.

Mikołaj

Hotel dobry, adekwatny do ceny. Nie należy spodziewać się luksusów, ale dobre miejsce na miłe, budżetowe wakacje

Zalety

Duży wybór jedzenia, czystość, mila obsługa, blisko do płazy

Wady

Sprzątanie nie było codziennie, powtarzalność jedzenia, słaby wybór alkoholi, niektóre miejsca w hotelu typu bar az proszą się o remont, basen czynny do 18:00, brak klimatyzacji w restauracji, płatny internet

1.7
Hubert

Pobyt - Lipiec 2023

Jak dla mnie to najgorszy hotel w jakim byłem w Turcji. Słabe jedzenie non stop to samo obsługa nie miła bez uśmiechu jak by za kare szefostwo takie same . Obsługa ustawiona tylko pod rosyjskojęzycznych klientów których było 95% tam . Pokoje ok czyte ale dużo do remontu . Obiekt ogólnie duży zaniedbany windy zacinające się 2 baseny . Ogólnie nie polecam tego obiektu nikomu

Zalety

Blisko morza sklepów

Wady

Zaniedbany zacinające się windy nie miał obsługa , jedzenie słabe mało owoców non stop to samo do jedzenia

3.7
Rafał

Pobyt - Lipiec 2023

Zaczne od plusow tego super Hotelu na plus to alkohol mocny nie rozwadniany temperatura, rezydent,obsluga oraz wyglad zewnetrzny hotelu to by bylo na tyle. Cala reszta brak slow ale od poczatku po przyjezdzie do hotelu 40 min w srodku nocy oczekiwania na wolny pokuj, opis hotelu malo ma sie do rzeczywistosci przez tydzien pobytu brak animacji dla dzieci brak animacji dla doroslych po za jednym pokazem tanca tureckiego nic wiecej zabaw i gier w basenie ktore mialy byc tez nie doswiadczylismy kolejna sprawa kierownik hotelu ( kierownik obslugi ) (...) jakich malo krzykliwy cham zastraszający obsluge i ganiajacy do roboty mily tylko dla swoich (...) inaczej nie da sie nazwac glosnych panoszacych sie i nachlanych od rana do nocy Rosjan, ktorzy mysla ze sa panami swiata. Bar jak i muzyka wylaczane punkt 23 (...), syf jaki Rosjanie zostawiali na stolach w barze zostawia wiele do życzenia stoly zastawione szklankami lupinami od orzechow ktore walaly sie wszedzie zero kultury osobistej aby w jaki kolwiek sposob pomoc obsludze badz goscia hotelu aby zostawic miejsce w takim stanie jakim powinno byc czyli w czystosci. Widok baru z rana idac na sniadanie poprostu brak komentarza zostawiali wiecej pracy obsludze z samego rana. Bedac na wakacjach w Turcji czlowiek czul sie jak za wschodnia granica nic tylko Rosyjskie piosenki dalej nie ma co pisać na ich temat szkoda strzepic jezyk(...). Kolejna sprawa pokoje klimatyzacja raz dziala raz nie dziala tak samo jak lodowki, lozko dostawka dla dziecka rozsuwana skladalo sie jak scyzoryk naprawa wygladala tak ze pod lozko wsadzili jakas stara szafke by sie nie zapadalo w lazience wilgoc na suficie tak jak i w lobby sufit przeciekal i ustawione byly wiadra na wode. Restauracja usytuowana na 5 piętrze pod dachem co nie sprzyjalo wgl checi spozywania tam obiadu nie nalozylo sie jeszcze jedzenia ktore tez pozostawia wiele do zyczenia a czlowiek juz byl caly mokry. Jedzenie powtarzalne dzien w dzien to samo co zostalo z sniadania bylo podawane na obiad i kolacje tylko troche przerobione np. z kielbaski z rana na obiad byla zrobiona surowka - salatka na kolacje jakies zmielone niewiadomo co. Basen czyszczony co dwa dni wejście do basenu drabinka rozwalona po zgloszeniu tego faktu dopiero po dwoch dniach postanowili ja naprawic. Plac wokol basenu duzo zieleni ale mogli by ja pielegnowac bo co chwile sypalo sie cos z palm na glowe, bezpanski biegajacy kotek po strefie basenowej roznosil tylko robaki ktore mial na sobie i ludzia wchodzil na lezaki na reczniki. Podsumowujac nie polecam nikomu tego hotelu tym bardziej z dziecmi bo nie bd mialy co tam robic chyba o ile zmienia tam podejscir do goci i beda traktowac kazdego rowno a nie szanowac tylko Rosjan, to moze sie cos poprawi bo czlowiek jedzie odpoczac a nie w kolko sluchac Rosyjskich przebojow puszczanych na maxa glosnikach i kierownik hotelu do wymiany odrazu wtedy obsluga hotelu bedzie czesciej usmiechnieta....

Zalety

Temperatura, alkohol, napoje, wyglad zewnetrzny

Artemis Princess