Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Bardzo dobry hotel, z miłą obsługą, fuknkcjonalnie wyposażonymi pokojami. Smaczne i urozmaicone posiłki w formie bufetu. Bliskość plaży jest dodatkowym atutem (wystarczy przejść przez ulicę). Z kolei na plaży - "atrakcje": jazda na "bananie", wypożyczalnia skuterów, kajaków i rowerów wodnych (odpłatnie). Gorąco polecam.
Polecam ten hotel,gdyż bedąc z dzieckiem był dla nas wystarczający.Niedaleko plaż tylko przejsc przez jezdnię i jusz jesteśmy ,tylko ze trochę kamienista idąc dalej w kierunku centrum można sobie wszystko kupic restauracje knajpki sklepy spożywcze.Jedzenie ok:)można się najesc.Baseny również w porządku tyle że w tym okresie co byliśmy to są nieczynne baseny na zewnątrz:(
Hotel całkiem przyjemny. Dla niewymagających i ziwedzających. Hotel stary, ale zadbany. Pokoje skromne, codziennie sprzątane. Śniadania marne, ale obiadokolacje zdecydowanie lepsze: sporo jedzenia, wybór w normie, za mało owoców, ale codziennie pyszne torty. Zimą w hotelu przebywają głównie emeryci angielscy, więc animacje dla nich, leniwe (nudne) - bingo, quizy i karaoke. Trochę Polaków i Cypryjczyków. Udogodnień dla dzieci właściwienie ma. Plac zabaw to marna huśtawka. Bliziutko do ciemnej wąskiej plaży. Lokalizacja dla zwiedzających super. Blisko wypożyczalnie aut, zjazdy na autostrady, przystanki autobusowe, bary, niedaleko do centrum Limassol, w góry Troodos. Hotel zasługuje na swoje europejskie 3*.
Hotel zasługuje na trzy i pół gwiazdki - oferuje sporo atrakcji i rozrywek organizowanych dla gości. Jest położony b. blisko plaży, wokół sporo sklepików i knajpek, od centum Limassol dosyc daleko, ale jeżdżą wygodne autobusy miejskie. Obsluga i atmosfera bardzo mila. Nie sa to moze szczyty luksusu, pokoje troche malawe, ale nie jedzie sie raczej na Cypr aby siedziec w pokoju :))
dsfdsfdf
Hotel wymaga remontu. Pokoje w miarę spore, jednak dość akustyczne. Fatalna kuchnia - jeszcze nigdy w żadnym hotelu (a jeżdżę na zagraniczne wojaże od dobrych kilkunastu lat, przynajmniej raz w roku) nie jadłam tak niesmacznego jedzenia. Śniadanie w stylu angielskim (po których się zatrułam), kolacje - kompletnie bez smaku, niezjedzone przez gości dania ponownie lądują na stole następnego wieczoru. Hotel leży ok. 6 km od Limassol, w zasadzie już w innym miasteczku, można przjść się promenadą lub wzdłuż głównej ulicy z kafejkami i sklepami. Plaża - co prawda blisko, wystarczy tylko przejść przez ulicę, jednak zdecydownie nie nadająca się na wypoczynek - bardzo wąska (jak ktoś chce zobaczyć piękne plaże powinien wybrać się w okolice Ayja Napa). Plusy? Dobre położenie - dla osób chcących zwiedzać (tuż przy przystanku autobusowym). choć sama komunikacja publiczna jest bardzo słaba (mało połączeń). Pokoje sprzątane codziennie i dobrze. nie ma problemu z wymianą ręczników oraz wodą (od innych Polaków słyszałam, że w Ayja Napa nawet w 5* hotelach są przerwy w dostarczaniu wody i woda lecąca pod b. słabym ciśnieniem). W hotelu byłam na przłomie lutego i marca 2010 r.
Hotel leży przy dość ruchliwej ulicy (w dodatku na dole dyskoteka) - dlatego nie polecam pokoi z bezprośrednim widokiem na morze. Niedaleko hotelu długa plaża z ciemnym wulkanicznym piaskiem. Woda czysta i przejrzysta. Pokoje są codziennie sprzątane, a pościel i ręczniki zmieniane co 3 dni. Pokoje wyposażone w klimatyzatory - o każdej porze możemy ustawić odpowiednią dla nas temperaturę. Brak lodówki w pokoju może być dyskomfortem w sezonie letnim - dostępna za dodatkową opłatą. Jedzonko - szczególnie tzn. obiado-kolacje/kolacje bardzo zróżnicowane. Ogólnie jedzenie bardzo dobre. Obsługa przyjazna i sympatyczna. Wycieczki fakultatywne za dodatkową opłatą - polecam wszystkie, czy też wycieczki z biur podróży lub własna ich organizacja.
Swietny hotel w rozsądnej cenie blisko do plaży na parterze dyskoteka- dośc droga:( Świetne baseny odkryte i piękne atrium. Obługa bardzo przyjazna, posiłki bardzo smaczne i urozmaicone. Polecam wszystkim.
Ogolnie - ARSINOE BEACH HOTEL robi wrazenie. Recepcja hotelowa: faceci - ogolnie sympatyczni, ladni, userfriendly (opinia mojej zony i moja), kobiety - niesympatyczne, nieprzyjemne, czy ladne?... kwestia gustu (raczej nie - opinia moja i mojej zony). Obsuga restauracji (rezerwacja tylko z HB): ogolnie - super. Uwaga na pierwszy dzien pobytu - obsluga zawsze proponuje napoje (we wszystkich mozliwych jezykach :) ), tylko nie informuja, ze sa one platne i to cakiem niezle. Jedzonko - wedlug mojej i mojej zony opini - super!!! (szwedezkie stoly: zarowno sniadania jak i obiado-kolacje, launch - bodajze 2 zestawy do wyboru). Sprzataczki - rosjanki, ale bardzo w porzadku! Dostep do internetu: 5 centow za 1 minute (minimum 3 funty za 1 godz.) - zdzierstwo totalne!!! 500 metrow na wschod od hotelu: kafejka internetowa za 50 centow za 1 godz.Telefon od kierowcy TAXI z recepcji - 15 sekund = 50 centow!!! Uwaga: jesli cenisz cisze nocna - nie bierz pokoju na I lub II pietrze w okolicach wejscia do hotelu (w piwnicy hotelu (under Ground Floor) znajduje sie klub nocny "RETRO" (niezle basy roznoszace sie po wszystkich pokojach w okolicy nizszych pieter)! Wejscie na dach hotelu - gratis! Piekne widoki na cala okolice zarowno w dzien jak i w nocy (to dla amatorow fotografowania). Przesliczne atrium wewnatrz hotelu (5 pieter): rosliny, marmury, fontanny, rzezby! Plaza w okolicy... nie specjalna, jesli chodzi o piasek - niestety, prawie czarny i sporo kamieni. Natomiast woda: czysta i ciepla. Glebokosc: lagodnie stopniowana. Ogolnie: plaza waska ale fajne deptaki i roznorodna roslinnosc. Uwaga: na plazach i w okolicach plaz - sporo kotow (super lagodnych, roznej masci i koloru, przeslicznych) i sporych (ok. 20 cm) jaszczurek (szybkich i trudno uchwytnych dla fotografujacych). Ludzie - bardzo przyjazni i zyczliwi w stosunkun do obcych. Bezpieczenstwo na ulicach gwarantowane na 99,9 % o dowolnej porze dnia i nocy!!! Poza tymi uwagami :) - wszystko O.K. - na pewno da sie przezyc 1, 2 tygodnie lub nawet dluzej:))). Pozdrawiam i zycze wszystkim udanego wypoczynku na Cyprze.
Hotel i wyżywienie ok. Zaryzykuję-plaża najbrzydsza na świecie! Wąska ,czarno-szara, kamienista, pochodzenia wulkanicznego. Pełno Rosjan! Hotel oczywiście polecam!!!
Hotel znajduje się na początku strefy turystycznej Limassol i stąd wybór lokali i rozrywek jest mniejszy niż w centurm. Nie stanowi to jednak większej przeszkody, bo do centrum można dojechac autobusami, taksówkami lub przejśc się na długi (ok.1,5 godz.) spacer. Wyposażenie pokoi oceniłem nie maksymalnie ze względu na brak sejfu i lodówki (dostępne za dodatkową oplatą). Podobnie jak czystość - sprzątanie, co prawda codzienne, wymiana pościeli co 3 dzień, ręczniki też ale minus za fatalnie przyklejoną tapetę, która miejscami się odklejała. Generalnie jednak jak na *** hotel bardzo dobry. Aha, jeszcze jedno: dużą częśc obsługi w restauracji stanowili Rosjanie.
Takiej kuch nie uświadczyłam jeszcze nigdzie, choć co roku wyjeżdżam na zagraniczny urlop. Serwowana na przemian: raz jako bufet, a raz podawana do stolika.Ta bufetowa jest naprawdę rewelacyjna. Serwowana do stlika, jak dla głodomora to może trochę za mało, ale mi wystarczało. Po za tym organizowali wieczorki folklorystyczne i był polski animatro, który urozmaicał czas. Pokoje częściowo wyremontowane. ja mieszkałam w tym starszym ale był ok. To fakt plaża nie ciekawa. Trzeba się nastawić, ze czas będfzie spędzało się przy basenie, który jest naprawdę fantastyczny.
Bardzo dobry hotel , z pięknym patio. Bardzo ładne pokoje w nowej części, niestety w nowej części brak pokoi z widokiem na morze (ew. tylko częściowy) . Bardzo dobra kuchnia, serwowanych posiłków nie było, kolacje na przemiennie w restauracji i na zewnątrz. Nie ma niestety możliwości zakwaterowania dla rodzin, w dwupokojowym studio.
Wspaniała propozycja za rozsądne pieniądze. Pracują tam ludzie z pasją i to się czuje! Świetne baseny! Najbardziej rewelacyjna i urozmaicona kuchnia, spośród kilunastu moich zagranicznych wyjazdów! Polecam smakoszom:)))