Arsi Blue Beach (ex Kemalhan Beach)

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu , generalnie to hotel powinien miec 2.5 max 3 gwiazdki bo do 4 to dalekoooo !! All inclusive to to nie jest w życiu, bardziej 3 posiłki , śniadanie słabe ,obiad i kolacja nawet nawet dobre mięso ,ale wszystko w farmie gulaszu bardziej robione . Trafiliśmy na pokój z zepsuta spłuczka w toalecie ,na drugi dzień przyszedł pan i naprawił lecz dwa dni później znów była zepsuta i trzebabylo nieźle kombinować żeby wodę spłukać !!! A jeżeli ktoś liczy na siłownię która jest na zdjęciu to od razu mówię że się przeliczy ! Siłowni praktycznie brak linki pozrywane ławka ledwo się trzyma ,zdanego hantelka generalnie masakra !!!!! jeżeli ktoś trafi np ten hotel za 1000zl to polecam inaczej nie bardzo

Słaby hotel. Pokoje brudne. Sprzątaczki nawet nie raczyły pozamiatać piachu z podłogi. Jedzenie mało smaczne, śniadania tragedia, obiady i kolacje już trochę lepsze. Bardzo tania wersja all inclusive. Żadnych animacji. Największą atrakcją byli budowlańcy w budynku na przeciwko. Windy na zmianę nie działały. Obsługa baru też się nie popisała. Wieczorem wyliczali drinki. Jeśli na stole leżał kubek z resztką napoju barman nie chciał nalać kolejnego. Potrafił zgasić światło równo 23 jak jeszcze mnóstwo osób było na tarasie. Słabe zachowanie ze strony obsługi. Mimo że nie było drogo to i tak szkoda kasy.

Bardzo fajny hotel, bardzo przyjazny. Blisko Morza. Czysto schludnie. Obsługa bardzo miła i profesjonalna. Dobre jedzenie.

Bardzo fajny hotel. Miła i profesjonalna obsługa, każdy bardzo pomocny . Czysto schludnie. Jedzenie bardzo dobre.

Pokój standart podstawowy, blisko do plaży sniadania słabe reszka ok

Nazwa  Arsi Blue Beach (ex Kemalhan Beach)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking

3.7
4.7

Wyświetlono 44 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.3
Dawid

2.4
Ala

Zalety

Blisko plaży, przejście pod ulicą

Wady

Brudno. Zepsute windy. Słabe jedzenie. Nie miła obsługa

Zalety

Cena bardzo fajna. Blisko Morza. Dobra lokalizacja wszędzie blisko dobry dojazd. Klimatyzacja w pokoju.

Wady

Windy które skrzypią

Zalety

Dobra cena, dobra lokalizacja. Blisko plaży, blisko Morza. Wszędzie dobry dojazd.

Wady

Windy które skrzypią

4.3
Maciej

Pokój standart podstawowy, blisko do plaży sniadania słabe reszka ok

Zalety

blisko do plazy

Wady

standard -do odświeżenia

Myślę, że dałabym 3 gwiazdki za hotel, a nie 4. Pokój dla rodziny 2+2 był tak naprawdę przystosowany dla rodziny 2+1. Jedzenie bez rewelacji. Bar przy basenie oferował tylko napoje, nie było żadnych dodatkowych przekąsek, poza suchymi ciastkami mdzy godz 16-17. Raczej kolejny raz bym nie wróciła do tego hotelu.

Zalety

Miła obsługa i codzienne sprzątanie.

5.9
Dagmara

Hotel położony jest przy głównej ulicy, co sprawia, że w nocy bywa dość hałaśliwie, szczególnie dla osób, które cenią sobie spokój. Łazienki w pokojach pozostawiają wiele do życzenia - są stare i wymagają remontu. Jeśli chodzi o windy, hotel posiada dwie, jednak obie często się zacinają. Zdecydowanie polecam korzystać z windy dla personelu, gdyż ta działa nieco lepiej. Niestety, drzwi balkonowe również mają swoje problemy - klamki są uszkodzone, co może stanowić zagrożenie, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Klimatyzacja jest kolejnym punktem do poprawy. Wygląda na to, że filtry nie były czyszczone od bardzo dawna, co znacząco wpływa na komfort korzystania z niej. Jeśli chodzi o opcję all inclusive, to niestety, oferta jest bardzo ograniczona. Poza napojami i drinkami, posiłki są serwowane wyłącznie w określonych godzinach: śniadanie, obiad i kolacja. Jeśli nie zdążysz na któryś z posiłków, nie masz możliwości zjedzenia niczego pomiędzy. Jest to szczególnie uciążliwe, zwłaszcza w przypadku dzieci. Hałas z ulicy: Hotel znajduje się przy głównej ulicy, co sprawia, że w nocy może być bardzo głośno. Uciążliwe dla osób ceniących ciszę. Łazienki wymagają remontu: Stan techniczny łazienek pozostawia wiele do życzenia – są przestarzałe i niezbyt czyste. Podsumowanie: Hotel ma kilka atutów, takich jak bliskość plaży i miła obsługa, jednak liczne problemy techniczne oraz brak elastyczności w zakresie wyżywienia znacząco wpływają na komfort pobytu.

Zalety

Lokalizacja przy plaży: Hotel znajduje się blisko plaży, co jest wygodne dla osób chcących spędzać czas nad morzem. Personel: Obsługa hotelu jest uprzejma i pomocna. Widok z okna jest zadowalający - jeśli akurat dostaniecie pokój z widokiem na morze.

Wady

Obie windy często się zacinają, a lepsza z nich to winda dla personelu. Klamki w drzwiach balkonowych nie działają prawidłowo, co może stanowić problem, szczególnie w pokojach, w których przebywają dzieci. Przestarzała klimatyzacja: Klimatyzacja nie jest w dobrym stanie, a filtry wydają się dawno nieczyszczone. Ograniczone wyżywienie: Opcja all inclusive oferuje jedynie trzy posiłki dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) jeśli ktoś nie zdąży na jeden z posiłków, nie ma alternatywy.

Patrycja

Pomimo obaw jestem w pełni spełniona, hotel bardzo czysty, zmodernizowany, jedzenie smaczne, fajna okolica, wszędzie blisko, obsługa miła, chętnie bym wróciła jeszcze raz :)

Zalety

- Piękny widok z balkonu na morze - Spokojna okolica - Miła obsługa - Czystość

Wady

Jedyna wadą może być winda, z powodu awarii jednej z wind, długie oczekiwanie na tą drugą

Hotel nieco różni się na zdjęciach od tego co jest w rzeczywistości, trochę zaniedbany, windy się bardzo zacinają, jedna przez prawie cały pobyt nie działała a druga stawała na 1 piętrze i stała przez 5 minut. Większość gości chorowała na zmianę, wymioty i biegunka. W ofercie jest basen wewnętrzny którego nie było.

Zalety

Ogólnie sympatyczny personel, panie sprzątające bardzo miłe, naprawdę dbają o to by w pokojach było czysto

Wady

Windy działają jak chcą, mały basen na cały hotel trzeba bardzo wcześniej rano zająć leżak bo nie ma jak spędzić czasu nad basenem.

Natalia

Jestem mile zaskoczona tym hotelem, prawda jest taka że czytałam opinie dopiero jak wykupiłam pobyt i byłam przerażona ( najbardziej opiniami o windzie). Pokoje czyste, obsługa przemiła i pomocna tak samo jak Pani sprzątająca.. nie mam zastrzeżeń co do tego hotelu, nie rozumiem opini osób które piszą, że pokoje nie są sprzątane codziennie bo jeżeli ktoś nie potrafi wcisnąć przycisku ( please clean ) przy drzwiach wewnątrz pokoju to wtedy się nie dziwić proszę że pokoje są nie postarzane. Nie miałam z mężem żadnego problemu jeżeli chodzi o sprzątnie. Jeżeli chodzi o jedzenie dobre zawsze ktoś znajdzie coś dla siebie ryż, makaron ziemniaki + mnóstwo warzyw i owoców oraz ciast, 4 rodzaje sosów zawsze też są smażone frytki na święto oraz mięso z grilla codziennie inne ( zawsze na kolację ) Nie wiem jak wygląda sytuacja na śniadaniach, ponieważ omijaliśmy je z mężem. Wyszliśmy zdrowo z tego pobytu mówię tutaj o tak zwanej ( zemście sułtana ) a jedliśmy wszystko aczkolwiek była jedną rodzina która była chora konkretnie z 6 osobowej rodziny 3 kobiety miały dolegliwości na ostatni dzień pobytu ale ich mężowie już nie. To nie koniecznie musi być od jedzenia a też od picia wody w kranu podczas prysznica np woda w krwanie wyraźnie chlorowana. Prawda jest niestety o windzie, raz zacięła się prawa na moich oczach ale szybko obsługa reagowała, następnego dnia lewa winda była już wyłączona i zauważyłam że dużo osób z piętra 7/8/6 wolało chodzić schodami bo już jakiś incydent jednakże ja z mężem nie byliśmy jego świadkiem i przyznam że cały pobyt chodziłam schodami na 7 piętro . Widoki piękne jak nie na morze z jednej strony to na góry z drugiej. Super okolica, spokojna. Jakbyśmy mieli z mężem wrócić to jak najbardziej. Bardzo miły Pan przyjmujący który pokazuje pokój , taki w okularach starszy. Wyjeżdżaliśmy rano po 3 były dla nas przygotowane lunch box oraz proponowana kawa. Obsługa z uśmiechem, zawsze grzecznie gdy ktoś podchodzi a siedzą od razu wstają. Na pewno bym wróciła, po mimo tej windy.

Zalety

Hotel przyjazny dzieciom a do tego przystępny cenowo. Z pięknymi widokami albo na morze albo na góry. Pokoje czyste, zadbane, meble nowoczesne w pokoju lodówka. Napoje wino, piwo, coca cola, fanta i Sprite oraz kawa i herbata. Dobre różnorodne jedzie, najlepsze obiady i kolacje ( szwedzki stól ). Ciasta też pycha. Super lokalizacja, 100m do plaży, blisko sklepy.

Wady

Winda się zacina, a leżaki od rana przy basenie zajęte ale można iść na plażę na leżak tam zawsze dużo miejsca i odległość 100m.

Mirosław

Ogólnie nawet nieźle, położenie doskonałe. Posiłki na niezłym poziomie. Dla mnie plus to brak Rosjan,oczywiście bardzo rozwodnione drinki. Nie ma tłoku przy basenie, spory kłopot z windami.

Zalety

Przede wszystkim lokalizacja, sprawnie działająca klimatyzacja.

Wady

Wadliwie działające windy, problem z zameldowaniem.

4.3

Pokój bardzo mały, okolica słaba, mnóstwo wysokich hoteli obok siebie, na plaży leżaki dodatkowo płatne, bar na plaży również płatny. Śniadanie od 7.30 do 9, obiad od 12 do 13.30, kolacja od 18.30 do 20, w międzyczasie nie ma żadnych przekąsek. Basen czyszczony tylko raz w trakcie pobytu wiec woda w nim brudna. Pokoje sprzątane codziennie, klimatyzacja działa. Obsługa raczej słaba, widać że nie lubią Polaków. Jak woda do picia w dystrybutorze się skonczyla to kazali kupowac sobie w sklepie. Animacje dla dzieci bardzo różnie- raz były, innym razem nie. Basenu w środku nie działa a zjeżdżalnia na zewnątrz tylko 2 godziny dziennie. Ratownika nie ma, mało leżaków przy basenie i mało stolików na stołówce.

Zalety

Cena

anna

Hotel oceniam na 2 tylko i wyłącznie za lokalizacje i personel który był miły. Natomiast jedzenie tragedia, naczynia i sztućce brudne. Arbuz zepsuty, gorąco na jadalni ze sie jeść nie chce, woda w basenie bruda i mętna. Przestrzegam przed wodą 90 procent ludzi miało problemy z brzuchem, wymioty i biegunka, miejscowi mówą, że to tylko ten hotel ma z tym problem. Pokoje małe ale czyste, Panie sprzątające sie starają. Cała reszta porażka.

Zalety

lokalizacja

Wady

nie smaczne jedzenie, jedno i to samo, arbuz zepsuty, woda w basenie mętna, woda pitna bardzo zła musieliśmy kupować wode butelkową mając allinclusive.

Nat

Pobyt w Arsi Blue Beach mógł być naprawdę udany, jeśli ceniłeś sobie bliskość plaży i relaks w pięknym otoczeniu. Hotel oferuje wygodne pokoje i dobrą obsługę, a lokalizacja sprzyja spokojnemu wypoczynkowi.

Zalety

1. Lokalizacja: Hotel znajduje się blisko plaży, co jest idealne dla osób, które chcą spędzać czas nad morzem. 2.Wygodne pokoje: Pokoje są zazwyczaj czyste, dość małe i dobrze wyposażone, co zapewnia komfortowy pobyt. 3.Przystępna cena: W porównaniu do innych hoteli w okolicy, Arsi Blue Beach oferuje dobre warunki w przystępnej cenie. 4.Obsługa: Personel hotelowy jest zazwyczaj uprzejmy i pomocny, co sprawia, że goście czują się dobrze zaopiekowani.

Wady

1.Średniej jakości jedzenie: monotonne menu i przeciętna jakość posiłków serwowanych w hotelowej restauracji. 2. Niewielkie pokoje: które ograniczają komfort pobytu, zwłaszcza przy dłuższym zakwaterowaniu. 3.Starsze wyposażenie: Część mebli i wyposażenia nieco przestarzała 4.Ograniczona oferta rozrywkowa: Hotel nie oferuje szerokiego wyboru atrakcji i rozrywek na miejscu.

Średnio oceniam pobyt w tym hotelu.Raczej nie polecam.Bardzo małe pokoje.Same łóżko i w koło tylko przejście.Smierdzacy zapach z łazienki chyba z kanalizacji.Czuć było w pokoju.Basen sama nie wiem jak ocenić.Kratki przy basenie syfon totalny.Jedzenie bardzo dobre każdy znajdzie coś dla siebie .Na plaży leżaki płatne.Alkohol i jedzenie płatne.Ogolnie nie polecam.

Zalety

Plus za czystość pokoju i łazienkę.Wymianę pościeli i ręczników.

Wady

Bardzo małe pokoje. Brak możliwości korzystania z ogrodu. Brak atrakcji na hotelu dla dzieci i dorosłych. Smród z łazienki. Płatne leżaki na plaży i wszystko płatne na barze miom opcji all inclusiwe.

Fragola

Pobyt - Maj 2024

Schludny , czysty , przyjemny hotel . Pokoje zawsze czyste . Miła obsługa zarówno sprzątająca jak i obsługująca restauracje i bar .

Zalety

Blisko plaży , blisko do targu który jest poniedziałek i czwartek . Dobre jedzenie . Czyste pokoje . W hammamie najlepsza fizjoterapeuta Denis -polecam .

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel czysty, obsługa pomocna i uprzejma, jedzenie dobre

3.3
Adina

Pobyt - Marzec 2024

Hotel sam w Sobie kiepski. Jedzenie monotonne, tylko jedna opcja wegetariańska. Alkohole rozcieńczone, napoje wygazowane z butelek. Obsługa pracuje tam za karę, oprócz jednego kelnera. Przy barze trzeba było czekać na obsługę, dopóki Pan nie skończył Sobie rozmawiać przez telefon. Kolejny minus, to brak jakiejkolwiek animacji przez cały tydzień. Basen wewnętrzny rzekomo nie działa, w zewnętrznym za zimno na kąpiel. A o klimatyzacji nie wspomnę, po odpaleniu nagrzewania kurz i smród, więc pewnie jest zagrzybiala. Smród przed hotelem jak i przy basenie

Zalety

Jedyne zalety to piękna okolica. Autobusem z przystanku pod hotelem można dojechał do samego centrum Alanya.

Wady

Jedzenie, napoje wygazowane, rozcieńczane alkohole, obsługa, dużo kurzu w pokoju, smród przed hotelem jak i przy basenie.

Benjamin

Pobyt - Styczeń 2024

Pobyt bardzo udany . Hotel przyjazny . Po za sezonem nie ma jakiegoś szału ale tragedia tez nie .

Zalety

Nie jest to jakiś super wielki moloch.

Wady

Byłem poza sezonem i nie zauważyłem żadnych wad .

Pobyt - Grudzień 2023

Pobyt w hotelu, hmm. Milo wspominam pracowników działu gastronomicznego, bo widać było, że wkładali dużo serca w swoją pracę. Pierwsze zaskoczenie : recepcjonista namawiający na skorzystanie usług z innego hotelu, gdyż ten, który wybrałam, ma niższy rating. Mimo rezerwacji all inclusive, która była zanotowana na kartce, którą meldujący nas recepcjonista trzymał w ręce, upierał się, że mam wykupiony sam pokój, bez wyżywienia. Gdy zwróciłam uwagę na pakiet, jaki mamy wykupiony plus noe zgodziłam się na zmianę hotelu, dostałam klucze do małego i ciasnego pokoju. Odważę się powiedzieć, że jednego z gorszych, gdyż miałam okazję odwiedzisz ludzi w innych pokojach, znacznie większych i lepiej umiejscowionych (widok z okna mieliśmy na blok obok i grajdoł pod budynkiem). Drzwi od pokoju nieszczelne, gdy światło świeciło się na korytarzu, było widać je w pokoju, plus słychać było każdy dźwięk na korytarzu.

Zalety

Świetna kuchnia Dobra obsługa (oprócz recepcjonisty)

Wady

Recepcjonista, Pokój o okropnym standardzie

Arsi Blue Beach (ex Kemalhan Beach)