Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
HOTEL ŁADNY , CZYSTY , BLISKO DO CENTRUM DOBRA KOMUNIKACJA MIEJSKA
ŁADNE WIDOKI Z BALKONU NA GÓRY I MORZE
BRAK
Hotel ok ale obok była prowadzona rozbiórka innego hotelu więc hałas od świtu do nocy (masakra).
Położenie super i miła obsługa
Hałas i jedzonko trochę mało urozmaicone ale to chyba standard w Turcji. Do hotelu trzeba było targać walizki bo kierowca nie chciał podjechać a było można jak widać na zdjęciach.
Hotel kompletnie nie spełniający czterech gwiazdek. Brudno. Śmierdząco. Przez cały 7 dniowy pobyt brak jakiegokolwiek sprzątania. Nie ma plaży, bo kawałek , który jest nazywany plażą jest zasypany śmierdzącymi, wysychającymi glonami. Porażka z leżakami. Basen to łupinka. Wypoczynku zero. Przez cały pobyt totalna ignorancja szefostwa hotelu, która związana była z pobytem młodzieży - prawdopodobnie Chorwacja, Kosowo a może Czarnogóra lub Serbia - dawna Jugosławia. Balowali przez cały czas naszego pobytu. Jeżeli byłby to dzień , to niech tam. Ale imprezy kończyły się nad ranem. Na nasze interwencje zero reakcji. Nieudolność rezydenta. Bardzo głośna muzyka na basenie. Nie ma zieleni na terenie tego hotelu to co jest w opisie należy do innego hotelu. Bardzo żałujemy że zdecydowaliśmy się na ten hotel. NIE POLECAM !!!!!!!!! Pojechaliśmy z biurem ITAKA - totalna porażka. Na naszą skargę po powrocie , wykręcili się w zasadzie jednym zdaniem - to odpowiada hotel. Oni jako główni organizatorzy nie mają nic do tego , co jest wielkim z ich strony kłamstwem. Jeszcze raz nie polecam zarówno hotelu jak i biura ITAKA. Byliśmy wrzesień- październik 2018 rok.
Blisko plaża. I to byłoby na tyle wszystkich zalet.
Holel fatalny! Wszędzie brudno, brak ogrodu. Zdjęcia na portalach i biurach podróży odbiegają od stanu faktycznego. Pokoje zniszczone zaniedbane. Łazienki mało przyjemne i śmierdzi w nich niestety. W ogóle w całym hotelu unosi się mało przyjemny zapach. Internet w lobby jest owszem tylko ciągle nie działa jakaś kompletna porażka! Jedyną zaletą tego hotelu jest w miarę dobre jedzenie i miła obsługa. Ogólnie nie polecamy tego hotelu!!!
Witam! Zalety to jedzenie i piękne widoki!
Głównymi wadami to ogólny brud w hotelu i wokół hotelu!!!
Na zewnątrz koło domku animacyjnego przez okres 2 tygodni jak byliśmy nikt nawet nie pozamiatał, pełno igieł z drzew ,które wbijały się dziecią i dorosłym do nóg, zerwany daszek przeciw słońcu, w środku domu za mało krzeseł dla dziec,były tylko 4 kredki do rysowania, brak kleju nożyczek podstawowych akcesori do zabawy. basen mały dla dzieci woda zimna jak z chłodni- bardzo ostre płytki , którymi jest wyłożony basen dla dzieci. teren wokół hotelu wyłożony płytkami nie dostosowanymi do wody, wszyscy się slizgają i upadają. Przez okres 2 tygodni nie dostaliśmy tłumaczenia kartki z posiłkami i napojami, a z pytaniem na recepcji o nią odpowiadali, że polskiej wersji nie mają, ale pieniążki od polaków to umią brać.......!!! ponadto 4 razy dano nam do pokoju dziurawe ręczniki, 3 razy mieliśmy dziurawe prześcieradła, w pokoju brak osłonki na światło włącznik do łazienki, przez 2 tygodnie ani razu sprzątaczka nie umyła lustra w pokoju, 1 raz zostało nie umyte a tylko rozmazane w łazience.Teren za hotelem tam gdzie się je nie do końca był czysty pod sceną rosły sobie i nadal rosną chwasty jest dużo papierków i brudnych chusteczek , odraza to podczas obiadu czy kolacji. Obsługa chodziła brudna brudne koszule, spodnie. Brak codziennie na śniadanie filiżanek do kawy , herbaty, kubeczków, cukru nie dostarczali w terminie ludzie się denerwowali. Na obiedzie to samo, brakowało frytków, kartofli bo szły w kilka sekund. Wszystko wszystkim, ale nie za takie pieniądze jakie zapłaciliśmy. To miała być podróż naszych marzeń do innego świata , a stała się rozczarowaniem. Polecam lepiej nasz bałtyk przynajmiej czysto i kultura, a nie brudasy......
blisko plaży
Na zewnątrz koło domku animacyjnego przez okres 2 tygodni jak byliśmy nikt nawet nie pozamiatał, pełno igieł z drzew ,które wbijały się dziecią i dorosłym do nóg, zerwany daszek przeciw słońcu, w środku domu za mało krzeseł dla dziec,były tylko 4 kredki do rysowania, brak kleju nożyczek podstawowych akcesori do zabawy. basen mały dla dzieci woda zimna jak z chłodni- bardzo ostre płytki , którymi jest wyłożony basen dla dzieci. teren wokół hotelu wyłożony płytkami nie dostosowanymi do wody, wszyscy się slizgają i upadają. Przez okres 2 tygodni nie dostaliśmy tłumaczenia kartki z posiłkami i napojami, a z pytaniem na recepcji o nią odpowiadali, że polskiej wersji nie mają, ale pieniążki od polaków to umią brać.......!!! ponadto 4 razy dano nam do pokoju dziurawe ręczniki, 3 razy mieliśmy dziurawe prześcieradła, w pokoju brak osłonki na światło włącznik do łazienki, przez 2 tygodnie ani razu sprzątaczka nie umyła lustra w pojoju, 1 raz zostało nie umyte a tylko rozmazane w łazience.Teren za hotelem tam gdzie się je nie do końca był czysty pod sceną rosły sobie i nadal rosną chwasty jest dużo papierków i brudnych chusteczek , odraza to podczas obiadu czy kolacji. Obsługa chodziła brudna brudne koszule, spodnie. Brak codziennie na śniadanie filiżanek do kawy , herbaty, kubeczków, cukru nie dostarczali w terminie ludzie się denerwowali. Na obiedzie to samo, brakowało frytków, kartofli bo szły w kilka sekund. Wszystko wszystkim, ale nie za takie pieniądze jakie zapłaciliśmy. To miała być podróż naszych marzeń do innego świata , a stała się rozczarowaniem. Polecam lepiej nasz bałtyk przynajmiej czysto i kultura, a nie brudasy......
nie wiem skąd te dobre opinie o hotelu byłem w nim w lipcu 2010 oferta ol incl posiłki niesmaczne z reguły zimne przez dwa tygodnie to samo ponadto jak w wojsku wydzielane przez obsługę i praktycznie niezjadliwe napoje koszmarne glony w dystrybutorze wody pitnej,obsługa bardzo natarczywa szczególnie szef,basen bardzo mały wokół niego mało mniejsca nie mieszczą sie wszyscy goście ponadto śmierdzi szambem plaża mała brudna UNIKAJCIE TEGO MIEJSCA
MINUSY: PLAŻA - mała, z burym piaskiem. Trochę to rekompensuje Long Beach, ale tam idzie się 20 minut i płatna oraz WODA - niskie ciśnienie gorącej. PLUSY: posiłki - poza śniadaniami zróżnicowane, dużo znakomitych warzyw, zawsze jakieś mięso z grilla, fantastycznie smaczne owoce i CIASTA. Nigdy nie spotkałem hotelu gdzie podają pomidory obrane ze skórki oraz tak dobre ciasta. Dania gorące nakładają kelnerzy i faktycznie dają mało, ale jak sie dalej czeka lub powie do zapełniają talerz. Goście biorą ogromne ilości jedzenia na stół, po czym konsumują i połowę tego zostawiają. Pokoje czyste, obsługa sprawna i bardzo miła. PIWO TUBORG LEJĄ Z KIJA !! WINO W BECZKACH - SAMOOBSLUGOWO. Fajny basen, dzieciakom wolno wszystko
Bardzo ładny hotel, czysty, duży basen z barem na brzegu, duże pokoje, słoneczne z balkonem, wygodne łóżka, czyste łazienki, żarcie rewelacja,dyskretne sprzątanie,przesympatyczna obsługa, filary hotelu to Sam-animator i kelnerzy. Kiepskie po schodach zejście do plaży, plaża wąska i zagloniona
Szczerze polecam!Piękny hotel w cichej okolicy z fantastyczną obsługą.Jeden z najlepszych w okolicy(lepszy nawet niż sąsiadujacy z nim 5 gwiazdkowy).Piękny widok z okna na morze,czystość i nowoczesność co w Turcji jest niekoniecznie najwyższej klasy.Kuchnia wyśmienita(potrawy gorące,nie letnie),a obsługa rewelacyjna.Ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń chociaż plaża mogłaby być czyściejsza i szersza a morze mniej zanieczyszczone przez glony,ale nie było krytycznie,bo baseny są czyste,z barkiem ,leżakami i parasolami.Po 7 dniowym pobycie w Kusadasi myślę,że był to strzał w 10!!! i gdybym jeszcze kiedyś miała możliwość pobytu w tym mieście to napewno wróciłabym do ARORA HOTEL!!!