Hotel położony w centrum Alanyi, w pobliżu sklepy, restauracje i dyskoteki
Tuż prz piaszczystej plaży Kleopatry
świetny, kameralny hotel, przemiła obsługa. Blisko plaży. Jedyne minusy to monotonia śniadań i hałas z pobliskiej restauracji.
Właśnie dzisiaj wróciliśmy z Aromy, wakacje wykupiliśmy w Scan Holiday. Hotel poleciła nam p. Agnieszka z toruńskiego biura Scana i.... bardzo jej za to dziękujemy. Hotelik jest kameralny, położony w bardzo dobrym miejscu (właściwie w samym centrum a do najładniejszej plaży Alanyi zaledwie 20m.), no i to co najbardziej cenimy - czyściutki i z doskonałą, przyjazną ale nie natrętną obsługą. Zadowolony będzie z niego każdy smakosz - wybór i smak potraw kolacyjnych doskonały, śniadania standartowo mniej urozmaicone ale wystarczające. Byliśmy przygotowani na hałaśliwą dyskotekę przy plaży, okazało się jednak że naprzeciw hotelu jest nastrojowy bar przy plaży "Green Beach" z myzyką na żywo i choć grali codziennie do 1-2 w nocy, to w repertuarze tego tercetu są sprawdzone rockowe hity z lat 60, 70, i 80tych a ich interpretacja bardzo mocno balladowa. Poza tym po zamknięciu okien można spokojnie udać się w ramiona Morfeusza. Hotel polecam szczególnie parom w każdym wieku ale bez małych dzieci (dla nich oferta rzeczywiście jest ograniczona, nawiasem mówiąc, nasza 12 letnia córka była najmłodszym z gości). Jeśli kiedyś wrócimy do Turcji, to z pewnością wybierzemy ponownie ten hotel.
Co do obsługi jest bardzo miła i uczynna jak sie wrzuca napiwki:) Położenie jest wyśmienite 20m do plaży, 10m do głównej ulicy jakieś 1200m do portu gdzie są duże imprezy. taxi bierze za dojazd do portu 7,35 lira ok. 14zł zależy od kursu waluty. Dojazd autobusem na pewno tańszy. przystanek autobusowy 100m od hotelu. Do bazaru jakieś 800m. Tam można się nieźle potargować najlepiej zacząć się targować -60% tego co podają i np. moja żona kupiła torebkę za 30 lirów która kosztowała 65 lir. trzeba trzymać przy swoim. Co do posiłków to śniadania są kiepskie ale obiadokolacje są obfite i wyśmienite nie byłem w stanie wszystkiego spróbować.
Hotel bardzo blisko plaży, praktycznie jest przy plaży. Obsługa rewelacyjna, sympatyczna, wesoła i uprzejma. Pokoje mocno średnie, ale ponieważ byliśmy tam na wakacjach a nie po to by siedzieć w pokoju to uważam, że da się wytrzymać. Jedzenie jest ok, szwedzki stół na śniadanie i na kolację (polecam desery :)) Można się najeść do oporu :) Olbrzymim minusem tego hotelu jest brak ciszy w nocy. Co wieczór (do ok. 1 w nocy) grają w restauracji tuż koło hotelu i co noc nie ma spokoju - za to ciągle ten sam repertuar.
Super hotel i wspaniała obsługa dla niemarudzących gości.
Nie będę na siłę wywyższała tego miejsca. Co nie zmienia tego że to dobry hotel dla nie wymagających. Jeśli zniesiemt to że w sezonie jest dość tłoczno, nie zawsze jest cicho w zamian dostaniemy świetną turecką obsługę, zaledwie kilkadziesiąt metrów do plaży i barów. Czysty ( średni pod względem wizualnym )pokój, o dość niezłej powierzchni. Śniadania i obiadkolacje bywały różne i w dużej mierze zależy do chyba od indywiduanego gustu.
Super położenie!!! Plaża Kleopatry naprawdę piękna 30-50m od hotelu, przy wewnętrznej prawie bez ruchu samochodowego uliczce. Morze i plaża czyste. Obsługa hotelu bez zarzutu, bardzo mili i pomocni. Jedzenia dużo i w miarę urozmaicone. Basen mały ale i tak prawie nikt w nim się nie kąpał przy takiej bliskości czystego i cieplutkiego morza.Jedynym minusem jest obecność głośnej resteuracji Green Beach po drugiej stronie ulicy ale za to wszystkie pokoje są z widokiem na morze i ruiny Twierdzy Piratów - największej atrakcji Alanyi. W tym hotelu bardzo lubią Polaków i naprawdę nie byliśmy traktowani jak turyści 2-ej kategorii.Wszystkim polecam!!!
Alanya jest pięknym miejscem. Pogoda gwarantowana. Co do hotelu: jest dobry. Jak na 3 gwiazdki. Pierwszy atut: blisko ścisłego centrum, mniej niż 100 m do plaży. Super lokalizacja. Po drugie: pokoje z ładnym widokiem na Kale i plażę. Pokój czysty, obsługa ok. Klimatyzacja ok! Jedzenie może być(rzecz gustu). Niestety mało urozmaicone. Basen niewielki, ale ładny i czysty. Generalnie polecam. Szczególnie osobom młodym, lubiącym rozrywki. Naprzeciw hotelu znajduje się knajpa "Green Beach" (z chyba najlepszymi drinkami i kuchnią w mieście-gorąco polecam). W "Green Beach" grana jest muzyka na żywo (do 1.00 w nocy).
Hotel super, w bardzo dobrym położeniu, obsługa rewelacyjna, godny polecenia, jedyny minus to brak all inclusive, ale i bez tego jest bardzo dobrze.
Hotel jest pięknie położony. Plażę widać z balkonu. Wszędzie jest blisko (chodzi o centrum). Minusem jest jednak to, że do hotelu nie można przynosić żadnego własnego jedzenia i picia. Jednak gdy się dobrze żyje ze sprzątaczkami (czyt. daje się napiwki:)) butelkę wody śmiało da się przemycić:) Jeżeli chodzi o jedzenie, to bardzo zawiodły mnie śniadania - codziennie to samo. Kolacje bardzo smaczne. Na pewno spędzę jeszcze nie jedne wakacje w Aromie. Polecam!!!
Byliśmy w tym hotelu w pierwszej połowie czerwca 2008 r. Oceniamy go bardzo wysoko. Jego lokalizacja jest wręcz idealna, gdyż znajduje się przy samej plaży a zarazem blisko centrum miasta. Jest to nieduży i czysty hotel. Widok z każdego okna hotelowego rozpościera się na twierdzę i plażę. Obsługa wielojęzyczna, chętnie pomaga i szybko zżywa się z gośćmi. Serwowane posiłki bardzo nam smakowały, gdyż były różnorodne i ładnie podane.
Witam serdecznie, Chcielibyśmy wraz z mężem podzielić się uwagami z pobytu w hotelu Aroma w Alanyii. Wakacje rezerwowaliśmy ze Scan Holiday - pobyt 7 dniowy. Jesteśmy zachwyceni.Zacznę od tego, że hotel znajduje się w centrum miasta,(blisko sklepy, resaturacje,komunikacja itd....)jednocześnie przy plaży ( Kleopatra)Plaża czyściutka, leżaki, parasole płatne 9 YTL (ok 16 zł) cały dzień za 2 leżarki i parasol.W sklepach można powiedzieć że ceny porównywalne do polskich np. fanta 2,5 litra kosztowała ( 7 zł) dodam tylko że w sklepach można kupić wszystko:-)W hotelu jest lodówka, suszarka i sejf za opłatą.W sklepach z pamiątkami trzeba koniecznie się targować i mówić cenę o połowę niższą niż sprzedawca zaproponuje....:-)))W razie pytań proszę na maila:ola_slubowska@o2.pl My wróciliśmy zadowoleni, wypoczęci i pięknie opaleni, wszystkim polecam ten hotel:-))))
Byłam tam z żoną w maju 2008 i jesteśmy zadowoleni z tego pobytu. Cena była adekwatna do jakości i standardu hotelu. Jedyne zastrzeżenia mamy do mało urozmaiconych śniadan i do łazienek wyposażonych w kotary przysznicowe, które nie posiadały odpowiedniej dlugości i dlatego po każdym prysznicu łazienka była mokra. Położenie hotelu bardzo dobre, bo przy samej plaży, blisko do centrum miasta. Artur i Marzena.
Byliśmy w Aromie we wrześniu 2007r, i naprawde nam się podobało. Trzeba przyznać że nie bardzo z nas imprezowicze, więc nie zależało nam na dyskotekach i dobrych restauracjach, jednak jeśli ktoś lubi rozrywkowe życie to do głównego centrum takich "rozrywek" było dość daleko (trzeba było dotrzeć aż do portu). Jedna wada to głośna i monotonna muzyka z pubu obok hotelu do późnych godzin nocnych. Posiłki całkiem całkiem, jedynie menu na śniadania często się powtarzały. Obsługa była super, zawsze uśmiechnięci i pomocni :) Z pokoi byliśmy również zadowoleni, było wszystko czego nam było potrzeba, klima, lodówka codziennie uzupełniana, czyściutko i w miarę przestrzennie. Wszystkie pokoje mają piękny widok na morze. Polecamy wypożyczyć skuter i pozwiedzać sobie Alanye na własną rękę. Szczególnie polecamy widok nocą z góry gdzie znajdują się ruiny zamku.
Byłam w tym hotelu już cztery razy i to na przestrzeni kilku lat, na początku bylo bardzo malo Polaków, teraz to prawie 'polski hotel', ogromnym atutem jest położenie, blisko centrum i wszystkich atrakcji z plażą włącznie, a jednocześnie spokojnie i kameralnie. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie. My czujemy się w Aromie jak u siebie, jesli ktoś nie był to polecam, bo naprawdę warto.
Hotel rewelacyjny!!! Byliśmy w maju i naprawdę było super. Blisko do plaży, przy głównej drodze, piękne widoki na Zamek (wieże). Bardzo urocza, miła, fachowa obsługa która interesuje się gośćmi, zaskakują nas polskimi słówkami...co jest bardzo miłe. Szef kuchni sympatyczny mówiący ze wszystkich najlepiej po polsku. Kelnerzy mili, interesujący się Polską i jej mieszkańcami. Basen czyszczony raz w tygodniu.Dookoła liczne bary, restauracje słuchać tą ich specyficzną muzykę chociaż czasami udało się usłyszeć pare europejskich kawałków. Na przeciw stoi Green Beach...świetnie tam grają tylko szoda, że próby zaczynają już ok 15 a grają do 3-4 rano... Wracamy tam w tym roku w maju...bo wiemy, że warto :) Miło, kameralnie...dobry zarówno dla par jak i dla paczek przyjaciół czy rodzin ze starszymi dziećmi
Świetny, przy plaży, choć widok na morze psuje stojący przed nim drugi hotel. Basen niewielki, nasłoneczniony tylko do ok. 15 (we wrześniu). Bardzo czysto. Obsługa dyskretna i miła. Zjednują sobie polskich gości słówkami w naszym języku. Ponadto swobodnie można porozumieć się po angielsku. Posiłki przy stolikach ustawionych wokół basenu przy dyskretnej muzyce. W nocy niestety głośno za sprawą lokalu przy plaży, w którym co noc muzyka na żywo. Klimatyzacja indywidualna, działa bez zarzutu. Ogólnie - super! Polecam gorąco. Warto jeszcze podkreślić świetną lokalizację - wszędzie blisko, a Alanya - przesympatyczna.
Zgadzam sie z opiniami i uwagami "meg", "dominika8", "beti". Spedzlismy z zona w Aromie urocza podroz poslubna. Super lokalizacja. Minusem jest restauracja obok z muzyka na zywo do 2-3 i koncza zawsze piosnka Whitney Houston :). Trzeba sie przyzywczaic, jesli czasami chcialoby sie pojsc wczesniej spac :P. Mila obsluga, jedzonko super - ale sniadania monotonne. Na nieduzym basenie slonce swieci do 15, ale za to do plazy jest 50 m, wiec wiekszosc czasu i tak tam spedzalismy. P. S. odradzam hotel Hildegarda!! - jest w poblizu Aromy
bardzo dobra lokalizacja.Blisko centrum i bliziutko do plaży.Czysto.Sniadania monotonne a obiadokolacje bardzo dobre tylko szkoda,że mały wybór i nakłada kucharz.Byliśmy już w wielu miejscach ale tam na pewno warto wrócić.