Pobyt bardzo udany,super hotel,miła obsługa, bardzo dobre jedzenie oraz warunki w hotelu
Wysoki standard
Nie było nic do zarzucenia
Bardzo nam się podobało super jedzenie basen niedaleko plaży
Obsługa, jedzenie ogólnie wszystko bardzo na plus
Hotel bardzo ładny i czysty. Jedzenie bardzo dobre i mnóstwo. Do wyboru. Zastrzeżenia mogę mieć jedynie do zbyt miękkiego materaca na łóżku oraz odgłosy nocnego sprzątania -zbyt głośno.
Mnóstwo leżaków czy to przy basenie czy na plaży. Busik na plażę. Wiele atrakcji w hotelu.
Trochę zbyt nachalne namawianie na SPA.
Hotel mocno przereklamowany. Napewno nie dla rodzin z dziećmi. Temperatura w środku hotelu- lobby, lobby bar i okolice - jest masakryczna. Nie działa tam żadna klima, co powoduje spory dyskomfort. Oferta zwana Ultra AI to mocne naciągnięcie - oferują zwykłe All Inclusive. Żadnych innych alkoholi poza lokalnymi - niektórymi podłymi w smaku. Nalewaki do piwa z Efesu i Becksa, ale poza Efesem nie ma innych - plus, że w hotelu piwo podają w pokalach. Część rzeczy dodatkowo płatnych, choć nie mam pewności czy obsługa nie próbowała nas naciągnąć. Plus również za położenie i świeżość obiektu, ale teren hotelu jest strasznie mały i panuje wszędzie ścisk. Na basenie dużym straszny ścisk - leżak na leżaku, że sąsiada można wysmarować olejkiem bez schodzenia z leżaka. Na małym basenie bardzo ograniczona ilość miejsca. Ponadto problemem jest wszechobecne rezerwowanie leżaków na wszystkich basenach i mimo wiszących informacji, że takie ręczniki będą wywalane przez obsługę to nikt z tym nic nie robi. Na basenie dla dzieci zajęcie miejsca po 8 graniczy z cudem. Problemem też były wszechobecne walające się naczynia na basenie, bo zbierali je maksymalnie 2 razy dziennie, więc stały wszędzie.. Pokój sam w sobie okej - niezniszczony, ładny, z dużą ilością różnych lamp. W ofercie jednak nie przedstawiono, że łazienka jest w przedpokoju, a jest tylko kabina prysznicowa i kabina z toaletą (jak na zdjęciu) - trochę jak w Ibis Budget :) Mini bar nieuzupełniany na bieżąco - trzeba się upominać w recepcji. Napoje w butelkach 250ml. Jedzenie w głównej restauracji - całkiem sporo choć jak dla mnie to śniadania strasznie monotonne (głównie oparte na mleku i jajkach), obiady okej i najpyszniejsze kolacje, ze świetnym grillem, gdzie zawsze są grillowane warzywa, różne rodzaje kebaba i mięs. Dziwnie poograniczane jedzenie poza głównymi posiłkami - np. lody tylko 16-17, poza tym bardzo mały i słaby wybór basenowej restauracji. Plus za bar w lobby z ciastami, słodkościami i kanapkami. Tłok na śniadaniach i kolacji - problem ze znalezieniem wolnego stolika. Słabe animacje dla dorosłych, dla dzieci praktycznie brak - może w sezonie jest inaczej. Miałem wrażenie, że obsługa bardzo nastawiona na niemców i napiwki od nich na każdym kroku, bo widać było różnice w obsłudze - pomijanie kolejek, donoszenie alkoholi i napoi do stolików itd. chociaż było kilku wyjątkowych kelnerów, którzy naprawdę się starali nawet bez napiwków. Bardzo fajna ekipa w barze basenowym - mega przyjaźni i sporo mówią i rozumieją po polsku, także ktoś nieznający języków będzie się czuł luźniej ;) Rezydent z Coral Travel - Katarzyna - nastawiona tylko na wciśnięcie na szybko wycieczki, ponaglająca ludzi, że ona nie ma czasu i niech się szybko decydują, a wszelkie zgłaszane problemy kwitowała, że musimy sobie to na recepcji wyjaśnić. Jak mówiłem innym gościom gdzie te wycieczki kupią taniej, lub gdzie sobie samemu to zobaczyć to była obrażona, kwitując rozmowę tym, że nikt nie karze mi tu siedzieć :) Generalnie jak dla mnie pobyt mega przeciętny. To nie był nasz pierwszy pobyt w Side, więc wiedzieliśmy, że miasto jest super, ale w biurze przedstawiono to prawie jak wakacje życia, namawiając nas na zmianę hotelu, który wcześniej sobie upatrzyliśmy. A przyjazd na miejsce zweryfikował wszystko.. Hotel bardziej dla par lub młodych ludzi niż rodzin z dziećmi. Za te pieniądze spodziewałem się czegoś lepszego
- Lokalizacja - Nowe, niezniszczone pokoje - Świetna obsługa baru basenowego - Bardzo dobre kolacje - Częste busiki na plażę spod hotelu
- Ultra All Inclusive to ściema marketingowa - Wszędzie ścisk - Brak wolnych leżaków jak i ich rezerwowanie - Mini bar nie uzupełniany codziennie - Monotonne śniadania
Super hotel , pokoje piękne czyste , jedzenie MEGA każdy znajdzie coś dla siebie , bar przy plaży ekstra Dania z karty już wliczone w cenę. Animacje ok ale bez szału. Obsługa super bardzo sympatyczna ,pyszne drinki. Niczego nie brakowało naprawdę wart swojej ceny.
Jedzenie ,obsługa , drinki wystrój hotelu
Jedyny minus to ze Pani sprzątająca malowała się moim tuszem do rzęs przy sprzątaniu i tata zauważył ale oddali pieniądze za tusz do rzęs.
Super obsługa hotelu, hotel nowoczesny w idealnej lokalizacji dla tych którzy chcą zwiedzać Side nie tylko nad morzem. Jedzenie i drinki bardzo dobre
Bliskość od atrakcji Side, dużo ciekawych zajęć wieczornych po całodniowym leżakowaniu lub zwiedzaniu okolic Side i Manavgat
Brak zastrzeżeń
Hotel bardzo przyjemny, pokoje w bardzo dobrym stanie i przestronne. Baseny czyste, woda ciepła. Dobra inicjatywa to basen dla dorosłych. Obiady i kolacje smaczne - każdy znajdzie coś dla siebie, natomiast śniadania dość nudne i monotonne. Przekąski i wypieki między posiłkami cudowne. Duży minus to nudna oferta baru i brak szerokiego wyboru napojów.Serwowane alkohole i napoje bardzo dobre aczkolwiek z czasem staje się to męczące ze względu na brak wyboru. Lokalizacja hotelu świetna, wszędzie blisko i łatwo się dostać. Największy + to prywatna plaża, dużo leżaków, ciekawe przekąski i menu z różnorodnym jedzeniem.
Bardzo fajny hotel dla dzieci dużo wszystkiego, jedzenie bardzo dobrze polecam hotel
To już drugie nasze wakacje w tym hotelu. Bardzo miła, profesjonalna i życzliwa obsługa. Bardzo dobre jedzenie i drinki, w restauracji zawsze znajdzie się wolny stolik. Super baseny jeden ogólnodostępny , gdzie odbywają się codziennie animacje i drugi relaks basen, gdzie można odpocząć od hałasu. Super zjeżdżalnie, które są osobno, a nie wpadają do głównego basenu. Plaża daleko od hotelu, ale to nie problem, co chwilę na plaże jeździ busik hotelowy. Jedzenia jest bardzo dużo i pod dostatkiem. Polecam ten hotel. Pewnie jeszcze raz tam wrócimy :)
-bliskość starożytnego miasta -bardzo dobre jedzenie i drinki -profesjonalna i miła obsługa -codzienne animacje, każdy znajdzie coś dla siebie -relax pool, gdzie można odpocząć od hałasu -wydajna klimatyzacja -busik na plażę -zjeżdżalnie
- daleko do plaży, ale to nie aż taka wada, bo jest buski hotelowy ;) dla innych może to być wadą, a dla nas nie było to żadną
Piękny hotel, miła obsługa, fajne centrum SPA- polecam hammam- rytuał w łaźni tureckiej :)
Pobyt w hotelu oceniam na bardzo dobry. Hotel kameralny z klasą. Idealny dla osób stawiających na wypoczynek. Pokoje czyste. Codziennie atrakcje dla dzieci jak i dorosłych.
Animacje przy basenie, codziennie amfiteatr z różnymi pokazami.
Po godzinie 24:00 raczej w hotelu się już nic nie dzieje. Brakowało disco, które było zaplanowane w atrakcjach należących do hotelu, ale niestety nie odbywało się przez brak organizacji.
Hotel nie jest de lux, przepełniony, jedzenie nie dobre i mały wybór, animacje słabe, animacji dla dzieci brak. Pokój bardzo ładny i to by było na tyle. Jedzenie dostępne w ograniczonym czasie np. lody wydawane od 10 do 11. Wielkie rozczarowanie
ładny pokój, ładna plaża
Przepełnienie, brak miejsc przy basenie, mały wybór jedzenia oraz jego ograniczenia, kolejki w restauracji
Pobyt udany. Bardzo dobre położenie, 20 min do starego miasta Side. Wspaniała obsługa, jedzenie, pogoda. Hotel jest nastawiony na rodziny z dziećmi dlatego przy wyborze należy to uwzględnić. Basen jest mały, leżaków mało, więc jak ktoś chce miejsce nad basenem to musi rezerwować o 7.00. Ale na plażę jeżdżą 2 busiki i tam już bez problemu. Dla mnie największą wadą był pokój. Miał być balkon z widokiem na drogę a był a pywnica z patio z widokiem na wał ziemny i mur od góry zabezpieczony kratą. Więc nawet w dzień trzeba świecić światło bo inaczej ćma. Instalacja klimatyzacji w suficie miała dziurę więc w suficie był przeciek. Jak tylko włączyło się klimę to zaczęło z wybrzuszenia kapać. Jak na 5 gwiazdek słabo
Fajne położenie, obsługa, jedzenie infrastruktura
leżaki, basen pokoje
Był to mój 35 raz w Turcji wiec mam duże porównanie. Hotel sam w sobie piekny,czysty,ogólnie robi wrażenie. Jedzenie jak wszędzie bez szału,ale ok , codziennie gofry,lody,o 16 kumpiry naprawdę pyszne, wiec Każdy znajdzie coś dla siebie. Obszar przed hotelem (baseny) tragedia! Tak ciasno chyba nigdzie nie było. Naprawdę leżaków wystarczy może dla 20% gosci! . Hotel za duży na tak mały basen! Leżaki tak wciśnięte ze nie można dojść Do basenu. Ciasno, amfiteatr tragiczny-krzesła przed mała scena. Animacje i animatorzy niestety tez nie ciekawie. Zero rozrywki. Dzieci przyzwyczajone do wieczornych animacji (cyrków,iluzjonistów , pokazów z ogniem) a tu nic🤷🏻♀️ . Niestety na koniec zostało mi jeszcze skradzione 300e z plecaka w pokoju, Także proszę uważać.
Czysto
Ciasno, mało leżaków , kradną z pokojach
Hotel całkiem dobry, jednak było kilka nieudogodnień.Brak klimatyzacji w częściach wspólnych hotelu sprawia, że pobyt nie jest tak komfortowy, jak byśmy oczekiwali. Basen zdecydowanie potrzebowałby też powiększenia, zwłaszcza w tak dużym hotelu, aby goście mogli spokojnie korzystać z relaksu nad wodą. Pozostałe udogodnienia w porządku, obsługa miła i pomocna. Można polecić ten hotel, ale z pewnymi zastrzeżeniami.
Przestronny,czysty
Za mały basen jak również zbyt mały bufet w którym serwowane są posiłki, szczególnie tłoczno na kolacji od 18:30.
Hotel na wysokim poziomie. Jedzenie różnorodne i bardzo smaczne. Pokoje klimatyzowane, czyste sprzątane codziennie. Obsługa bardzo miła i uprzejma. Teren mały ale zadbany i czysty. Dzieci zadowolona z animacji. Codziennie mini disco i rosnę atrakcje. Basen czysty. Bar na plaży jak i sama plaża bardzo zadbane. Miejsc na plaży nie brakowało zawsze były wolne leżaki
Plaża Obsługa Restauracja
Rezerwacja leżaków na basenie. Czasami ciężko po 10 znaleźć coś wolnego
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Polecam dla rodzin z dziećmi.
Jeśłi chodzi o zalety to: - świetnie zorganizowany jest dojazd do plaży, praktycznie ani razu nie czekaliśmy na busika. Kierowcy są bardzo uprzejmi, zawsze czekali na turystów w sytuacji gdy widzieli, że jeszcze ktoś wybiera się na plażę. -ogromną zaleta hotelu jest restauracja na plaży. Bardzo smaczne jedzenie. mega plus za mokre chusteczki -Na plaży dużo wolnych leżaków. -Obsługa bardzo miła, w szczególności jesli chodzi o kelnerów, baramanów, czuliśmy się bardzo zadbani.
Największą wadą jest zbyt mała ilośc leżaków na basenie. Animacje w hotelu Arnor są troszkę słabe, w porównaniu do innych tureckich hoteli, ale zawsze mogłyby być gorsze :) . Po prostu wymagają ulepszenia.
Moim zdaniem hotel mocno przereklamowany.Obiekt piękne zaprojektowany,ale otoczenie wokół hotelu za małe.Panie w recepcji mało pomocne,obsługa hotelowa też pozostawia wiele do życzenia.Posiłki bardzo monotonne i nie zachwycają smakiem. Po raz drugi bym tego hotelu nie odwiedziła jeżdżę to Turcji od paru lat do 5* hoteli i byłam w znacznie lepszych
Pięknie zaprojektowany pokoje sprzątane codziennie barek uzupełniany również codziennie
Cuchnie w kabinie prysznicowej z kanalizacji.
Hotel zdecydowanie nie zasługuje na 5*. Obsługa na recepcji nie potrafi języka angielskiego i niemieckiego. Jedzenie tylko ładnie wygląda a rzeczywistość jest fatalne. Hotel wygląda pięknie ale miejscami jest bardzo brudny. W obiekcie totalna dyskryminacja kobiet.
Piękny Basen Lokalizacja
Miejscami brudno Fatalne jedzenie Napoje i alkohole bez szału Obsługa niemiła oraz niekompetentna
Pobyt w hotelu super. pierwszy pobyt w tym hotelu był w roku 2023 a wiec byliśmy już drugi raz. Otoczenie piękne zielone, super baseny tak, że każdy może cos dla siebie znaleźć. jest tez basen kryty no i oczywiście sauny. Ja polecam szczególnie saunę mokrą to super . proponuję każdemu spróbować . pokoje przyjemne czyściutkie, pościel.. ręczniczki sama przyjemność wszystko wymieniane kiedy trzeba. Pani Fatma od porządków miła uśmiechnięta zawsze pomocna. Personel w Polsce mógłby się tego uczyć. Pan w recepcji mało kontaktowy. Panie mają wyższą jakość obsługi na tej recepcji. Generalnie polecam tam Panie bo są bardzo mile i pomocne. Restauracje, obsługa serwisowa kuchni, kucharze , kelnerzy, barmani na bardzo wysokim poziomie . mili uśmiechnięci pomocni. Na plaży tak samo milutko czyściutko ,, smaczne jedzonko, miło podane .... Polecam ten Hotel za wszystko... no i planuję wyjazd już na przyszły rok
Najbardziej panujący tam klimat i ludzie mili uśmiechnięci pomocni , czystość Znakomita kuchnia dla , której za tegoroczne menu podczas pobytu najwyższa ocena Baklawy przepyszne .No wszystko pyszne i dobrze urozmaicone. Transport na plaże bardzo miły.