Hotel można opisać jednym słowem: DRAMAT. Pokoje - ciemne przez brak oświetlenie poza jakimiś dwoma małymi kinkietami, które dawały światło odpowiednie do spania a nie swobodnego przemieszczania się po pokoju wieczorem, klimatyzacja nie działająca, wszystko przestarzałe i trącone zębem czasu, siatki w oknach balkonowych powyrywane z ram przez co komary, których jest tam sporo wlatują do środka. W łazienkach deski klozetowe powyrywane oraz połamane, spłuczki wody zacinające się i wypadające ze zbiorników. 5 - gwiazdkowy hotel i zamiast pryszniców jakaś tandetna wanna ze szmatą, która przykleja się z brudu do wszystkiego. Obsługa - nie miła, słabo można się dogadać po angielsku. Pokojówki nie sprzątają codziennie a jak już coś zrobią to jest to jedynie ułożenie narzuty na łóżku, łazienek nie ruszają, poza wymianą ręczników, które trzeba włożyć do umywalki bo inaczej nie ma szans żeby zmieniły, śmietnik nie był codziennie opróżniany. Jednego pokoju naszej grupy nie sprzątały wcale przez cały wyjazd. Minibarek wcale nie jest uzupełniany a mieliśmy wybrany wariant Ultra ALL-Insclusive. Futryny odpadają ze ścian, jedna spadła na kolegę a obsługa się jedynie zaśmiała gdy się o tym dowiedziała. Obsługa w barach to jakiś żart, kiedy się prosi o powiedzmy dwa drinki to się patrzą na człowieka z wielkim wyrzutem i szklankami z napojami praktycznie rzucają na ladę. Terenu basenów nikt nie sprząta, stoliki przy leżakach całe dnie stoją zapełnione pustymi szklankami. Baseny - woda lodowata, ale rozumiem, że hotel wpływu na pogodę nie ma, jednak na pewno wpływ ma na czystość, której nie było. Dna basenów są w jakimś czarnym szlamie, w wodzie masa liści, których nikt nie wyławia. Baseny w hotelowym aquaparku, czyli zjeżdżalniach mają tak brudną i mętną wodę, że nie widać dna. Basen wewnątrz hotelu to jakaś rudera i magazyn leżaków. Jedzenie - monotonne, niesmaczne oraz zimne, wszystko było jakieś limitowane, do wszystkiego ogromne kolejki. Stołówka była cała zadymiona i śmierdziała czymś przypalonym. Śniadanie, obiad i kolacja nie różni się niczym poza tym, że na śniadaniu są pancake i jajecznica. Teren jest ogromny, wydaję się, że dzięki ilości atrakcji nie ma czasu na nudę, jednak nic bardziej mylnego ponieważ większość jest nieczynne, na przykład: minigolf, boiska, park rozrywki. Na terenie hotelu unosi się nieprzyjemny zapach, ale w pokojach go nie ma. Korytarze były zdezelowane, i pozbawione oświetlenia a okien również nie było więc było strasznie ciemno. Hotelowa dyskoteka zaczyna się o 23, więc od kolacji, która jest o godzinie 19 nie ma co robić. Na dyskotece, stołówce i w lobby (...) muzyka, Dj dopiero gdy dostał napiwek, ALE nie 1 czy 2 euro, musiał dostać co najmniej 5 żeby puścił jedną polską piosenkę.
Barman w barze przy nocnej dyskotece, bardzo miły. Kolega podczas wyjazdu obchodził urodziny i hotel za 50 euro zorganizował bardzo fajne przyjęcie z tortem.
Hotel totalnie nastawiony na (...), obsługa, telewizor, tablice informacyjne, muzyka, wszystko w języku rosyjskim.
Hotel nie zasługuje na 5*. Pokoje rzadko sprzątane, kuchnia monotonna, w barach nawet przy ultra allinclusive słaby wybór alkoholi, większość atrakcji dla dzieci dodatkowo płatna. Pod koniec wyjazdu czuć było że wszystko w barach i restauracji się kończy. Plaża kamienista i niewygodna.
Duży ośrodek, bardzo fajny bar na plaży.
Monotonna kuchnia, słaby wybór alkoholi, niewygodna plaża. Brudne, zaniedbane pokoje.
koło basenów smród ścieków, na piętrach smród ścieków, Wieczna kolejka dług a po alkohole.. Pijani (...)- widziałem jedną dłuższą bójkę około 5 minut koło baru z udziałem facetów i kobieta - widowisko. Zepsute windy
Widoki, teren
W basenach woda zimniejsza niż w morzu. Animacje po rosyjsku, bo 90% w hotelu to Rosjanie Kolejki wieczne po drinki. Na posiłki przyjdziesz 15 min przez planowanym czasem zakończenia, to już obsługa zabiera wszystko do kuchni. Jedzenie monotonne i zatrucie po 6 dniach
Niestety, mój pobyt w tym hotelu był bardzo rozczarowujący. Jeśli chcecie jechać do hotelu który ma 5 gwiazdek, ten ma max 3… W hotelu panował widoczny nieporządek, a sprzątanie było nieregularne. W moim pokoju nie pościelono łóżka ani nie uzupełniono minibarka, co jest nieakceptowalne w pięciogwiazdkowym obiekcie. Przez trzy dni windy były wyłączone, co było bardzo uciążliwe, zwłaszcza z dzieckiem i wózkiem. Zmuszało to do znoszenia wózka po schodach (powodzenia z 6 piętra)Przez resztę pobytu działa tylko jedna, oczywiście ciągle pełna.. Codziennie w pokoju pojawiały się mrówki. Mimo zgłoszeń, obsługa nie podjęła skutecznych działań. Jedynie orzemyli podłogę brudnym mopem Baseny były brudne i niehigieniczne. W nocy kąpały się w nich kaczki, co tylko pogarszało sytuację.(zostawiając odchody wszędzie co nigdy nie zostało wyczyszone) Teren wokół hotelu był zaniedbany Większość personelu nie mówiła po angielsku, co utrudniało zgłaszanie problemów.: Uszkodzone gniazdka elektryczne w holu stanowiły poważne zagrożenie dla ciekawskich dzieci Basen kryty który był cały w odchodach zwierząt, połamanych leżakach i cieknącej z sufitu wody. Wystające metalowe barierki zepsute, niezabezpieczone przy basenie dla dzieci +traumatyczne zdarzenie w mini zoo…Obserwowaliśmy nieprzyjemną sytuację, która negatywnie wpłynęła na moje dziecko. (Koty rozszarpujące króliki z mini zoo nikt z obsługi się tym nie zainteresowal) Opis hotelu nie odpowiadał rzeczywistości, a wiele atrakcji było wyłączonych lub dodatkowo płatnych. Dla chętnych zobaczenia zdjęć z pobytu zachęcam do obejrzenia(...)
Pogoda..
Wszystko ci wyżej wymienione
W pokojach głośno. Są małe. Początek października a woda w basenach zimna. Jedzenie bardzo słabe. Autokar zatrzymuje się w drodze do hotelu i na lotnisko w jakimś drogim bazarze, przez co nie zdążyliśmy na kolacje. Obsługa hotelu nie potrafi odpowiedzieć na proste pytania. Nie umieją angielskiego. Nie polecam, czułem się jak typowy baran mający tylko zostawić pieniądze.
puste baseny z powodu zimnej wody?
Na zewnątrz śmierdziało z kanalizacji plus to co napisałem wyżej
Hotel ok ,natomiast obsługa na "stołówce " to jakaś porażka ,pan pizzerman z wypisaną pogardą na twarzy RZUCA kawałkiem pizzy na oślep ,dosłownie jakby rzucał resztki psu !!!! Potrawy dla ludzi z problemami gastrycznymi ,brudne niedomyte talerze i notoryczny brak sztućców!!! Obsługa w barach bardzo miła to jedyny plus
Hotel w zupełności nie spełnił oczekiwań całej naszej grupy. To co widać na zdjęciach nijak się ma do tego co zastaliśmy na miejscu. Łazienki aż proszą się o remont, jak zresztą cała reszta. Codzienne sprzątanie polegało jedynie na ułożeniu narzuty na łóżku, śmieci, które zbierałam do torebki foliowej, bo w pokoju nie było kosza, kilka dni leżały pod toaletką, żeby doczekały się wyniesienia. Ręczniki wymieniane tylko wówczas gdy zostały wrzucone do umywalki, w innym przypadku nie zostały wymienione. Obsługa hotelu - tu ciężko uogólnić, bo były osoby bardzo miłe, jednak większość nie była zbyt przychylnie nastawiona do turystów z Polski. Przy basenach smród ścieków. Jedzenie okropne, monotonne, niesmaczne i zimne - nawet to z podgrzewaczy.
Duży teren Mini zoo
Obsługa Sprzątanie Jedzenie
Pobyt oceniamy za udany, fakt niestety jest taki że pokoje i łazienki nadają się już do remontu natomiast były codzienne sprzątane, drzwi też w kiepskim stanie i klimatyzacja też już nie domaga. Jedzenie smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie. Duża ilość basenów, mini zoo, zjeżdżalnie. Obsługa miła.
Duża ilość zieleni, dostępność leżaków mimo dużego obłożenia hotelu,
Pokoje które powinny zdecydowanie przejść generalny remont. Rosjanie którzy nie liczą się z tym że ktoś śpi o 3 w nocy i trzaska drzwiami albo dobija się do pokoju
90% w hotelu to Rosjanie Jedzenie monotonne codziennie to samo. Na śniadania z wędlin mortadela i parówki tylko Rezydentka poleca wycieczki, na których zarabia (u niej 72 euro) 100% niż po drugiej stronie ulicy to samo sprzedaje Turek (u turka po 25 dolarów) Rezydentka mówi tylko o sklepach, w których ma prowizje (odzież drożej o 1/4) Wycieczka "Zatoka i Side" to porażka wiezie nas jak bydło odkrytym autobusem - ludzie się poprzeziębiali, na ziemie siadali, ręczniki i torby na głowę wkładali.. na siłę pianą opryskali każdego. Koszmar
Rozległy teren, ładny, do odpoczynku OK,
koło basenów smród ścieków, na piętrach nierzadko również smród ścieków, Położenie daleko jak na wsi, zdała od miasta ale busy za 2 dolary co 15 minut (to OK) Położenie koło ruchliwej drogi szybkiego ruchu Wieczna kolejka dług a po alkohole.. Pijani (...)chodzą do rana śpią na krzesłach. Walka o leżaki koło morza., Na koniec pobytu, mocne rozwolnienie jakaś zemsta Faraona.. w Tureckim wydaniu.
Pobyt bardzo udany, fajne atrakcje wieczorne, mili animatorzy, kompleks hotelowy bardzo ładny, szkoda tylko, ze nie działały wszystkie atrakcje (np. zaniedbane korty tenisowe, 2 karuzele w wesołym miasteczku dla dzieci). Mini zoo bardzo fajną atrakcją dla dzieci - biegające wkoło króliki i kury, kozy (oceniam na plus). Jedzenie i napoje ok - zawsze można było znaleźć coś dla siebie.
Piękne otoczenie hotelu, spora przestrzeń do spacerów, sporo atrakcji.
Pokój hotelowy niezbyt dokładnie sprzątany (w łazience za drzwiami strefa mroku, która nie skalała się mopem przez cały nasz pobyt, w pokoju sporo pajęczyn), warto zwracać uwagę, czy sztućce rozkładane na stołach w restauracji są czyste.
Ogólna ocena dobra otoczenie pelne zieleni,dużo atrakcji dla dzieci,jedzenie bez szału(brak owoców morza ),obsługa bardzo miła, mało Polaków,pokoje sprzatane codziennie,wymiana ręczników codziennie,pokoje niski standard,bardzo głośno od strony ulicy,pokój mały, toaletka i baterie w łazience do wymiany,2 windy (1 nie działała)pod koniec wyjazdu 2 też przestała. Do hotelu 5☆ daleko.
Basen,ciepla woda w morzu,obsługa.
Pokój do remontu, głośno od strony ulicy,mała ilość gości z Polski.Głównie Rosja i Ukraina.Muzyka w większości Rosyjska i Turecka.Kilka razy usłyszałam Skolima.
Czytając negatywne opinie bardzo się obawiałam wyjazdu do tego hotelu. Jednak od samego przyjazdu obawy zniknęły. Według mnie i moich znajomych hotel spełnił jak najbardziej nasze oczekiwania pod każdym względem :wygląd,czystość,otoczenie ,obsługa,wyżywienie,atrakcje itp. Wszystko było na prawdę ok. Fakt, hotel do nowych nie należy ,ale nam to nie przeszkadzało.
Średnio, napewno nie 5* tylko naciągane 4, można trafić na okropny widok z pokoju to wielka wada tego hotelu, podczas meldowania się loteria albo będzie spoko standard, albo zaczną się zmartwienia i problemy z wymianą, wszystko zależy jaki humor bedzie miał personel recepcji i jaka zmiana , wymiana niby możliwa za 60euro, ale niestety jak będzie duże obłożenie to i piwnica może być. Pokój standard może być od strony z widokiem na trasę szybkiego ruchu, okropny hałas, ekonomicznego nie kupować pod żadnym pozorem bo depresja zapewniona. Basen nawet Ok, jedzenie monotonne ale coś każdy zje, nastawienie głównie na Rosjan, aczkolwiek poznaliśmy sporo Polaków i każdy zniesmaczony standardem i z opinią że napewno nie wróci i nikomu znajomemu nie poleci. Jeśli ktoś szuka okolicy żeby mieć możliwość wyjść poza hotel to napewno nie te okolice, w około tylko trasa szybkiego ruchu. Nie polecam nie wrócę.
Basen
Lokalizacja Generalnie źle określony standard 5* max 3 lub słabe 4 Ryzyko okropnego widoku z pokoju, brak określenia sprecyzowania szczegółów w umówię oprócz określenia standard, może różnic się diametralnie, super lub masakra.
Ogólnie pobyt w hotelu wspominamy miło. Udaliśmy się tam z dwójką małych dzieci i one również wróciły zadowolone. Dużym plusem hotelu są baseny ze zjeżdżalniami, mini zoo, mini wesołe miasteczko z ciuchcią. Jednak największą atrakcją okazały się autka, które to niestety były dodatkowo płatne ale warto. Mimo, że śniadania były monotonne to każdego dnia można było wziąć coś innego tak szeroki był wybór dań. Minusem dla rodzin z dziećmi na pewno jest plaża, która niestety jest kamienista. Jednak nas najbardziej zraziło podejście rezydenta oraz warunki w pokoju. Niestety hotel widać, że ma już swoje lata i wymaga generalnego remontu o tyle o ile do samego pokoju nie można się przyczepić bo jest on zadbany, czysty i odmalowany, łóżka są duże i wygodne a tv jest nawet polski kanał to do łazienki jest dużo minusów. Zacznijmy od samych drzwi których nie można było do końca zasunąć przez co do pokoju dostawał się zapach kanalizacji, następnie wanna, z której nie można było korzystać gdyż nie było korka a przełącznik od wody był wyrwany, i na koniec największy minus łazienki który bardzo nas zdenerwował to fakt że woda leciała tylko z deszczownicy i nie można było tego przełączyć - przy małych dzieciach było to bardzo uciążliwe żeby ich wykąpać kiedy po twarzy nie może lecieć woda. Oczywiście problem ten zgłosiliśmy, jednak po oględzinach dowiedzieliśmy się że nic z tym nie można zrobić i na tym zakończył się temat dla hotelu. Poprosiliśmy o pomoc rezydenta z nadzieją, że jemu coś się uda natomiast poczuliśmy się zignorowani, pan wziął od nas nr pokoju i na tym się skończyło. Mimo tych kilku wad, hotel polecamy i uważamy że warto bo można cudownie odpocząć.
Zjeżdżalnie Mini zoo Mini wesołe miasteczko Bliska odległość do bazarku i przejście pod ulicą Otoczenie hotelu (dużo zieleni i kwiatów) Duży wybór jedzenia Autka, szkoda że dodatkowo płatne
Kamienista plaża Łazienka wołająca o remont Brak zainteresowania ze strony personelu
Hotel w porządku, klimatyzacja w pokojach, czysto. Na minus brak wifi w pokojach, niedziałajacy telefon, poza tym ok. Baseny na terenie obiektu czyste, generalnie jestem zadowolona z pobytu.
położenie, czystość, miła obsługa, ilość basenów, blisko do plaży, roślinność, różnorodność rozrywek.
brak wifi w pokojach, jedna działająca winda, popsute sprzęty na siłowni, niedziałający telefon w pokoju. Głównie muzyka rosyjska przy basenach.
hotel ok, tylko jest kiepska wentylacja dlatego nie mogą sobie poradzić z wilgocią (mimo ich starań wietrzeń i odprowadzaczy wilgoci) Przy 80-90 % wilgoci w powietrzu zwykła wentylacja nie starcza, a ze hotel nie jest nowy - jest jak jest. Mimo to zabawa była przednia, nasze dziecko szczęśliwe - z basenu do morza z morza do zoo :) ogólnie cały dzień zabawy aż do 21 gdy rozpoczynało się disco dla dzieci.
świetne baseny, dostęp do plaży, dużo barów i dobre drinki, atrakcje dla dzieci, animatorzy zatrudnieni od 10 do 22 - prowadzą joge, ćwiczenia, gry, rozpoczęcie pływania... ciagle gra dj. też polskie klimaty... świetna atmosfera, miła obsługa, dobre jedzenie...
zapach wilgoci w pokojach i z klimatyzacji, brudna łazienka
Nie polecam tego hotelu! Brudny i stary. Pokoje nie sprzątane. Widok z pokoju na ścianę jak w jakiejś klatce. Jedzenie codziennie to samo i bardzo nie smaczne . Drinki tragiczne . W całym hotelu pełni (...)i piosenki rosyjskie. Straszne to było. Jesteśmy bardzo nie zadowoleni z tego hotelu . Stanowczo odradzam!!!!
Hotel zmienił właściciela i teraz nazywa się ARMAS PEMAR BEACH RESORT. Co jest na plus. Osobiście polecam ten hotel . Plusy: - baseny dla dorosłych i maluchów - aquapark w określonych godzinach - jedzenia mnóstwo na każdym kroku - drinki na dobrym poziomie - pokoje czyste i zadbane (wszystko sprawne razem z klimą) -pokoje sprzatane codziennie przez panie sprzątające które naprawdę się starały - barmani mili dla polskich turystów czy to w lobby czy w BEACH barach - dużo atrakcji dla maluchów ( mini zoo,plac zabaw,mini disco o godzinie 21, trampolina itd. można zostawić dziecko pod opieką animatorem które się zaopiekują) Minusy: - słaba klima w reaustarcji - plaża kamienista i miarę głęboka od samego początku ( buty do wody obowiązkowo) - w recepcji ciężko się dogadać po angielsku ale jakoś tam się da słówkami. - największy minus by najmniej dla mnie osobiście to Rosyjscy turyści w tym hotelu. Brak jakiej kolwiek kultury wobec kelnerów i barmanów tureckich poprzez np.precesja o mało wódy i szklance i dmuchaniem dymem petów w twarz. Ogólnie polecam ten hotel ,nie bać się, jechać i przekonać się samemu jak jest.
Hotel to prawdziwy raj dla rodzin z dziećmi! Zaskakuje kompleksem basenów, mini zoo i luna parkiem, które zapewniają rozrywkę na najwyższym poziomie dla najmłodszych. Codzienne animacje, wieczorne atrakcje między wielbłądami, autkami i fotografem z papugą sprawiają, że każdy dzień jest pełen emocji. Dodatkowym atutem jest dostęp do spotów wodnych przy plaży oraz pomost, który umożliwia bezpośrednie zejście do morza, co daje jeszcze więcej możliwości aktywnego wypoczynku. Jedzenie jest bardzo dobre, z dużym wyborem dań, a obsługa bardzo uprzejma i pomocna. Jedynym drobnym mankamentem była klimatyzacja, która mogłaby działać nieco lepiej, ale biorąc pod uwagę wszystkie zalety, to naprawdę niewielki problem. Na plaży dodatkowo czeka dyskoteka, co jest świetną opcją na wieczorne spędzenie czasu. Polecam ten hotel każdemu, kto szuka idealnego miejsca na wakacje z dziećmi!
- atrakcje dla dzieci - jedzenie - dobra baza wypadowa jeśli chodzi o zwiedzanie innych miast np.Side z możliwością wyposażenia samochodu - pomost - odległość od plaży - obsługa hotelu - sporty wodne
- klimatyzacja
Hotel jak na 5 gwiazdek bardzo słaby, aby coś zjeść w restauracji trzeba było swoje odczekać, mnóstwo obywateli Rosji, którzy byli bardzo roszczeniowi i zachowywali się tak aby było widać że oni są najważniejsi. Na pewno duża wada jest brak WiFi w pokojach, pokoje nie były również regularnie sprzątane. Jeżeli chodzi o napoje i drinki to na pewno nie jest to standard 5 gwiazdek. Byliśmy tam większą ekipą ale dla osób podróżujących w 2 nie polecam. Leżaki były zarezerwowane już od 23 poprzedniego dnia. Na basenach o godzinie 8 nie było już wolnego leżaka..
Bliskość do morza i bar nad morzem czynny 24h