Arkada

Mozliwosc korzystania z basenu z morską wodą jaki i cudownego Adriatyku około 100 m od hotelu

Brak klimatyzacji / nie ma żadnego pomieszczenia klimatyzowanego/ to podstawowa wada hotelu, która moim zdaniem całkowicie przesłania inne jego zalety . Mój pobyt przypadł w lipcu podczas 40 -stopniowych upalów.Przebywanie w takich warunkach w pokoju było niemożliwe, spanie tylko na balkonie. Ceny w barze przy basenie i na plaży przesadzone. /piwo 11 pln/ Zdecydowanie odradzam.

Hotel ma dwie zalety położenie tuz przy wodzie i cisza. Ale brak klimatyzacji doskwiera i to bardzo w takim klimacie, a o posiłkach to szkoda nawet gadać.

Nie jest dopuszczalne łączenie pobytów rodzinnych z turnusami kolonijnymi. Stwarza to dużo problemów (hałas, zakłócanie ciszy nocnej, chwilami przepełniony basen).

Cena rozsadna do jakości , zero luksusów ( np lodówki w pokoju ):) łazienka zaniedbana,brudne szyby ,Polacy od 4 pietra w górę .

Nazwa  Arkada
Miejsce  Chorwacja / Hvar / Stari Grad
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, golf, parking

Białe plaże z turkusową wodą i urokliwe zatoczki

Malownicze miasteczko Hvar z renesansowymi budynkami i wąskimi uliczkami

Pola lawendy rozciągające się po horyzont

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Janusz B

Pobyt - Sierpień 2021

Zalety

Położenie obsługa jakość posiłków

Wady

Właściwie brak 2021 w każdym pokoju było już klimatyzacja

4.2
Marek

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

POŁOŻENIE

Wady

BRAK KLIMATYZACJI !

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

położenie

Wady

brak klimatyzacji i posiłki

Jozef

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

bliskość morza, duży basen

Wady

brak klimatyzacji, małe pokoje

5.2
Jakub

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

położenie,bliskosć morza

Wady

wymaga remontu , malutkie pokoje,kiepska łazienka ,

Maciek z Katowic

Pobyt - Wrzesień 2015

Fajny hotel, nie dla pedantów, dobrze zakonserwowany - pamięta Josipa Broz Tito, dzięki temu ma swój niepowtarzalny klimat. Zwłaszcza drugi - kryty basen i pokój telewizyjny (mam nadzieję, że nikt go nie zmodernizuje, za niedługo ludzie będą majątek wydawać na to, żeby móc to zobaczyć ;) Jedzenie bardzo dobre - nigdy w życiu tylu kalmarów nie zjadłem. Napoje do obiadokolacji płatne, choć tanie (mogliby to usprawnić, albo chociaż dać wodę ludziom). Mają wyśmienite wino, dobre lody i ciasta (śniadania kompletne z darmowymi napojami). Okolica spokojna, widok na zatokę, szczyt St. Nikola, las i urocze miasteczko. Pokoje mogły by być lepiej wygłuszone, choć rodacy zdyscyplinowani - telewizory lekko przyciszone. We wrześniu klima była zbędna, choć pogoda wspaniała. Świetny pomysł z pawiami, aloesy wypadałoby uporządkować i trochę świeżej roślinności dołożyć i byłaby bajka. Przyciski w windach psują wizerunek hotelu. Wyspa Hvar jest przepiękna, lazur - cudo. Warto zobaczyć: Hvar - stolicę z fortyfikacjami, Stari Grad z uliczkami i basenem Hektorovica, Vrboskę z kanałem, Jelsę z hydroplanem i ruinami hotelu, opuszczoną wioskę Malo Grablie z tajemniczym cmentarzem (olbrzymia sowa tam mieszka). Warto wjechać na szczyt St. Nikola (osobówka dojedzie). Południowa część wyspy jest cieplejsza - w wodzie spotkałem ośmiornicę i murenę - niegroźne. Na południe warto przejechać ręcznie wykutym tunelem i zatrzymać się na plażach w Sveta Nedjelja (Cliffbase) i Dubovica z podwodną jaskinią - 150 m płynąc na prawo (parę metrów trzeba przepłynąć pod wodą - w środku jest świeże powietrze i trochę światła).

Zalety

Położenie, cena, jedzenie, miła obsługa, miła atmosfera, raczej czysto. Fajna plaża. Nawet darmowe Wi-fi na parterze.

Wady

Cena przyćmiewa wszystkie wady. Napoje do obiadokolacji płatne.

ziga75

Pobyt - Sierpień 2015

super jedzenie ,ekstra położenie,niestety hotel zaniedbany pokoje małe i zniszczone brak jakiejkolwiek wentylacji

Zalety

położenie

Wady

jak w prl brak klimy,straszny zaduch nie ma nawet wentylatora

marzena

Pobyt - Sierpień 2014

Polecam ten hotel skromny ale czysty jedzenie super .

Lesław malik

Pobyt - Lipiec 2014

Witam panstwa polecam ten hotel dla każdego młodego i starszego my byliśmy z dziećmi i było super jedzenia mnóstwo personel naprawdę pomocny a dzieci jak weszły do basenu to o jedzeniu zapominały pozdrawiam zespół wakacje .pl za trafny i pomocny wybór rodzinka z Krakowa lesław

Zalety

Blisko plaża fajny basen wysmienite jedzenie

Natalia

Pobyt - Lipiec 2014

Byłam w lipcu tego roku z biurem podróży Test Tour z Krakowa, nie mam żadnych zastrzeżeń do hotelu, wręcz byłam mile zaskoczona czystością, pysznym jedzeniem i przede wszystkim lokalizacją i spokojem. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, bogaty wybór dań na bieżąco uzupełnianych.Myślę,że wybiorę się tam ponownie, okloica przepiękna, a Chorwaci niezwykle mili. Polecam z czystym sumieniem

Zalety

Położenie,bardzo smaczne jedzenie,niezobowiązująca atmosfera

Wady

akustyka, bardzo słychać sąsiadów nie tylko zza ściany

Monika Kwolek

Pobyt - Sierpień 2013

spędziliśmy razem z mężem i córką tydzień w tym hotelu, jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel co prawda ma swoje lata i w niektórych miejscach to widać, ale jest bardzo czysto, obsługa jest bardzo miła, zwłaszcza Panie w recepcji bardzo pomocne, bez problemu można się porozumieć po angielsku. Bardzo fajna, spokojna okolica, byliśmy w drugiej połowie sierpnia, obłożenie hotelu wydaje się ok. 60%, nie ma tłoku na plaży (zaraz przy hotelu), na basenie bez problemu można zając sobie leżak. Jeśli chodzi o wyżywienie, duży wybór, choć na mój gust mogłoby być bardziej przyprawione, bardzo sprawna obsługa w restauracji, duże ilości, dokładane na bieżąco, hitem były lody codziennie do kolacji (raj dla dziecka, samo może sobie nałożyć bez ograniczeń). Bardzo mile zaskoczył nas klimat, było gorąco, ale dzięki ciągłemu zefirkowi znad morza bardzo znośnie. Naprawdę polecam

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel położony w pięknym miejscu, naprawdę można odpocząć, polecam lody w miejscowości Stari Grat PYCHOTA

Karol

Pobyt - Maj 2009

Idealne miejsce, żeby wypocząć!!!

Arkada