Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
NIE POLECAM -zepsuta kanalizacja, nie można wziąć kąpieli bo jak się spuszcza wodę to wybijają ścieki z kratki kanalizacyjnej i zalewa nimi całą łazienkę. Dlatego pozabierali korki przy wannach. My załatwiliśmy sobie własny korek i niestety przekonaliśmy się o tym. W całej łazience po zalaniu śmierdziało ściekami. - nie działała mi suszarka do włosów - bardzo duże szczeliny w drzwiach. W nocy myślałam że drzwi są uchylone bo przebijało światło z korytarza, po czym okazało się że po prostu drzwi mają ogromne szczeliny - słychać było każde odgłosy z korytarza - cienkie ściany i nieszczelne drzwi. Równie dobrze w drzwiach mogłaby wisieć firanka. - hałas , można wybrać między pokojem od strony lotniska, gdzie nie dają spać samoloty, a między pokojem od strony ulicy gdzie słychać jeżdżące autobusy, Dodatkowo cały czas słychać było hałasujący włączony agregat, cały czas coś buczało. - słabe jedzenie - brak darmowego picia do obiadokolacji. Do śniadania był automat z kawą, herbatą, napojami, natomiast do kolacji automat ten jest zakrywany jakąś białą narzutą i można zamówić te napoje tylko płatnie u kelnera. - obiadokolacje słabej jakości, słaby kucharz Podsumowując po 3 dniach pobytu w ARITI Grand nie mogłam się doczekać powrotu do domu, gdzie będę się mogła wyspać we własnym, wygodnym łóżku w ciszy, wziąć gorącą kąpiel w wannie oraz zjeść doby posiłek, który jest smaczniejszy niż tanie jedzenie słabej jakości w tym hotelu
- pokoje - niewygodne łóżko - brak możliwości wzięcia kąpieli - hałas - słabe jedzenie
Hotel naprawdę ładny i zadbany. Pokoje są dość małe, ale czyste, bardzo ładne łazienki. Basen z łagodnym wejściem jest w bardzo dobrym stanie. Plaża niestety dość mała. W okolicy znajdziemy sklepy i knajpki.
blisko lotniska i przystanku autobusowego, do miasta Korfu 15 minut jazdy, miła obsługa, czysto, ładny basen
małe pokoje, mała plaża
Bardzo kiepskie położenie, strasznie śmierdzi w całym obiekcie szambem.Pokój, łazienka oraz narzuty na łózkach bardzo brudne. Wilgoć i wszędzie okropny smród. Woda w kranie śmierdzi, trzeba płukać zęby mineralną. Wyżywienie na bardzo niskim poziomie, często powtarzające się posiłki z dużą zawartością tłuszczu.Obsługa tragiczna, stoją i patrzą na każdego kto co nabiera na talerz, a potem bezczelnie się gapią co jest krępujące i wkurzające. Nie wiem skąd ten hotel ma aż 4* , w Polsce za ten standard dostałby 1 * , a jesteśmy hotelarzami. Wszystko jest stare i wysłużone, chyba dawno nikt tam nic nie inwestował. W wiosce kanoni nie ma nic po za 3 mini sklepikami i 2 małymi barami. Plaża to nie porozumienie (malutka, brudna i nie na morzu otwartym tylko przy zatoczce oczywiście śmierdzącej). Ta wycieczka jest warta może 1000 zł od os, a nie prawie 2000 zł. Byliśmy tydzień i nie polecamy nikomu ani tego hotelu, ani tej miejscowości, zwłaszcza osobom, którym zależy na plaży i pięknym morzu.
mnóstwo
Personel jak i pracownicy na recepcji rozmawiają tylko w języku angielskim co jest problematyczne , żeby chociaż trochę umieli niemiecki lub rosyjski byłoby zdecydowanie lepiej to samo można powiedzieć o rezydencie. Pokoje niby z widokiem na morze a w rzeczywistości z widokiem na drogę i krzaki.ale nie można powiedzieć nic złego o czystości w pokojach zawsze dobrze posprzątane, ręczniki zmienione, czysto :) Lepiej zjeść na mieście. Atrakcja z hotelu to widok na lądujące i startujące samoloty nawet nie dało się odczuć tak bliskiego lotniska. Odradzam wycieczki fakultatywne z hotelu nie dość że drogie to przereklamowane. Ja i znajomi na pewno już tam nie wrócimy.
dużo by wymieniać
ogólnie nie polecamy tego miejsca chodzi o miejscowośc kanoni nic sie nie dzieje ogólnie nuda poza hotelem który był w miarę ok:) plaże to wielkie nieporozumienie Może wyspa Korfu ale napewno nie miejscowość Kanoni
hotel przyzwoity ale nie 4 gwiazdki jedzenie 10/10 mega basen przy hotelu czysty
plaża w kanoni bardzo mała i brudna plaża w mon re po tragedia syf stasżzny odradzam każdemu wioska żadnych atrakcji w pobliżu plaże ogólnie nie polecamy przynajmniej w okolicy
Spedziłam tydzień w tym hotelu i jestem bardzo zadowolona z pobytu. Może pierwsze wrażenie z zewnątrz nie powala ale hotel jest czysty,pokoje dość przestronne, sprzątane codziennie.Jest bardzo miła obsługa i smaczne jedzenie.Słyszałam wprawdzie,że monotonne ale nie trzeba jeść dziesięciu rzeczy na raz, a wybór był naprawdę duży.Dla mnie dużym plusem jest lokalizacja blisko stolicy i lotniska.W ciągu kilku minut dojeżdżałam do stolicy gdzie mogłam podziwiać urokliwą starówkę.Przystanek autobusowy jest naprzeciwko hotelu.
zaletą jest położenie hotelu,blisko stolicy i lotniska.Przystanek autobusu po drugiej stronie ulicy.Poza tym czysto,smaczne jedzenie i miła obsługa
Nie mam zastrzeżeń
Hotel położony blisko lotniska, więc można obserwować lądujące samolotu, co dla niektórych mogłoby być zaletą. Bardzo dobra komunikacja na przeciwko hotelu przystanek autobusowy. Basen w hotelu dobrze przystosowany dla dzieci z wygodnym zejściem do wody. Możliwość korzystania z innego basenu obok w hotelu 5*, z którego windą zjeżdżało się nad morze. Generalnie bardzo polecam hotel, który zasługuje na 4* oraz przepiękne krajobrazy. Oferta z biura podróży netholiday zgodna ze stanem faktycznym.Polecam
Zalety: Miła obsługa hotelowa i pyszne posiłki.Pomieszczenie przestronne z balkonem. Bardzo dobra opieka rezydenta, który dobrze rozmawiał w języku polskim. Możliwość wynajęcia samochodu.
Nie mam zastrzeżeń.
Rewelacja wakacje udane !!!!! Blizko płazy ! Obsługa mila!
!
Bliska odległość od lotniska i startujące oraz lądujące samoloty mogą dla niektórych być wadą, lecz dla nas było to niesamowite móc z tak bliska obserwować samoloty. Świetna baza wypadowa do zwiedzenia całej tej niezwykłej, pięknie ukształtowanej i zróżnicowanej wyspy.
Przestronny pokój oraz łazienka, pyszne posiłki, miła i pomocna obsługa hotelowa, możliwość wynajęcia auta w hotelu.
Witam, naprawdę nie wiem skąd ten hotel ma tak wysokie opinie. Wiele razy korzystałem z opinii innych osób i na tym hotelu się niestety przejechałem. Hotel niby 4*, ale moim zdaniem zasługuje max na 3*. Pokoje - w zasadzie pokoje były w porządku, ale ... No właśnie, ale wydaje mi się, że w 4* hotelu nie znalazłbym pleśni w fugach wokół wanny, nie miałbym plastikowej zasłonki i przede wszystkim miałbym korek w wannie, bym w razie ochoty mógł wziąć kąpiel, a nie prysznic. To są detale, ale w 4* hotelu to jednak już nie przystoi. Lokowanie - kolejna sprawa. Pokój otrzymaliśmy na poziomie \"1\" (pierwsza myśl - wow, ważne, że nie parter). No tak, z tym, że recepcja hotelu znajduje się na 4 piętrze. Pierwsze to de facto parter, do tego tam nawet już dywanik w korytarzu nie dochodził ;) Niestety po raz kolejny potwierdziło się, że Polacy to \'zło konieczne\', które należy lokować najdalej jak się tylko da. A szanse na zmianę pokoju na taki z lepszym widokiem, czy w ogóle są? A jakże, oczywiście, że są i jest na to nawet przygotowany odpowiedni cennik, który znajduje się na recepcji. Posiłki - tutaj najbardziej się zawiodłem, bo o ile restauracja wygląda faktycznie imponująco, to obsługa - w szczególności kelnerek (które wyglądają jakby pracowały za karę) oraz wybór posiłków pozostawiają naprawdę wiele do życzenia. Przez tydzień pobytu była 2x zupa groszkowa, a w pozostałe dni jarzynowa. Groszkowa, nota bene, pojawiała się zawsze po dniu, w którym serwowany był groszek. Przypadek? Niestety wybór posiłków żaden, mięso przygotowane zawsze na jedno kopyto i zawsze takie same ziemniaki/ryż/makaron do tego. Żeby być sprawiedliwym dodam, że to co było, było dość smaczne. Ale też nie na 4*. Basen - basen jest fajny na jeden raz. Nawet na pół raza - kiedy wchodzisz do wody, przeszedłeś wzdłuż 3/4 basenu a wodę masz nadal po pas. Wtedy zdajesz sobie sprawę, że pływanie w nim to nie będzie relaks, wtedy też basen przestaje być fajny.O pobliskich plażach lepiej się w ogóle nie wypowiadać
- dobra komunikacja z centrum Kerkyry
- rozmaitość posiłków - basen - okoliczne plaże
Hotel raczej 3* natomiast obsługa miła i pomocna, Portal wakacje.pl raczej mało pomocny jak już sprzedali ofertę to nic nie można było z nimi załatwić ,także raczej już nie skorzystam.
fajny basen, cisza
jedzenie średnie, hotel też średni