Arisa Garden Beach

5.9

Uwazam , ze personel hotelu swietnie wywiazywal sie ze swoich obowiazkow.Bardzo przyjaznie nastawieni do gosci , sympatyczni i mli , starali sie aby nam niczego nie brakowalo.Wieczorami zabawy bardzo udane, personel bawil sie razem z nami i dbal o to , abysmy sie nie nudzili.Tak wlasnie wygladaly nasze animacje!Dla dzieci atrakcji brak.Ale nam to nie przeszkadzalo( bylismy z męzem sami)Polecam ten hotel wszystkim , ktorzy cenia sobie rodzinna atmosfere i spokoj.Ogolnie jestem bardzo zadowolona.

Hotel niestety nie posiada zadnych zjeżdżalni ,nie ma też animatorów ani mini klubu dla dzieci tzn animatorzy zostali ponoć zatrudnieni ale kiepsko wywiązują się ze swojej pracy .Obsługa hotelu( kelnerzy , barman) starają się jak mogą żeby goście czuli się w tym hotelu dobrze ,wieczorem organizują zabawę, często sami się do niej włączają ,uczą gości np kroków tańca tureckiego .Uwaga na alkohol często rozcieńczany wodą -po naszej interwencji uspokoiło się .Dla nas to że było trochę nudno nie było to aż tak wielkim problemem ponieważ byliśmy dużą grupą (cztery rodziny)chociaż dzieci trochę się nudziły .

Hotel niestety popsuł nam wyjazd. Czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy, a jeździmy sporo. Hotel w fatalnym stanie, wszystko się psuje, siada prąd, w pokojach brakuje półek w szafie-wszystkie rzeczy trzeba trzymać w walizkach. Zasyfiona, zapleśniała łazienka, drzwi do kabiny się psuły, kibel stał krzywo, wszystko pordzewiałe i zniszczone. Obsługa przynosi niby wyprane, ale poplamione ręczniki. Najgorsze było jedzenie-paskudne, za malo go, jak nie przyszło się na wcześniejsza godzinę to nie było co jeść. Jedzenie podane w obskurnych, plamionych tacach, ciągle brakowało kawy, herbaty, sztućców, kubków, talerzy. Co dzień było to samo, te same sałatki, makarony, sery, na śniadanie jajka, a jak nie zeszły to i trafiły na kolejne śniadanie, zahaczając o kolację. Brudne stoły i łażące po nich koty, chamska obsługa, która sprawia wrażenie, że wszystko ma w d.... Brak baru na plaży-tylko woda z obskurnego dozownika, a reszta baru zasyfiała i widać, że nieużywana od kilku lat. Podarte, syfiaste materace, za mało leżaków i parasoli. Obsługa tylko po rosyjsku-w innym języku się nie dogada. \"Animator\" pół dnia puszczał na cały regulator house albo jakieś ruskie piosenki, tak, że ludzie uciekali do pokojów albo na plażę bo nie dało się wytrzymać. Słowo \"finish\" na każdym kroku-brakowało alkoholu, jedzenia, wody, wszystkiego. Siada prąd, siada klima, psuje się wszystko. Nie wierze, że ten hotel działa raptem od 2007 roku. Odnowiony w 2014? Chyba tylko klamki pomalowali. Żenada i wstyd dla biura Wezyr, że sprzedaje takie hotele. To nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę. Ludzie jadą wypocząć, a nie użerać się z obsługa, psującym sprzętem, za głośną muzyką, syfem i brakiem jedzenia. Koszmar-odradzam wszystkim!

nie podobało mi się, pisałam 2 reklamacje, nie zostały uwzględnione

Słabe 2 gwiazdki, całe szczęście że Turcja jest piękna i można pozwiedzać bo przy hotelu nie chciało się siedzieć

Nazwa  Arisa Garden Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Udogodnienia  basen odkryty

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

5.9

Wyświetlono 53 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
kolezankaM

Basia

Modena

Pobyt - Wrzesień 2015

Zalety

Położenie-prywatna, piaszczysta plaża, tuż przy hotelu-wystarczyło tylko przejść przejściem podziemnym. Darmowe leżaki, przystanek autobusowy po drugiej stronie ulicy. Całkiem fajny, spory basen.

Wady

za mało miejsca na nie

1.4

Pobyt - Wrzesień 2015

nie podobało mi się, pisałam 2 reklamacje, nie zostały uwzględnione

Zalety

dobre jedzenie

Wady

zostałam zakwaterowana w pokoju który miał trzy łóżka, a nas zgłoszonych było 4 osoby, po dwóch dniach zakwaterowano nas w pokoju z czterema łóżkami, ale na zdjęciach pokoje 4 osobowe były dużo większe, basen głęboki, brak dna dla dzieci b.trudno, dla maleńkich dzieci jest brodzik

Marzena

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

Zaletą była chyba tylko piękna pogoda

Wady

Basen bardzo głęboki, plaża brzydka, jedzenie marne, pokoje znosne

1.2
jest i on

Pobyt - Czerwiec 2015

Chiken Finish - odpowiedział kucharz zapytany o to czemu nie dokłada kurczaka. Brud, smród itd.

Zalety

Wady

Za mało miejsca by wypisać.

2.2

Pobyt - Styczeń 2015

Nie polecam nigdy i nikomu tego hotelu. Nie powinien on posiadać nawet 1 gwiazdki. Obsługa nie wydawała posiłków należnych turystom. Na plaży zabierania szterling, nie było napojów oprócz wody a i to nie zawsze. Rezydent nie interesował się gośćmi i ich skwarkami.

Zalety

Brak, ogólny bród i fatalna obsługa

Wady

Skandaliczna obsługa, brak napojów,alkoholi, udogodnień,atrakcji

1.2
Irena

Pobyt - Grudzień 2014

nikomu nie polecam tego hotelu , brudno , jedzenie było w takich ilościach że brakowało ,basen straszno wchodzić

Zalety

niema

Wady

to było okropnie

Wladysława Filipczuk

Pobyt - Październik 2014

Hotel do zaakceptowania,cicho,blisko morza.Pokoje duże.Posciel,ręczniki zmiana 2x w ciągu 9 dni.Problem to wyżywienie - przez cały okres nie było żadnych owoców - zgłaszałam rezydentce (bez skutku).Sniadania znosne,obiad tez ale kolacja to porażka -resztki z poprzednich posiłków.Na szczęcie były sery i duzy wybór sałatek i surówek.3 gwiazdki to nieporozumienie,a juz napewne nie All inckusiv - 3 posiłki,podwieczorek - ciasta marmurek,cytrynowe ( z Biedronki)nie było nic z lokalnej kuchni.Jeden barek przy basenie.Jeżdżę duzo ale po raz pierwszy było takie nedzne wyżywienie. Poza tym ceny wycieczek proponowane przez rezydentów z kosmosu - obok w każdym biurze dużo tansze i z tego korzystalam

Zalety

blisko morza,cicho,spokoj

Wady

wymaga remontu - zwłaszcza łazienki,stare meble - w retauracji,stoliki na tarasie zniszczone,zakryte ceratą??Brak srodków zapachowych w łazienkach

2.6
irma

Pobyt - Październik 2014

zepsuty urlop. większość Polaków chciała z niego uciec. barierą- dopłata. Wezyr okłamał klientów- hotel nie ma żadnej Tureckiej gwiazdki- ma tylko licencję. Reklamacje klientów Wezyr lekceważył.Rosjanie znacznie lepiej traktowani od Polaków( np. bar). Hotel prowadzony przez Turka i Rosjankę. Plastikowe jednorazówki , talerze, kubki-myte i podawane ponownie. Na plaży podarte materace, parasole(których było zbyt mało). Wstyd nam było tam przebywać. Ogólnie koszmar- nigdy więcej !!!!!!!

Zalety

położenie, blisko plaża,

Wady

brud, ubogie posiłki, stare jedzenie, pusty bar, chamska obsługa, brak kawy, obsługa nie znająca niemieckiego ,angielskiego nie mówiąc o polskim,

2.4
Małgorzata METO

Pobyt - Październik 2014

brak piwa godzine 18,00 , wódki brakuje co drug i dzień, reglamentacja jedzenia czyli kucharz wydziela porcje.Na śniadanie codziennie jajka na twardo. brudne kubki plastikowe na herbatę i kawę , sama zaopatrzyłam się w sklepie w kubeczek szklany na własny użytek. Barman nalewający alkohol jest odwrócony tyłem do klienta , a sobą zasłania wlewany do kubeczka jednorazowego- alkohol, tak że nie widać ile tego wlewa , bo zaraz dolewa colę lub sprite . Pobyt w tym hotelu rekompensowało mi tylko i wyłącznie morze. OD przyjazdu do tego hotelu liczyłam dni do odjazdu kiedy będzie koniec tej MĘCZARNII . KOSZMAR- NIGDY WIĘCEJ TAKIEGO URLOPU.

Zalety

morze przepiękne i ciepłe w porównaniu do personelu.

Wady

personel który wydziera się na gości, to coś nie bardzo pasuje, TAK MIAŁAM STARCIE Z PERSONELEM .

Violetta

Pobyt - Wrzesień 2014

Czytałam opinie o tym hotelu przed wyjazdem i myślałam - przesadzają, nie mam takich wymagań, lubię niezbyt duże obiekty. Ale niestety - wróciłam z niesmakiem - piękne miejsce, wspaniała pogoda, cieplutka woda, mili wspólwczasowicze, tylko....jeżeli właściciel przy stoliku obok je z lepszej zastawy, lepsze rzeczy i patrzy na ciebie jak na jelenia, to czujesz się głupio. Próbował wybierać sobie "lepszych" gości i dosiadal się do nich z piwkiem ale nie wzbudzał tym ich entuzjazmu. Idealne miejsce na hotel typu BB - ale all inclusive w tym miejscu to pomyłka. Niczego nie było w nadmiarze, bywało, że BRAKOWAŁO.,-/Panowie dochodzili się o jedzenie - wydzielane przez umślnego, o napoje i alkohol. Panie - biegały za sztućcami, czystymi kubeczkami. Szkoda potencjału tego miejsca - świetne miejsce na hotel z miła, rodzinna atmosferą tyko....menagera zatrudnić, kuchnię uporządkować, łazienki wyremontować....tylko po co? Przeważaja goście z Rosji - to duzy kraj i zanim tam rozniesie sie opinia o tym hotelu, kasy się sporo zarobi jeszcze.;-)

Zalety

No cóż....basen może, choć trudny dla osób niepotrafiących pływać 1.6m do 1.8 a drabinka do schodzenia jedna - po "głębszej" stronie.

Wady

Jedna ogromna - brak właściwego zarządzania. Okropne posiłki, z codziennie większym stopniem skomplikowania - czyżby recykling?,-)Standard higieczny kuchni umieszczonej w przyziemiu nie do opisania. Plaża brudna, leżaki na plaży tragiczne. All inclusive w całkiem nowej wersji - wydzielany. Goście piją w plastikowych kubkach a obok właściciel - w szkle i porcelanie. Gościom wydzielany jest kebab - kilka "piórek" dosłownie, a okok synek wlaściciela z pełnym talerzem. Po obiekcie stale przechadza się menager(???), często z papierosem a bywało że z piwem. HOTEL NIE MA TRZECH GWAIAZDEK - nad drzwiami wejściowymi tylko nazwa.

2.6
stachu

Pobyt - Wrzesień 2014

marne wyżywienie brak posiłków mięsnych alkohol rozrabiany z wodą moc 20% walka o leżaki

Zalety

dobre położenie

1.0
TURYSTA

Pobyt - Wrzesień 2014

W hotelu jest brudno , ręczniki nie są wymieniane przez cały pobyt . Pokoje są zagrzybione ! obsługa nie mówi po angielsku ani po niemiecku . Rezydent Michał jest niemiły i oszukuje 50gr na wymianie 1 zł na liry . Nie ma co zjeść ciągłe braki dostawy napoi . Osoby który wykupiły wycieczkę w tym hotelu na 2 tygodnie próbowały wrócic po tygodniu . Hotel nie jest w ogóle sprzątany . Obsługa która próbuje zamiatać kiepuje papierosy do basenu w ktorym kąpią si ludzi ! All ns plazy to baniak z wodą wystawiony na plaże , plaża nie jest prywatna , Nie ma nic co mogłabym uznać za plus tego hotelu ! na miejscu nic nie jest tak jak w ogłoszeniu ! straszne wakacje !

2.4
...

Pobyt - Sierpień 2014

SPELUNA! A KŁAMSTWEM JEST bar na plaży zawarty w All Inclusive. Koleś zwany rezydentem jest od sprzedaży wycieczek, a nie od zajmowania się porządkiem i organizacją w hotelu. Jeśli będziesz \"podskakiwać\" - odwróci się na pięcie i sobie pójdzie, mówiąc, że to nie jego sprawa. SYF w łazience, brakuje stolików i parasoli, aby nie jeść w słońcu. Spóźnisz się to zabraknie jedzenia. Na plaży stan leżaków, materacy i parasoli jest opłakany, to zbiór podartych i zniszczonych rzeczy. Zdjęcia tego hotelu są ładne, ale nie prezentują rzeczywistości...

Tomek

Pobyt - Wrzesień 2013

Bardzo przyjemne miejsce na spędzenie wakacji. Osobiście polecam. Pokój był schludny czysty bez luksusów ale wszystko potrzebne było na miejscu: lodówka, klimatyzacją, suszarka. Obsługa bardzo miła. Może jedyny mankament to że mało kto potrafił rozmawiać po angielsku. Jedzenie było dobre w smaku i bezproblemowe dla żołądka :)

Arkadiusz

Pobyt - Sierpień 2013

Polecam serdecznie. Obsługa bardzo miła, starają się, by każdy gość wyjechał zadowolony. Naprawdę wspaniałe miejsce, choć raczej dla osób mało wymagających. Cena jak najbardziej adekwatna do jakości.

anku

Pobyt - Maj 2013

Mój 4 pobyt w Turcji w3* hotelu. Hotel kameralny, spokój i cisza. Z zewnątrz ładnie się prezentuje. Pokój 109 widok na basen-polecam. Meble starej daty, ale są w całości. Codziennie sprzątane pokoje i nic nie ginie. W łazience czuć stęchlizną-słaba wentylacja. Widoczna część personelu ok. 20 os. Turystów 6 osób, w 4-7 dniu pobytu max 19 osób. Obsługa miła i uczynna na 6. Polecam barmana, bardzo miły i alkoholu nie żałował, wszystko podawane w szklankach. Basen gł. 180. Oddzielny brodzik ok. 40. Basen codziennie czyszczony wieczorem i coś dolewane do wody. Przez pierwsze 3 dni brak wyboru, skromne jedzenie podawane do stołu. Ta sama zupa (chyba ze słonecznika w sosie zauważyłem kilka ziaren i nic więcej) Skromny wybór sałatek Później było lepiej ale nadal słaby zestaw surówek Z mięsa najczęściej kurczak. Owoce pomarańcz, ciasto biszkopt nasączony obficie słodką cieczą. Byłem raz świadkiem gdy dla spóźnionych gości na obiedzie zabrakło porcji kurczaka podano w zastępstwie gulasz. Tuż za hotelem dużo sklepów i markietów. W środę na ulicach organizowany dodatkowo całodzienny targ. Brak All Inclusive na plaży. Odradzam kąpieli w morzu. Z lewej strony plaży przy molo kanał spustowy z sąsiedniego hotelu. Przy molo pływało dużo ok.10 cm średnicy żółtych brył stopniowo rozmywanych przez falę i spychane w postaci żółtej zawiesiny na plaże Happy Dreams. Moim zdaniem to kał. Gdy fale i wiatr były w kierunku plaży tego sąsiedniego hotelu żółtych brył w morzu nie było W wodzie przy plaży Happy Dreams kąpały się tylko miejscowe dzieci. Plaża żwirowa i zaniedbana, w wodzie widoczna duża tafla skalna pokryta glonami. Leżaki z dala od morza w spokoju i ciszy można się opalać. Pobyt w hotelu raczej bez dzieci. Hotel w ramach 3* polecam, obsługę bardzo polecam,PLAŻE I MORZE SZCZERZE ODRADZAM. Wybór oferty hotelu Happy Dreams należy jednak do Państwa

baśka 1987

Pobyt - Maj 2013

Właśnie wróciliśmy z mężem z tego hotelu. Jadąc tam miałam pewne obawy bo opinie jakie o nim czytałam nie były dość dobre... Okazało się że hotel był naprawdę fajny, codziennie sprzątane pokoje (mieliśmy w pokoju wszystko na wierzchu tj. pieniądze aparat telefony i nic nigdy nie zginęło!!! ) Pokoje są normalne, kafelki na podłodze i w łazience - zwyczajny pokój. obsługa hotelu naprawdę bardzo miła rozmawiają bez problemu po angielsku, a jeśli chodzi i jedzenie to też było dobre (jeśli ktoś wykupuje wycieczkę do trzy gwiazdkowego hotelu i oczekuje dzika w ananasie i w sarny w jagodach to już jego problem... ) na obiad i kolację pyszne zupy krem i bardzo duży wybór sałatek warzyw i jeden rodzaj mięsa najczęściej kurczak w różnej postaci (nigdy niczego nie brakowało). Ogólnie jedzenie bardzo dobre. A co do baru to my nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń dostępna jest wódka piwo oraz ich lokalny alkohol saki (taka anyżówka) i absolutnie się nie zgadzam że barman lał mało alkoholu albo żałował!!! to kompletna bzdura. animacji nie było, ale jak dla nas nie był to problem bo można było iść do miasta na dyskotekę. Dodatkowym atutem jest to, że hotel nie jest bardzo duży i nie ma problemu z dostępem do leżaków. POLECAM TEN HOTEL DLA LUDZI NORMALNYCH :)

Pobyt - Sierpień 2012

Bardzo przyjazna i rodzinna atmosfera, obsługa chętna do pomocy, właściciel osobiście zaangażowany w sprawy gości. Za tą cenę miło i przyjemnie. Trochę monotonne śniadania, ale obiady i obiadokolacje pyszne, pod warunkiem że nie szukamy schabowego, a tacy goście też się zdarzają. Ale to tylko o nich świadczy nie najlepiej:) Było fajnie:)

Arisa Garden Beach